Προς το περιεχόμενο

Forthnet ADSL - Ελεος!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδια για Λαρισα το φιλαρακι μου να βαλει forthnet ή cyta; Τι λετε;

το καλο της forthnet το 6 margin και η μη voip τηλεφωνιας.ισως λιγο πιο ακριβη απο cyta. η cyta + την τιμη αλλα μειον την voip τηλεφωνια αρα δεν μπορεις να βαλεις αλλο ρουτερ

λοιπον τριτη 11 σεπτεμβρη εκανα την αιτηση στην forthnet και απο τοτε περιμενω! σμρ με πηραν απο οτε κ με ρωτουσαν γτ θελω να αλλαξω κ οτι εχουν κ αυτοι καλες προσφορες κ τριχες. Το πραγμα δεν προχωραει 27/09/2012 14:01:58 To αίτημά σας προωθήθηκε στον ΟΤΕ για υλοποίηση 27/09/2012 14:01:58 Ολοκληρώθηκε η διαδικασία δέσμευσης καλωδίωσης από τον ΟΤΕ 02/10/2012 19:28:14 Προωθήθηκε το αίτημα φορητότητας του τηλεφωνικού σας αριθμού 04/10/2012 12:15:22 Η αίτησή σας επαναπροωθήθηκε στον ΟΤΕ

ο οτε πολλες φορες καθυστερει ειτε με σκοπο να σου κανουν αντιπροσφορα ειτε με σκοπο να παιξουν και λιγο με τα νευρα σου.μια εβδομαδα εχει περασει οποτε υπομονη.θα φας αλλη μια εβδομαδα.

Λες αυτοι του ΟΤΕ να μη το προχωρανε; Περιεργο.

καθολου περιεργο.συνηθισμενο φαινομενο ειδικα πιο παλια

χαχα! κλασσικό "περιμενε" του οτε ωστε να παίξει με την υπομονη του καταναλωτη

εδω και χρονια γινεται

χωρις να πω κατι παραπανω η forthnet ειπτε οτι αυτο που βγηκε σαν ειδιση οτι δηλαδη εχουν φαει σκαλωμα οι ενεργοποιησεις οτι ειναι .......μαμακιες.οτι δεν υπαρχειρευστο αυτο ειναι γνωστο πλεον για ολες τις ελληνικες εταιρειες.

Καλό θα ήταν και άλλος φίλος που κάνει νέα αίτηση ή μεταφορά,να μας πει αν υπάρχει καθυστέρηση.Μου φαίνεται τραβηγμένο να σου πω την αλήθεια για το ότι έκλεισε τα κυκλώματα ο ΟΤΕ.Όλα τα άλλα του άρθρου είναι 100% αλήθεια(εδώ και μήνες).

εχω δει να κλεινουν κυκλωματα αλλα οχι να μην ενεργοποιουν

Ερωτηση Θελω να παω απο Φορθνετ σε Οτε..Τον τελευταιο καιρο εχω θεμα με τις αποσυνδεσεις η εταιρεια δεν δινει σημασια και ετσι το αποφασισα..Υπαρχει καποιο τηλ που μπορω να μιλησω (αν γινεται) και να ρωτησω καποιον τεχνικο του Οτε να μου πει αν συμφερει να βαλω 24αρα ή 2αρα? Στατιστικα γραμμης σημερα.. DSL Noise Margin: 6.0 dB 15.15 dB DSL Attenuation: 19.5 dB 45.5 dB

2αρα .δεν υπαρχει λογος για 24αρα.εχεις πολυ μεγαλο attenuation.με 45 αντε να πιασεις σε οτε 5-6 Mbit στην καλυτερη.βεβαια αν πας σε 24αρα με τον ιδιο χαλκο πιθανοτητα να συνεχισεις να εχεις αποσυνδεσεις.τωρα βεβαια μπορει να φταιει και κατι μεσα στο σπιτι σου αλλα θελει δοκιμες για να δεις.

