Προς το περιεχόμενο

Forthnet ADSL - Ελεος!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

α) ναι , τους το εχω πει αλλα δε με πιστευουν , ειμαι στο σπιτι 9 χρονια , δεν ειχα ποτε προβλημα , μεσα στο σπιτι δεν αλλαξα τιποτα και ολα ηταν καλα μεχρι τις 26/3 , αυτοι επιμενουν οτι η καλωδιωση δεν εχει θεμα και οτι ειναι λογικο να πεφτει 3 φορες τη μερα καθε μερα !!! δε βγαζω ακρη οπως καταλαβες

β) ειχα μεχρι πριν 15 μερες (απο το 2007 χωρις προβλημα) , οπου τον αποσυνδεσα απο την γραμμη αλλα το προβλημα παραμενει

ειμαι σιγουρος οτι το προβλημα ειναι εκτος σπιτιου , με 2 πιθανα σημεια 1) στο σημειο συνδεσης - ειτε καφαο ειτε κτιριο ή οπου αλλου εχουν τα ενεργα τους - β) καπου στην γραμμη κατι δεν παει καλα εναεριο καλωδιο ή επιγειο !!! ομως δεν λενε να στειλουν ανθρωπο ... οκ αντιλαμβανομαι οτι το γεγονος οτι κατα την επισκεψη δεν το κανει , αλλα και επι ενα μηνα καθημερινες διακοπες δεν τους λεει κατι ? τι να πω δε ξερω

(ευχαριστω για την αμμεση ανταποκριση)

το μονο που δεν ξερω αν σου εχουν κανει ειναι να σου αλλαξουν Profile αλλα θα μειωθει η ταχυτητα.απο εκει και περα επειδη οπως λες το κανει 3 φορες την ημερα το κακο εκει ειναι οτι και να παει βλαβη στον οτε ο οτε θα παει θα κατσει 5 λεπτα θα δει οτι ειναι οκ και θα σηκωθει να φυγει.αστα να πανε δηλαδη.ειδικα αμα δει ο οτε 14 και 18 mbit θα σου πει μια χαρα εισαι και θα φυγει.δεν βαγαζει ακρη ευκολα σε τετοια προβληματα.γιατι τα χαρακτηριστικα της γραμμης σου ειναι πολυ μια χαρα ΟΤΑΝ ΠΑΙΖΕΙ ΣΩΣΤΑ.ΒΛΕΠΩ margin 11 αλλα δεν ξερω αν ειναι profile Η απλα ετυχε.β.αλλο ρουτερ εχεις για να κανεις καμια δοκιμη??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

εδω και μερες εχω παρανοικα disconnects

παρανοικα...

και για πολλες ωρες!!!

τους εχω παρει 2 τηλεφωνα σημερα και μου ειπαν να βγαλω τα τηλεφωνα...

:mrgreen: τους γ@μ21 ή δεν του γ$%14...? :mrgreen:

ε ναι ειναι καποια κλασσικα τυφλοσουρτι.οχι οτι καποιες φορες δεν φταιει κατι τετοιο αλλα αυτο γινεται αμα δεν υπαρχει φιλτρο η εχει κανα φιλτρο προβλημα κτλ.

ναι μου εχουν βαλει προφιλ , απο εκει ξεκινησαμε , μεχρι που εφτασαν στο ανωτερο οριο ... αλλα δεν αλλαξε κατι , αν και σε καθε αλλαγη για περιπου 1 μερα και κατι ωρες δεν εκανε διακοπη και μετα ξανα τα ιδια ... απο προχτες που ηρθε ο τεχνικος ξερω οτι αφαιρεσαν καθε φιλτρο που ειχαν γιατι το ζητησε ο ιδιος ωστε να κανει την μετρηση .. γιαυτο και η καλη ποιοτητα , το θεμα ειναι οτι οταν κανει το προβλημα στο τηλεφωνο ακουω τα παρασιτα ... αρα ειναι 100% στην καλωδιωση και φανταζομαι οτι κατι τα προκαλει , εδειξα στο τεχνικο το καλωδιο του οτε στη κολωνα απο οπου ερχετε οπου κανει αρκετη "κοιλια" ... πχ τις προηγουμενες μερες που ειχαμε αερα οι διακοπες ηταν πολυ περισσοτερες .. απο την αλλη προχτες εχω στησει καρτερι και προσπαθω να δω μηπως το προβλημα ειναι καθε φορα που περανει φορτηγο απεξω ... δε ξερω τι να κανω και απο την μερια της Forthnet δεν ειδα να νοιαζονται και πολυ , περα απο τα τυπικα ... ενω η περιγραφη του ποβληαμτος ειναι ξεκαθαρη

