Αδμιν Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Επειδη με τον ISP που εμπλεξα ειμαι σε μια κατασταση xkcd, ριξτε μια βοηθεια. Οταν εχω πχ 1 Mbps (megabit?) downstream, σε Kilobyte per second (KBps) ποσα πρεπει να εχω; (Μη πειτε για απωλιες λογω δικτυου, αποστασεις απο DSLAM κλπ, απλα μαθηματικα).
nske Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Κανονικά για μέτρηση ρυθμού μεταφοράς χρησιμοποιείται ως μονάδα τα Bits ανά δευτερόλεπτο ενώ ως μονάδα όγκου τα Bytes. Για να είναι εμφανής ο συσχετισμός ανάμεσα στον ρυθμό μεταφοράς και τον όγκο των δεδομένων που μεταφέρθηκαν όμως, καθιερώθηκε οι περισσότερες εφαρμογές που μεταφέρουν δεδομένα να εμφανίζουν τον ρυθμό σε Bytes ανά δευτερόλεπτο. Οι σοβαρές εφαρμογές μέτρησης θα χρησιμοποιήσουν Bits. Ισχύει ότι: 1 byte = 8 bits 1 kbyte = 1024 bytes, 1 mbyte = 1024 kbytes 1 kbit = 1000 bits, 1mbit = 1000 kbits Συνήθως όπου βλέπεις κεφαλαία "KB/s" εννοείται kbytes/s ενώ ta kbits/s θα γράφονταν "kbps". Οπότε 1mbps θα ισοδυναμεί με 1000/8 = 125 KBytes/s Από κει και πέρα η πραγματική ωφέλιμη χωρητικότητα της γραμμής προκύπτει αν αφαιρέσεις τον όγκο που καταλαμβάνουν οι headers από τα διάφορα underlying πρωτόκολλα (UDP/TCP, IP, PPP, PPPoE, Ethernet, AAL5 και ATM), ο οποίος τυπικά δεσμεύει γύρω στο 17% της αρχικής χωρητικότητας. Από την άλλη σε κάποιες εφαρμογές και πρωτόκολλα μπορεί να γίνεται διάφανα συμπίεση/αποσυμπίεση των δεδομένων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν κέρδη ανάλογα με τη συμπιεσιμότητά τους.
EliasKir Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 οποτε να ξερεις οτι γενικα διαιρεις με το 8 για να βρεις την (θεωρητικη) ταχυτητα που θα κατεβαζεις...
Αδμιν Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Ευχαριστω. Τελικα το προβλημα ηταν οτι για τον ISP μου 1 Mb/s = 100 KΒ/s, γιαυτο δεν μου βγαίνουν τα μαθηματικα.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Δεν ισχυει αυτο που λες. Τι θα πει "για τον ISP σου"? Για ολους το ιδιο ειναι. Πρακτικο max ειναι τα 110KB/s σε ευθεια γραμμη. (περιπου το 85% του θεωρητικου max). Σε γραμμες μεχρι 2mbit ολοι πατωνουν (1mbit=110KB/s, 2mbit=220K/s). Παραπανω αρχιζουν τα ζορια...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.