Προς το περιεχόμενο

Προσωρινο σημα ασφαλισης και ισχυς του για την Τροχαια

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πηγα πριν λιγο στην Τροχαια Καλιθεας και ηρθε ενας οδηγος να παρει πινακιδες , διπλωμα και αδεια κυκλοφοριας ενας γιατι τον ειχαν γραψει οτι δεν ειχε ασφαλιση. Ο οδηγος ειχε το προσωρινο σημα αλλα κατα δηλωση αυτου που ηταν στον κισε παραλαβης πινακιδων το προσωρινο σημα εχει ισχυ μονο για την ασφαλιστικη και οχι για την Τροχαια και το προστιμο ειναι η αφαιρεση των παραπανω στοιχειων και 500 ευρω προστιμο που ομως δεν το καταβαλλουμε οταν παμε να παρουμε τα παραπανω εαν προσκομισουμε το κανονικο ασφαληστιριο. Μεχρι τοτε ομως δεν εχουμε ουτε πινακιδες ουτε τιποτα !!!

Πηρα πριν λιγο τηλ στην Τροχαια Νεας Ιωνιας και μου δειευκρινησαν οτι το προσωρινο σημα εχει ισχυ μονο αν εχει και σφραγιδα του ασφαλιστη με τα στοιχεια του και το ΑΦΜ του. Σαν αιτια μου ειπαν οτι αυτο το ζητανε γιατι το προσωρινο σημα δεν εχει τυπωμενο τον αριθμο κυκλοφοριας που ειναι χειρογραφος και μπορει καποιος να βρει ενα σημα και να γραψει τον δικο του αριθμο.

Δεν ειμαι σιγουρος τελικα τι ισχυει απο τα παραπανω αλλα καλα ειναι να ζηταμε και την σφραγιδα του ασφαλιστη.

Δημοσ.

Φίλε αυτό που σου είπανε ισχύει και στο λέω γιατί δουλεύω στον τομέα και στα προσωρινά φροντίζουμε πάντα να μπαίνουν τα στοιχεία του αυτοκινήτου.

Το συγκεκριμένο λάθος που δεν είχαν βάλει στοιχεία στο πρωσορινό σήμα είναι κλασσικό λάθος...

Πολλοί την έχουν πατήσει έτσι.

Δημοσ.
Φίλε αυτό που σου είπανε ισχύει και στο λέω γιατί δουλεύω στον τομέα και στα προσωρινά φροντίζουμε πάντα να μπαίνουν τα στοιχεία του αυτοκινήτου.

Το συγκεκριμένο λάθος που δεν είχαν βάλει στοιχεία στο πρωσορινό σήμα είναι κλασσικό λάθος...

Πολλοί την έχουν πατήσει έτσι.

Εγω οσα ΙΧ εχω πρωτοασφαλισει ναι μεν ειχα τυπωμενο σημα της εταιριας με σφραγιδουλα στρογγυλη αλλα ο αριθμος κυκλοφοριας ηταν χειρογραφος.

Χειρογραφος αριθμος αλλα με σφραγιδα του ασφαλιστη και υπογραφη μας καλυπτει ???

Και μιας και εισαι της δουλειας...Τι αποδειξεις εχουμε με το προσωρινο σημα για τις επιπλεον καλυψεις περα απο την αστικη ευθυνη που εχουμε επιλεξει για το αυτοκινητο ??? Για παραδειγμα κλοπη , μικτη ασφαλεια κλπ ?

Ευχαριστω.

Δημοσ.
Για το προσωρινό ισχύει ΜΟΝΟ η αστική ευθύνη.

Αρα ειναι μια εμμεση μεν αλλα σαφης απατη απο τις ασφαλιστικες !!! Αν εχουμε ζητησει κλοπη μερικη και ολικη , μικτη ασφαλεια κλπ και μας κλεψουν το αμαξι ή τρακαρουμε με δικη μας υπαιτιοτητα , πριν παρουμε το συμβολαιο δεν μας αποζημιωνουν. Οταν ομως αν δεν συμβει κατι κακο , εκδοθει το οριστικο συμβολαιο πληρωνουμε τα ασφαλιστρα για ολο το 6μηνο.

Αν καταλαβα καλα...Ευχαριστω.