δε ξερω τι να κανω ... γιατι ολα ηταν καλα μεχρι τις 26/3 ... δεν ειχα καποιο θεμα ... και ξαφνικα αρχισαν ολα

σημερα εκανε 5 διακοπες μεχρι στιγμης στην επομενη θα ξαναδηλωσω βλαβη και το πολυ πολυ να γινουμε μαλια κουβαρια στο τηλεφωνο !!! τους βαθερηκα

οσο αφορα το mondem δεν εχω ,γιατι πριν ειχαν ISDN γραμμη και δεν κανει κανενα απο τα παλια ... ενω η Forthnet την εκανε PSTN παρα του οτι τους ειχα ζητησει να παραμεινει οπου μου ειπαν οτι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ !! ενταξει δεν μου ηταν και αναγκαια οποτε δεχθηκα την αλλαγη

θεωρεις οτι ενα αλλο modem ισως βοηθουσε ?

τωρα σε περιπτωση νεου modem , οι ρυθμισεις γινονται απο μενα ή εχει την δυνατοτητα να γινουν αυτοματα οπως το thomson ?

σου στελνω και τα στοιχεια που μου εμφανιζει τωρα μετα την τελευταια διακοπη ,

Uptime: 0 days, 0:37:27

DSL Type: G.992.5 annex A

Maximum Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 832 / 17.204

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 818 / 16.229

Data Transferred (Sent/Received) [MB/MB]: 4,01 / 49,46

Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 19,5

Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 12,0 / 19,0

SN Margin (Up/Down) [dB]: 8,0 / 6,5

Vendor ID (Local/Remote): TMMB / IFTN

Loss of Framing (Local/Remote): 41 / 0

Loss of Signal (Local/Remote): 327.678 / 0

Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0

Loss of Link (Remote): 0

Error Seconds (Local/Remote): 393.226 / 0

FEC Errors (Up/Down): 631 / 127.793

CRC Errors (Up/Down): 50 / 953

HEC Errors (Up/Down): 161 / 38.508

αν και δεν το εχω επιβεβαιωσει και τους το εχω αναφαιρει , εχω παρατηρησει οτι μετα απο restart η γραμμη ειναι στα καλυτερα της , μολις ομως κανω καποιο μεγαλωdownload ή πχ δω ενα video (παρακολουθω κατι μαθηματα σε ενα πανεπιστημιο μεσω ιντερνετ) τοτε πολυ συντομα εχω διακοπη , στην συνεχεια συντονιζει οπου του καταιβει και ποτε δεν εχω δει να πιανει την ιδια συνδεση με αυτη του restart !!!

ευχαριστω

ε ναι ειναι καποια κλασσικα τυφλοσουρτι.οχι οτι καποιες φορες δεν φταιει κατι τετοιο αλλα αυτο γινεται αμα δεν υπαρχει φιλτρο η εχει κανα φιλτρο προβλημα κτλ.

με δουλευεις και εσυ...?

τοσα χρονια γιατι ειχα ιντερνετ?

:mrgreen:

ναι μου εχουν βαλει προφιλ , απο εκει ξεκινησαμε , μεχρι που εφτασαν στο ανωτερο οριο ... αλλα δεν αλλαξε κατι , αν και σε καθε αλλαγη για περιπου 1 μερα και κατι ωρες δεν εκανε διακοπη και μετα ξανα τα ιδια ... απο προχτες που ηρθε ο τεχνικος ξερω οτι αφαιρεσαν καθε φιλτρο που ειχαν γιατι το ζητησε ο ιδιος ωστε να κανει την μετρηση .. γιαυτο και η καλη ποιοτητα , το θεμα ειναι οτι οταν κανει το προβλημα στο τηλεφωνο ακουω τα παρασιτα ... αρα ειναι 100% στην καλωδιωση και φανταζομαι οτι κατι τα προκαλει , εδειξα στο τεχνικο το καλωδιο του οτε στη κολωνα απο οπου ερχετε οπου κανει αρκετη "κοιλια" ... πχ τις προηγουμενες μερες που ειχαμε αερα οι διακοπες ηταν πολυ περισσοτερες .. απο την αλλη προχτες εχω στησει καρτερι και προσπαθω να δω μηπως το προβλημα ειναι καθε φορα που περανει φορτηγο απεξω ... δε ξερω τι να κανω και απο την μερια της Forthnet δεν ειδα να νοιαζονται και πολυ , περα απο τα τυπικα ... ενω η περιγραφη του ποβληαμτος ειναι ξεκαθαρη

