Προς το περιεχόμενο

Forthnet ADSL - Ελεος!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 4,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Αυτό το "με το χέρι" δεν το διατύπωσα σωστά και είναι όντως λάθος μου.Μακάρι αν γίνεται κάτι τέτοιο να το μάθουμε και μεις επίσημα.

ΤΕσπα . Εγω σου λεω οτι γινεται. Εχω μιλησει ΑΠΕΙΡΕΣ φορες με και καλα τεχνικο . Με το ζορι ξερουν οι πιο πολλοι τι τους γινεται εκει μεσα.

Επισης και εγω νεα γραμμη εχω 20 ημερες-αποσυνδεσεις δεν εχω αλλα σου λεω οταν πιανω τα 15-16 με ριχνει το συστημα αυτοματα !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τετοια κολπακια μου κανουν και εμενα απο την 4ΝΕΤ,δηλαδη...κανω restart το router πιανω 15+αρχιζω να κατεβαζω κτλ και ...μετα απο 2-3 ωρες με ριχνουν παλι στα 9.5 !!

Ειμαι σιγουρος οτι εχουν βαλει αυτοματο συστημα με υπολογιστη φυσικα για να μας ριχνουν στις ταχυτητες που θελουν αυτοι !!

Επισης στην τηλεφωνικη γραμμη εννοειται οτι εχω φιλτρο. Ειδαλως καθε φορα που πας να παρεις τηλεφωνο πεφτει το internet.

Εγω μολις μου το εφεραν το Huawei το εβαλα απανω εκανα μετρηση και μου εβγαλε 5mbs-μετα εβαλα και το thomson και μου εβγαλε 9.5mbs.

Κρατησα τα καλωδια ΜΟΝΟ και το μοντεμακι τους το ψευτικο το πεταξα ! Ειναι πολυ ΧΑΛΙΑ εκτος απο οτι πηρε φωτια τα πρωτα 2 λεπτα δεν συχρονιζει καλα !!

barman κανείς δε σου ρίχνει ταχύτητα επειδή έτσι. Αυτά δε γίνονται με το χέρι.Τελείως μπακαλίστικα, έχεις target margin το 6, αν για κάποιο λόγο πέσει, η γραμμή αποσυνδέεται και ξανασυγρονίζει σε λιγότερη ταχύτητα για να πιάσει το 6.

Είναι σπαστικό, το ίδιο παθαίνω και γω αλλά ξεκίνησε με ενεργοποίηση νέων γραμμών στη γειτονιά. Το καλοκαίρι που έλειπαν όλοι δεν είχα ούτε 1 disconnect.

ΕΓΡΑΨΑ ΕΓΩ ΓΙΑ ΧΕΡΙ ;;;;; Φιλε εγω εγραψα αυτοματο συστημα . Τωρα εσυ αν θες πιστευε οτι δεν υπαρχει εγω πιστευω οτι ΥΠΑΡΧΕΙ !!!

Αν έχεις νεύρα πάρε τη forthnet, όχι πάνω μου. Το αν βάζουν κόφτες δεν μπορώ σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση να το αμφισβητήσω μιας και δεν έχω αποδείξεις αλλά ούτε και να συμφωνήσω :-)

Νευρα ΔΕΝ εχω αλλα -αλλα γραφω αλλα διαβαζεις και αλλα γραφεις ! :) Εχει διαφορα αυτο που εγραψα με αυτο που εγραψες. Κοφτες υπαρχουν τωρα αν θες αποδειξεις μπορεις να τις βρεις μονος . Σκεψου λιγο και θα βρεις την λυση !

ΤΕσπα . Εγω σου λεω οτι γινεται. Εχω μιλησει ΑΠΕΙΡΕΣ φορες με και καλα τεχνικο . Με το ζορι ξερουν οι πιο πολλοι τι τους γινεται εκει μεσα.

Επισης και εγω νεα γραμμη εχω 20 ημερες-αποσυνδεσεις δεν εχω αλλα σου λεω οταν πιανω τα 15-16 με ριχνει το συστημα αυτοματα !

