Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ωραία τέτοια λέγε εσύ και αύριο περιμένω να ενεργοποιηθεί η σύνδεση... τόσα χρόνια με vivodi δεν είχα το παραμικρό με χιόνια και βροχές... αν δώ με την forthnet τπτ περίεργο θα τρελαθώ :devil:

αν δεν εχεις προβλημα με την μια εταιρεια δεν θα εχεις κα με την αλλη.αφου το ιδιο καλωδιο θα παρεις

για τον φιλο πιο πανω πολλες φορες σε καποια alcatel υπαρχει ενα gap η ισως να το πω διαφορετικο Profile???για παραπανω στελνεις email σε forthnet.γενικα μην περιμενεις να δεις παραπανω απο κανα 12 .εχεις αρκετο attenuation.

• Απαντ. 4,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

τελικά για κλάματα και η forthnet και ο ΟΤΕ... η πρώτη δεν με ενημερώνει εδώ και σχεδόν ένα μηνα οτι υπάρχει πρόβλημα με την αίτηση, ο δεύτερος μου ακυρώνει αίτηση με τα σωστά στοιχεία μου... να δώ ποιον θα πρωτοκράξω αυριο το πρωί.

το αστείο ειναι οτι έχω φίλη μέσα στην forthnet σε άλλο τμήμα άσχετο με τις αιτήσεις, και είχε δει απο τότε οτι υπήρχε πρόβλημα και γιαυτό είχα πάρει τηλέφωνο στο support για να σιγουρευτώ οτι δεν θα υπάρξει καθυστέρηση, στο οποίο τηλεφώνημα βεβαιως βεβαιως μου ειπαν να μην ανησυχω δεν υπάρχει καθυστέρηση και θα γίνει η σύνδεση κανονικά...

να καεί το σπίτι της καριόλας που δεν κοίταξε καν στον υπολογιστή αλλα μου είπε οτι θα γίνει κανονικά η σύνδεση και μου έστειλε και μήνυμα στο κινητό για ενεργοποίηση στις 12/12

Δημοσ.

Χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω κανέναν απο τους 2 συνήθως η καθυστέρηση γίνεται απο τον οτε για διάφορα ζητήματα ομως έπρεπε και η forthnet να σε ενημερώσει

Δημοσ.

αφού σου έστειλε sms για ενεργοποίηση 12/12 τότε περιμένεις και αν δεν... τότε πάρε να δεις τι παίζει.

η καθυστέρηση παίζει να είναι από τον οτε οπότε υπομονή

Δημοσ.

αφού σου έστειλε sms για ενεργοποίηση 12/12 τότε περιμένεις και αν δεν... τότε πάρε να δεις τι παίζει.

πήρα απο το πρωί σε όλα τα τηλεφωνικά κέντρα του ΟΤΕ περιμένω ακόμα τηλέφωνο απο τον προιστάμενο .... εγώ λέω να βάλουμε στοίχημα αν θα με πάρει η όχι, ποντάρω στο όχι.... :mad:

Δημοσ.

εμενα με ενεργοποιησαν χθες.οι ταχυτητες θελουν καποιο χρονικο διαστημα για να στρωσουν;

Δημοσ.

Όχι δεν θέλει η θα γίνει κάποιο στρώσιμο στην ταχύτητα, οτι σου δίνει το dslam ανάλογα ποσο μακριά εισαι.

Τι ταχύτητες έχεις και στα ποσα κλειδώνεις ?

Δημοσ.

Σήμερα συνδέθηκα με double play Forthnet. Το router είναι το Linksys wag160N , annex A, firmware V 1.00.09

Ρωτώντας στην τεχνική υποστήριξη ο πρώτος μου είπε για RFC 2516 PPPoE. Κλείνω κατά λάθος το τηλέφωνο, ξαναπαίρνω, βγαίνει κάποιος άλλος και μου λέει να βάλω RFC2364PPPoA.

