Προς το περιεχόμενο

Forthnet ADSL - Ελεος!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

lovezone

σορυ αλλα νομιζω σε νικαω με το παρακατω ΧΑΧΑΧΑΧΑ

Maximum Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 192 / 7.652

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 190 / 7.435

Data Transferred (Sent/Received) [kB/MB]: 198,00 / 4,29

Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 18,5

αυτο που δειχνεις είναι σταθερο ή φτιαχνει και χαλαει ? γιατι μοιαζει πολυ με το δικο μου θεμα ... δοκιμασε να δεις οταν ανοιγεις το τηλεφωνο εαν παιφτει/αλλαζει με μεγαλυτερη ταχυτητα και σε μικροτερα ορια ...

το λεω γιατι εαν λογου θειου βγαλεις ακρη , να τους πω να κανουν το ιδιο και σε μενα ΧΑΧΑ

μετα θελουμε να παει η χωρα μπροστα, οταν σε τοσο ΑΠΛΑ θεματα (τουλαχιστον εγω θεωρω οτι ειναι πολυ απλο το θεμα αλλα το εχουν στησει πολυ δυσκολο για δικους τους λογους) δεν μπορουν 2,3 ανθρωποι να συνεργαστουν και να κανουν κατι , θελουμε σε μεγαλυτερα θεματα να βρεθει ακρη ... απλα με τιποτα !!!

****ΠΡΟΣΘΗΚΗ

ερωτηση , οσο αφορα το SN Margin (Up/Down) [dB]: 11,0 / 5,5 . ειναι λογικη η διαφορα των δυο ? δηλαδ μεταξυ up και Down.

Επεξ/σία από makfor
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

lovezone

σορυ αλλα νομιζω σε νικαω με το παρακατω ΧΑΧΑΧΑΧΑ

Maximum Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 192 / 7.652

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 190 / 7.435

Data Transferred (Sent/Received) [kB/MB]: 198,00 / 4,29

Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 18,5

Παίζεις με τον πόνο μου ε;

Αυτό το είχα εγώ τις καλές εποχές!

****ΠΡΟΣΘΗΚΗ

ερωτηση , οσο αφορα το SN Margin (Up/Down) [dB]: 11,0 / 5,5 . ειναι λογικη η διαφορα των δυο ? δηλαδ μεταξυ up και Down.

Το SN Margin είναι σχετικά καλό το δικό σου και αυτή η διαφορά που έχουν είναι η σωστή! Εγώ έχω 10db up και 6db down. Το προφιλ που σου βάζουν είναι πάντα στο down και παίζει συνήθος χωρίς πρόβλημα στο +0.5db εως +1db. Ποτέ δεν μου έχει πάει -0.5db ή -1db. Το 5.5 που είναι το δικό σου ίσως οφείλεται στο πρόβλημα ή το default προφιλ σου να είναι τα 5db λόγο του ότι είσαι πιο κοντά στο κέντρο!

Σήμερα ξαναπήρα τηλέφωνο την Forthnet να δω τι έγινε με το πρόβλημα που έδωσε στον ΟΤΕ μιας και είδα το ΟΤΕάμαξο να κάνει πάνω κάτω στο στενό μου! Ο ΟΤΕ απλά αναφέρει ότι αποκατέστησε την βλάβη χωρίς να αναφέρει πού ήταν το πρόβλημα και τι ενέργιες έκανε! Μετά μου έριξε η Forthnet την γραμμή στο default προφιλ στα 6db και μάλλον κατα τύχη έχει μήνει σταθερό! Άντε να πάει στο 6.5 αλλά μέχρι εκεί. Οι αποσυνδέσεις σε αυτό το προφιλ μοιώθηκαν από τα 30 δευτερόλεπτα στις 2 ώρες περίπου! Δεν σταμάτησαν όμως! Η καλύτερη ταχύτητα που είδα είναι 4.9mbps ακριβώς η μισή από αυτήν που έπιανα πριν ξεκινήσει το πρόβλημα!

lovezone

και να βρισκοντουσαν δεν υπηρχε περιπτωση ο τεχνικος του οτε να κανει ραντεβου με τεχνικο forthnet που δεν το εχει στα χερια του

θα πει οτι δεν ξερω τα στοιχεια δεν ξερω ορια κτλ και θα φυγει.