α.για να λυθουν μερικες αποριες.α.δεν γινεται να σε ριξει το συστημα.για να αλλαξει η ταχυτητα συγχρονισμου(για ταχυτητα συγχρονισμου μιλαμε στο παρον) πρεπει να αλλαξει το target noise margin οπως ειπε ο sarandis .ακομα και Masked profile να βαλει καποιος θα χασεις συγχρονισμο υποχρεωτικα για να αλλαξει η ταχυτητα.δεν υποστηριζεται νομιζω απο καμια εταιρεια το seamless rate adaptation.αν εννοεις οτι συγχρονιζεις στα 15 και κατεβαζεις με 10 τις ωρες αιχμης ενω τις μη ωρες αιχμης πχ εχεις 15 εκει παμε αλλου.αλλα σε ταχυτητα sync οχι δεν πειραζουν κατι.εχω 2 γραμμες forthnet Η μια 15-16 και η αλλη κοντα στα 13 με annex m και εδω και τρια χρονια στην μια και περιπου 4 χρονια στην αλλη εχω σχεδον τις ιδιες ταχυτητες συγχρονισμου.ακομα και η hol οταν δεν ηθελε να πιταρει τις γραμμες ειχε βαλει traffic shaping στα torrents ktl.δεν κανουν ουτε αποσυνδεσεις ουτε να σου αλλαξουν margin ουτε τετοια.το policy σου ειτε συχρονιζεις στα 15 ειτε στα 5 ειναι 24/1.το Huawei ναι δεν ειναι οτι καλυτερο σαν ρουτερ και το Thomson ειδικα το v8 ειναι πολυ καλυτερο του.οπως οταν λες εκανες μετρηση και ειδες 5,5 ελπιζω να μην εκανες speedtest γιατι σιγουρα μην περιμενεις κατι σωστο απο τετοια τεστ.εκτος αν μετρηση εννοεις οτι μπηκες μεσα στον ρουτερ και ειδες στα ποσα συγχρονιζζει.η σωστη μετρηση γινεται παντα με ethernet και παντα απο καποιο site με download manager ειτε απο ftp.Οχι speedtest και τετοια.ουτε τα torrent ειναι μετρηση παρολο που προσωπικα στην μια γραμμη οταν κατεβαζω απο Private tracker ειμαι κολλημενος στο 1,3 mbyte/sec.

α.για να λυθουν μερικες αποριες.α.δεν γινεται να σε ριξει το συστημα.για να αλλαξει η ταχυτητα συγχρονισμου(για ταχυτητα συγχρονισμου μιλαμε στο παρον) πρεπει να αλλαξει το target noise margin οπως ειπε ο sarandis .ακομα και Masked profile να βαλει καποιος θα χασεις συγχρονισμο υποχρεωτικα για να αλλαξει η ταχυτητα.δεν υποστηριζεται νομιζω απο καμια εταιρεια το seamless rate adaptation.αν εννοεις οτι συγχρονιζεις στα 15 και κατεβαζεις με 10 τις ωρες αιχμης ενω τις μη ωρες αιχμης πχ εχεις 15 εκει παμε αλλου.αλλα σε ταχυτητα sync οχι δεν πειραζουν κατι.εχω 2 γραμμες forthnet Η μια 15-16 και η αλλη κοντα στα 13 με annex m και εδω και τρια χρονια στην μια και περιπου 4 χρονια στην αλλη εχω σχεδον τις ιδιες ταχυτητες συγχρονισμου.ακομα και η hol οταν δεν ηθελε να πιταρει τις γραμμες ειχε βαλει traffic shaping στα torrents ktl.δεν κανουν ουτε αποσυνδεσεις ουτε να σου αλλαξουν margin ουτε τετοια.το policy σου ειτε συχρονιζεις στα 15 ειτε στα 5 ειναι 24/1.το Huawei ναι δεν ειναι οτι καλυτερο σαν ρουτερ και το Thomson ειδικα το v8 ειναι πολυ καλυτερο του.οπως οταν λες εκανες μετρηση και ειδες 5,5 ελπιζω να μην εκανες speedtest γιατι σιγουρα μην περιμενεις κατι σωστο απο τετοια τεστ.εκτος αν μετρηση εννοεις οτι μπηκες μεσα στον ρουτερ και ειδες στα ποσα συγχρονιζζει.η σωστη μετρηση γινεται παντα με ethernet και παντα απο καποιο site με download manager ειτε απο ftp.Οχι speedtest και τετοια.ουτε τα torrent ειναι μετρηση παρολο που προσωπικα στην μια γραμμη οταν κατεβαζω απο Private tracker ειμαι κολλημενος στο 1,3 mbyte/sec.

