7nisiotis Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2016 Μέχρι πόσα χιλιόμετρα ( περίπου στα 700 μέτρα μαξ πρέπει να ειμαι από το καφάο ) μπορώ να "πάρω" VDSL 30αρα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makis269 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 μέχρι 600-700 μέτρα για να πιάσεις σχεδόν ταβάνι σε 30αρα ή 50άρα , μέχρι ένα χιλιόμετρο αλλα με μια απώλεια της ταχύτητας έως 20-25 % πιο κάτω , πάνω απο χιλιόμετρο σίγουρα απώλεια άνω του 25 % , και πάλι όμως αυτές οι ταχύτητες θα ειναι αρκετά μεγαλύτερες απο το να έχεις adsl. είναι ψιλο-μπακαλίστικα αυτά που γράφω έτσι για να δώσω μια ιδέα πάνω -κάτω πως πάει το σύστημα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xristaras12 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Μέχρι πόσα χιλιόμετρα ( περίπου στα 700 μέτρα μαξ πρέπει να ειμαι από το καφάο ) μπορώ να "πάρω" VDSL 30αρα? σε πάνω απο 1 χλμ απο αστικό κέντρο δεν δίνουν vdsl,και 30αρι να βάλεις θα έχεις απώλειες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
7nisiotis Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Λιγότερο από 1 χιλιόμετρο είναι. Τσεκαρισμένο. Βέβαια δε ξέρω αν έχουν μπουρδουκλώσει τα καλώδια. Είναι μπ$ρδέλο η κατάσταση στο κατά τα άλλα " τουριστικό και σύγχρονο " νησί της Κέρκυρας γενικά και να ήταν μόνο η κατάσταση του δικτύου το μόνο κακό καλά θα ήμασταν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Μέχρι πόσα χιλιόμετρα ( περίπου στα 700 μέτρα μαξ πρέπει να ειμαι από το καφάο ) μπορώ να "πάρω" VDSL 30αρα? εξαρτατε και απο την ποιοτητα του χαλκου.επισης ειναι Must και η σωστη καλωδιωση στο σπιτι δηλαδη να μην εχεις bridge taps. https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf σε πάνω απο 1 χλμ απο αστικό κέντρο δεν δίνουν vdsl,και 30αρι να βάλεις θα έχεις απώλειες. εξαρτατε παντα και την καλωδιωση του πελατη αλλα και ποιοτητα χαλκου.δεν ειναι δηλαδη μονο η αποσταση Λιγότερο από 1 χιλιόμετρο είναι. Τσεκαρισμένο. Βέβαια δε ξέρω αν έχουν μπουρδουκλώσει τα καλώδια. Είναι μπ$ρδέλο η κατάσταση στο κατά τα άλλα " τουριστικό και σύγχρονο " νησί της Κέρκυρας γενικά και να ήταν μόνο η κατάσταση του δικτύου το μόνο κακό καλά θα ήμασταν. α.ποτε δεν ξερεις πως πανε τα καλωδια.αν εχεις adsl καταλαβαινεις περιπου τι παιζει απο το attenuation. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JeZus Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2016 καλησπερα, χθες ενεργοποιηθηκε το ιντερνετ της φορθνετ, και κλειδωσε αρχικα στα 9 και μετα απο restart router εφτασε στα 10,5. μου φαινεται πολυ μικρη η ταχυτητα, ενω σε παραδιπλανη πολυκατοικια φορθνετ κλειδωνουμε περι τα 20. τα στοιχεια του ρουτερ καλα δεν ειναι;; τι λετε να φταιει;; Modulation Type ADSL_2plus Actual Rate (Up/Down) 1001/11245 kbps Attainable Rate (Up/Down) 1000/12696 kbps Noise Margin (Up/Down) 5.9/6.3 dB Line Attenuation (Up/Down) 10.9/12.4 dB Output Power (Up/Down) 12.5/17.9 dBm Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved Interleave Depth (Up/Down) 8/64 Interleave Delay (Up/Down) 13.29/11.13 ms INP (Up/Down) 0.4/0.8 symbols LinkEncap G.992.3_Annex_K_ATM CRC Errors (Up/Down) 0/37 