Στο κεντρο μου ειπε. Τωρα που ακριβως, δε γνωριζω.
Που μενει? Εγω με forthnet πλατεια Ευραιων συγχρονιζα στα 14+ Mbps καλη γραμμη σχετικα, χωρις αποσυνδεσεις κλπ. Αποστολή από το GT-I9100 με τη χρήση Insomnia App

ολα εξαρτωνται απο χαλκο και αποσταση σε οποια εταιρεια και να παει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Σε δύο βδομάδες...αρε 1,5 μήνα για να βάλεις ίντερνετ κ λες κ ευχαριστώ

Η γραμμή σας βρίσκεται στη διαδικασία

κατασκευής. Εκτιμώμενη ημερομηνία

ενεργοποίησης: 19/10/2012 00:00:00

εμ λογικο δεν ειναι.ο οτε τις δικες τουγραμμες μεσα σε 3-4 μερες ενω των παροχων σε ενα μηνα.και παλια εβλεπα και 3μηνα πολλες φορες.η πιθανη ημερομηνια ενεργοποιησης ειναι αυτη που δινει ο οτε στον παροχο οτι εκεινη την ημερα κατα 99 τις 100 θα γυρισει την γραμμη

Θελω να παω απο Φορθνετ σε Οτε..Τον τελευταιο καιρο εχω θεμα με τις αποσυνδεσεις η εταιρεια δεν δινει σημασια και ετσι το αποφασισα..Υπαρχει καποιο τηλ που μπορω να μιλησω (αν γινεται) και να ρωτησω καποιον τεχνικο του Οτε να μου πει αν συμφερει να βαλω 24αρα ή 2αρα?

Στατιστικα γραμμης σημερα..

DSL Noise Margin: 6.0 dB 15.15 dB

DSL Attenuation: 19.5 dB 45.5 dB

Αν πας σε άλλη εταιρία ενδεχομένως λόγο χαλκού ή καλωδίωσης σπιτιού να πάρεις το πρόβλημα μαζί σου στην άλλη εταιρία. Στην θέση σου θα έπαιρνα την το τεχνικό τμήμα να τους πω εάν γίνεται να μου ανεβάσουν το margin για να έχω πιο σταθερή γραμμή αλλά θα έχανε λίγο σε κλείδωμα ταχύτητας. Επίσης στην θέση θα έβαζω 24άρα είναι καλή η απόστασή σου και θα έχεις αξιοπρεπή ταχύτητα.

Αν πας σε άλλη εταιρία ενδεχομένως λόγο χαλκού ή καλωδίωσης σπιτιού να πάρεις το πρόβλημα μαζί σου στην άλλη εταιρία. Στην θέση σου θα έπαιρνα την το τεχνικό τμήμα να τους πω εάν γίνεται να μου ανεβάσουν το margin για να έχω πιο σταθερή γραμμή αλλά θα έχανε λίγο σε κλείδωμα ταχύτητας. Επίσης στην θέση θα έβαζω 24άρα είναι καλή η απόστασή σου και θα έχεις αξιοπρεπή ταχύτητα.

Καλη αποσταση το 45 attenuation??χειροτερα δεν γινεται σε θεμα αποστασης.οτιδηποτε πανω απο 40 attenuation ειναι ηδη αρκετο.αλλο τοσο το 45.

και επισης του εχουν βαλει ηδη 15 Margin οπως βλεπω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οντως το 6 ειναι στο down..

Βρηκα ευκαιρια σημερα και μιλησα με το τεχνικο τμημα,τους ειπα οτι εχω πολυ χαμηλο SNR 6 και κατω,μου λεει οτι το 6 ειναι το φυσιολογικο σε αυτους (!) και τελικα αφου δοκιμασαμε ολα τα τηλ του σπιτιου ενα ενα βρηκε οτι υπαρχει βραχυκυκλωμα σε 2 απο τα 3 που εχω στο σπιτι και καλο θα ταν να τα αποσυνδεσω.Μου ειπε επισης οτι θα ανεβαζε το SNR καπου στο 8.

Το προβλημα συνεχιζει να υπαρχει κανονικα παρολα αυτα.Τα στατιστικα της γραμμης (οταν ειναι πανω) ειναι αυτα περιπου

DSL Upstream Rate: 1021200

DSL Downstream Rate: 9619400

Down up

DSL Noise Margin: 9.5 dB 8.05 dB

DSL Attenuation: 15.5 dB 34.0 dB

DSL Transmit Power: 20.3 dBm 12.3 dBm

Αν συνεχιστει θα τους παρω και το απογευμα να δω τι θα μ πουν..