Δεν μιλησα για ΤΕΣΤ-οσο γραφει το ρουτερ αναφερα !! Εννοειται πως αλλαζει και το margin γιαυτο και ανεβαινει η ταχυτητα μου !! Λοιπον δειτε πως ειμαι στα 15

andwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.020 / 14.937 spacer.gif Data Transferred (Sent/Received) [kB/kB]: 0,00 / 0,00 spacer.gif Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 0,0 spacer.gif Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 8,0 / 20,0 spacer.gif SN Margin (Up/Down) [dB]: 12,5 / 6,5

spacer.gif

Οταν με κανει η 4ΝΕΤ restart την γραμμη θα δεις αλλα stats .Σου λεω 20 ημερες αυτο παρακολουθω Η συγκεκριμενη εταιρια μου εκανε το ιδιο και πριν 4 χρονια σε αλλη περιοχη !!

Τωρα που επεστρεψα σε αυτους παλι-αρχισαν τα ιδια. ΔΕΝ αλλαζω γνωμη γιαυτους εχουν ΣΙΓΟΥΡΑ "ΚΟΦΤΕΣ"

Επισης σου προτεινω αν μενεις θεσσαλονικη ( δεν θυμαμαι απο που εισαι ) να ερθεις σπιτι μου να το δεις και LIVE ! .

Δες και τι γινετε οταν με "ριχνουν "

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 944 / 9.471

Data Transferred (Sent/Received) [kB/kB]: 0,00 / 0,00

Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,5 / 0,0

Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 8,0 / 20,0

SN Margin (Up/Down) [dB]: 16,5 / 17,0

Μου αλλαζουν ολη την γραμμη οπως βλεπεις τα παντα ολα.

μονος σου εδωσες την απαντηση.αλλαζει το margin>αν σου αλλαξουν Profile τοτε μονιμα θα εχεις το νεο margin.για καποιο λογο η γραμμη σου κανει σκαμπανεβασματα στο λεω σιγουρα και δεν εισαι ο μονος.εγω δει γραμμη να παιζει με 15αρι Profile και μετα απο λιγο να βλεπειςτο margin να πηγαινει 10 ,5 2 μετα ξανα 5 κτλ.αν πχ σου βαλουν Profile 15 margin τοτε ακομα και οταν κανεις ρεσταρτ παλι θα εχεις 15 margin και χαμηλοτερη ταχυτητα μονιμα.εκει βεβαια θα παιζεις πχ στα 10 Mbit και οταν κανει τα παραξενα η γραμμη σου μπορει να δεις λιγοτερο margin αλλα να δεις παλι 10 επειδη εχει περιθωριο η γραμμη.ειναι δυσκολο να το εξηγησω πως δουλευει ολο αυτο με απλα λογια και σε ενα post.το φυσιολογικο σε μια γραμμη ειναι να πηγαινε +-1 το margin .αυτο υποδηλωνει μια πολυ καλη γραμμη.οτιδηποτε παραπανω δειχνει οτι κατι υπαρχει χωρις να θεωρειται μεγαλο προβλημα.πχ η οτενετ σου δινει 9 margin απο την αρχη οπως και οι περισσοτερες εταιρειες με σκοπο να γλυτωσεις τις αποσυνδεσεις κτλ.ειναι ενα ολοκληρο μεγαλο θεμα τα profile,οι αποσυνδεσεις κτλ κτλ.