β.ναι δεν πιστευω να περιμενες να κατσει ο οτε μια ωρα να το κοιταει.ενα λεπτο να δει οτι συγχρονισε και μετα οκ φευγουμε.αν πραγματι

εχει 5,5 εξω και 2,5 μεσα τοτε κατι παει στραβα παντως.

λογικαθα βγει συνδυαστικο σε εσενα.

τωρα για τα Profile να σου εξηγησω πως παιζουν ακριβως.η forthnet παιζει με 6 margin στο default.αν μια γραμμη ειναι οκ θα δεις περιπου 0,5 εως 1 ειτε πανω ειτε κατω το οποιο ειναι φυσιολογικο.αν ομως εχεις σκαμπανεβασματα τοτε το 6 μπορει να γινει 2 η να γινει 10.αν γινει 10 οκ αν γινει ομως

2 τοτε θα φας αποσυνδεση.οταν σε πανε σε 15 αρι Profile τοτε αν κανει σκαμπανεβασμα η γραμμη τοτε απο το 15 θα μπορει πχ να παει 19 η να παει 10.το 10 επειδη ειναι μεγαλο δεν θα κανει αποσυνδεση.απλα θα εχεις χασει σε ταχυτητα λογω του margin.το να ανεβοκατεβαινουν τα db

ναι δειχνει προβλημα χαλκου ειτε ειναι εξω στον οτε ειτε ειναι προβλημα στην εσωτερικη καλωδιωση.

τωρα για τον θειο σου χωρις παρεξηγηση αλλα ελπιζω να κανει κατι και να μην αρχισει τα κλασσικα ειναι θεμα isp κτλ κτλ

γιατι πολλα ατομα εχω ακουσει να εχουν γνωστους και να τους λενε φταιει ο παροχος.την μετρανε με μεταλλακτη που τις μισες φορες δεν βγαζει τιποτα και εφοσον δεν βλεπουν γη σου λενε μια χαρα ειναι.ο μεταλακτης δεν μετραει ουτε εξωτερικες φορτισεις συνηθως ουτε μετραει κακη ποιοτητα γραμμης.

ειναι για ενα πρωτο ελεγχο τιποτα παραπανω.

makfor τωρα για σενα

δεν ειναι θεμα να συνεργαστουν τα 2 -3 ατομα.το συνδυαστικο για αυτο γινεται.το θεμα ειναι οτι πολλες φορες ο οτε στα @@ του να το φτιαξει αφου δεν εισαι πελατης του και αλλες φορες τα καλωδια ειναι τοσο χαλια που σου λεει αυτο εχεις αυτο παιζει τερμα.σιγα μην πληρωσουν για νεα καλωδια.100 φορες

να κοπουν 100 φορες θα τα ενωσουν μεχρι το καλωδιο να μην τραβαει αλλο.

ναι το margin στο Up με το down εχει διαφορα παντα.αν δεις ιδια margin σε απλο adsl τοτε η εισαι πολυ μακρια η δεν παει κατι καλα με την γραμμη.πιο αναλυτικα ειναι λιγο δυσκολο να το πω.

lovezone σε σενα παλι.

δεν ειναι παραξενο που εχεις 10 margin up και 6 down.φυσιολογικο ειναι.το 5,5 που εχει ο makfor ειναι το 6 απλα οπως ειπαμε μπορει να εχεις +- 1 σε μια κανονικη γραμμη.δεν υπαρχει Profile 5 στην forthnet.to 6 ειναι το πιο χαμηλο μετα παει 8 μετα παει 11 και μετα 15.αυτα ειναι τα γενικα profile γιατι υπαρχουν και αλλα που δεν μας ενδιαφερουν στο παρον.