δε ξερω τι να κανω ... γιατι ολα ηταν καλα μεχρι τις 26/3 ... δεν ειχα καποιο θεμα ... και ξαφνικα αρχισαν ολα

σημερα εκανε 5 διακοπες μεχρι στιγμης στην επομενη θα ξαναδηλωσω βλαβη και το πολυ πολυ να γινουμε μαλια κουβαρια στο τηλεφωνο !!! τους βαθερηκα

οσο αφορα το mondem δεν εχω ,γιατι πριν ειχαν ISDN γραμμη και δεν κανει κανενα απο τα παλια ... ενω η Forthnet την εκανε PSTN παρα του οτι τους ειχα ζητησει να παραμεινει οπου μου ειπαν οτι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ !! ενταξει δεν μου ηταν και αναγκαια οποτε δεχθηκα την αλλαγη

θεωρεις οτι ενα αλλο modem ισως βοηθουσε ?

τωρα σε περιπτωση νεου modem , οι ρυθμισεις γινονται απο μενα ή εχει την δυνατοτητα να γινουν αυτοματα οπως το thomson ?

σου στελνω και τα στοιχεια που μου εμφανιζει τωρα μετα την τελευταια διακοπη ,

Uptime: 0 days, 0:37:27

DSL Type: G.992.5 annex A

Maximum Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 832 / 17.204

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 818 / 16.229

Data Transferred (Sent/Received) [MB/MB]: 4,01 / 49,46

Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 19,5

Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 12,0 / 19,0

SN Margin (Up/Down) [dB]: 8,0 / 6,5

αν και δεν το εχω επιβεβαιωσει και τους το εχω αναφαιρει , εχω παρατηρησει οτι μετα απο restart η γραμμη ειναι στα καλυτερα της , μολις ομως κανω καποιο μεγαλωdownload ή πχ δω ενα video (παρακολουθω κατι μαθηματα σε ενα πανεπιστημιο μεσω ιντερνετ) τοτε πολυ συντομα εχω διακοπη , στην συνεχεια συντονιζει οπου του καταιβει και ποτε δεν εχω δει να πιανει την ιδια συνδεση με αυτη του restart !!!

ευχαριστω

α.τωρα εισαι με το default profile

β.αν εχεις αλλο ρουτερ κανε δοκιμη οπως και αν μπορεις να κανεις δοκιμη σε κεντρικη πριζα αποσυνδεοντας ολα τα τηλεφωνα κτλ

αν πιανουν τα χερια σου.τι παρασιτα ακους?αλλο να εχεις φυσημα αλλο διαρκες βουισμα που ειναι γειωση και αλλο χρατσ χρατς να το πω απλα.

στα εναερια καλωδια γενικως δεν πολυεπιτρεπεται να μπει χερι απο τους παροχους πλεον.ο οτε κανονικα φερνει την γραμμη μεχρι την χωνευτη και απο εκει και μετα ειναι πελατης-παροχος.δεν ειναι οπως παλια που ηταν στην πραξη διαφορετικα και λιγο διαφορετικα και στην θεωρια.

το κακο ειναι οτι επειδη στο κανει καθε καποιες ωρες ο τεχνικος δεν μπορει να κανει κατι παρα δοκιμες.δεν μπορει να κατσει 10 ωρες εκει και αν δεν βγαζει κατι παραξενο εκεινη την στιγμη η γραμμη.

ακομα και ο οτε να ερθει αν την μετρησει οκ θα κατσει 2 λεπτα θα δει οτι παιζει και θα φυγει.

μονο στην χωνευτη μπορει να γινει ελεγχος μην εχει οξειδωθει κανα καλωδιο εκει οπως εχω πετυχει τετοιες περιπτωσεις καλωδια απο τον οτε εκτεθειμενα στην βροχη.

η forthnet δεν δινει isdn>μονο η τελλας δινει.Η forthnet/hol κτλ δινουν απο απλα απο τον ρουτερ bri για οποιον θελει Isdn.

και η αναλογικη ειναι καλυτερη.εχει καλυτερο sync απο την adsl over isdn.

μονο στο Thomson v8 γινονται αυτοματα.οτι αλλο παρεις το σεταρεις εσυ με τα στοιχεια σου

και μετα τα κλασσικα vpi 8 vci 35 pppoe/llc.απλα για δοκιμη αν βρεις κανα αλλο γιατι τα χαρακτηριστικα της γραμμης σου ειναι καλα με εξαιρεση το upload σου που δειχνει οτι κατι δεν παει καλα.

για το τελευταιο με το download παραξενο να γινεται οταν κατεβαζεις.αν η γραμμηκανει μεγαλα up /down πραγματι δεν θα συγχρονισει στα ιδια ειτε μετα απο restart ειτε μετα απο disconnect.

