Προς το περιεχόμενο

Διαφορα συνδεσης cross & straight

terry3146

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

και αυτο το σκεφτηκα...Πριν απο καθε συσκευη να βαλλω κ ενα switch...Αλλα παλι το κοστος παει στα υψη χωρις λογο..Τωρα μιλαγα με να φιλο που ειναι σχετικος και εχει στησει πολλα δικτυα κα μου ειπε οτι η δικτυωση που μου εχει κανει ειναι στην ουσία σαν να εχω 1 πριζα και οχι 6...Αν συνδεσω δηλαδη ολα τα πριζακια και το ενα να δινει στο επομενο δεν προκειται να δουλεψει...Καμια αλλη γνωμη???

Δημοσ.

Αν κατάλαβα καλά τότε ->

Έτσι που στο έχει κάνει θες 2 κάρτες δικτύου για κάθε pc. Μια από το προηγούμενο και άλλη μια στο επόμενο. Ενώ κανονικά χρειάζεσαι μόνο μια. Δηλαδή εξ αρχής έξτρα κόστος.

Δεύτερον έστω ότι έχεις τα pc 1-2-3 και το 3 πάει στον εκτυπωτή. Άμα ο 1 θέλει να τυπώσει τότε πρέπει να είναι αναμμένος και ο 2 και ο 3. Ομοίως έστω ο 3 κάνει copy ένα αρχείο από τον 1, και ο 2 αποφασίζει να κάνει επανεκκίνηση πάει χάλασε η μεταφορά του αρχείου και ξανά από τον αρχή.

Δημοσ.

Κοιτα εγω πολιτικος μηχανικος ειμαι, δεν ειμαι μηχανικος δικτυων, αλλα δε σημαινει οτι ειμαι και χαζος...Καταλαβαινω καποια πραγματα..Θελω να πω οτι σκεφτομαι κατι αντιστοιχο με σενα..Μου φαινεται λογικο αυτο που λες...Δεν ξερω να το εξηγησω με ορους δικτυων αλλα καπως ετσι το αντιλαμβανομαι...Απλα ψαχνω να βρω μια λυση..Δε νομιζω οτι ο ηλεκτρολογος ειναι τοσο μ@#$@#$..Γενικα με ολα τα υπολοιπα δεν ειχα κανενα προβλημα..Συναγερμους, κρυφους φωτισμους, ρευμα. κλιματισμος, φωτα..Δε νομιζω να εκανε τοσο μεγαλη μ@%@$# .....

Δημοσ.

Αν οντως ο ηλεκτρολογος σου εκανε τετοια φαση (καλωδιο απο πριζα σε πριζα), εκτος του οτι πρεπει να του παρουν το διπλωμα (κι εσυ απο τη μερια σου να τον ξεχεσεις), τα καλωδια που υπαρχουν μεσα στις πριζες ειναι ετσι κι αλλιως αχρηστα.

Η γνωμη μου ειναι η εξης.

Εχουμε 6 πριζες. Βρισκεις την πιο "κεντρικη" πριζα (ως προς την αποσταση), και τη θεωρεις ως σημειο που θα μπει ενα switch.

Αγοραζεις νεο καλωδιο, και το περνας απο την κεντρικη, μεχρι την πιο μακρινη απο τη μια μερια (θα ειναι λογικα 2 η 3), και κανεις το ιδιο και για τις αλλες 2 απο την αλλη μερια.

Αν το καταφερεις αυτο, εχεις ηδη καλυψει 5 απο τις 6 πριζες (βαζοντας μεσα και την "κεντρικη"). Τωρα αν καποια σωληνα ειναι αρκετα χοντρη ωστε να περασεις και δευτερο καλωδιο απο την κεντρικη μεχρι την πρωτη πιο κοντινη της, τοτε καλυψαμε και τις 6.

Ο λογοις ειναι οτι το καλωδιο UTP, χρησιμοποιει στην ουσια μονο τα 4 απο τα 8 καλωδια, οποτε εχεις τη δυνατοτητα με ενα καλωδιο να πας σε 2 πριζες απο την "κεντρικη".

Αν αυτα γινονται, τοτε μπορουμε να προχωρησουμε στη συνδεσμολογια :-)

Δημοσ.

Παλι δεν διαβασες τα προηγουμενα ποστ....Δεν υπαρχουν σπιραλ ή σωληνες πλαστικες....Εχει περαστει ολα τα καλωδια πισω απο τη γυψοσανιδα καρφωτα στον τοιχο.....Δεν γινεται να κανω αυτο που λες...Καμια υπευθυνη γνωμη ρε παιδια...???

