Προς το περιεχόμενο

Forthnet ADSL - Ελεος!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 4,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

ε ναι μπορει να κλειδωσε με 6αρι και μετα να επεσε.η εκεινη την στιγμη να το κλειδωσε λιγο πιο χαμηλα το snr για τον x y λογο και μετα ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δοκίμασα το ρούτερ απευθείας στην γραμμή και κλείδωσε 10mbps.Το δοκίμασα με 2 διαφορετικά καλώδια και δεν υπήρχε πρόβλημα.

Το περίεργο είναι ότι μόλις ξαναέβαλα μετά το splitter όλα έφτιαξαν και πλέον συγχρονίζει σε τέτοιες ταχύτητες.Δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε....

Δοκίμασα το ρούτερ απευθείας στην γραμμή και κλείδωσε 10mbps.Το δοκίμασα με 2 διαφορετικά καλώδια και δεν υπήρχε πρόβλημα.

Το περίεργο είναι ότι μόλις ξαναέβαλα μετά το splitter όλα έφτιαξαν και πλέον συγχρονίζει σε τέτοιες ταχύτητες.Δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε....

το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι η παροδικο θεμα η κανα τηλεφωνικο καλωδιο εχει λαλησει.

η εκτος αν το splitter κανει τα δικα του αλλα και αυτο δυσκολο.συνηθως δεν παιζουν καθολου.ελπιζω να μην ειναι κανα splitter over isdn αντι για Pots.δεστο και θα δεις στην πορεια αν θα ξανακανει κατι

βρηκα το wag200g και ειπα να δω αν παιζει σε forthnet μεχρι 24 που εχω... Μεχρι στιγμης, το καταφερα (εκδοση 1.01.09) και κατεβαζω φουλ. Επισυναπτω τις ρυθμισεις μου να μου πειτε αν ειναι οι σωστες και αν πρεπει να αλλαξω κατι

DSL Status: Connected

DSL Modulation Mode: ADSL2+

DSL Path Mode: Interleaved

Downstream Rate: 11779 kbps

Upstream Rate: 1021 kbps

Downstream Margin: 0 db

Upstream Margin: 9 db

Downstream Line Attenuation: 37 db

Upstream Line Attenuation: 10 db

Downstream Transmit Power: 12 db

Upstream Transmit Power: 21 db

Cisco Logo

PVC Connection

Encapsulation: RFC 2516 PPPoE

Multiplexing: LLC

Qos: UBR

Pcr Rate: 0

Scr Rate: 0

Autodetect: Disable

VPI: 8

VCI: 35

Enable: Yes

PVC Status: Up

το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι η παροδικο θεμα η κανα τηλεφωνικο καλωδιο εχει λαλησει.

η εκτος αν το splitter κανει τα δικα του αλλα και αυτο δυσκολο.συνηθως δεν παιζουν καθολου.ελπιζω να μην ειναι κανα splitter over isdn αντι για Pots.δεστο και θα δεις στην πορεια αν θα ξανακανει κατι

Ναι πιστεύω κάποιο καλώδιο τα έχει παίξει το splitter δεν φαίνεται να φταίει.Σήμερα ξαναέκανε κάμποσα desync πήγα σύνδεσα το ρουτερ απευθείας στην γραμμή,μετά διαμέσου splitter και ξαναέστρωσε,μου φαίνεται άσχετο αλλά θα το κρατήσω σαν τελετουργικό :-D

βρηκα το wag200g και ειπα να δω αν παιζει σε forthnet μεχρι 24 που εχω... Μεχρι στιγμης, το καταφερα (εκδοση 1.01.09) και κατεβαζω φουλ. Επισυναπτω τις ρυθμισεις μου να μου πειτε αν ειναι οι σωστες και αν πρεπει να αλλαξω κατι

DSL Status: Connected

DSL Modulation Mode: ADSL2+

DSL Path Mode: Interleaved

Downstream Rate: 11779 kbps

Upstream Rate: 1021 kbps

Downstream Margin: 0 db

Upstream Margin: 9 db

Downstream Line Attenuation: 37 db

Upstream Line Attenuation: 10 db

Downstream Transmit Power: 12 db

Upstream Transmit Power: 21 db

Cisco Logo

PVC Connection

Encapsulation: RFC 2516 PPPoE

Multiplexing: LLC

Qos: UBR

Pcr Rate: 0

Scr Rate: 0

Autodetect: Disable

VPI: 8

VCI: 35

Enable: Yes

PVC Status: Up

Μια χαρα εισαι.το down margin 9 ειναι λιγο απο τα κλασσικα του Linksys.

