Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Super Moderators Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 με το downstream line attenuation... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Η απόσταση που είμαι από ISP με ποιό νούμερο μετριέται? με το attenuation Οπως ειπε ο Thresh.μετα υπαρχει calculator Που κανει τα db σε αποσταση.απλα απο ρουτερ σε ρουτερ υπαρχει περιπτωση να δεις μικρες διαφορες στο attenuation .οπως επισης και καποια ρουτερ λογω bugs/firmware δειχνουν η 0 η ακυρα νουμερα οπως 80 attenuation κτλ.πολλα απο αυτα με firmware update φτιαχνουν.επισης αν υπαρχει προβλημα στην καλωδιωση η κανα φιλτρο πριν το adsl μπορει να δεις παραπανο attenuation.πχ αν βαλεις φιλτρο πριν το adsl και ΑΝ καταφερει να συγχρονισει το ρουτερ θα δεις attenuation 70+ που δεν υπαρχει κανονικα.το ιδιο και αν βαλεις πχ splitter pots se isdn γραμμη η το αναποδο.θα δεις λιγο παραξενα νουμερα. και επισης οσο θυμαμαι δεν βγαινει αναλογικα τελειως.δηλαδη δεν λες τα 10 db ειναι ενα Km και τα 20 db 2 km.δεν ειναι τελειως αναλογικο οσο ξερω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lost1 Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 http://www.kitz.co.uk/adsl/max_speed_calc.php Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Padaz Bloody Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Άρα όσο πιο χαμηλό το attenuation, τόσο πιο γρήγορο internet, την απόσταση σε km από τον isp δεν μπορώ να την ξέρω, το calculator είναι άχρηστο. Πάντως πολύ χρήσιμο το εργαλείο, αν ξέραμε μερικές πληροφορίες παραπάνω όμως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Άρα όσο πιο χαμηλό το attenuation, τόσο πιο γρήγορο internet, την απόσταση σε km από τον isp δεν μπορώ να την ξέρω, το calculator είναι άχρηστο. Πάντως πολύ χρήσιμο το εργαλείο, αν ξέραμε μερικές πληροφορίες παραπάνω όμως. οσο λιγοτερο attenuation θεωρητικα μπορει να παιξεις πιο γρηγορα.αυτο βεβαια ειναι σχετικο γιατι στην ελλαδα μπορει να δειςκαποιον με 10 attenuation να παιζει 20 mbit και ο αλλος με 10 παλι να παιζει 10.δεν ειναι μονο η αποσταση αλλα και η ποιοτητα του χαλκου.η μπορει εσυ να εισαι με 30 attenuation και να εισαι στα15 mbit και ο αλλος να ειναι παλι στα 15 mbit με 20 attenuation.επισης παιζει ρολο dslam,router,profile στον isp.δεν ειναι αχρηστο το calculator.εσυ δεν βαζεις την αποσταση.εσυ βαζεις στο calculator τα db που εχεις στο attenuation και αυτο σου βγαζει την αποσταση οχι το αναποδο.οποτε δεν χρειαζεται να ξερεις κατι παραπανω.και μετα μερικα calculator σου λενε και το ΜΕΓΙΣΤΟ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΟ attenuation που εχεις.μεγιστο θεωρητικο γιατι το πρακτικο στην ελλαδα ειναι μιλια μακρια.το τι profile εχεις απο τον isp το βλεπεις.το μονο που δεν ξερεις και δεν σε νοιαζει ειναι η ποιοτητα του χαλκου.οτι σου τυχει.απο ζυεγαρι σε ζευγαρι αλλαζει αυτο λογω crosstalk γειωσεων εξωτερικων φορτισεων κτλ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Padaz Bloody Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Thanks, κατάλαβα τώρα. Μου βγάζει ότι απέχω από τον ISP 1.7 χιλιόμετρα. Όταν λέμε ISP εννοούμε σχεδόν πάντα τον ίδιο τον ΟΤΕ έτσι? Αφού μέσα από τις γραμμές του ΟΤΕ ουσιαστικά δικτυώνεται η Forthnet. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Super Moderators Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 από το κτήριο του Αστικού Κέντρου στο οποίο συστεγάζονται τα DSLAMs όλων των ISPs, οπότε σε όποιον και να είσαι η απόσταση μένει πάντα σταθερή... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Thanks, κατάλαβα τώρα. Μου βγάζει ότι απέχω από τον ISP 1.7 χιλιόμετρα. Όταν λέμε ISP εννοούμε σχεδόν πάντα τον ίδιο τον ΟΤΕ έτσι? Αφού μέσα από τις γραμμές του ΟΤΕ ουσιαστικά δικτυώνεται η Forthnet. ναι μεσα στο κτιριο του οτε ειναι η αιθουσα παροχων.ειδικα αθηνα παιζει ετσι .σε επαρχια μονο διαφερει πολλες φορες αυτο που δεν υπαρχει αιθουσα παροχων αλλα cabins οποτε εκει ειναι μεχρι το cabin του παροχου που ειναι κοντα στο κτιριο του οτε βεβαια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luxx Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Εχει εδω και λγιες ημερες κολλαει αρκετα η συνδεση στο ιντερνετ. Τι λετε να φταιει; Επισης πρωτη φορα βλεπω στις ρυθμισεις του ρουτερ μου να αναφερει το "max bandwidth". Τι σημαινει; Οτι δε μπορει να παει πιο πανω; Αν θυμαμαι καλα, παλαιοτερα επιανα και 17.500. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Εχει εδω και λγιες ημερες κολλαει αρκετα η συνδεση στο ιντερνετ. Τι λετε να φταιει; Επισης πρωτη φορα βλεπω στις ρυθμισεις του ρουτερ μου να αναφερει το "max bandwidth". Τι σημαινει; Οτι δε μπορει να παει πιο πανω; Αν θυμαμαι καλα, παλαιοτερα επιανα και 17.500. σαν ταχυτητα μια χαρα εισαι.το Max bandwidth παντα υπηρχε στα Thomson.αλλιως attainable.τωρα το βλεπεις 17 μετα μπορει να το δεις 17,5 μετα μπορει να το δεις 16,5.δεν ειναι σταθερο.θα το βλεπεις να αλλαζει.ειναι κατι σαν Max θεωρητικο.και ενταξει επειδη χαλκος ειναι εξω crosstalks υπαρχουν και αλλα τοσα μπορει να δεις διαφορες κατα καιρους στην ταχυτητα συγχρονισμου.αν ενεργοποιηθουν πχ κοντινα ζευγαρια και ειναι isdn πεφτει αρκετη παρεμβολη.αυτα περι την ταχυτητα συγχρονισμου οχι για ταχυτητα download.αν τωρα εχει πιταρει κανα dslam η οι γραμμες με εξωτερικο εκει παμε αλλου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfor Δημοσ. 24 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2012 Καλησπερα σε ολους , αντιμετωπιζω το εξης προβλημα και ακρη δυστυχως δεν βγαζω , απο 26 μαρτιου ξεκινησα να εχω διακοπες στην DSL γραμμη , το μοντεμ Thomson TG585 v8 , οταν γινεται διακοπη ακουω παρασιτα στην γραμμη ... στην αρχη μετα απο 3-5 λεπτα η συνδεση επανερχονταν , πλεον δεν επανερχετε παρα μονο εαν κανω κατι κουφο , ανοιγω το τηλεφωνο και παταω αριθμους ... μετα απο 30 δευτερα η DSL εχει ερθει και απλα κανει επανασυνδεση το ιντερνετ μετα απο αρκετα retry ... οσο αφορα την forthnet ... ΑΠΕΙΡΑ τηλεφωνα , εκτος απο Σ/Κ που δεν σηκωνουν το τηλεφωνο (εχουν λιγο προσωπικο υποθέτω) , η ιδια συζητηση ξανα και ξανα ... εχω αλαξει ΤΑ ΠΑΝΤΑ , ρουτερ , σπλιτερ , φιλτρο , καλωδια ... για μια 2 μερες ολα καλα και μετα ξανα τα ιδια , οι αποσυνδεσεις μπορει να ειναι απο 2-3 φορες την μερα εως και 10 ... δεν γνωριζω φυσικα τι κανει οταν δεν ειμαι στον υπολογιστη οπως και το γεγονος οτι εαν κοπει τωρα και δεν το παρω ειδηση θα ειναι εκτος εως αυριο που θα ανοιξω , ομως αυτη η αποσυνδεση θεωρειτε ΜΙΑ !!! γιατι αναφερω τις φορες ? γιατι η forthnet θεωρει φυσιολογικο 3 φορες να κοβεται η DSL ΕΝΩ ΔΟΥΛΕΥΩ !!! γιατι εαν γινοταν οσο ειμουν εκτος θα ελεγα οκ δε βαριεσαι δεν εγινε και τιποτα ... ΑΛΛΑ εκει που δουλευω το κανει ... ηδη το εκανε τωρα που σας γραφω ... ηρθε 2 φορες τεχνικος ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΕΓΝΩΣΕ κανενα προβλημα !!! φυσικα ο ενας που ηρθε επεσε την στιγμη που μολις ειχε συμβει και ειδε να συχρονιζει οπου θελει (up 300/ down 11.000) restart και (up 1000/down 14000) ... το ανεφερε αλλα δεν εγινε τιποτα μετα απο πολλα τηλεφωνα μου ειπαν