Annex Type AnnexA Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makis269 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2016 καλησπερα, χθες ενεργοποιηθηκε το ιντερνετ της φορθνετ, και κλειδωσε αρχικα στα 9 και μετα απο restart router εφτασε στα 10,5. μου φαινεται πολυ μικρη η ταχυτητα, ενω σε παραδιπλανη πολυκατοικια φορθνετ κλειδωνουμε περι τα 20. τα στοιχεια του ρουτερ καλα δεν ειναι;; τι λετε να φταιει;; Modulation Type ADSL_2plus Actual Rate (Up/Down) 1001/11245 kbps Attainable Rate (Up/Down) 1000/12696 kbps Noise Margin (Up/Down) 5.9/6.3 dB Line Attenuation (Up/Down) 10.9/12.4 dB Output Power (Up/Down) 12.5/17.9 dBm Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved Interleave Depth (Up/Down) 8/64 Interleave Delay (Up/Down) 13.29/11.13 ms INP (Up/Down) 0.4/0.8 symbols LinkEncap G.992.3_Annex_K_ATM CRC Errors (Up/Down) 0/37 Annex Type AnnexA έχεις δίκιο με Line Attenuation (Up/Down) 10.9/12.4 dB εισαι όντως χαμηλά ,το modem έπρεπε να κλειδώνει τουλάχιστον 15-17 . εγώ με 26dB κλειδώνω 12500, αλλα με καθαρή γραμμή χωρίς πρόβλημα και σε annex m που μου έχουν ρίξει λίγο το down. χωρίς να ειμαι τόσο της παραφιλολογίας μου μυρίζει 12αρι προφιλ ,πάρε τηλ κάνε τσαμπουκά και πες οτι με έχετε σε 12αρι προφίλ και οτι θες το 24αρι προφίλ ,μπορεί και να πιάσει ,πες και ένα υπονοουμενο οτι θα κάνεις υπαναχώριση συμβολαίου και πες μας τι θα γινει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JeZus Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2016 έχεις δίκιο με Line Attenuation (Up/Down) 10.9/12.4 dB εισαι όντως χαμηλά ,το modem έπρεπε να κλειδώνει τουλάχιστον 15-17 . εγώ με 26dB κλειδώνω 12500, αλλα με καθαρή γραμμή χωρίς πρόβλημα και σε annex m που μου έχουν ρίξει λίγο το down. χωρίς να ειμαι τόσο της παραφιλολογίας μου μυρίζει 12αρι προφιλ ,πάρε τηλ κάνε τσαμπουκά και πες οτι με έχετε σε 12αρι προφίλ και οτι θες το 24αρι προφίλ ,μπορεί και να πιάσει ,πες και ένα υπονοουμενο οτι θα κάνεις υπαναχώριση συμβολαίου και πες μας τι θα γινει εννοειται παω για υπαναχωρηση/ μολις πηρα τηλ και αναμενω//1η φορα συνδεσα τηλεφωνικη συσκευη στην γραμμη με σπλιτερ φιλτρο και μπαινω και βλεπω 17!!! τι παιχτηκε;; ξεμπουκωσε με το φιλτρο σπλιτερ; αναμενω κ φορθνετ να δω ΕΞΕΛΙΞΗ 1 ειδαμε την γραμμη τωρα, κλειδωνει πλεον στα 17,5 που ειναι καλο. το σπλιτερ βοηθησε να ανεβει! μου λεει ο τεχνικος μπορει να συμβει, απομονωνει το σημα, κατι τετοιο. κ μου ειπε να το αφησω με το σπλιτερ πανω/χωρις πιανει 14καπου/ ΕΞΕΛΙΞΗ 2 τωρα παλι επεσε στα 12μβ απο 17,5μβ, ξαναπαιρνω φορθνετ. τι λετε να φταιει; η γραμμη φαινεται καλη/ και αφου επιασε πριν πανω απο 17 μπορει να πιασει τοσο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makis269 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2016 εννοειται παω για υπαναχωρηση/ μολις πηρα τηλ και αναμενω//1η φορα συνδεσα τηλεφωνικη συσκευη στην γραμμη με σπλιτερ φιλτρο και μπαινω και βλεπω 17!!! τι παιχτηκε;; ξεμπουκωσε με το φιλτρο σπλιτερ; αναμενω κ φορθνετ να δω ΕΞΕΛΙΞΗ 1 ειδαμε την γραμμη τωρα, κλειδωνει πλεον στα 17,5 που ειναι καλο. το σπλιτερ βοηθησε να ανεβει! μου λεει ο τεχνικος μπορει να συμβει, απομονωνει