οταν ο οτε επισης κλεινει την βλαβη μπορει να την κλεισει με καποιες αιτιολογιες οι οποιες δεν λενε πολλα

πχ αλλαγη απερχομενου

αλλαγη κεντρικου

προβλημα σε χαλυβδινο φυσιολογικη φθορα κτλ.δεν τα εγραψα ακριβως οπως το γραφει διοτι ειναι λιγο ακαταλαβιστικα αλλα ναι αυτα υπαρχουν.

καποιες φορες ειναι λιγο αοριστο το τι εκαναν και γραφουν οτι απλα ηταν φυσιολογικη φθορα και φτιαχτηκε χωρις να λενε αν εγινε αλλαγη κεντρικου η απερχομενου.

οπως και ο οτε σε συνδυαστικο μπορει να σου πει.γιατι 6 αρι profile>πεστους να το βαλουν 8 πχ η 11.δεν παιζουν με 6 αρι εδω.κοινως δεν σου κανω τιποτα για να μειωθουν οι αποσυνδεσεις.αλλαξτε snr

ρε παιδια ακομα εχουν προβλημα;

Δηλαδη ουτε online δεν μπορουμε να παιξουμε θελει restart το ρουτερ για να μην μας πεταει...

youtube χτες και προχτες σερνοταν!!!

καλησπερα παιδια ...

lovezone με τον πονο σου δεν παιζω γιατι ειναι και δικος μου φιλε , απλα το διακομωδω για να μη αρχισουμε και τα σπαμε ...

το προβλημα παρα μενει , εχει μειωθει αισθητα ομως , οι διακοπες εχουν περιοριστει σε 3-4 την μερα απο τις οποιες 1 ή 2 γινονται αισθητες ...

απο την αλλη το θεματα ταχυτητας εχει αποκατασταθει , ο συχρονισμος ειναι παντα σχεδον τελειος θα ελεγα , ενω το SN ειναι κολλημενο στο 10 - 10.5 - 11 !!!

οσο αφορα το τηλεφωνο πλεον οταν ανοιγω την γραμμη , τα παρασιτα απλα δεν υπαρχουν , ενω το SN , απο εκει που επεφτε απο το 10 στο 5 ... εδω και αρκετη ωρα , απο το 11 , πεφτει στο 9 αφου περασει σταδιακα στο 10.5 , 10 , 9.5 , 9 .. και παγωνει εκει οση ωρα ειναι ανοιχτο το τηλεφωνο ...

οποτε το ερωτημα ειναι προφανες και νομιζω (ελπιζω δηλαδη για να μη με παρετε στις γρηγορες χαχα) οτι δεν το ειχα ρωτησω ... αντε λιγο ακομη και θα τα εχω μαθει ολα χαχα , οταν ανοιγει η γραμμη ειναι λογικη να πεφτει και ποσο το SN ? δηλαδη αυτο που αναφερω στην τελευταια γραμμη ειναι οκ ? και γενικοτερα κατα ποσο επιρεαζει (θα πρεπει ?) το ανοιγμα της τηλεφωνικης γραμμης ?

ευχαριστω

νομιζω οτι κανονικα δεν το ριχνει.απο εκει και περα βεβαια μην περιμενεις οτι ο οτε και να πεφτει οτι θα σου κανει αλλη αλλαγη.ακομα και για τις αποσυνδεσεις θα πει οκ αλλο Profile απο τον provider.

σωστα νομιζεις , εαν το ριχνει τοτε πιθανοτατα φταιει το spitter στο "αστικο κεντρο" (ελπιζω να μη τα μπερδεψα χαχα)

μολις μιλησα με τον τεχνικο που αβαιβηκε πανω επιτελους ... και αλλαξε τα spitter

το προβλημα δειχνει να εχει διορθωθει , πλεον στο ανοιγμα της γραμμης δεν κουνιεται τιποτα .. δηλαδη ετσι οπως πρεπει ...

μαζι με την αλλαγη που εκανε ο οτε (αλλα που δηλωνει οτι δεν εκανε , αλλα μετα απο αυτο που δεν εκανε , διορθωθηκε ο ηχος και εγινε ποιο σταθερο το συστημα) δειχνει οτι ολα πανε καλα , για την ωρα και ελπιζω να μεινει εδω ...