Να αναφερω και κατι αλλο μπας και βοηθησει..Το ρουτερ βρισκεται στο δψματιο μου και συνδεεται στην τηλ.πριζα που υπαρχει.Για να γινει ομως αυτη η τηλ πριζα πριν αρκετο καιρο ειχε ερθει ηλεκτρολογος και ειχε φερει καλωδιο εξωτερικα του σπιτιου απο την κεντρικη πριζα που βρισκεται στο σαλονι.Μηπως και αυτο ειναι μια αιτια?

Επεξ/σία από massey

Μάλλον 6dB SNR margin έχει στο down και απλά το ρούτερ του το δείχνει ανάποδα με το up.

σωστα ξεχασα οτι οταν η forthnet σου βαζει 15 margin στο down(εχει τετοιο profile,τοτε σου αλλαζει και το margin στο up.δεν παιζεις με 6 δηλαδη αλλα παει κοντα στο 11.)οποτε ναι ειναι αναποδα(η forthnet εχει 6,8,11,15 margin σε profiles) περα και απο καποια αλλα masked.αλλα παραξενο συνηθως με το που παρεις τηλ μεσα το πρωτο πραγμα που κανουν ειναι να αλλαξουν Profile.

Οντως το 6 ειναι στο down.. Βρηκα ευκαιρια σημερα και μιλησα με το τεχνικο τμημα,τους ειπα οτι εχω πολυ χαμηλο SNR 6 και κατω,μου λεει οτι το 6 ειναι το φυσιολογικο σε αυτους (!) και τελικα αφου δοκιμασαμε ολα τα τηλ του σπιτιου ενα ενα βρηκε οτι υπαρχει βραχυκυκλωμα σε 2 απο τα 3 που εχω στο σπιτι και καλο θα ταν να τα αποσυνδεσω.Μου ειπε επισης οτι θα ανεβαζε το SNR καπου στο 8. Το προβλημα συνεχιζει να υπαρχει κανονικα παρολα αυτα.Τα στατιστικα της γραμμης (οταν ειναι πανω) ειναι αυτα περιπου DSL Upstream Rate: 1021200 DSL Downstream Rate: 9619400 Down up DSL Noise Margin: 9.5 dB 8.05 dB DSL Attenuation: 15.5 dB 34.0 dB DSL Transmit Power: 20.3 dBm 12.3 dBm Αν συνεχιστει θα τους παρω και το απογευμα να δω τι θα μ πουν.. Να αναφερω και κατι αλλο μπας και βοηθησει..Το ρουτερ βρισκεται στο δψματιο μου και συνδεεται στην τηλ.πριζα που υπαρχει.Για να γινει ομως αυτη η τηλ πριζα πριν αρκετο καιρο ειχε ερθει ηλεκτρολογος και ειχε φερει καλωδιο εξωτερικα του σπιτιου απο την κεντρικη πριζα που βρισκεται στο σαλονι.Μηπως και αυτο ειναι μια αιτια?

ναι το 6 ειναι το default για την forthnet.μετα παει 8,11,15.

καλο ειναι να κανεις δοκιμη στην κεντρικη πριζα χωρις τηλεφωνα splitter πανω κτλ.η αν πιανουν τα χερια σου στον κατανεμητη η στην χωνευτη η στην κεντρικη πριζα αφου την ανοιξεις και αποσυνδεσεις ολα τα αλλα καλωδια απο πανω.