Τελικά τι από τα δύο ισχύει? Σε ταχύτητα δεν βλέπω καμία διαφορά.:unsure:

Status:Up

Downstream Rate:11250 Kbps

Upstream Rate:1020 Kbps

PVC Connection

Encapsulation:RFC 2364 PPPoA

Multiplexing:VC

QoS:UBR

Autodetect:Enable

VPI:8

VCI:35

Enable:1

PVC Status:Up

Δημοσ.

η συνδεση ειναι 24 και εγω εχω d602 kbps και u49 kbps στης hol το speedtest.

εκανα απο τη σελιδα κατασκευαστη

Connectivity Check και στο Connectivity to DNS Server 1 βγαζει χ

Δημοσ.

τελικά για κλάματα και η forthnet και ο ΟΤΕ... η πρώτη δεν με ενημερώνει εδώ και σχεδόν ένα μηνα οτι υπάρχει πρόβλημα με την αίτηση, ο δεύτερος μου ακυρώνει αίτηση με τα σωστά στοιχεία μου... να δώ ποιον θα πρωτοκράξω αυριο το πρωί.

το αστείο ειναι οτι έχω φίλη μέσα στην forthnet σε άλλο τμήμα άσχετο με τις αιτήσεις, και είχε δει απο τότε οτι υπήρχε πρόβλημα και γιαυτό είχα πάρει τηλέφωνο στο support για να σιγουρευτώ οτι δεν θα υπάρξει καθυστέρηση, στο οποίο τηλεφώνημα βεβαιως βεβαιως μου ειπαν να μην ανησυχω δεν υπάρχει καθυστέρηση και θα γίνει η σύνδεση κανονικά...

να καεί το σπίτι της .... που δεν κοίταξε καν στον υπολογιστή αλλα μου είπε οτι θα γίνει κανονικά η σύνδεση και μου έστειλε και μήνυμα στο κινητό για ενεργοποίηση στις 12/12

γκουχου γκουχου δεν βριζουμε ετσι.

τον πρωτο που κραζεις ειναι τον οτε που ριχνει Reject εφοσον εχεις δωσει σωστα στοιχεια.τωρα που ειδε το λαθος ενας θεος ξερει.

το μυνημα επισης ξερω οτι βγαινει αυτοματα και για να εχουν πει οτι θα γινει 12/12 αν πραγματι σου ηρθε τετοιο μυνημα σημαινει οτι κανονικα ο οτε εχει πει οτι θα γινει 12/12 .τωρα αν ηρθε ο οτε να κανει ενεργοποιηση δεν βρηκε την οδο δεν βγηκε το ονομα σου στο κουδουνι η ηταν κλειδωμενα εκει ναι τρωει ενα mini reject.οποτε πες στην γνωστη να σου πει ακριβως τα αιτια αφου μιλησει η ιδια με το αρμοδιο τμημα.αφου ειναι μεσα μπορει να δει τι εχει γινει.αλλο τρωει reject Μια αιτηση απο την αρχη αλλο εφαγε reject για τους παραπανω λογους που ειπα.εχω δει να φευγει ο οτε και να μην ενεργοποιει επειδη βρηκε κλειδωμενα επειδη δεν υπηρχε ονομα στο κουδουνι και αλλα τοσα.ο αλλος που σοθ ειπε κανονικα εφοσον ειδε οτι ολα ειναι οκ και ο οτε εχει δωσει σαν ημερομηνια 12/12 λογικο ειναι να σου πει οτι ολα πανε μια χαρα.για αυτο λεω μηπως ηρθε ο οτε πχ δεν βρηκε κανεναν κτλ και εφυγε.

Χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω κανέναν απο τους 2 συνήθως η καθυστέρηση γίνεται απο τον οτε για διάφορα ζητήματα ομως έπρεπε και η forthnet να σε ενημερώσει

αυτα γινονται οταν ο ενας εχει το χαλκο και ο αλλος δινει υπηρεσια .θα μου πεις τοσα χρονια αυτο δεν γινοταν και αλλα τοσα χρονια αυτο δεν θα γινεται.

