Προς το περιεχόμενο

Διαφορα συνδεσης cross & straight

terry3146

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξερω οτι πολλα εχουν ειπωθει γιαυτο το θεμα αλλα θα ηθελα να ξακαθαρισω κατι. Αν κανω συνδεση straight μεταξυ 2 υπολογιστων δε θα δουλεψει καθολου ή απλα θα εχω περιορισμους??Η straight δεν ειναι μονο για ληψη ή μονο για αποστολη??Αρα μπορω για παραδειγμα μεταξυ 2 υπολογιστων ή να στελνω ή να λαμβανω???Σωστα? Μεταξυ εκτυπωπη κ απευθειας υπολογιστη τι συνδεση θα χρησιμοποιήσω???

Ρωταv γτ τωρα εφτιαξα ενα τοπικο δικτυo στο γραφειο μου, κ ο ηλεκτρολογος που περασε τις γραμμες μεσα απο του τοιχους εχει κανει μεγαλη μ#$@#$ στη συνδεσμολογια.

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

το cross καλώδιο έχει αντιστραμένες εξόδους απλά ώστε να μπορούν να συνομιλούν δύο υπολογιστές χωρίς να χρειάζεται ενδιάμεσος μεταφράστής πχ network hub. οπότε για ένα δίκτυο μεταξύ πολλών υπολογιστών θα χρειαστείς μόνο απλά καλώδια.

(νομίζω καλά τα είπα :P )

Δημοσ.

Ο σύγχρονος δικτυακός εξοπλισμός ενσωματώνει πλέον στις θύρες Ethernet ειδική διάταξη (Auto MDI/MDIX) που προσαρμόζει αυτόματα τη συνδεσμολογία σε straight/crossover αν χρειάζεται. Περισσότερα...

Δημοσ.

Ξερετε καποια καρτα δικτυου που να υποστηριζει αυτο το προτυπο???Εχω βρει switch που το υποστηριζουν αλλα οι απλες καρτες δικτυωσεις δεν νομιζω να το υποστηριζουν. Το κακο με τη συνδεσμολογια που εκανε ο ηλεκτρολογος ειναι οτι στην ουσια ολες οι πριζες συνδεονται μεταξυ τους...Στις πριζες αυτες (6 συνολικα) θελω να συνδεσω 3 υπολογιστες κ 2 εκτυπωτες...Στην μια που μενει θα βαλλω το ρουτερ για να εχω κ ιντερνετ..Τι συνδεσμολογια να ακολουθησω? Υποθετω στις πριζες straight...Αλλα το καλωδιο που θα συνδεει τις πριζες με του υπολογιστες κ τους εκτυπωτες τι πρεπει να ειναι..??

Ευχαριστω για τις απαντησεις...

Δημοσ.
Ξερετε καποια καρτα δικτυου που να υποστηριζει αυτο το προτυπο???Εχω βρει switch που το υποστηριζουν αλλα οι απλες καρτες δικτυωσεις δεν νομιζω να το υποστηριζουν. Το κακο με τη συνδεσμολογια που εκανε ο ηλεκτρολογος ειναι οτι στην ουσια ολες οι πριζες συνδεονται μεταξυ τους...Στις πριζες αυτες (6 συνολικα) θελω να συνδεσω 3 υπολογιστες κ 2 εκτυπωτες...Στην μια που μενει θα βαλλω το ρουτερ για να εχω κ ιντερνετ..Τι συνδεσμολογια να ακολουθησω? Υποθετω στις πριζες straight...Αλλα το καλωδιο που θα συνδεει τις πριζες με του υπολογιστες κ τους εκτυπωτες τι πρεπει να ειναι..??

Ευχαριστω για τις απαντησεις...

Τι ακριβως εννοεις με το ... "ο κακο με τη συνδεσμολογια που εκανε ο ηλεκτρολογος ειναι οτι στην ουσια ολες οι πριζες συνδεονται μεταξυ τους"

Γινε λιγο πιο παραστατικος, πως ακριβως ειναι συνδεμενες μεταξυ τους οι πριζες.

Δημοσ.