Δημοσ.
Παλι δεν διαβασες τα προηγουμενα ποστ....Δεν υπαρχουν σπιραλ ή σωληνες πλαστικες....Εχει περαστει ολα τα καλωδια πισω απο τη γυψοσανιδα καρφωτα στον τοιχο.....Δεν γινεται να κανω αυτο που λες...Καμια υπευθυνη γνωμη ρε παιδια...???

Δεν γραφεις πουθενα οτι δεν υπαρχουν σωληνωσεις, τα προηγουμενα ποστ τα διαβασα πολυ καλα, το θεμα ειναι πως μιας και εισαι μηχανικος, τον αφησες να καρφωσει τα καλωδια στον τοιχο, δηλαδη, ακομη και σωστη συνδεσμολοιγια να ειχε κανει, αν τυχαινε να εχει προβλημα ενα καλωδιο εσυ θα ησουν αναγκασμενος να κατεβασεις τη γυψοσανιδα...

Ακομη κι ετσι ομως, (με λιγες απωλειες), μπορεις να θεωρησεις μια πριζα κεντρικη, και απο εκει την αμεσως επομενη, να παρεις 2 ιδια ζευγη χρωματιστων καλωδιων μεσα απο τα δυο καλωδια της πριζας (αυτο που ερχεται και αυτο που φευγει), και να τα ενωσεις, ωστε να ειναι αυτα τα 2 ζευγη, καλωδια της επομενη πριζας. (το ιδιο θα κανεις και προς την αλλη μερια), κι ετσι θα χασεις μονο μια πριζα.

Δημοσ.

Προηγουμενο ποστ μου

Φαναστειτε οτι εχω 6 πριζες...Ξεκιναει ενα καλωδιο απο την πρωτη πριζα κ πηγαινει στη δευτερη...Φευγει απο τη δευτερη κ πηγαινει στην τριτη κ αυτο γινεται μεχρι να φτασει στην εκτη...Δηλαδη στην πρωτη κ στην τελευταια εχω ενα καλωδιο κ στις ενδιαμεσες εχω δυο (ενα που ερχεται' date=' ενα που φευγει)...Δυστυχως οταν εκανε την καλωδιωση δεν το ειχα ψαξει...Μου ειπε οτι θα το κανει ετσι κ λεω "Κατι θα ξερει"...Μετα που πηγα να στησω το δικτυο καταλαβα...

100 010 00

Αυτο ηξερα κ γω να το κανω..[b']Αλλα δεν εγινε ετσι η καλωδιωση απο την αρχη...Τωρα τα καλωδια εχουν περασει μεσα απο τις γυψοασανιδες χωρις σπιραλ αλλα καρφωτα στον τοιχο οποτε δεν αλλαζει τιποτα......[/b]

ΥΓ. Ποσο μπορει να επηρρεασει το δικτυο το γεγονος οταν ο μ@#$@# ο ηλεκτρολογος περασε τα καλωδια του δικτυου παραλληλα με τα καλωδια του ρευματος??????

Στο χωρο εγινε ανακαινηση....ΚΑλυτερα λοιπον που τα εβαλε καρφωτα παρα να κατεβασει ολο το σοβα κατω...Κ επειδη ηξερα οτι μπορει να γινει μ@#$ επελεξα καταλληλες βιδες για τις γυψοσανιδες κ ημουνα παρον καθολη τη διαρκεια των εργασιων ωστε να μην τρυπηθει κατα λαθος κανενα καλωδιο..Τωρα που ολοκληρωσε ο ηλεκτρολογος ολα τα ηλεκτρικα δουλευουν αψογα (εκτος το δικτυο)..Τωρα καταλλαβα τι λες...Να χρησιμοποιησω τα 2 απο τα 4 ζευγη...Δλδ δεν χρειαζονται κ τα 8 καλωδια???

Δημοσ.

Σε ταχύτητα 10/100 MBit χρειάζεσαι μόνο τα 4 απο τα 8 συρματάκια. Οπότε μπορείς ανα μπρίζα/καλώδιο να έχεις 2 υπολογιστές.

Πιστεύω οτι η λύση του pournaras είναι η πιό σωστή...

Δημοσ.

Οχι δε χρειαζονται και τα 8, μονο τα 4, και πιο αναλυτικα κοιτωντας την εικονα που εχω πιο κατω θελεις μονο τα 1,2,3,6. Οποτε στην "κεντρικη" πριζα (προφανως πλεον δεν θα μπει πριζα, αλλα ενα switch), στην επομενη της απο τη μια μερια, θα κρατησεις τα ζευγη του πορτοκαλι, και του πρασινου, και θα ενωσεις τα ζευγη του καφε και του μπλε, με τα ιδια του καλωδιου που παει στην τριτη πριζα στην οποια βεβαια, παλι θα πανε σε θεση 1,2,3,6, το οτι εχουν αλλο χρωμα, καταλαβαινεις, δεν εχει καμμια σημασια, η σειρα μετραει, ωστε οπως ειναι απο τη μια μερια να ειναι και απο την αλλη, straight κατασταση.

post-1360-129062983476_thumb.gif

Δημοσ.