το σημα, κατι τετοιο. κ μου ειπε να το αφησω με το σπλιτερ πανω/χωρις πιανει 14καπου/ ΕΞΕΛΙΞΗ 2 τωρα παλι επεσε στα 12μβ απο 17,5μβ, ξαναπαιρνω φορθνετ. τι λετε να φταιει; η γραμμη φαινεται καλη/ και αφου επιασε πριν πανω απο 17 μπορει να πιασει τοσο... βάλε το μοντεμ στην κεντρική μπρίζα του σπιτιού σου με το σπλίτερ στην θέση του μοντεμ ,το σπλίτερ έχει δυο θέσεις η μία ειναι για το τηλέφωνο και η άλλη για το μόντεμ , και οταν λέω κεντρική μπρίζα ειναι αυτή που έρχεται πρώτη μέσα στο σπίτι απο την κολώνα η τον κατανεμητή αν εισαι σε πολυκατοικία. πάντως για να πιάσεις 17 και ,εισαι οκ ,απλώς κάτι παίζει με τα καλώδια και χαμηλώνει το σήμα ή κάποια παρεμβολή απο κάτι ή κάποιο βραχυκύκλωμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JeZus Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2016 βάλε το μοντεμ στην κεντρική μπρίζα του σπιτιού σου με το σπλίτερ στην θέση του μοντεμ ,το σπλίτερ έχει δυο θέσεις η μία ειναι για το τηλέφωνο και η άλλη για το μόντεμ , και οταν λέω κεντρική μπρίζα ειναι αυτή που έρχεται πρώτη μέσα στο σπίτι απο την κολώνα η τον κατανεμητή αν εισαι σε πολυκατοικία. πάντως για να πιάσεις 17 και ,εισαι οκ ,απλώς κάτι παίζει με τα καλώδια και χαμηλώνει το σήμα ή κάποια παρεμβολή απο κάτι ή κάποιο βραχυκύκλωμα. ετσι το εχω ναι,μια πριζα εχει το σπιτι/ τωρα θα φανει ειπαν θα το κοιταξουν απο το τεχνικο τμημα απομακρυσμενα και αν δεν το κανουν, θα περασει τεχνικος να το κοιταξει. παντως και φορθνετ μου ειπε τοσο πρεπει να πιανεις κανονικα, γυρω στο 17-18 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 καλησπερα, χθες ενεργοποιηθηκε το ιντερνετ της φορθνετ, και κλειδωσε αρχικα στα 9 και μετα απο restart router εφτασε στα 10,5. μου φαινεται πολυ μικρη η ταχυτητα, ενω σε παραδιπλανη πολυκατοικια φορθνετ κλειδωνουμε περι τα 20. τα στοιχεια του ρουτερ καλα δεν ειναι;; τι λετε να φταιει;; Modulation Type ADSL_2plus Actual Rate (Up/Down) 1001/11245 kbps Attainable Rate (Up/Down) 1000/12696 kbps Noise Margin (Up/Down) 5.9/6.3 dB Line Attenuation (Up/Down) 10.9/12.4 dB Output Power (Up/Down) 12.5/17.9 dBm Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved Interleave Depth (Up/Down) 8/64 Interleave Delay (Up/Down) 13.29/11.13 ms INP (Up/Down) 0.4/0.8 symbols LinkEncap G.992.3_Annex_K_ATM CRC Errors (Up/Down) 0/37 Annex Type AnnexA τι ρουτερ εχεις πανω τωρα?γιατι για technicolor δεν μου κανει.σου δωσαν ρουτερ? έχεις δίκιο με Line Attenuation (Up/Down) 10.9/12.4 dB εισαι όντως χαμηλά ,το modem έπρεπε να κλειδώνει τουλάχιστον 15-17 . εγώ με 26dB κλειδώνω 12500, αλλα με καθαρή γραμμή χωρίς πρόβλημα και σε annex m που μου έχουν ρίξει λίγο το down. χωρίς να ειμαι τόσο της παραφιλολογίας μου μυρίζει 12αρι προφιλ ,πάρε τηλ κάνε τσαμπουκά και πες οτι με έχετε σε 12αρι προφίλ και οτι θες το 24αρι προφίλ ,μπορεί και να πιάσει ,πες και ένα υπονοουμενο οτι θα κάνεις υπαναχώριση συμβολαίου και πες μας τι θα γινει annex m για ποιο λογο?εχεις ζητησει 2 Mbit upload?αλλιως δεν επρεπενα παιζεις annex m.δεν σου ριχνουν το down με το annex m.απλα το annex m παιρνει συχνοτητες του download για να πετυχει τα 2 mbit upload. δεν υπαρχει στην forthnet 12 ari profile.