μπορεις αμα θες να δοκιμασεις και το open wag το firmware

http://openwag200.sourceforge.net/

Ναι πιστεύω κάποιο καλώδιο τα έχει παίξει το splitter δεν φαίνεται να φταίει.Σήμερα ξαναέκανε κάμποσα desync πήγα σύνδεσα το ρουτερ απευθείας στην γραμμή,μετά διαμέσου splitter και ξαναέστρωσε,μου φαίνεται άσχετο αλλά θα το κρατήσω σαν τελετουργικό :-D

αλλαξε και το καλωδιο Line splitter και τα καλωδια adsl ---> adsl router Και Phone--->.>Τηλεφωνο και splitter να εισαι σιγουρος.δεν ξερω τι αλλο να πω.εκτος αν η γραμμη κανει παραξενα μετα απο λιγο η εκτος αν το τηλεφωνο ειναι κανα παραξενο και κανει θεμα στην γραμμη.καμια σταθερη συσκευη του 1980

Θα τα αλλάξω μιας και δεν μπορώ να εντοπίσω το πρόβλημα πουθενά αλλού,αλλά όπως και να έχει από τότε δεν ξαναεμφανίστηκε(ξέρω ότι να'ναι :-D )

Και το τηλέφωνο είναι μια ασύρματη συσκευή.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

εγω πιστευω πως απλα επαρχεια πρεπει να εχεις OTE . αν και εβρο που εκανα φανταρος σ καποια νετ που ρωτησα ειχανε φορθνετ και πραγματι ειδα τις μεγαλυτερες ταχυχητες download που εχω δει ζωντανα στην ζωη μου :P αλλα στον εβρο εχει και οπτικες ινες η φορθνετ και αυτο το ξερω γτ εχω δει στα χωραφια ταμπελες που λενε προσοχη οπτικες ινες φορθνετ, για να μην πανε και το σκαψουνε εκει :P τεσπα.. εδω στην αθηνα εχουμε high pings Στην φορθνετ.. εσυ δεν θα ειχες?

αν και εβρο που εκανα φανταρος σ καποια νετ που ρωτησα ειχανε φορθνετ και πραγματι ειδα τις μεγαλυτερες ταχυχητες download που εχω δει ζωντανα στην ζωη μου :P

και εγώ στον έβρο ήμουν :D

τώρα που το λες όντως πήγαινε σφαίρα το internet τους

εγω πιστευω πως απλα επαρχεια πρεπει να εχεις OTE . αν και εβρο που εκανα φανταρος σ καποια νετ που ρωτησα ειχανε φορθνετ και πραγματι ειδα τις μεγαλυτερες ταχυχητες download που εχω δει ζωντανα στην ζωη μου :P αλλα στον εβρο εχει και οπτικες ινες η φορθνετ και αυτο το ξερω γτ εχω δει στα χωραφια ταμπελες που λενε προσοχη οπτικες ινες φορθνετ, για να μην πανε και το σκαψουνε εκει :P τεσπα.. εδω στην αθηνα εχουμε high pings Στην φορθνετ.. εσυ δεν θα ειχες?

γιατι να εχεις οτε?απο αποψη ταχυτητας συγχρονισμου το ιδιο θα εχεις.απο αποψη bandwidth δεν σημαινει οτι επειδη ειναι εβρος πρεπει να πηγαινει αργα.θεμα bandwidth κτλ ειναι ολα αυτα.αν θες καλυτερο Ping fast path ζητας.και αν καποιος δεν τον νοιαζει το Ping No reason Για οτε.ιδιοκτυτο δικτυο χωρις οπτικες ινες ειτε forthnet ειτε νοικιασμενες απο οτε ειτε απο vodafone ειτε λεγεται Hol ειτε δεν ξερω τι δεν γινεται.