Φαναστειτε οτι εχω 6 πριζες...Ξεκιναει ενα καλωδιο απο την πρωτη πριζα κ πηγαινει στη δευτερη...Φευγει απο τη δευτερη κ πηγαινει στην τριτη κ αυτο γινεται μεχρι να φτασει στην εκτη...Δηλαδη στην πρωτη κ στην τελευταια εχω ενα καλωδιο κ στις ενδιαμεσες εχω δυο (ενα που ερχεται, ενα που φευγει)...Δυστυχως οταν εκανε την καλωδιωση δεν το ειχα ψαξει...Μου ειπε οτι θα το κανει ετσι κ λεω "Κατι θα ξερει"...Μετα που πηγα να στησω το δικτυο καταλαβα...

100 010 00

Αυτο ηξερα κ γω να το κανω..Αλλα δεν εγινε ετσι η καλωδιωση απο την αρχη...Τωρα τα καλωδια εχουν περασει μεσα απο τις γυψοασανιδες χωρις σπιραλ αλλα καρφωτα στον τοιχο οποτε δεν αλλαζει τιποτα......

ΥΓ. Ποσο μπορει να επηρρεασει το δικτυο το γεγονος οταν ο μ@#$@# ο ηλεκτρολογος περασε τα καλωδια του δικτυου παραλληλα με τα καλωδια του ρευματος??????

Δημοσ.
Φαναστειτε οτι εχω 6 πριζες...Ξεκιναει ενα καλωδιο απο την πρωτη πριζα κ πηγαινει στη δευτερη...Φευγει απο τη δευτερη κ πηγαινει στην τριτη κ αυτο γινεται μεχρι να φτασει στην εκτη...Δηλαδη στην πρωτη κ στην τελευταια εχω ενα καλωδιο κ στις ενδιαμεσες εχω δυο (ενα που ερχεται, ενα που φευγει)...Δυστυχως οταν εκανε την καλωδιωση δεν το ειχα ψαξει...Μου ειπε οτι θα το κανει ετσι κ λεω "Κατι θα ξερει"...Μετα που πηγα να στησω το δικτυο καταλαβα...

100 010 00

Αυτο ηξερα κ γω να το κανω..Αλλα δεν εγινε ετσι η καλωδιωση απο την αρχη...Τωρα τα καλωδια εχουν περασει μεσα απο τις γυψοασανιδες χωρις σπιραλ αλλα καρφωτα στον τοιχο οποτε δεν αλλαζει τιποτα......

ΥΓ. Ποσο μπορει να επηρρεασει το δικτυο το γεγονος οταν ο μ@#$@# ο ηλεκτρολογος περασε τα καλωδια του δικτυου παραλληλα με τα καλωδια του ρευματος??????

Εμπλεξες.......... επρεπε να σου περασει 6 καλωδια και οχι ενα, εσυ στην ουσια εχεις ενα (Αν καταλαβα καλα). Θες ηλεκτρολογο παλι (10 εκαστοστα μακρια απο το ρευμα... εξαρταται και απο τα Α βεβαια)

Δημοσ.

Οτι εμπλεξα το ξερω....Το θεμα ειναι πως θα ξεπμλεξω...Να αλλαξουν τα καλωδια δε γινεται....Ειμαστε 1 βδομαδα πριν το περας ολων των εργασιων...Φανταζεσαι τωρα να ξηλωνουμε γυψοσανιδες????Ουτε να το σκεφτομαι....Επειδη ολα τα προβληματα εχουν λυση...Αυτη τη λυση ψαχνω..Για δωστε καμια ιδεα ρε παιδια...

Δημοσ.

Κ αυτο οπως κατλαβαινεις το σκεφτηκα...Ειναι καινουριος ο χωρος..Δωσαμε ποσα χρηματα για τη διαμορφωση του...Δεν γινεται τωρα να τραβαω αυτα τα πλαστικα καναλια σε ολο το χωρο...Ειναι 50τμ...Τσακωνομουνα με τον μπογιατζη για να μην αφησει ατελειες στο στοκαριμσα...οχι να γεμισω με κουτια τωρα ολο το χωρο..Το θεμα ειναι να βρουμε να λυση με την υπαρχουσα καλωδιοση..οχι να παμε απο την αρχη...Αν συνδεσω ολες τις πριζες straight και πανω τους συνδεσω υπολογιστες κ εκτυπωτες τι προβλημα θα εχω????θΑ δουλεψουν???Γτ ειναι απαραιτητη η χρηση του cross μεταξυ 2 υπολογιστων???Τι περιοσμο εχεις χωρις αυτην? Δε δουλευει καθολου???