μια εταιρεια αν θελει να βαλει κοφτη θα το κανει με την μορφη traffic shaping Οχι αποσυγχρονισμου που ειναι αιτια παραπονων.

μονος σου εδωσες την απαντηση.αλλαζει το margin>αν σου αλλαξουν Profile τοτε μονιμα θα εχεις το νεο margin.για καποιο λογο η γραμμη σου κανει σκαμπανεβασματα στο λεω σιγουρα και δεν εισαι ο μονος.εγω δει γραμμη να παιζει με 15αρι Profile και μετα απο λιγο να βλεπειςτο margin να πηγαινει 10 ,5 2 μετα ξανα 5 κτλ.αν πχ σου βαλουν Profile 15 margin τοτε ακομα και οταν κανεις ρεσταρτ παλι θα εχεις 15 margin και χαμηλοτερη ταχυτητα μονιμα.εκει βεβαια θα παιζεις πχ στα 10 Mbit και οταν κανει τα παραξενα η γραμμη σου μπορει να δεις λιγοτερο margin αλλα να δεις παλι 10 επειδη εχει περιθωριο η γραμμη.ειναι δυσκολο να το εξηγησω πως δουλευει ολο αυτο με απλα λογια και σε ενα post.το φυσιολογικο σε μια γραμμη ειναι να πηγαινε +-1 το margin .αυτο υποδηλωνει μια πολυ καλη γραμμη.οτιδηποτε παραπανω δειχνει οτι κατι υπαρχει χωρις να θεωρειται μεγαλο προβλημα.πχ η οτενετ σου δινει 9 margin απο την αρχη οπως και οι περισσοτερες εταιρειες με σκοπο να γλυτωσεις τις αποσυνδεσεις κτλ.ειναι ενα ολοκληρο μεγαλο θεμα τα profile,οι αποσυνδεσεις κτλ κτλ.

μια εταιρεια αν θελει να βαλει κοφτη θα το κανει με την μορφη traffic shaping Οχι αποσυγχρονισμου που ειναι αιτια παραπονων.

Οποτε τι να κανω ; Καθομαι οπως ειμαι ;

το καθεσαι οπως εισαι ειναι σχετικο.το βασικο θα ηταν να μπορουσε καποιος να δει αν φταιει κατι μεσα στο σπιτ η οχι που στην δικια σου περιπτωση ειναι δυσκολο μια που το προβλημα δεν εμφανιζεται συνεχεια.

το ιδιο παραξενο θα ειναι και αμα δωθει βλαβη απο την forthnet στον οτε .o ote θα ερθει θα δει οτι η γραμμη πχ συγχρονιζει στα 15 mbit θα περιμενει ενα λεπτο θα δει οτι παραμενει 15 mbit και θα φυγει.δεν θα κατσει 10 ωρες εκει για να δει οτε θα γινει το προβλημα ουτε θα αλλαξει καλωδιο κεντρικο η απερχομενο ετσι απλα.αν στο εκανε συνεχεια πχ ανα 5 λεπτα η κατι αλλο θα ηταν ευκολο αλλα τωρα ......

πχ αυτη ειναι η δευτερη γραμμη μου forthnet

Uptime: 10 days, 18:44:17

DSL Type: G.992.5 annex A

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.020 / 14.040

Data Transferred (Sent/Received) [GB/GB]: 25,00 / 24,26

οπως θα δεις ειμαι στα 14.040 /1020 και ειμαι onlime με αυτην την ταχυτητα συγρονισμου 10 μερες και 18 ωρες.

τωρα για οταν λες οτι σε ριχνουν για καποιο λογο η γραμμη χανει sync μετα οσο ειναι η γραμμη στα χαλια της η γραμμη συγχρονιζει με 6 margin παλι αλλα μετα οταν ερχεται στα καλα της ανεβαινει το margin στο 17.φαντασου οτι 17 Profile δεν υπαρχει και να θελαν να στο βαλουν.γενικως κρατα το Thomson και δες και για firmware update μπας και παιξει πιο σταθερα.μια αλλη λυση θα ηταν κανα profile .το καλο του profile ειναι οτι ισως σε γλυτωσει να πεσεις στα χαμηλα και να μην κανει αποσυνδεση το κακο ομως ειναι οτι θα σου μειωσει την ταχυτητα γενικοτερα και μονιμα.δηλαδη δεν θα εισαι στα 15,5 πχ αλλα με ενα 8 profile θαπας στα 14 περιπου ενω με ενα 11 Profile ισως πας 12 .

αν ειναι μονο μια σελιδα τοτε κατι αλλο γινεται.αν ειναι πολλες σελιδες εχει να κανει με μια γραμμη που ειχε προβλημα οποτε ολα πηγαιναν πιο αργα.

γεια σας παιδια, εδω και 2-3 εβδομαδες αντιμετωπιζω προβλημα με αποσυνδεσεις στη γραμμη μου.Εχω αλλαξει 2 ρουτερ αλλα παλι το ιδιο κανει.επικοινωνησα με την υποστηριξη και περιμενω μπας και δω κανενα φως.ΚΑνει τρελες αποσυνδεσεις και σκαμπανεβασματα στο noise margin.παραθετω εικονα να δειτε.τι γνωμη εχετε?

statistika.jpg

λιγο χαμηλα για την αποσταση.εχεις φιλτρακια παντου?μηπως εχεις συναγερμο χωρις φιλτρο?μηπως γινεται αυτο οταν σηκωνεις το τηλεφωνο?αλλιως κανε δοκιμη να βγαλεις ολα τα πραγματα απο πανω και να αφησεις μονο το ρουτερ με μικρο καλωδιο πανω στην πριζα.αν πιανουν τα χερια σου για δοκιμη σε κατανεμητη κανεις και εκει.

το καθεσαι οπως εισαι ειναι σχετικο.το βασικο θα ηταν να μπορουσε καποιος να δει αν φταιει κατι μεσα στο σπιτ η οχι που στην δικια σου περιπτωση ειναι δυσκολο μια που το προβλημα δεν εμφανιζεται συνεχεια.

το ιδιο παραξενο θα ειναι και αμα δωθει βλαβη απο την forthnet στον οτε .o ote θα ερθει θα δει οτι η γραμμη πχ συγχρονιζει στα 15 mbit θα περιμενει ενα λεπτο θα δει οτι παραμενει 15 mbit και θα φυγει.δεν θα κατσει 10 ωρες εκει για να δει οτε θα γινει το προβλημα ουτε θα αλλαξει καλωδιο κεντρικο η απερχομενο ετσι απλα.αν στο εκανε συνεχεια πχ ανα 5 λεπτα η κατι αλλο θα ηταν ευκολο αλλα τωρα ......

πχ αυτη ειναι η δευτερη γραμμη μου forthnet

Uptime: 10 days, 18:44:17

DSL Type: G.992.5 annex A

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.020 / 14.040

Data Transferred (Sent/Received) [GB/GB]: 25,00 / 24,26

οπως θα δεις ειμαι στα 14.040 /1020 και ειμαι onlime με αυτην την ταχυτητα συγρονισμου 10 μερες και 18 ωρες.

τωρα για οταν λες οτι σε ριχνουν για καποιο λογο η γραμμη χανει sync μετα οσο ειναι η γραμμη στα χαλια της η γραμμη συγχρονιζει με 6 margin παλι αλλα μετα οταν ερχεται στα καλα της ανεβαινει το margin στο 17.φαντασου οτι 17 Profile δεν υπαρχει και να θελαν να στο βαλουν.γενικως κρατα το Thomson και δες και για firmware update μπας και παιξει πιο σταθερα.μια αλλη λυση θα ηταν κανα profile .το καλο του profile ειναι οτι ισως σε γλυτωσει να πεσεις στα χαμηλα και να μην κανει αποσυνδεση το κακο ομως ειναι οτι θα σου μειωσει την ταχυτητα γενικοτερα και μονιμα.δηλαδη δεν θα εισαι στα 15,5 πχ αλλα με ενα 8 profile θαπας στα 14 περιπου ενω με ενα 11 Profile ισως πας 12 .