Ναι ναι καταλαβα...

1.στη φωτο δειχνεις συνδεση cross ομως ετσι???(απλα τα 1,2,3,6 ηθελες να μου δειξεις υποθετω)

2. Εκε που μου λες να ενωσω τα καλωδια, θα τα γυμνωσω κ θα τα στριψω μεταξυ τους ή δεν κανει??

3. Ισχυει οτι θα εχω ταχυτητα μεχρι 100ΜΒιτ με τα 4 καλωδια??

Δημοσ.

1. Αν χρησιμοποιησεις τη συνδεσμολογια του ενος βυσματος (ειτε του πρωτου ειτε του δευτερου απο τη φωτογραφια, δεν εχει σημασια), και απο τις δυο μεριες ενος καλωδιου, εχεις ενα straight καλωδιο. Αν χρησιμοποιησεις το πρωτο βυσμα απο τη μια μερια ενος καλωδιου, και το δευτερο απο την αλλη, εχεις ενα cross over καλωδιο, (αλλαζει η διαταξη των 2 ζευγαριων που βρισκονται στα 1,2,3,6, τα αλλα μενουν ιδια, αφου ουτως η αλλως δεν χρησιμοποιουνται).

2. Η θεωρια λεει οτι δεν κανει να εχεις κομμενα και κολλημενα καλωδια κλπ. αλλα η πραξη δειχνει οτι οι απωλειες που θα εχεις δεν θα ειναι και τοσο σημαντικες (δεν θα τις καταλαβεις καν). Οποτε ναι, βρες ενα καλο τροπο να τα στριψεις μεταξυ τους και να τα μονωσεις. Αν βρεις και ενα κολητηρι, και τους ριξεις και λιγο καλαϊ, θα ειναι τελεια.

3. Ναι, μη σε αγχωνει, ετσι εχω ολο τοσ σπιτι, και τα αλλα 2 ζευγαρια τα χρησιμοποιω για να περναω τηλεφωνο (σιγα μην περναγα εξτρα καλωδια :-) )

Δημοσ.

2. Υπαρχουν κατι σαν μουφες που ειναι ειδικες για καλωδιο δικτυο...Οχι αυτες που ενωνουν το βυσματακαι..Ενωνουν κατευθειαν τα καλωδια και ειναι κ θωρακισμενες...

3.Δλδ με 2 ζευγη θα εχω 100ΜΒΙΤ??? Ή 1000ΜΒΙΤ???Αυτο δεν το ξεκαθαρισες...

Ευτυχως βρηκα τη λυση..Να εισαι καλα...σε τρεις πριζες εδωσα κατευθειαν απο το ρουτερ με καινουριο καλωδιο απλα το περασα πισω απο μια μεταλλικη κατασκευη που εχουμε κανει στο γραφειο (σαν παταρι) οποτε δεν φαινεται..και τις υπολοιπες θα τις κανω με τα 2 ζευγη των υπαρχοντων καλωδιων, στην γραμμη που ξεκιναει απο το ρουτερ...

Ευχαριστω..Οτι αλλα χρειαστω θα ξαναρωτησω

Δημοσ.

εγω παντως οσες φορες το δοκιμασα αυτο με τα ζευγη δεν μου επαιξε, ισως λογω παρεμβολών μεταξύ των αγωγών.....

ήταν 4-5 μετρα, οχι περισσοτερα!

για δοκιμασε και πες μας

Δημοσ.
εγω παντως οσες φορες το δοκιμασα αυτο με τα ζευγη δεν μου επαιξε, ισως λογω παρεμβολών μεταξύ των αγωγών.....

ήταν 4-5 μετρα, οχι περισσοτερα!

για δοκιμασε και πες μας

Δεν επαιξε καθολου; Η "εβλεπες" χαμηλη ταχυτητα;

Γιατι αν ηταν το πρωτο σιγουρα καπου ειχες κανει λαθος καποιο καλωδιακι.

Χρησιμοποιω εδω και χρονια αυτη τη μεθοδο, και κατεβαζω απο την ταρατσα σε ενα καλωδιο 30μ περιπου, 2 Lan.

Μην ξεχναμε και το power over ethernet που χρησιμοποιουν επι το πλειστον τα ασυρματα δικτυα, οπου στα 4 αχρησιμοποιητα καλωδια στελνεται η τροφοδοσια του Access Point που συνηθως βρισκεται πανω σε καποιο στυλο στην ταρατσα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...