-----Προστέθηκε 2/2/2009 στις 07 : 52 : 27-----

Εχω σκεφτει κ το ασυρματο..Αλλα

1.Δεν εχει την ιδια ταχυτητα

2.Επιπλεον κοστος για να κανεις του εκτυπωτες ασυρματους..(περιπου 60Ε για καθε συκευη η οποια βλεπω οτι θελει κ μπαταριες, αντε να αλλαζεις καθε λιγο κ λιγακι)

Δεν ειναι λιγο κουλο ομως...Να δινεις 2000Ε στον ηλεκτρολογο, να εχεις υπολογισει που θα παει η καθε πριζα, να ξερεις σε καθε πριζα τι θα μπει κ να το ξεχνας ολο αυτο κ παλι απο την αρχη για ασυρματο...)

Δημοσ.
Κ αυτο οπως κατλαβαινεις το σκεφτηκα...Ειναι καινουριος ο χωρος..Δωσαμε ποσα χρηματα για τη διαμορφωση του...Δεν γινεται τωρα να τραβαω αυτα τα πλαστικα καναλια σε ολο το χωρο...Ειναι 50τμ...Τσακωνομουνα με τον μπογιατζη για να μην αφησει ατελειες στο στοκαριμσα...οχι να γεμισω με κουτια τωρα ολο το χωρο..Το θεμα ειναι να βρουμε να λυση με την υπαρχουσα καλωδιοση..οχι να παμε απο την αρχη...Αν συνδεσω ολες τις πριζες straight και πανω τους συνδεσω υπολογιστες κ εκτυπωτες τι προβλημα θα εχω????θΑ δουλεψουν???Γτ ειναι απαραιτητη η χρηση του cross μεταξυ 2 υπολογιστων???Τι περιοσμο εχεις χωρις αυτην? Δε δουλευει καθολου???

-----Προστέθηκε 2/2/2009 στις 07 : 52 : 27-----

Εχω σκεφτει κ το ασυρματο..Αλλα

1.Δεν εχει την ιδια ταχυτητα

2.Επιπλεον κοστος για να κανεις του εκτυπωτες ασυρματους..(περιπου 60Ε για καθε συκευη η οποια βλεπω οτι θελει κ μπαταριες, αντε να αλλαζεις καθε λιγο κ λιγακι)

Δεν ειναι λιγο κουλο ομως...Να δινεις 2000Ε στον ηλεκτρολογο, να εχεις υπολογισει που θα παει η καθε πριζα, να ξερεις σε καθε πριζα τι θα μπει κ να το ξεχνας ολο αυτο κ παλι απο την αρχη για ασυρματο...)

Οπα, εχεις μπερδεψει λιγο την ολη κατασταση.

Ας τα παρουμε απο την αρχη.

Η διαφορα μεταξυ straight-cross, δεν βρισκεται στη συνδεσμολογια μεταξυ καλωδιων (και συνεπως μεταξυ και πριζων), αλλα πανω στο ΙΔΙΟ καλωδιο, με ποια σειρα θα ειναι κατανεμημενα τα 8 καλωδιακια που εχει το καθενα. Πραγμα που εσενα αμεσα δε σε ενδιαφερει, γιατι ο πρωταρχικος σου σκοπο ειναι δεις το πως ειναι συνδεμμενες οι πριζες, με τι καλωδια και που καταληγουν αυτα.

Αρα πρωταρχικος σου σκοπος ειναι να σιγουρευτεις μηπως ο ηλεκτρολογος απο καθε πριζα ξεκιναει καλωδιο και το καταληγει σε ενα κενο σημειο μαζι με τα υπολοιπα 5. Σε αυτο πιστευω μπορει να σε βοηθησει μονο ο ιδιος ο ηλεκτρολογος, που θα θυμαται την εγκατασταση.

Σιγουρεψου πως τελικα ειναι η συνδεσμολογια μεταξυ των πριζων, και συνεχιζουμε :-)

Δημοσ.

Δεν διαβασες τα προηγουμενα ποστ..Ριξε μια ματια...Σε καθε πριζα εχω μονο τα καλωδια...Δεν εχω συνδεσει τιποτα ακομα...Γιαυτο ρωταω πως θα ξεμπλεξω...Αυτο που μου λες το ξερω..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...