συνυθως απο τον οτε ειναι.παλια υπηρχαν σε διαφορες εταιρειες θεματα οπως να καθυστερησει να περαστει η αιτηση δεν υπηρχαν ελευΘερα ports απο τον παροχο η απο τον οτε οποτε επεφταν πολλα reject.πλεον που οι ενεργοποιησεις ειναι λιγοτερες απο παλια και γενικα εχει στρωσει το πραγμα τα παραπανω δεν υφιστανται οποτε συνηθως περιμενεις απλα τον οτε να σε ενεργοποιησει.ειδικα οταν μιλαμε για νεα γραμμη/ανενεργο βρογχο εκει αργει ακομα πιο πολυ διοτι ο οτεο δεν κανει μονο αλλαγη μεσα απο το αστικο κεντρο αλλα πρεπει να βγει και τεχνικος του οτε εξω για να παραδωσει την γραμμη μεχρι το σπιτι.

πήρα απο το πρωί σε όλα τα τηλεφωνικά κέντρα του ΟΤΕ περιμένω ακόμα τηλέφωνο απο τον προιστάμενο .... εγώ λέω να βάλουμε στοίχημα αν θα με πάρει η όχι, ποντάρω στο όχι.... :mad:

επισης στο οχι.και να σε παρει το κοβω να σου λεει.εμεις δεν φταιμε κατι.η forthnet μας δινει λαθος τα στοιχεια η εμεις εχουμε κανει αυτο και αυτο και φταινε αυτοι.τα κλασσικα.και την επομενη μερα να σε εχουν φτιαξει στο ξαφνικο για να μην φανει οτι εφταιγε κατι.

εμενα με ενεργοποιησαν χθες.οι ταχυτητες θελουν καποιο χρονικο διαστημα για να στρωσουν;

οχι οτι παρεις απο την αρχη αυτο θα ειναι και μετα εκτος σε περιπτωσεις που ειτε πεφτει η ταχυτητα λογω ποιοτητας χαλκου ειτε ανεβαινει οταν γινονται πχ αλλαγες καλωδιων και μπαινουν καινουρια η αλλαγες box κτλ.αυτα βεβαια μπορει να γινουν αναπασα στιγμη οχι μονο στην αρχη.

Σήμερα συνδέθηκα με double play Forthnet. Το router είναι το Linksys wag160N , annex A, firmware V 1.00.09

Ρωτώντας στην τεχνική υποστήριξη ο πρώτος μου είπε για RFC 2516 PPPoE. Κλείνω κατά λάθος το τηλέφωνο, ξαναπαίρνω, βγαίνει κάποιος άλλος και μου λέει να βάλω RFC2364PPPoA.

Τελικά τι από τα δύο ισχύει? Σε ταχύτητα δεν βλέπω καμία διαφορά.:unsure:

Status:Up

Downstream Rate:11250 Kbps

Upstream Rate:1020 Kbps

PVC Connection

Encapsulation:RFC 2364 PPPoA

Multiplexing:VC

QoS:UBR

Autodetect:Enable

VPI:8

VCI:35

Enable:1

PVC Status:Up

και τα 2 παιζουν αλλα απο default ta dslam ειναι pppoe/llc (over ethernet κοινως).οποτε το βαζεις Pppoe/llc>αν τωρα μια στο εκατομυρριο δεν παιξει γιατι τα Linksys Κανουν διαφορα κουφα τοτε βαλε Pppoa/vcmux.

επισης το vpi 8 vci 35 βαλτο καρφωτα και οχι autodetect.

επισης περνα και το τελευταιο firmware και μετα γυρνατο σε Pppoe/llc.

η συνδεση ειναι 24 και εγω εχω d602 kbps και u49 kbps στης hol το speedtest.

εκανα απο τη σελιδα κατασκευαστη

Connectivity Check και στο Connectivity to DNS Server 1 βγαζει χ

α.δεν τρεχεις speedtest γιατι τα μισα ειναι για πεταμα.οποτε θα μπεις μεσα στο ρουτερ και θα δεις ποσο συγχρονιζεις γιατι αυτα τα νουμερα του τεστ δεν θα τα ειχες που να ειχες 1 mbit γραμμη.ειδικα στο Upload 49 kbps δεν υφιστατε.οποτε η κατι γινεται με την γραμμη η εχεις ξεχασει κανα φιλτρο κτλ η απλα το τεστ ειναι για πεταμα.οποτε μπες μεσα στον ρουτερ δες ποσο συγχρονιζεις και γραψε μας τιμες και χαρακτηριστικα γραμμης εδω.