και που βλεπουν οπτικες ινες ο ελληνας δεν θα σκαψει νομιζεις?θα σκαψει θα τις κοψει οπως κανουν στον δρομο που φαινονται τα σημαδια που ειναι οι οπτικες και ομως ο αλλος δεν τον νοιαζει.τις κοβει και σου λεει ε εγω εσκαβα να περασω για την ταδε εταιρεια.το εχω δει πριν λιγο καιρο και ειχα σηκωσει και φωτο.εκοψε ο αλλος οπτικη και ουτε να ειδοποιησει ουτε τιποτα.χαλαρα ολα.οτι την ειχε κοψει βεβαια το ηξερε γιατι εδειξε και το που ειχε κοπει.

ελλαδισταν.

και εγώ στον έβρο ήμουν :D

τώρα που το λες όντως πήγαινε σφαίρα το internet τους

να πεσει διαφημιση.να ερχονται απο εξωτερικο για το ιντερνετ στον εβρο.διπλα διπλα τα συνορα.χαχα.

γκαι αν καποιος δεν τον νοιαζει το Ping No reason Για οτε.

Αν καταλαβαίνω καλά, εννοείς ότι ο ΟΤΕ έχει τα καλύτερα pings?

ιδιοκτυτο δικτυο χωρις οπτικες ινες ειτε forthnet ειτε νοικιασμενες απο οτε ειτε απο vodafone ειτε λεγεται Hol ειτε δεν ξερω τι δεν γινεται.

Έχει διαφορά αν το backbone είναι πραγματικά ιδιόκτητο ή όχι. Στην πρώτη περίπτωση το μόνο που περιορίζει το bandwidth είναι ο τερματικός εξοπλισμός. Στην δεύτερη περίπτωση νοικιάζεις το bandwidth και προσπαθείς να νοικιάσεις το λιγότερο δυνατό για να ελαχιστοποιήσεις το κόστος. Έτσι υπάρχουν DSLAM που βγαίνουν προς τον έξω κόσμο συνολικά με 4 και 8Mbps ενώ στους πελάτες δίνουν 24άρες!

Αυτό βέβαια είναι γενικότερο και δεν αφορά σε αποκλειστικότητα της Forthnet για την οποία είναι και το νήμα.

Αν καταλαβαίνω καλά, εννοείς ότι ο ΟΤΕ έχει τα καλύτερα pings?

υποτιθεται οτι εχει απο τα πιο καλα.και οτι γενικα εχει καλο δικτυο.απλα καλο ειναι οποιος ειναι για Games ειτε οτενετ ειτε δεν ξερω που να βαζει fast path αν το αντεχει η γραμμη του

Έχει διαφορά αν το backbone είναι πραγματικά ιδιόκτητο ή όχι. Στην πρώτη περίπτωση το μόνο που περιορίζει το bandwidth είναι ο τερματικός εξοπλισμός. Στην δεύτερη περίπτωση νοικιάζεις το bandwidth και προσπαθείς να νοικιάσεις το λιγότερο δυνατό για να ελαχιστοποιήσεις το κόστος. Έτσι υπάρχουν DSLAM που βγαίνουν προς τον έξω κόσμο συνολικά με 4 και 8Mbps ενώ στους πελάτες δίνουν 24άρες!

Αυτό βέβαια είναι γενικότερο και δεν αφορά σε αποκλειστικότητα της Forthnet για την οποία είναι και το νήμα.

στην πραξη και στις 2περιπτωσεις ειναι οπτικη και το προβλημα ειναι τα λεφτα.και στις 2 περιπτωσεις ειτε ειναι δικια σου η οπτικη ειτε νοικιαζεις μπορεις να κανεις οτι θες.το βασικο ειναι οτι ειτε ιδιοκτητο ειτε οχι οι Providers δεν βαζουν ευκολα το χερι στην τσεπη για αναβαθμισεις ειτε λεγεται προς το dslam ειτε προς περιοχη ειτε προς εξωτερικο.σιγουρα το κοστος ειναι λιγοτερο αμα ειναι ιδιοκτητο αλλα το θεμα δεν ειναι προβλημα τεχνολογιας αλλα προβλημα ρευστου.δηλαδη ολες οι περιοχες μπορει να παιζουν γρηγορα αλλα το θεμα ειναι παντα τα λεφτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...