maouris Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 καλησπερα παιδια.το λοιπον,εχω ενα υπολογιστη ενωμενο μεσω wireless που περνω συνδεση απο αυτη του γειτονα !! προς το παρον μεχρι να ενεργοποιηθει η νεα συνδεση.Αυτο που προσπαθω να κανω και δεν μου βγενει ειναι να ενωσω το υπολογιστη μου μαζι με το pc tου roommate μου μεσω ethernet και να περνει και αυτος απο τη συνδεση.δοκιμασα σχεδον τα παντα αλλα τιποτα,κατι παει λαθος.καταφερνω να το ενωσω και να μπορω να ανταλαζω αρχεια μεταξυ μας αλλα δεν μπορω να το κανω να πιανει και ιντερνετ.καμια βοηθεια?
papahlamidas Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Δοκίμασες να βάλεις στον roomate σου για gateway την δικιά σου ip?
micos000 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Πρώτα πρέπει να κάνεις την σύνδεση μέσω κάρτας δικτύου. Αν είναι απευθείας, χωρίς switch ενδιάμεσα, το καλώδιο πρέπει να είναι crossed (ανεστραμμένο). Αφού όμως λες ότι κάνεις ανταλλαγή αρχείων, τότε το έχεις ήδη συνδεμένο σωστά. Από τον 1ο (με το ασύρματο) πήγαινε έναρξη-εκτέλεση και δώσε cmd και άτα enter. Γράψε ipconfig /all και βρες την ip της τοπικής σύνδεσης (όχι της ασύρματης) και την μάσκα υποδικστύου. Σημείωσέ τες κάπου Μετά πρέπει να ορίσεις static ip και στο 2ο pc. Πήγαινε πίνακας ελέγχου-συνδέσεις δικτύου δεξί κλικ-ιδιότητες στην τοπική σύνδεση, Ιδιότητες στο TCP/IP και πάτα Χρήση της παρακάτω διεύθυνσης ΙΡ. Βάλε σαν ΙΡ την ΙΡ του 1ο ανεβάζοντας το τελευταίο νούμερο κατά 1. Αν είναι 192.168.2.10 κάνε την 192.168.2.11 MASK: βάλε την ίδια με τον 1ο Προεπιλεγμένη πύλη: την IP του 1ου pc Νομίζω έτσι θα δουλέψει. Έχω καιρό να το κάνω γιατί χρησιμοποιώ switch παντού για μοίρασμα ίντερνετ. Μια άλλη περίπτωση είναι να τρέξεις το οδηγό για σύνδεση στο ίντερνετ και να ορίσεις τον 1ο ότι μοιράζει αυτός το ίντερνετ και τον 2ο ότι συνδέεται στον 1ο. Αυτό δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ, αλλά πρέπει να γίνεται. Τέλος, μπορείς να πάρει ο roomate σου ένα ασύρματο usb stick και να συνδεθεί απευθείας και να γλυτώσεις τον μπελά. 3η περίπτωση είναι να πάρεις ένα ασύρματο ρουτεράκι και να το συνδέσεις add-hock με την ασύρματη σύνδεση του γείτονα, ώστε να παίρνει από εκεί ίντερνετ και να το μοιράζει στα δωμάτια με καλώδια.
red7genius Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 παιδια το ιδιο γινεται και αν εχουμε το αντιστροφο?δηλαδη παιρνουμε το ιντερνετ απο ethernet και συνδεουμε τα 2 πισι ασυρματα?
Finn Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Ή πολύ απλά επιλέγεις και τις 2 συνδέσεις,δεξί κλικ και πατάς bridge connections
geldwer1 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 καλησπερα παιδια.το λοιπον,εχω ενα υπολογιστη ενωμενο μεσω wireless που περνω συνδεση απο αυτη του γειτονα !! προς το παρον μεχρι να ενεργοποιηθει η νεα συνδεση.Αυτο που προσπαθω να κανω και δεν μου βγενει ειναι να ενωσω το υπολογιστη μου μαζι με το pc tου roommate μου μεσω ethernet και να περνει και αυτος απο τη συνδεση.δοκιμασα σχεδον τα παντα αλλα τιποτα,κατι παει λαθος.καταφερνω να το ενωσω και να μπορω να ανταλαζω αρχεια μεταξυ μας αλλα δεν μπορω να το κανω να πιανει και ιντερνετ.καμια βοηθεια? Τελικά κατάφερες τίποτα; Απ'όσο ξέρω για να γίνει αυτό πού λές χρειάζεσαι ένα access pointκαι πρόσβαση στις ρυθμίσει του router(του γείτονα).
maouris Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 βσκ δεν το καταφερα.δν ξερω κατα ποσο γινεται αυτο που προσπαθω να κανω.θα θελα λιγη παραπανω βοηθεια
nske Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Ίδια περίπτωση: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=202356 1) Bridge τα δύο interfaces. Τα δύο interfaces θα εμφανίζονται σαν ένα' date=' το οποίο και θα έχει μόνο μια διεύθυνση. Όλες οι συσκευές και τα PCs θα πρέπει να έχουν διεύθυνση στο ίδιο subnet. [...'] Bridging μπορείς να κάνεις όπως περιγράφεται εδώ. Απλά διαλέγεις τις δυο κάρτες δικτύου, δεξί κλικ, bridge και ορίζεις μια κοινή διεύθυνση στο νέο interface που θα εμφανιστεί. Άλλη ίδια περίπτωση: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=225996
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.