Ευχαριστω για την απαντηση . Λοιπον ειμαι σε ελευθερο profile τωρα. Να τους πω να παιξω σε 11 ; Νομιζω ειναι μια καλη λυση εξαλλου 15 ποτε δεν επιασε η γραμμη μου ( αληθινα) στα 11.5 μπουκωνει !

ναι θα μπορουσες να ζητησεις για αρχη να σου βαλουν 8αρι profile και να δεις πως θα παει.και μετα ζητας για 11αρι.κανονικα δεν θα πρεπε να μπουκωνει.εγω την τερματιζω και τις 2 που εχω ακομα και απο τορρεντ

ναι θα μπορουσες να ζητησεις για αρχη να σου βαλουν 8αρι profile και να δεις πως θα παει.και μετα ζητας για 11αρι.κανονικα δεν θα πρεπε να μπουκωνει.εγω την τερματιζω και τις 2 που εχω ακομα και απο τορρεντ

Κανονικα ναι αν ζουσα και σε κανονικη περιοχη...Τωρα στη Κ.τουμπα τι περιμενεις ;; Δεν εχει διαθεσιμες γραμμες και το δικτυο ειναι φορτωμενο ολοι κανουν παραπονα !!

Αναβαθμιση χρειαζεται εδω η 4ΝΕΤ! Οπως σου αναφερα δεν με χαλαει να παιζω και στα 10 αλλα να τα δινει ολα και να εχω σταθερη γραμμη. Σημερα κιολας θα τους καλεσω να δοκιμασω 8 profile !

Να σαι καλα φιλος !

Κανονικα ναι αν ζουσα και σε κανονικη περιοχη...Τωρα στη Κ.τουμπα τι περιμενεις ;; Δεν εχει διαθεσιμες γραμμες και το δικτυο ειναι φορτωμενο ολοι κανουν παραπονα !!

Αναβαθμιση χρειαζεται εδω η 4ΝΕΤ! Οπως σου αναφερα δεν με χαλαει να παιζω και στα 10 αλλα να τα δινει ολα και να εχω σταθερη γραμμη. Σημερα κιολας θα τους καλεσω να δοκιμασω 8 profile !

Να σαι καλα φιλος !

αλλο δεν υπαρχουν διαθεσιμες γραμμες που αυτο εχει να κανει με τον οτε και αλλο το δικτυο ειναι φορτωμενο που εχει να κανει με την forthnet.θα σε γελασω δεν ξερω τι παιζει στην τουμπα αλλα μπορει πραγματι το dslam να ειναι πιτα και να μην φτανεις τις full ταχυτητες σε ωρες αιχμης.αυτο το βλεπεις αν πχ πας να κατεβασεις 3-4 το πρωι που το φορτο ειναι πολυ χαμηλο.αλλα παλι το πιτα dslam δεν σου δημιουργει το προβλημα που εχεις εσυ.δοκιμασε το 8 αρι να δεις αν θα εισαι πιο σταθερα μπας και γλυτωσεις τις αποσυνδεσεις γιατι πολυ σκαμπανεβασμα το margin πραγματι.ελπιζω το 8αρι να ειναι πιο σταθερο αλλιως παμε στο 11.το 8 αρι θα σου ριξει κανα Megabit και κατω την ταχυτητα κατω.για να πας 10 mbit πρεπει να πας στο 11 profile Πιθανοτατα.μεχρι 15 αρι υπαρχει.οτι αλλο χρειαστεις εδω ειμαι.επισης στο thomson αν πας broadband connection/dsl connection kai details καπου σου γραφει vendor (local/remote).τι γραφει εκει?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...