9 Mbit δεν ειναι ασχημα .βεβαια σιγουρα κατι εχει αλλαξει με πριν γιατι πριν ειχες βαλει 45 attenuation και τωρα βλεπω 34.για καποιο λογο καποια συσκευη πραγματι κατι εκανε η δεν ειχε φιλτρο και σου ανεβαζε και το attenuation.τωρα επειδη ο ηλεκτρολογος μπορει να εχει περασει κανα καλωδιο της πλακας και οχι Utp καλο θα ηταν να πας στην κεντρικη πριζα να την ανοιξεις να βγαλεις τα 2 καλωδια που πανε στο δωματιο σου και να αφησεις πανω στην πριζα μονο τα 2 που ερχονται απο τον οτε και να βαλεις εκει το ρουτερ για δοκιμη.να δεις τα χαρακτηριστικα της γραμμης και να δεις αν ειναι σταθερα.αν οχι οκ φωναξε τεχνικο.στο λεω διοτι αμα φωναξεις τωρα τεχνικο και ερθει σπιτι και φταιει αυτο θα χρεωθεις τζαμπα.επισης το να σου αλλαζουν Profile δεν εχει νοημα αμα φταιει το καλωδιο διοτι θα χανεις ταχυτητα καθε φορα.οποτε δες το καλωδιο αυτο και αν φταιει αυτο πες οκ εφτιαξα την καλωδιωση ξαναβαλτε με στο 6.αν και απο το 6 στο 8 χανεις κανα mbit συνηθως πανω κατω οποτε και 8 να το αφησεις δεν υπαρχει θεμα.οι αλλοι Isp δινουν συνηθως 9 απο default.αλλα το φοβαμε αυτο το καλωδιο και ειμαι σιγουρος οτι δεν ειναι Utp και θα ειναι κανα καλωδιο της πλακας τηλεφωνικο η συναγερμου.Εχω δει μεχρι και ρευματος να βαζουν για τηλεφωνικο.επισης στο κεντρικο πριζακι μην ξεχασεις να βγαλεις και τα αλλα καλωδια που μπορει να ειναι τα παλια που πηγαιναν στο δωματιο σου.καλο θα ειναι να μεινει το ζευγαρι που εχει ταση και που ειναι αυτο που ερχεται απο τον οτε.και τιποτε αλλο.

καιρο ειχε να μου κανει κολπακια η συνδεση μου.

10 ωρες να ανοιξουν οι σελιδες η δεν ανοιγουν καθολου. απο download παντος παω μια χαρα.

τι να πω.... δε βαριεσε! :X

και κανε κανα reboot pc και ρουτερ.και δοκιμασε κανα αλλο Laptop η pc αμα εχεις η κανα κινητο για δοκιμη.αλλιως ναι αλλαξε προσωρινα κανα dns αν δεν εχει φτιαξει ακομα αν και δυσκολο

να πω και εγω την εμπερια μου συνδεθηκα προχθες στη forthnet μεσω ΧΕΓ παιρνω τηλεφωνο για ζητησω να με γυρισουν σε fast path εκει τρωω την πρωτη κρυαδα γιατι μου λεει ο υπαλληλος οτι λεει σε γραμμες μεσω ΧΕΓ δεν δινουμε fast path πραγμα το οποιο μου φαναινεται τελειως χαζο. Μετα του λεω να γυρισει σε annex A απο Annex M που ηταν η γραμμη μου οταν συνδεσα το ρουτερ ουτε αυτο μπορεσε να κανει ετσι λεει σας εχει συνδεσει ο ΟΤΕ. (Πριν λιγο η γραμμη γυρισε μονη της σε Annex Α) Μετα λεω μπορειτε να κανετε εναν ψηφιακο ελεγχο να δουμε ποιο ειναι το μεγιστο της γραμμης? Λεει ουτε αυτο μπορουμε να κανουμε του λεω ωραια μηπως να παρω τον ΟΤΕ? Ναι μου λεει παρτε τον ΟΤΕ.

Για την τελευταία απάντηση πραγματικά δεν έχω λόγια.

Δεν πρέπει να έχεις απλά ΧΕΓ. Αυτό το προϊόν αφορά τηλεφωνία. Μάλλον είσαι σε κάποιο μέρος που η Forthnet δεν έχει καθόλου μηχανήματα και έχεις συνδεθεί σε τηλεφωνία και adsl σε μηχανήματα του ΟΤΕ με συνδυασμό ΧΕΓ και ΑΡΥΣ.

Σε κάθε περίπτωση αν δεν λαμβάνεις λογαριασμό λιανικής από τον ΟΤΕ δεν μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί του απευθείας. Πρέπει να το κάνει ο πάροχος σου. Σκέψου τις επιλογές σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...