οτι ΕΑΝ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ θα το δωσουν στον ΟΤΕ ... μολις το ξαναεκανε , τους ειπα τι μου ειπε ο προηγουμενος και η απαντηση ηταν "δε ξερει αυτος , δεν χρειαζεται ο οτε" ... καθε φορα βαζουν/βγαζουν φιλτρα κτλπ .. το θεμα ειναι οτι εχει κλεισει ενας μηνας και το προβλημα παραμενει ... εχεις κανεις ιδεα τι μπορω να κανω ? σκεφτεικα να τους στειλω στο διαλο και ας πληρωσω και σχετικο προστιμο (ειμαι 6 μηνες απο 12μηνο συμβ.) και να παω σε αλλον ... αλλα φοβαμαι οτι και εκει ΙΣΩΣ εχει το ιδιο προβλημα ... καθε βοηθεια θεμιτη ευχαριστω πολυ ΠΕΡΝΑΩ και τις ρυθμισεις μηπως δει κανεις κατι και βγαλει ακρη DSL Connection Link Information Uptime: 0 days, 0:30:14 DSL Type: G.992.5 annex A Maximum Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 764 / 18.216 Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 598 / 14.752 Data Transferred (Sent/Received) [MB/MB]: 0,99 / 3,31 Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 19,0 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 12,5 / 18,5 SN Margin (Up/Down) [dB]: 16,0 / 11,0 Vendor ID (Local/Remote): TMMB / IFTN Loss of Framing (Local/Remote): 46 / 0 Loss of Signal (Local/Remote): 458.753 / 0 Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Link (Remote): 0 Error Seconds (Local/Remote): 524.303 / 0 FEC Errors (Up/Down): 41 / 758 CRC Errors (Up/Down): 24 / 10 HEC Errors (Up/Down): 55 / 118 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 24 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2012 καλησπερα ενα δυο πραγματα μηπως βοηθησω. α.πραγματι κατι δεν παει καλα με την γραμμη σου διοτι κοιταω απο πανω οτι στο Up εχεις συγχρονισει χαμηλα με μεγαλο margin αρα η γραμμη κανει σκαπανεβασματα. β.εχεις συναγερμο στο σπιτι???? αυτα για αρχη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xristaras12 Δημοσ. 24 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2012 εχει παρατηρησει κανεις κολληματακια σημερα; μιλαμε για pings 150ms με google! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 24 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2012 Υπαρχει ενα προβλημα με διεθνη κινηση οποτε υπομονη οπως λενε.δεν εισαι ο μονος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfor Δημοσ. 24 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2012 καλησπερα ενα δυο πραγματα μηπως βοηθησω. α.πραγματι κατι δεν παει καλα με την γραμμη σου διοτι κοιταω απο πανω οτι στο Up εχεις συγχρονισει χαμηλα με μεγαλο margin αρα η γραμμη κανει σκαπανεβασματα. β.εχεις συναγερμο στο σπιτι???? αυτα για αρχη. α) ναι , τους το εχω πει αλλα δε με πιστευουν , ειμαι στο σπιτι 9 χρονια , δεν ειχα ποτε προβλημα , μεσα στο σπιτι δεν αλλαξα τιποτα και ολα ηταν καλα μεχρι τις 26/3 , αυτοι επιμενουν οτι η καλωδιωση δεν εχει θεμα και οτι ειναι λογικο να πεφτει 3 φορες τη μερα καθε μερα !!! δε βγαζω ακρη οπως καταλαβες β) ειχα μεχρι πριν 15 μερες (απο το 2007 χωρις προβλημα) , οπου τον αποσυνδεσα απο την γραμμη αλλα το προβλημα παραμενει ειμαι σιγουρος οτι το προβλημα ειναι εκτος σπιτιου , με 2 πιθανα σημεια 1) στο σημειο συνδεσης - ειτε καφαο ειτε κτιριο ή οπου αλλου εχουν τα ενεργα τους - β) καπου στην γραμμη κατι δεν παει καλα εναεριο καλωδιο ή επιγειο !!! ομως δεν λενε να στειλουν ανθρωπο ... οκ αντιλαμβανομαι οτι το γεγονος οτι κατα την επισκεψη δεν το κανει , αλλα και επι ενα μηνα καθημερινες διακοπες δεν τους λεει κατι ? τι να πω δε ξερω (ευχαριστω για την αμμεση ανταποκριση) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα