Προς το περιεχόμενο

Forthnet ADSL - Ελεος!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παίζω και εγώ gt5 online αλλά εμένα δεν με πετάει, αντιθέτως τρέχει καλά.

δοκίμασες να αλλάξεις το router ή να το βάλεις καρφωτό στη πρίζα χωρίς filter?

λοιπον,σε σαλονια που εχουν πανω απο 8 παικτες δεν μπορω να μπω με καμια δυναμη Η αν μπω με πεταει στο 2 λεπτο(παντα ομως στο 2λεπτο)

δοκιμασα χωρις φιλτρα,τηλεφωνο κλπ καμια διαφορα αν και ρουτερ συγχρονισε ελαφρως παραπανω χωρις φιλτρα.

Απο χτες ειχα θεμα με την επικοινωνια με αλλους μεσω ηχου ειτε εκανε διακοπες,ειτε ακουγα 1-2 ατομα ειτε δεν με ακουγε κανενας.

Το αστειο ειναι οτι τις ημερες του πασχα που βρηκα καιρο δεν ειχα ποτε κανενα θεμα ουτε με ομιλια ουτε να με πεταει ουτε με τιποτα.

Με αλλο ρουτερ δυστυχως δεν δοκιμασα ακομα(εχω εφεδρικο ενα TG585 V7)μαλλον απο αυριο οι υπολοιπες δοκιμες.

επανερχομαι.

εβαλα πανω το thomson.Απο κει που ολες οι αιθουσες ειχαν 2-3 γραμμες ανεβηκαν σε 4-5 στο gt5

ακομα και σε αιθουσες με 0 γραμμες σηματος μπηκα κανονικα κ ετρεξα.Το airties δεν με αφηνε να μπω ελεγε για ασυμβατοτητα δικτυου κλπ.

βεβαια εχω κλειδωσει στα 10.012 απο τα 14-15 που κλειδωνε το airties.

Επεξ/σία από Xristaras12
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

χθες το βράδυ δεν μπήκα και πολύ αλλά δοκίμασα λίγο το live streaming της forthnet που έπαιζε euroleague και δεν είχε κολλήματα

δεν μπορουσα καν να το δω σκεψου...κολλαγε τελειως.

επαιζε για 10 δευτερολεπτα κ μετα ηθελε refresh για να δειξει!

Και εμένα τα ίδια, κόλλαγε στο site της forthnet φαίνεται μπαίνανε να το δούνε πολλοί, ποιός ξέρει γιατί, εγώ πάντως τον τελικό τον είδα από Nova, συγχαρητήρια στην ομάδα μας τα παιδιά αξίζουνε πολλά. Ευχαριστούμε για το κύπελο.

σωστα νομιζεις , εαν το ριχνει τοτε πιθανοτατα φταιει το spitter στο "αστικο κεντρο" (ελπιζω να μη τα μπερδεψα χαχα)

μολις μιλησα με τον τεχνικο που αβαιβηκε πανω επιτελους ... και αλλαξε τα spitter

το προβλημα δειχνει να εχει διορθωθει , πλεον στο ανοιγμα της γραμμης δεν κουνιεται τιποτα .. δηλαδη ετσι οπως πρεπει ...

μαζι με την αλλαγη που εκανε ο οτε (αλλα που δηλωνει οτι δεν εκανε , αλλα μετα απο αυτο που δεν εκανε , διορθωθηκε ο ηχος και εγινε ποιο σταθερο το συστημα) δειχνει οτι ολα πανε καλα , για την ωρα και ελπιζω να μεινει εδω ...

το ανοιγμα γραμμη και η πτωση του margin ειναι προβλημα και δεν πρεπει να συμβαινει

τελος να πω , οτι πιθανος λογος για το προβλημα στο spitter ηταν α) ο παραξενο καιρος που εχουμε εδω δηλαδη πολυ χαμηλες και αρκετα υψιλες (φετος επι 2+ μηνες ειχαμε συνεχως χιονια!!!) β) οτι το προηγουμενο ηταν παλιο και το νεο αναβαθμισμενο

τωρα γιατι δεν στελναν εναν ανθρωπο να το κανει αυτο εδω και 1+ μηνα , δε το καταλαβαινω , ειδικα οταν δηλωνα καθημερινα οτι υπαρχει προβλημα

α.το να πηγαινει λιγο Up λιγο down το margin ειναι φυσιολογικο.χαλκος ειναι οχι οπτικη.

β.ο παραξενος καιρος δεν επηρεαζει το splitter.αν ηταν ετσι τις ειχαν κατσει ολοι οι παροχοι.αν υπαρχει αιθουσα παροχων τοτε η υγρασια οπως και η θερμοκρασια ρυθμιζεται αυτοματα απο air condition οποτε ειτε κανει εξω κρυο ειτε 100 βαθμους μεσα δεν αλλαζει τιποτα.αν ειναι cabin παλι υπαρχουν συστηματα για να μην εχει τρελη υγρασια γιατι τοτε το προβλημα δεν θα ηταν το splitter αλλα ολα τα αλλα.β.ειτε καινουριο version ειναι ειτε παλιο διοτι τα version αλλαζουν απο καιρους σε καιρους παλι κανει την ιδια δουλεια εκτος αν εχει παθει κατι.βεβαια οι πιθανοτητες να παθει κατι ενα splitter ειναι αρκετα μικρες.συνηθως το πιο πιθανο ειναι να χαλασει ο χαλκος παρα να παθει κατι το splitter.και συνηθως οταν χαλασει το splitter χαλαει τελειως και δεν δινει καθολου τηλεφωνια η καθολου ιντερνετ παρα αυτο το προβλημα που ειχες εσυ οποτε να γιατι το κοιταξαν τελευταιο(κακως βεβαια).αμα δεις το guide στην υπογραφη μου θα καταλαβεις.

Με λίγα λόγια.. makfor και εγώ χαριτολογόντας το είπα. Το διακομωδώ και εγώ όσο μπορώ αλλά έχω κουραστεί με τα καθημερινά τηλεφωνήματα!

Ο θείος δεν κατάφερε να κάνει τίποτα. Δεν μπορεί να κάνει έλεγχο της γραμμής (τι προτότυπο) επειδή είμαι σε άλλο πάροχο, ενώ μου είχε πει ότι θα έκανε κάποιο έλεγχο! Δεν πειράζει!

Η Forthnet με ενημέρωσε σήμερα με sms ότι η (δεύτερη) βλάβη αποκαταστάθηκε από τον ΟΤΕ, αυτό που ήξερα εγώ από την παρασκευή! Επικοινωνώ πάλι σήμερα με την Forthnet και τους λέω ότι το πρόβλημα παραμένει! Πάλι έλεγχο της γραμμής (μου ήρθε να τον βρήσω τον τεχνικό) τα ίδια ακόμα! Μου έκανε εντύπωση που παρέμεινε μέσα στο σαββατοκύριακο κάπου 20+ ώρες χωρίς αποσύνδεση στο default προφίλ χωρίς μεγάλες αλλαγές στο SN Margin.

Και τελικά το ανακάλυψα.....

Έχω βραχυκυκλωμένη συσκευή τηλεφώνου (χωρίς παράσιτα σε καμια συσκευή ποτέ)!!!!

Αυτό βέβαια στην περίπτωση μου είναι περισσότερο καλό πάρα κακό! Χωρίς splitter και τα τηλέφωνα επάνω αλλά και στην χωνευτή συγχρωνίζει στα 7.5 ~ 7.8mbps (όχι ότι είναι καλό αλλά καλύτερο από το 4.5) με το SN Margin να πηγαίνει βόλτα και να έρχεται αλλά για το πολύ 30 δευτερόλεπτα και μετά πέφτει. Οτιδήποτε πάνω απο 5mbps δεν μπορεί να το κρατήσει. Οπότε η βραχυκυκλωμένη συσκευή μου κρατάει χαμηλά τα kbps με το SN Margin σταθερο (έως +-1db) στο ελεύθερο profile της Forthnet και κρατάει την γραμμή για αρκετές ώρες σταθερή!

στο ειπα οτι ο θειος αμα ειναι θειος του πασχα και των χριστουγεννων δεν θα κανει τιποτα.ειναι η κλασσικη απαντηση του καθε οτετζη.εεμεις δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα μιληστε με τον παροχο.αφου βρε bot το καλωδιο ειναι δικο σας δεν μπορεις να τσεκαρεις να δεις ποσο συγχρονιζει και που συγχρονιζει?οταν βγαινει συνδυαστικο ο οτε με τον παροχο πως το τσεκαρει τοτε?αν δεν θελει να βοηθησει καποιος και θειος να ειναι ...οσο για το τηλεφωνο μπορεις να το βγαλεις και απλα να ζητησεις να σου αλλαξουν Profile παρα να καθεσαι με αυτην την συσκευη πανω.

εχει κανεις προβλημα στο online gaming;;

εδω κ 1.5 μηνα περιπου ειναι τραγικη η κατασταση.Τη μια στιγμη παιζεις οκ και την αλλη σε πεταει ανα 1-2 λεπτα απ τον σερβερ.(GT5).H λυση ειναι restart router κ προσευχεσαι.

δεν εχω δοκιμασει να αλλαξω κατι,περισσοτερες δοκιμες απο αυριο.

ακομα και στο skype η ποιοτητα ειναι κατωτερη ΠΑΝΤΑ απ οτι πριν 2 μηνες περιπου

ολα ξεκινησαν απο το πασχα κ μετα.. αλλα οπως ειπα περισσοτερες δοκιμες απο αυριο.

στο κανει συνεχεια η σε ωρες αιχμης επισης??

λοιπον,σε σαλονια που εχουν πανω απο 8 παικτες δεν μπορω να μπω με καμια δυναμη Η αν μπω με πεταει στο 2 λεπτο(παντα ομως στο 2λεπτο)

δοκιμασα χωρις φιλτρα,τηλεφωνο κλπ καμια διαφορα αν και ρουτερ συγχρονισε ελαφρως παραπανω χωρις φιλτρα.

Απο χτες ειχα θεμα με την επικοινωνια με αλλους μεσω ηχου ειτε εκανε διακοπες,ειτε ακουγα 1-2 ατομα ειτε δεν με ακουγε κανενας.

Το αστειο ειναι οτι τις ημερες του πασχα που βρηκα καιρο δεν ειχα ποτε κανενα θεμα ουτε με ομιλια ουτε να με πεταει ουτε με τιποτα.

Με αλλο ρουτερ δυστυχως δεν δοκιμασα ακομα(εχω εφεδρικο ενα TG585 V7)μαλλον απο αυριο οι υπολοιπες δοκιμες.

επανερχομαι.

εβαλα πανω το thomson.Απο κει που ολες οι αιθουσες ειχαν 2-3 γραμμες ανεβηκαν σε 4-5 στο gt5

ακομα και σε αιθουσες με 0 γραμμες σηματος μπηκα κανονικα κ ετρεξα.Το airties δεν με αφηνε να μπω ελεγε για ασυμβατοτητα δικτυου κλπ.

βεβαια εχω κλειδωσει στα 10.012 απο τα 14-15 που κλειδωνε το airties.

α.το air ties πεταμα απο το παραθυρο οπως ειναι.β.κρατα το thomson βαλτου και κανα πιο νεο Firmware Πανω και ζητα να σε κανουν και fast path για μικροτερο Ping αφου

παιζεις games Κτλ.θα χασεις λιγο σε ταχυτητα download αλλα δεν πειραζει.

λοιπον μιας κ εκανα αρκετες δοκιμες επανηλθα.Τοσο καιρο ειμαι με το τομσον επανω κ κανει τα ιδια κολπα με το airties,αρα δεν ειναι θεμα ρουτερα αλλα γραμμης λογικα.

Το τομσον ΠΟΤΕ δεν μου κλειδωσε πανω απο 11 ενω αντιθετα το airties ΠΟΤΕ δεν κλειδωσε κατω απο 13.8.Συνηθως κλειδωνω 14.1-15.1 αναλογα τα κεφια.

το airties εστρωσε υστερα απο hard reset κ απο απενεργοποιηση firewall κ anti-DDoS attack που ειχε ενεργοποιημενα.

fast path το σκεφτομουν κ εγω αλλα θελω οταν κατεβαζω να κατεβαζω οσο πιο γρηγορα γινεται(ακομα δλδ και απο τα 14 να με παει στα 12 θα μου κακοφανουν αυτα τα 200ΚΒ περιπου)

@poulinos το ειχαμε ξανασυζητησει περι του airties αλλα το πηρα σχεδον τσαμπα με 3 χρονια εγγυηση κιολας οποτε αν δεν χαλασει δεν παει για πεταμα(βεβαια αν ειχε προβλημα θα το εστελνα για αλλαγη αλλα οπως ειπα εστρωσε)

Παρ ολα αυτα με οποιαδηποτε απο 2 συσκευες κ αν εχω πανω εχω θεμα το online gaming.Δυσκολα συνδεομαι σε καποια αιθουσα κ δυσκολα συνδεεται καποιος στη δικη μου.Θα πρεπει ειτε να κανουν restart τα ρουτερ τους εκεινοι ειτε εγω.

α ναι τωρα θυμηθηκα που λεγαμε για το airties .σωστα.ριξε καποιο firmware update Στο thomson να δεις αν θα συγχρονισει παραπανω.για το v7 ειναι το 8.2.6.5 το τελευταιο generic firmware http://leoforeia.gr/thomson/

εδω εχει το wizard εχει και τα firmware.

τωρα για το fast path θα ηταν μια δοκιμη το να ζητησεις να το βαλουν να δεις πως θα παει.

παντως γενικα το Thomson ειναι πιο stable.

το αστειο της υποθεσης ειναι οτι στον ακριβως απο πανω οροφο που μενει η θεια μου εχει κ εκεινη το V7(forthnet isp)κ δεν κλειδωνει κατω απο 13-14...

θα προσπαθησω να το περασω αν κ φοβαμαι να σου πω την αληθεια.(αμα brickαρει μου το αλλαζουν; )

εχει ακομα το 7.2.2 κατι αν θυμαμαι καλα εδω κ 2 χρονια που μας το εχουν δωσει περιπου.

το αστειο της υποθεσης ειναι οτι στον ακριβως απο πανω οροφο που μενει η θεια μου εχει κ εκεινη το V7(forthnet isp)κ δεν κλειδωνει κατω απο 13-14...

θα προσπαθησω να το περασω αν κ φοβαμαι να σου πω την αληθεια.(αμα brickαρει μου το αλλαζουν; )

εχει ακομα το 7.2.2 κατι αν θυμαμαι καλα εδω κ 2 χρονια που μας το εχουν δωσει περιπου.

μπορει να εχει αλλο firmware η θεια σου απο πανω αλλα μπορει επισης η θεια σου να εχει καλυτερη γραμμη (χαλκο) για αυτο να παιζει στα 13-14 και αμα βαλει το air ties σου να ανεβει στα 16.πρεπει να το δοκιμασεις αυτο για να δεις.το λεω αυτο γιατι μια φορα ειχα πετυχει σε μια πολυκατοικια να εχουν 4 ατομα συνδεση απο τον ιδιο isp .οταν ειχα μετρησει τις γραμμες στον κατανεμητη που θεωρητικα ολες εχουν την ιδια αποσταση και θα πρεπε να εχουν την ιδια ταχυτητα ειδα οτι οι 2 γραμμες συγχρονιζαν στα 8 με 40 attenuation και οι αλλες δυο παλι με 40 attenuation συγχρονιζαν στα 4.αυτο δειχνει οτι ασχετα με το αν ειναι η αποσταση το ιδιο και το ιδιο καλωδιο καθε ζευγαρι παιζει διαφορετικα για πολλους λογους.μπορει καποιο να ειναι χτυπημενο μπορει να ειναι με πολλα isdn γυρω γυρω οποτε να του ριχνει την ταχυτητα λογω crosstalk κτλ.

τωρα για το firmware περιτο να σου πω οτι α.ναι και να brickaristei αμα δεν πεις τιποτα και πεις οτι απλα εγινε θα στο αλλαξουν.εχω δει Thomson να τρωει φρικη σπανια μεν και να εχει χασει το firmware οποτε και εκει brickaristike (προσωρινα βεβαια γιατι φτιαχνει)χωρις να εχει κανει κατι ο χρηστης.