το ανοιγμα γραμμη και η πτωση του margin ειναι προβλημα και δεν πρεπει να συμβαινει

τελος να πω , οτι πιθανος λογος για το προβλημα στο spitter ηταν α) ο παραξενο καιρος που εχουμε εδω δηλαδη πολυ χαμηλες και αρκετα υψιλες (φετος επι 2+ μηνες ειχαμε συνεχως χιονια!!!) β) οτι το προηγουμενο ηταν παλιο και το νεο αναβαθμισμενο

τωρα γιατι δεν στελναν εναν ανθρωπο να το κανει αυτο εδω και 1+ μηνα , δε το καταλαβαινω , ειδικα οταν δηλωνα καθημερινα οτι υπαρχει προβλημα

Με λίγα λόγια.. makfor και εγώ χαριτολογόντας το είπα. Το διακομωδώ και εγώ όσο μπορώ αλλά έχω κουραστεί με τα καθημερινά τηλεφωνήματα!

Ο θείος δεν κατάφερε να κάνει τίποτα. Δεν μπορεί να κάνει έλεγχο της γραμμής (τι προτότυπο) επειδή είμαι σε άλλο πάροχο, ενώ μου είχε πει ότι θα έκανε κάποιο έλεγχο! Δεν πειράζει!

Η Forthnet με ενημέρωσε σήμερα με sms ότι η (δεύτερη) βλάβη αποκαταστάθηκε από τον ΟΤΕ, αυτό που ήξερα εγώ από την παρασκευή! Επικοινωνώ πάλι σήμερα με την Forthnet και τους λέω ότι το πρόβλημα παραμένει! Πάλι έλεγχο της γραμμής (μου ήρθε να τον βρήσω τον τεχνικό) τα ίδια ακόμα! Μου έκανε εντύπωση που παρέμεινε μέσα στο σαββατοκύριακο κάπου 20+ ώρες χωρίς αποσύνδεση στο default προφίλ χωρίς μεγάλες αλλαγές στο SN Margin.

Και τελικά το ανακάλυψα.....

Έχω βραχυκυκλωμένη συσκευή τηλεφώνου (χωρίς παράσιτα σε καμια συσκευή ποτέ)!!!!

Αυτό βέβαια στην περίπτωση μου είναι περισσότερο καλό πάρα κακό! Χωρίς splitter και τα τηλέφωνα επάνω αλλά και στην χωνευτή συγχρωνίζει στα 7.5 ~ 7.8mbps (όχι ότι είναι καλό αλλά καλύτερο από το 4.5) με το SN Margin να πηγαίνει βόλτα και να έρχεται αλλά για το πολύ 30 δευτερόλεπτα και μετά πέφτει. Οτιδήποτε πάνω απο 5mbps δεν μπορεί να το κρατήσει. Οπότε η βραχυκυκλωμένη συσκευή μου κρατάει χαμηλά τα kbps με το SN Margin σταθερο (έως +-1db) στο ελεύθερο profile της Forthnet και κρατάει την γραμμή για αρκετές ώρες σταθερή!

εχει κανεις προβλημα στο online gaming;;

εδω κ 1.5 μηνα περιπου ειναι τραγικη η κατασταση.Τη μια στιγμη παιζεις οκ και την αλλη σε πεταει ανα 1-2 λεπτα απ τον σερβερ.(GT5).H λυση ειναι restart router κ προσευχεσαι.

δεν εχω δοκιμασει να αλλαξω κατι,περισσοτερες δοκιμες απο αυριο.

ακομα και στο skype η ποιοτητα ειναι κατωτερη ΠΑΝΤΑ απ οτι πριν 2 μηνες περιπου

ολα ξεκινησαν απο το πασχα κ μετα.. αλλα οπως ειπα περισσοτερες δοκιμες απο αυριο.

παίζω και εγώ gt5 online αλλά εμένα δεν με πετάει, αντιθέτως τρέχει καλά.

δοκίμασες να αλλάξεις το router ή να το βάλεις καρφωτό στη πρίζα χωρίς filter?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...