Δημοσ.

Ναι όπως τα λες είναι αλλά αυτοί να ξέρεις πατάνε στο ότι κανείς δεν ρωτάει το τι είναι ακριβός το προσωρινό σήμα.

Αφού έτσι και αλλιώς αυτά τα γράφει και επάνω το σήμα αλλά κανείς και πάλι δεν τα διαβάζει.

Δημοσ.
Ναι όπως τα λες είναι αλλά αυτοί να ξέρεις πατάνε στο ότι κανείς δεν ρωτάει το τι είναι ακριβός το προσωρινό σήμα.

Αφού έτσι και αλλιώς αυτά τα γράφει και επάνω το σήμα αλλά κανείς και πάλι δεν τα διαβάζει.

Ευχαριστω πολυ .Αρα μπορουμε να ζητησουμε να μην πληρωσουμε την αναλογια των επιπλεον καλυψεων που ζητησαμε για το διαστημα που εκανε να βγει το οριστικο συμβολαιο ???

Δημοσ.

Όχι δεν ισχύει κάτι τέτοιο...

Το συμβόλαιο κανονικά έχει την ημερομηνία έναρξης από την στιγμή που το πάρεις στα χέρια σου και όχι από την στιγμή που πείρες το προσωρινό σήμα.

Δημοσ.
Όχι δεν ισχύει κάτι τέτοιο...

Το συμβόλαιο κανονικά έχει την ημερομηνία έναρξης από την στιγμή που το πάρεις στα χέρια σου και όχι από την στιγμή που πείρες το προσωρινό σήμα.

Ευχαριστω.Αρα μιλαμε για καθαρη κλεψια απο τις ασφαλιστικες ...χωρις επιστροφη !!!

Για παραδειγμα...Σε συμβολαιο 700 ευρω το εξαμηνο οι επιπλεον καλυψεις που ειχα ηταν καπου στα 400 ευρω αν θυμαμαι καλα. Αρα 60-70 ευρω τον μηνα. Αρα με εκλεψαν για τοσα αφου εκανα ενα μηνα και παραπανω (βγηκε δευτερο προσωρινο) να παρω το οριστικο συμβολαιο.

-----Προστέθηκε 2/2/2009 στις 03 : 09 : 21-----

Ενα κολπο να αποφυγουμε την κλεψια που σκεφτηκα...Κανουμε απλη ασφαλεια και μολις παρουμε το συμβολαιο την αλλη μερα προσθετη πραξη με οτι επιπλεον θελουμε... Αν τα λεω καλα βεβαια..

Δημοσ.
Ναι και αυτό γίνεται αλλά πρέπει να δώσεις πίσω το παλιό συμβόλαιο για να σου βγάλουν καινούργιο.

Ευχαριστω.Η προσθετη πραξη ομως εχει ισχυ απο την επομενη μερα το μεσημερει αν δεν κανω λαθος...Οποτε ειναι και υπαρκτες οι καλυψεις που πληρωνουμε.:-D

Αχ...αυτα τα ψιλα γραμματα που δεν ξερουμε αλλα πρεπει να τα ψαχνουμε για να μην μας πιανουν ... Κωτσους !!!:cry:

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Επιτρέψτε μου να σημειώσω κάτι.Για να ασφαλιστεί ένα όχημα για κλοπή ας πούμε,πρέπει να γίνει πρώτα μια πραγματογμωμοσύνη στην οποία θα φαίνεται αναλυτικά η αξία του οχήματος και τυχόν πρόσθετων τμημάτων.Λογικό δεν είναι αυτό;Όταν λοιπόν πηγαίνουμε μία ή δύο μέρες πριν λήξει η προηγούμενη ασφάλεια και ζητήσουμε η καινούρια να έχει και κλοπή δεν είναι λογικό ότι αυτή η κάλυψη να μπει ΑΦΟΥ γίνει η πραγματογνωμοσύνη;Η εμπειρία μου λέει ότι αυτή η διαδικασία δεν ξεπερνά τις 10 εργάσιμες.Καλό είναι λοιπόν να πηγαίνουμε στην καινούρια εταιρεία 10 μέρες πριν λήξει η προηγούμενη ασφάλεια για να είναι έτοιμο το συμβόλαιο τη μέρα της Ανανέωσης.Αλλά θα σας πω και κάτι ακόμη.Ακόμα και να μην πάμε εγκαίρως και μας το κλέψουν όσο έχουμε το προσωρινό συμβόλαιο,πριν γίνει δηλαδή η πραγ/νη,αν το κυνηγήσουμε λίγο (εγώ δηλαδή που είμαι ασφαλιστής),η αποζημίωση θα βγει, άσχετα με το αν άλλα λένε τα χαρτιά!!!Εξαρτάται από το πόσο θέλει να ασχοληθεί ο συνεργάτης σας....και αυτό βέβαια σε μια αξιόπιστη Εταιρία.