αλλα το βασικο ειναι οτι και να θες δεν μπορεις να το brickareis.οσο και αν το προσπαθησεις.εχω προσπαθησει να brickaro thomson με προβληματικο firmware και δεν το καταφερα με τιποτα.οτι και να κανεις οτι και αν βαλεις αν δεν κατσει σωστα δεν στο αλλαζει το firmware.ακομα και αν το κλεισεις αποτομα χωρις να περασει ολο το firmware παλι μπορεις να το επαναφερεις.αν χαθει το firmware Το ρουτερ δεν brickarete απλα ξεκιναει και μπαινει σε tftp απευθειας.οποτε εσυ ξανατρεχεις το wizard παλι σαν να εκανες firmware update με τον κλασσικο τροπο του ξαναδινεις το firmware και το περναει.εχουν κανει τρομερη δουλεια σε αυτο αντιθετα με κατι Linksy που ειχα δει απειρα bricked.και ουτε κονσολες ουτε τιποτα.το επαναφερεις κανονικα με την ιδια διαδικασια.οποτε περασε του πιο καινουριο και αμα θες δες τι firmware εχει η θεια και δοκιμασε εκει το air ties.

καταλαβα αρα δεν εχω κατι να φοβαμαι(απλα πιο πολυ με ενδιαφερει σε περιπτωση που χαλασει το air ties να εχω ενα εφεδρικο μεχρι να γινει αντικατασταση/αλλαγη κλπ μιας και το 90% των συσκευων ειναι με wireless στο σπιτι.2 λαπτοπ,ps3,2 κινητα κ ενα wired desktop)

Η αληθεια ειναι οτι το σπιτι απο πανω εχει καμια 10αρια χρονια σε σχεση με το δικο μας οποτε εχεις δικιο λογικα περι χαλκων.

Σε ευχαριστω για τη βοηθεια,απο αυριο ξεκιναω τα updates(θα βαλω και το dmt tool να σου δειξω κανενα screenshot να τσεκαρεις τη γραμμη οσο μπορεις)

αν εχω καποιο θεμα θα σου στειλω pm.

καταλαβα αρα δεν εχω κατι να φοβαμαι(απλα πιο πολυ με ενδιαφερει σε περιπτωση που χαλασει το air ties να εχω ενα εφεδρικο μεχρι να γινει αντικατασταση/αλλαγη κλπ μιας και το 90% των συσκευων ειναι με wireless στο σπιτι.2 λαπτοπ,ps3,2 κινητα κ ενα wired desktop)

Η αληθεια ειναι οτι το σπιτι απο πανω εχει καμια 10αρια χρονια σε σχεση με το δικο μας οποτε εχεις δικιο λογικα περι χαλκων.

Σε ευχαριστω για τη βοηθεια,απο αυριο ξεκιναω τα updates(θα βαλω και το dmt tool να σου δειξω κανενα screenshot να τσεκαρεις τη γραμμη οσο μπορεις)

αν εχω καποιο θεμα θα σου στειλω pm.

αν το brickareis και δεν φτιαχνει με τιποτα ε τοτε παιξε λοττο μετα.θα το κερδισεις και αυτο.δεν εννοω για το χαλκο μεσα στο σπιτι που οκ μπορει να φτιαχτηκε πιο πριν πιο μετα να μην εχουν κανει λαθη ενω στο δικο σου να εχουν κανει κατι αλλο κτλ κτλ.λεω για τον χαλκο που φερνει ο οτε μεχρι κατω το σπιτι.αυτος ειναι περασμενος μια και καλη ειτε ειχε φτιαχτει το μισο σπιτι ειτε ολοκληρο.οποτε δεν αλλαζει κατι.απλα το ενα ζευγαρι μπορει αν εχει οξειδωθει στο καφαο μπορει να ειχε κοπει καποτε και να εγινε ενωση μπορει να γειωνει με αλλο μπορει να περναει κοντα απο isdn η καποιο Pcm.χιλια δυο μπορει για αυτο και να συγχρονιζει χειροτερα.Οκ βαλε το firmware.10 λεπτα θα κανεις Max.κανονικα ειναι 5λεπτα.το Update με καλωδιο.σε 7αρια λενε καμια φορα οτι αμαδεν παρει το Update δωσε καρφωτα Ip στο Tcp ip στην καρτα δικτυου.δεν νομιζω να χρειαστει.

και makfor μεσα απο το Thomson πεσμου στο dsl connection sto details και μετα στο vendor id τι γραφει.επισης εισαι interleave μου ειπες σωστα??

• 1 μήνα μετά...

Για να μη σου βρίσκει το Google, μάλλον κάτι με τους DNS θα παίζει. Έχεις προσπαθήσει να βάλεις τους DNS της Google; Είναι 8.8.8.8 νομίζω

δεν ξερω καν πως να το κανω αυτο...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...