με δουλευεις και εσυ...?

τοσα χρονια γιατι ειχα ιντερνετ?

αλλο ειπα αλλο καταλαβες.δεν ειπα οτι φταιει υποχρεωτικα καποιο φιλτρο κτλ κτλ.

απλα λεω οτι οταν παρεις οποιοδηποτε support το support Θα ξεκινησει απο το κλασσικο τυφλοσουρτι που ειναι πριζακια φιλτρα ρουτερ συναγερμοι κτλ αφου μεχρι εκει μπορουν να τσεκαρουν τηλεφωνικα.μετα κλασσικα τεχνικος του παροχου να μετρησει και μετα βλαβη σε οτε.απλα λεω οτι εχω δει και περιπτωσεις γραμμες που επαιζαν μια χαρα και ξεκινησαν κουφα επειδη πχ το φιλτρακι χαλασε,το καλωδιο οξειδωθηκε κτλ κτλ.ειναι πολυ οι ελεγχοι που πρεπει να γινουν.

1ον δεν εχω αλλο

2ο δεν θυμαμαι τους κωδικους

α.για τους κωδικους πρεπει να ζητησεις να στους αλλαξουν.

Καλησπέρα σας! (Νέο Μέλος πρώτο ποστ)

Για να μην κάνω αντίγραφο ποστ έχω και εγώ ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με τον makfor

Forthnet και εγώ και σήμερα κλείνω έναν ολόκληρο μήνα από 30/3 και το πρόβλημα μου παραμένει.

(Χαμηλός συγχρονισμός έως και πολύ χαμηλός και συνεχείς αποσυνδέσεις ανά 10 - 15 δευτερόλεπτα πολλές φορές)

Έχω περάσει από όλα τα στάδια που μπορείτε να φανταστείτε. (Να μην μπαίνω σε αναλύσεις τώρα!)

Εκεί που καταλήγει η Forthnet είναι πρόβλημα του ΟΤΕ!

makfor βρήκες κάποια λύση στο πρόβλημα σου και σε πια περιοχή μένεις;

Προφανώς ειναι θέμα του dslam η κατι αλλο ενδιάμεσα αν ρίχνει τον μπαλάκι στον οτε και το κακο σε αυτες τις περιπτώσεις ειναι οτι αν δεν ενδιαφερθεί ο οτε να κάνει κίνηση να το φτιάξει δεν μπορείς να τον πιέσεις ειναι στην ευχέρεια του.

Μόνο υπομονή μπορείς να κάνεις

Καλησπέρα σας! (Νέο Μέλος πρώτο ποστ)

Για να μην κάνω αντίγραφο ποστ έχω και εγώ ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με τον makfor

Forthnet και εγώ και σήμερα κλείνω έναν ολόκληρο μήνα από 30/3 και το πρόβλημα μου παραμένει.

(Χαμηλός συγχρονισμός έως και πολύ χαμηλός και συνεχείς αποσυνδέσεις ανά 10 - 15 δευτερόλεπτα πολλές φορές)

Έχω περάσει από όλα τα στάδια που μπορείτε να φανταστείτε. (Να μην μπαίνω σε αναλύσεις τώρα!)

Εκεί που καταλήγει η Forthnet είναι πρόβλημα του ΟΤΕ!

makfor βρήκες κάποια λύση στο πρόβλημα σου και σε πια περιοχή μένεις;

γραψε μας τα χαρακτηριστικα της γραμμης.συνηθως παει βλαβη σε οτε και αν ο οτε πει οτι δεν εχει προβλημα τοτε μετα βγαινει συνδυαστικο.στην αρχη σου αλλαζουν Profile μηπως σταθεροποιηθει η γραμμη,συνηθως δεν γινεται να φταιει ευκολα κατι αλλο αφου ολο το καλωδιο ειναι του οτε:P

εκτος αν γινεται κατι μεσα στο σπιτι σου που αυτο πρεπει να το τσεκαρει ο τεχνικος του παροχου στην εισαγωγη η αν γινεται κατι μεσα στο α/κ που ειναι αρκετα σπανιο και επισης το τσεκαρει ο παροχος.