Δημοσ.
Αλλά θα σας πω και κάτι ακόμη.Ακόμα και να μην πάμε εγκαίρως και μας το κλέψουν όσο έχουμε το προσωρινό συμβόλαιο,πριν γίνει δηλαδή η πραγ/νη,αν το κυνηγήσουμε λίγο (εγώ δηλαδή που είμαι ασφαλιστής),η αποζημίωση θα βγει, άσχετα με το αν άλλα λένε τα χαρτιά!!!Εξαρτάται από το πόσο θέλει να ασχοληθεί ο συνεργάτης σας....και αυτό βέβαια σε μια αξιόπιστη Εταιρία.

Αυτα ειναι ωραια και καλα αλλα οι προσωπικες σχεσεις και αξιοπιστιες δυστυχως δεν φτανουν στην εποχη μας.

Δημοσ.
Αυτα ειναι ωραια και καλα αλλα οι προσωπικες σχεσεις και αξιοπιστιες δυστυχως δεν φτανουν στην εποχη μας.

Σαφώς!Συμφωνώ κι εγώ.Το μόνο σίγουρο είναι ότι προσωπικά δε θα εγγυηθώ σε κανέναν ότι με το προσωρινό σήμα θα τον αποζημιώσω για ολική κλοπή ή κάτι εκτός της Αστικής Ευθύνης.Είναι χρέος μου να τον ενημερώσω να έρθει νωρίτερα κι αν δεν έρθει χρέος μου πάλι να του πω τι σημαίνει το προσωρινό. Το ότι έχω αποζημιώσει πάραυτα είναι θέμα,επιλογή και φυσικά ρίσκο δικό μου. Δεν είπα να βασιστεί κανείς στο ότι μπορεί να γίνει και να το πηγαίνουν όλοι 2 μέρες πριν,αλλά ας μείνουμε στο ότι πρέπει να πηγαίνουμε 10 μέρες πριν.Άλλωστε δικό μας είναι το αμάξι και δικό μας το συμφέρον,έτσι;

Απλά το ανέφερα περισσότερο για να πω πως μια εταιρεία δεν έχει ανάγκη να "φάει" τα χρήματα κάποιου.Ίσα ίσα που αν ασχοληθεί κάποιος μπορεί να του τα δώσει, ακόμη κι αν δεν το δικαιούται βάσει όρων.Η κάθε εταιρεία δίνει αυτό που πρέπει να δώσει.Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις (βλ. Εγνατία που έκλεισε) μη αξιόπιστων Εταιρειών,όπου εκεί ψάχνεις να βρεις το δίκιο σου.Το βρίσκεις,δε λέω,αλλά θέλει κόπο.Όπως επίσης πολλές είναι και οι περιπτώσεις "κακών" επαγγελματιών.