οσο για τα τεστ connectivity κτλ οπως εχω πει μην περιμενει παντα να δειχνει οτι τα περναει ολα.μερικες εταιρειες πχ κοβουν το Ping οποτε επειδη δεν παιζει το ping σου βγαζει καποιο test failer>ειδικα κατι τεστ Oem segment δεν θυμαμαι που μια ζωη σε ολες τις εταιρειες βγαινουν failed.νομιζω στην hol μεχρι και το Ping dns βγαινει failed νομιζω επειδη εχουν κοψει το Ping στους dns.Οποτε αν εχεις internet kai eisai pppoe/llc τοτε μην ασχολεισαι.

Δημοσ.

μαλλον το προβλημα ηταν το κουτακι με το φιλτρο που μου εδωσαν(thomson) το αλλαξα μενα διπλο(pirely) για να εχω και τηλεφωνο.τωρα στο κατεβασμα πιανει μεχρι 1.2mbps.

Δημοσ.

μαλλον το προβλημα ηταν το κουτακι με το φιλτρο που μου εδωσαν(thomson) το αλλαξα μενα διπλο(pirely) για να εχω και τηλεφωνο.τωρα στο κατεβασμα πιανει μεχρι 1.2mbps.

το βασικογια αρχη ειναι να βλεπεις μεσα απο τον ρουτερ στα ποσα συγχρονιζει και μετα Modem test απο καποιο site.γιατι μπορει να ηταν απλα φορτωμενο το site η καποιο αλλο προβλημα και για αυτο να σου βγαλε αυτα τα νουμερα.ενω αμα κοιτας μεσα απο τον ρουτερ μπορεις να συγκρινεις τις τιμες καθε φορα για να δεις αν πραγματι εφταιγε το splitter η απλα ετυχε να φταιει το site Η πχ να συνδεσες κατι λαθος κτλ.

Δημοσ.

οχι οτι παρεις απο την αρχη αυτο θα ειναι και μετα εκτος σε περιπτωσεις που ειτε πεφτει η ταχυτητα λογω ποιοτητας χαλκου ειτε ανεβαινει οταν γινονται πχ αλλαγες καλωδιων και μπαινουν καινουρια η αλλαγες box κτλ.αυτα βεβαια μπορει να γινουν αναπασα στιγμη οχι μονο στην αρχη.

οταν λες αλλαγες καλωδιων εννοεις απο τη δικια μου μερια ή απο τη μερια των παροχων? (οτε / forthnet). παντως αυτο που παιρνει καποιος στην αρχη ειναι σχετικο οτι οτι θα ειναι το ιδιο και μετα. εγω παντως οταν εβαλα 24αρι το 2007 (ήμουν με 384/128) ξεκινησα με ΑΤΤ 45 (βλαβη με το καλημερα) μετα πηγα στα 26 (κλειδωνα περιπου 11) και τωρα ειμαι στα 23.5 (κλειδωνω περιπου στα 20). να αλλαξαν τοσες φορες καλωδια στην περιοχη μου το κοβω απιθανο.

Δημοσ.

επισης στο οχι.και να σε παρει το κοβω να σου λεει.εμεις δεν φταιμε κατι.η forthnet μας δινει λαθος τα στοιχεια η εμεις εχουμε κανει αυτο και αυτο και φταινε αυτοι.τα κλασσικα.και την επομενη μερα να σε εχουν φτιαξει στο ξαφνικο για να μην φανει οτι εφταιγε κατι.

λοιπόν τελικά η κατάσταση ειναι για γέλια (και για κλάματα)... με το μεγαλύτερο βάρος στην forthnet. πάμε στον 1 μήνα και 3 μέρες για μεταφορά γραμής. είναι απλά τα πράγματα... τόσο καιρό η vivodi είχε λάθος την διεύθυνση και σε κάθε αίτημα της forthnet το σύστημα του ΟΤΕ έβλεπε λάθος πράγματα και έριχνε άκυρο.