>
Link Information

Uptime:	0 days, 0:26:41
DSL Type:	G.992.5 annex A
Maximum Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]:	1.077 / 5.308
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]:	1.021 / 3.635
Data Transferred (Sent/Received) [kB/kB]:	0,00 / 0,00
Output Power (Up/Down) [dBm]:	12,0 / 17,5
Line Attenuation (Up/Down) [dB]:	19,0 / 34,5
SN Margin (Up/Down) [dB]:	11,0 / 10,0
Vendor ID (Local/Remote):	TMMB / BDCM
Loss of Framing (Local/Remote):	44 / 0
Loss of Signal (Local/Remote):	4 / 0
Loss of Power (Local/Remote):	0 / 0
Loss of Link (Remote):	0
Error Seconds (Local/Remote):	486 / 0
FEC Errors (Up/Down):	0 / 0
CRC Errors (Up/Down):	0 / 27
HEC Errors (Up/Down):	8 / 7

Αυτά είναι τα χαρακτηριστηκά του ρούτες και για όποιον έχει αμφιβολία έχω 24άρα γραμμή.

Τις καλές εποχές έπιανα Bandwidth 9.500 ~ 9.800 kbps σταθερά και χωρίς αποσυνδέσεις μέχρι πριν αρχίσει το πρόβλημα!

Έχει έρθει τεχνικός στο σπίτι με analyzer και το σύνδεσε εκτώς σπιτιού και δεν μπορούσε να συνδεθεί με τίποτα πάνω απο 20 δευτερόλεπτα! Δώθηκε βλάβη στον ΟΤΕ και διαπιστώθηκε φθαρμένο καλώδιο από το DSLAM μέχρι τον κέντρο του που αντικαταστάθηκε μέσα σε 2 με 3 ώρες!!!! Το αποτέλεσμα 0 (ΜΗΔΕΝ) και πλέον μου λένε ότι οι τεχνικοί τις forthnet ότι δεν μπορούν να το ξαναδηλώσουν βλάβη στον OTE γιατί θα την απορύψει με προηγούμενη ενέργεια του. Δεν μπορούν καν να το δηλώσουν σαν βλάβη στην ίδια την Forthnet μιας και δεν έχουν τις κατάλληλες μετρήσεις και πρέπει να έρχεται τεχνικός στο σπίτι κάθε φορά για να παίρνει αυτές τις μετρήσεις ώστε να δηλωθεί σαν βλάβη!

α.εφοσον ο τεχνικος ηρθε και ειδε οτι η γραμμη συγχρονιζει οσο και κατω δεν υπαρχει λογος να ξαναρθει σπιτι σου.βλεπει απο μακρια οτι εισαι συγχρονισμενος πχ στα 3.β.αν ο οτε το εφτιαξε την πρωτη φορα δηθεν και ακομα εχεις αυτες τις ταχυτητες ξαναμπαινει βλαβη και μετα παει συνδυαστικο κοινως χερακι χερακι με την forthnet.απλα αν ο οτε δεν εχει απαντησει στην πρωτη βλαβη ακομα με το τι εκανε δεν μπορει να μπει δευτερη ακομα ουτε να παει συνδυαστικο.παρε την forthnet και ξαναμιλα και πες σε τι σταδιο ειναι και οτι με βαση τον τεχνικο οσο συγχρονιζω και πανω συγχρονιζω και κατω και εφοσον ειμαι παλι χαμηλα να δηλωθει παλι βλαβη στον οτε.

Ο ΟΤΕ έχει απαντήσει ότι έχει αντικαταστήσει το φθαρμένο καλώδιο του από το dslam μέχρι το κέντρο του οπότε έχει κλείσει η πρώτη βλάβη! Οι τεχνικοί της Forthnet μου απάντησαν για την δεύτερη βλάβη ότι δεν μπορούν να το ξαναδηλώσουν βλάβη στον ΟΤΕ γιατί θα υσχιριστεί ότι έχει αποκαταστήση την βλάβη με το φθαρμένο καλώδιο και θα απορύψη την δεύτερη βλάβη.

Πέρα από όλα αυτά ανακάλυψα τυχαία ότι ο διπλανός μου έχει connx και έχει το ίδιο πρόβλημα με εμένα (πολύ χαμηλό συγχρωνισμο - Δεν ξεπερνάει τα 2.500kbps) και το δηλώσαμε σαν βλάβη στον ΟΤΕ. Ειμαστε 2 σπίτια στον ίδιο αριθμό δίπλα δίπλα και έρχεται το ίδιο καλόδιο τουλάχιστον από το ΚΑΦΑΟ. Θα δείξει τις επόμενες μέρες αν αποκατασταθεί και η δικιά μου βλάβη!

Και μια χιουμοριστική/ρητορική ερώτηση...

Με (Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 19,0 / 34,5) πόσα mbps θα έπρεπε να έχω;

Πάντος στο τετράγωνο που μένω είμαι στο όριο των 16-24mbps βάση του site.

http://mapsrv2.terra.gr/eettutilities/mapnew.aspx

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...