Δημοσ.
Επιτρέψτε μου να σημειώσω κάτι.Για να ασφαλιστεί ένα όχημα για κλοπή ας πούμε,πρέπει να γίνει πρώτα μια πραγματογμωμοσύνη στην οποία θα φαίνεται αναλυτικά η αξία του οχήματος και τυχόν πρόσθετων τμημάτων.Λογικό δεν είναι αυτό;Όταν λοιπόν πηγαίνουμε μία ή δύο μέρες πριν λήξει η προηγούμενη ασφάλεια και ζητήσουμε η καινούρια να έχει και κλοπή δεν είναι λογικό ότι αυτή η κάλυψη να μπει ΑΦΟΥ γίνει η πραγματογνωμοσύνη;Η εμπειρία μου λέει ότι αυτή η διαδικασία δεν ξεπερνά τις 10 εργάσιμες.Καλό είναι λοιπόν να πηγαίνουμε στην καινούρια εταιρεία 10 μέρες πριν λήξει η προηγούμενη ασφάλεια για να είναι έτοιμο το συμβόλαιο τη μέρα της Ανανέωσης.Αλλά θα σας πω και κάτι ακόμη.Ακόμα και να μην πάμε εγκαίρως και μας το κλέψουν όσο έχουμε το προσωρινό συμβόλαιο,πριν γίνει δηλαδή η πραγ/νη,αν το κυνηγήσουμε λίγο (εγώ δηλαδή που είμαι ασφαλιστής),η αποζημίωση θα βγει, άσχετα με το αν άλλα λένε τα χαρτιά!!!Εξαρτάται από το πόσο θέλει να ασχοληθεί ο συνεργάτης σας....και αυτό βέβαια σε μια αξιόπιστη Εταιρία.

Μου κάνει εντύπωση αυτό που λες, αν και ακούγεται πολύ λογικό. Όμως, στα δικά μου αυτοκίνητα (από παλιά μέχρι και σήμερα) πάντα έκανα ασφάλεια για κλοπή (ολική και μερική), έχω αλλάξει 5 ασφαλιστικές, και ποτέ μα ποτέ δεν ήρθε κανείς να κάνει πραγματογνωμοσύνη. Και τώρα που άλλαξα πρίν από 3 μήνες ασφαλιστική, γιατί βρήκα καλύτερο συμβόλαιο με λιγότερα χρήματα, κανείς δεν ήρθε να το δει. Κι επειδή αυτό που έγραψες εγώ το είχα πάντα απορία, ρώτησα πάρα πολύ γνωστό ασφαλιστικό πρακτορείο στην Αθήνα για το ποσό αποζημίωσης του δικού μου αυτοκινήτου σε περίπτωση κλοπής. Ξέρετε τι έκαναν; Άνοιξαν το Autotriti κοίταξαν το γνωστό πίνακα, και μου είπαν "τόσο". Το αυτοκίνητό μου ήταν απ' έξω από το πρακτορείο, και δεν γύρισε να το κοιτάξει κανείς. Ο πίνακας όμως του περιοδικού γράφει απλώς τα μοντέλα, το έτος και τα κυβικά, άσχετα αν υπάρχουν διάφορα επίπεδα εξοπλισμού (εκδόσεις). Εμάς, αν μας το κλέψουν, θα μας δώσουν το ποσό που γράφει το autotriti, εκτός αν ζητήσουμε εμείς να έρθει πραγματογνώμονας.

Και φίλε μου, υπάρχουν περιπτώσεις (αν και νομίζω ότι αυτό είναι παράνομο) που ΔΕΝ μπορείς να επιλέξεις εσύ τον ασφαλιστή. Εγώ, από εκεί που αγόρασα το αυτοκίνητο, υποχρεώθηκα στην ουσία να αγοράσω την ασφάλεια από το γραφείο με το οποίο συνεργάζονταν (Αυτοί και η τράπεζα που έκανε τις δόσεις του διακανονισμού). Δεν με χάλασε βέβαια, γιατί πλήρωνα πάρα πολύ λίγα χρήματα για μικτή ασφάλεια με όλα μέσα και σε πασίγνωστη ασφαλιστική. Βέβαια, μόλις το ξόφλησα άλλαξα ασφάλεια, γιατί έχω συγγενή ασφαλιστή και ήταν ντροπή να συνεχίσω να είμαι ασφαλισμένος σε άλλο πρακτορείο.

Ο ξάδελφός μου αγόρασε το 2008 αυτοκίνητο, υποχρεώθηκε να κάνει σ'αυτούς μικτή, σε δύο μήνες του έλιωσαν το αυτοκίνητο σε τρακάρισμα, και πήρε αντί για 12500 που ήταν ασφαλισμένο το αυτοκίνητο, 9.500 ευρώ, μετά από πολύ έντονη διαμάχη και απειλές μηνύσεων. Τώρα, μη με ρωτήσεις γιατί, επειδή δεν ξέρω να σου πω το λόγο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...