ακόμα και σήμερα, δεν έχει ασχοληθεί κανένας υπάλληλος για να δεί τι τρέχει, και φυσικά έτρεξα μόνος μου για να τα διορθώσω, αφου το κατάλαβα μετά απο τόσο καιρό που δεν με ειχε ενημερώσει κανείς. αν το άφηνα σε 1 χρόνο απο σήμερα θα ήμουν ακόμα στην ίδια κατάσταση... η forthnet δεν καταλαβαίνω γιατι στο support βάζει κοπέλες με IQ κάτω του μέσου όρου. εκτώς και αν ο λόγος είναι για να σε χρεώνει με την κλήση.

ακόμα και απο το "back office" δεν ξέρω τι ειναι αυτό, οπου μίλησε η υπάλληλος δεν ξέρουν τι να κάνουν λέει και να πάρω εγώ τηλέφωνο στην vivodi για να μου διορθώσει τα στοιχεία, λές και ειναι δικιά μου ευθύνη αυτο το πράγμα. φυσικά ούτε προιστάμενος της forthnet εμφανίστηκε πουθενά.. μιλάμε η οργάνωση σε αυτήν την εταιρία είναι κάτω του 0. ελπίζω στο τεχνικό κομάτι αφου ενεργοποιηθώ να ειναι όλα πολύ καλύτερα, σε άλλη περίπτωση απλώς θα διακόψω την σύνδεση και θα βρώ μια πιο σοβαρή εταιρία

12/12/2011 19:04 Προωθήθηκε το αίτημα φορητότητας του τηλεφωνικού σας αριθμού

12/12/2011 18:08 Η γραμμή σας βρίσκεται στη διαδικασία κατασκευής. Εκτιμώμενη ημερομηνία ενεργοποίησης: 27/12/2011 00:00:00

12/12/2011 10:29 To αίτημά σας επαναπροωθήθηκε στον ΟΤΕ για υλοποίηση.

28/11/2011 19:30 Η αίτησή σας επαναπροωθήθηκε στον ΟΤΕ

28/11/2011 19:08 Προωθήθηκε το αίτημα φορητότητας του τηλεφωνικού σας αριθμού

28/11/2011 17:32 Η γραμμή σας βρίσκεται στη διαδικασία κατασκευής. Εκτιμώμενη ημερομηνία ενεργοποίησης: 12/12/2011 00:00:00

25/11/2011 16:44 To αίτημά σας επαναπροωθήθηκε στον ΟΤΕ για υλοποίηση.

24/11/2011 19:30 Η αίτησή σας επαναπροωθήθηκε στον ΟΤΕ

24/11/2011 19:17 Προωθήθηκε το αίτημα φορητότητας του τηλεφωνικού σας αριθμού

24/11/2011 17:19 Η γραμμή σας βρίσκεται στη διαδικασία κατασκευής. Εκτιμώμενη ημερομηνία ενεργοποίησης: 08/12/2011 00:00:00

23/11/2011 14:44 To αίτημά σας προωθήθηκε στον ΟΤΕ για υλοποίηση

23/11/2011 14:44 Ολοκληρώθηκε η διαδικασία δέσμευσης καλωδίωσης από τον ΟΤΕ

Δημοσ.

Καλημέρα σας. Τελευταία διαπιστώνω και εγώ προβλήματα με την Forthnet. Από το support τους μου είπαν να ελέγξω τον εξοπλισμό μου, αλλά εξηγήστε μου πως είναι δυνατόν να "χαλάει" ξαφνικά και μετά να φτιάχνει. Επίσης δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες από το OrbMT και αν βγάζετε συμπέρασμα διαφωτίστε με.

Τετάρτη μεσημέρι

OrbMT_20111214_134748.png

12 ώρες αργότερα

OrbMT_20111215_012100.png

Πέμπτη πρωί

OrbMT_20111215_113826.png

Μετά το restart του modem

OrbMT_20111215_114053.png

Αρκετά συχνά πέφτει στο μηδέν το download SNR margin.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...