υπαρχει μεχρι 24 μετα απο εκει και περα παιζουν με το snr.τα profile τους ειναι 6,8,11,15 στο margin>υπαρχουν και μερικα αλλα αλλα αυτα ειναι τα βασικα. εννοειται παω για υπαναχωρηση/ μολις πηρα τηλ και αναμενω//1η φορα συνδεσα τηλεφωνικη συσκευη στην γραμμη με σπλιτερ φιλτρο και μπαινω και βλεπω 17!!! τι παιχτηκε;; ξεμπουκωσε με το φιλτρο σπλιτερ; αναμενω κ φορθνετ να δω ΕΞΕΛΙΞΗ 1 ειδαμε την γραμμη τωρα, κλειδωνει πλεον στα 17,5 που ειναι καλο. το σπλιτερ βοηθησε να ανεβει! μου λεει ο τεχνικος μπορει να συμβει, απομονωνει το σημα, κατι τετοιο. κ μου ειπε να το αφησω με το σπλιτερ πανω/χωρις πιανει 14καπου/ ΕΞΕΛΙΞΗ 2 τωρα παλι επεσε στα 12μβ απο 17,5μβ, ξαναπαιρνω φορθνετ. τι λετε να φταιει; η γραμμη φαινεται καλη/ και αφου επιασε πριν πανω απο 17 μπορει να πιασει τοσο... κανα αλλο ρουτερ εχεις για δοκιμη? ετσι το εχω ναι,μια πριζα εχει το σπιτι/ τωρα θα φανει ειπαν θα το κοιταξουν απο το τεχνικο τμημα απομακρυσμενα και αν δεν το κανουν, θα περασει τεχνικος να το κοιταξει. παντως και φορθνετ μου ειπε τοσο πρεπει να πιανεις κανονικα, γυρω στο 17-18 μπορει να φταιει και τιποτα στην καλωδιωση σου μπορει να φταιει και κατι στον κατανεμητη καμια οξειδωση.κατι στο χαλκο συνηθως ειναι αμα κανει σκαμπανεβασματα. βάλε το μοντεμ στην κεντρική μπρίζα του σπιτιού σου με το σπλίτερ στην θέση του μοντεμ ,το σπλίτερ έχει δυο θέσεις η μία ειναι για το τηλέφωνο και η άλλη για το μόντεμ , και οταν λέω κεντρική μπρίζα ειναι αυτή που έρχεται πρώτη μέσα στο σπίτι απο την κολώνα η τον κατανεμητή αν εισαι σε πολυκατοικία. πάντως για να πιάσεις 17 και ,εισαι οκ ,απλώς κάτι παίζει με τα καλώδια και χαμηλώνει το σήμα ή κάποια παρεμβολή απο κάτι ή κάποιο βραχυκύκλωμα. μπορει να δοκιμασει και με αλλο splitter.παντως και χωρις σπλιττερ μονο με το adsl router θα πρεπει να πιανει 17. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JeZus Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 ZXHN H108N V2.5 αυτο το ρουτερ μου εδωσαν/αν βρω θα δοκιμασω και με αλλο ρουτερ. σημερα λογικα θα το δουν και απο την φορθνετ. παντως μονο με το σπλιτερ πανω μου εβγαλε 17,5/ περιεργο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makis269 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 ναι ειμαι annex m γιατι ήθελα upload ΕΩς 2 Mbps poulinos να σε ρωτήσω κατι αν ξέρεις ?? λες αν παω το προφιλ σε 9 να παίξει λιγο παραπάνω το upload σε annex m ?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JeZus Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Με πηραν από φορθνετ και μου λενε για να ερθουν μπορει να υπαρξει και χρέωση 30€; ειμαστε σοβαροι; προχθες εγινε ενεργοποιηση με τραγικη ταχύτητα. Και ζητανε και λεφτα για να το δουν; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
7nisiotis Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Με πηραν από φορθνετ και μου λενε για να ερθουν μπορει να υπαρξει και χρέωση 30€; ειμαστε σοβαροι; προχθες εγινε ενεργοποιηση με τραγικη ταχύτητα. Και ζητανε και λεφτα για να το δουν; Μη δεχτείς τίποτε τεχνικούς κλπ. Μόνο τεχνικός του ΟΤΕ έχει δικαίωμα να "αγγίζει" καλωδίωση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα