Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 4,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

be

Καλημερα σε ολους!Θελω παιδια την βοηθεια σας σε ενα προβλημα που αντιμετωπιζω με την συγκεκριμενη εταιρεια!

Εκανα καινουρια συνδεση και πριν 15 μερες ηρθε ο τεχνικος και μου τσεκαρε γραμμες κτλ.Εν συντομια με ειπε ολα οκ,το ρουτερ συγχρονισε στα 18000,του ειπα να ελεγξει αλλες 2 μπριζες τηλεφωνου που θα εβαζα το σταθερο ολα οκ με ειπε και οτι εδινε σημα.Την επομενη μερα αποσυνδεω το ρουτερ και απο τοτε παιδια κανει ωρες ολοκληρες για να συνδεθει και αν το κανει αυτο ειναι παρα πολυ ασταθες και αποσυνδεεται τις περισσοτερες φορες.Οσον αφορα το σταθερο,το εβαλα στιν μπριζα,δεν μπορω να παρω τηλεφωνο και οταν καλω προς αυτο δεν χτυπαει.

Παιρνω τηλ στην Forthnet και μετα απο 2-3 φορες που μιλησα μαζι τους με ειπαν οτι εχω βραχυκυκλωμα και να παρω ηλεκτρολογο να το ψαξει.Επειδη το σπιτι το νοικιασα,ρωτησα τον ιδιοκτητη αν ειχε καποιο προβλημα πριν και με ειπε οτι ειχε Conn-X και οτι ολα ηταν πολυ καλα.

Παιδια επειδη εχω πελαγωσει και επειδη δεν θελω να πληρωνω τζαμπα ηλεκτρολογους,μπορει καποιος να μου πει αν γνωριζει τι ακριβως να κανω γιατι διαβασα οτι μερικες φορες χρησημοποιουν και δικαιολογιες για δικα τους προβληματα και δεν θελω να ριξω και ευθυνες στον ιδιοκτητη.Να παραθεσω οτι πριν την ενοικιαση το σπιτι ανακαινιστικε.Τελος θελω να ρωτησω αν υπηρχε βραχυκυκλωμα ο τεχνικος δεν μπορουσε να το δει οταν ηρθε για την γραμμη?

Ευχαριστω πολυ!

εχουμε και λεμε.μπορει οταν πραγματι ηρθε ο τεχνικος ολα να ηταν οκ και μετα να εγινε οτιδηποτε απο καλωδιακη μεχρι οτιδηποτε αλλο.

εφοσον λες οτι δνε εχεις τηλεφωνο οταν βαζεις τηλεφωνο πανω μου ακουγεται ειτε σαν βραχυκυκλωμενα τα δυο καλωδια μεταξυ τους η το ενα απο τα 2 να μην παταει καλα.

αυτο μπορει να ειναι κατι εξω απο το σπιτι που απλα ετυχε να γινει η πχ κανα καλωδιο να μην παταει καλα ειτε στον κατανεμητη του σπιτιου ειτε στο κεντρικο σου πριζακι

οποτε α.βγαλε τα παντα απο πανω και βαλε ενα τηλεφωνο να δεις αν εχεις τηλ η οχι

επισης βαλε το ιντερνετ να δεις αν εχεις .θα πρεπει να συγχρονισει σε ενα λεπτο.αν και τα 2 ειναι οχι

τοτε πηγαινε σε αλλο πριζακι μηπως εχει εκεινο προβλημα.

αν πιανουν τα χερια σου ανοιξε το κεντρικο πριζακι και ασε τα καλωδια στον αερα να δεις μηπως βραχυκυκλωνει κατι η αν πιανουν ακομα περισσοτερο κατεβα κατανεμητη.

συνηθως αν ειναι κομμενο το ενα απο τα 2 οταν παρεις τηλ το σταθερο θα ακους στο ακουστικο σου να χτυπαει αλλα δεν θα χτυπαει το τηλεφωνο.αν ειναι βραχυκυκλωμενα μεταξυ τους θα σου βγαλει σημα κατελλειμενου.το γιατι ειναι αλλη ιστορια.αν ειναι ενωση με γη (συνηθως στο κομματι του οτε) εκει μπορει να ειναι οποιοδηποτε απο τα 2.

μπορει οταν ηρθε ολα να ηταν οκ και μετα να εγινε κατι.

οποτε καλο θα ηταν να κανουν καποιον ελεγχο στον κατανεμητη σου για να δουν τι γινεται.

αλλες φορες τρεχουν καποια τεστ απο μεσα και αναλογως τι βγαζουν μπορουν να δουν περιπου τι γινεται και που ειναι το προβλημα.

μηπως εχει πριζακια με λογοτυπο οτε πανω?αυτα για αρχη.ενημερωσε μας τι εγινε αν εκανες κατι αλλιως να βοηθησω και αλλο.

Εμένα αυτο που περιγράφεις οτι δηλαδή με το που το έβγαλες συγχρονίζει πολύ δύσκολα ειναι ειτε πρόβλημα στο dslam και πρέπει να σου κάνουν ενα reset η να σου αλλάξουν πόρτα ειτε υπάρχει θέμα κάτω στο κουτάκι της πολυκατοικίας που ειναι τα καλώδια.

Είχα και εγώ ενα παρόμοιο πρόβλημα στο μαγαζί και αφού μου έκανα 4 5 reset και αλλαγές στην πόρτα τελικά το πρόβλημα ηταν στα καλώδια στο κουτάκι.

αν ηταν θεμα καρτας και ηθελε reset Θα ειχε τηλεφωνο τουλαχιστον.δυσκολο να κολλησαν και οι 2 καρτες παρεα.πορτα δεν αλλαζουν παρα μονο σε συγκεκριμενο λογο που γινεται αλλαγη οριου.Η θα γινει Reset η πορτα η reset Η καρτα η αν εχει προβλημα το οριο πανω στην καρτα θα γινει αλλαγη ολης της καρτας.

Σπαζοκεφαλια!

πριν 3 μερες: 21436 snr6 att12

τωρα: 18737 snr6 att12

το μονο που αλλαξε ειναι το downstream transmit power απο 9 σε 12 αλλα δε βλεπω πως μπορει να επηρεαζει.

μετρησα απο την εισαγωγη, κοντο καλωδιο χωρις τηλεφωνα.

edit:20472 με ιδια στατιστικα. Πως ειναι δυνατον να αλλαζει η ταχυτητα και ολα τα αλλα να μενουν ιδια;

παντα αυτο γινεται και εχει λογικη εξηγηση.να το εξηγησω απλα αφου τα κατεχεις ετσι και αλλιως.

εχεις μια γραμμη πχ 20.000 /1021 με attenuation px 20/12 kai margin 9 /12

το πρωτο ειναι το down το δευτερο το Up.

αν εγω σου χαλασω την ποιοτητα της γραμμης με καποιο x y τροπο επειδη ο Provider κλειδωνει την γραμμη σου παντα με 9 margin εσυ θα δεις

18.000/900 με attenuation το ιδιο και με margin 9/12 παλι

για να αλλαξει το attenuation θα πρεπει να γινει τρελο προβλημα πανω στην γραμμη.να εχει σκιστει ο χαλκος τελειως.

αν ομως η ποιοτητα του χαλκου πεσει λογω πχ οξειδωσης η κατι δεν παταει καλα εκει η γραμμη θα ξανακανει retrain με σκοπο να ξανακλειδωσει σε οτι ταχυτητα να νε αρκει το margin να ειναι 9.ο Provider σε κλειδωνει παντα με βαση το margin στα 24 αρια και οχι με βαση την ταχυτητα.

μονο στα μικρα πακετα 2 6 mbit σε πανε με βαση την ταχυτητα .αν δηλαδη εχεις 6 mbit σε κλειδωνουν με max to 6 αλλα με min to 9 margin.οτι απο τα 2 γινει πρωτα.στα μεγαλα ειναι στην ουσια max to 24 που σπανια θα το πετυχει καποιος και min το 9 margin αναλογα την εταιρεια.

οποτε εσενα δεν αλλαξε τιποτα παρα μονο η ταχυτητα συγχρονισμου και το transmit power κτλ που ετσι και αλλιως δεν το εχω ψαξει ποτε τι παιζει με αυτο και δεν ξερω αν το αλλαζει καν ο provider η οχι

ακομα και απο crosstalk μπορει να ειναι η απο καποιον με isdn κοντα στην δικια σου γραμμη κτλ.

Δημοσ.

Παιδια θα σας πω πανω κατω τι εγινε και τι βρεθηκε σαν λυση και συμπερασμα.

Απο την Forthnet μου ειπαν να παρω ηλεκτρολογο να ερθει να κοιταξει για το βραχυκυκλωμα.Αφου δεν αντεξα τελικα πηρα εναν ηλεκτρολογο.Πηγε κατω στο κιβωτιο της πολυκατοικιας να δει αλλα δεν εβρισκε τα καλωδια μιας και ο τεχνικος με ειπε επρεπε να ειχε αφησει κολλυμενο πανω το ονομα μου!Μετα ανεβηκε πανω και αρχισε να παιρνει τις τηλεφωνικες μπριζες μια μια,μετρουσε κοιτουσε καλωδια εξωτερικα μπλα μπλα μπλα.Μετα απο λιγο μου λεει οτι 2 απο τις 3 που συνδεονται μεταξυ τους καπου εκει παρουσιαζεται προβλημα καλωδιοσης(αφου βαλαμε και το ρουτερ πανω και φυσικα δεν συγχρονιζε).Δοκιμαζουμε στην 3η η οποια ηταν η πρωτη που συνδεδεοταν απο το καλωδιο που ερχοταν απο κατω και στην αρχη φανηκαν ολα καλα αλλα μετα απο λιγο τα ιδια.Δοκιμαζει ξανα να συνδεσει το ρουτερ κατευθειαν στο καλωδιο χωρις κουμπωμα σε μπριζα,παλι τα ιδια.Μου λεει ο ηλεκτρολογος παρτους τηλεφωνο παλι να ελεγξουν και παμε κατω στο κιβωτιο να μας πουν.Αφου κατεβηκε κατω παλι και τα μιλησαν(δεν ξερω ακριβως τι εκανε σε συνενοηση με αυτους πανω στο κουτι),βγηκε το συμπερασμα οτι το προβλημα ειναι του ΟΤΕ στην τελικη,που θα το δρομολογησουν εκει και αυτοι θα κανονισουν να το φτιαξουν σε συνεργασια με την Forthnet!!

Δεν ξερω αν σας βοηθησα να καταλαβαιτε,αλλα τελικα ο ΟΤΕ πρεπει να κανονισει να επισκευασει την βλαβη!

Δημοσ.

Παιδια θα σας πω πανω κατω τι εγινε και τι βρεθηκε σαν λυση και συμπερασμα.

Απο την Forthnet μου ειπαν να παρω ηλεκτρολογο να ερθει να κοιταξει για το βραχυκυκλωμα.Αφου δεν αντεξα τελικα πηρα εναν ηλεκτρολογο.Πηγε κατω στο κιβωτιο της πολυκατοικιας να δει αλλα δεν εβρισκε τα καλωδια μιας και ο τεχνικος με ειπε επρεπε να ειχε αφησει κολλυμενο πανω το ονομα μου!Μετα ανεβηκε πανω και αρχισε να παιρνει τις τηλεφωνικες μπριζες μια μια,μετρουσε κοιτουσε καλωδια εξωτερικα μπλα μπλα μπλα.Μετα απο λιγο μου λεει οτι 2 απο τις 3 που συνδεονται μεταξυ τους καπου εκει παρουσιαζεται προβλημα καλωδιοσης(αφου βαλαμε και το ρουτερ πανω και φυσικα δεν συγχρονιζε).Δοκιμαζουμε στην 3η η οποια ηταν η πρωτη που συνδεδεοταν απο το καλωδιο που ερχοταν απο κατω και στην αρχη φανηκαν ολα καλα αλλα μετα απο λιγο τα ιδια.Δοκιμαζει ξανα να συνδεσει το ρουτερ κατευθειαν στο καλωδιο χωρις κουμπωμα σε μπριζα,παλι τα ιδια.Μου λεει ο ηλεκτρολογος παρτους τηλεφωνο παλι να ελεγξουν και παμε κατω στο κιβωτιο να μας πουν.Αφου κατεβηκε κατω παλι και τα μιλησαν(δεν ξερω ακριβως τι εκανε σε συνενοηση με αυτους πανω στο κουτι),βγηκε το συμπερασμα οτι το προβλημα ειναι του ΟΤΕ στην τελικη,που θα το δρομολογησουν εκει και αυτοι θα κανονισουν να το φτιαξουν σε συνεργασια με την Forthnet!!

Δεν ξερω αν σας βοηθησα να καταλαβαιτε,αλλα τελικα ο ΟΤΕ πρεπει να κανονισει να επισκευασει την βλαβη!

οποιοδηποτε προβλημα ειναι απο το κουτι του οτε και πισω μεχρι το κτιριο του οτε που ειναι η αιθουσα παροχων ειναι στην δικαιοδοσια του οτε και μονο του οτε.αυτο ισχυει για ολες τις εταιρειες .απο εκει και περα ο ηλεκτρολογος την παλευει?αν για καθε πελατη που ειναι σε ενα κτιριο βαλεις ενα χαρτακι ποια ειναι η γραμμη του στο τελος κατεβαινεις κατω και βλεπεις 100 χαρτακια παρα καλωδια.το εχω δει αυτο και ειναι πολυ σπαστικο γιατι δεν μπορεις μετα να κανεις δουλεια απο τα πολλα χαρτακια.καθε σοβαρος ηλεκτρολογος που θεωρει τον ευατο του σωστο ηλεκτρολογο εχει μαζι του γεννητρια ακουστικου και ηχητικου σηματος και ετσι βρισκει την γραμμη.μπορει το χαρτακι να εχει πεσει δηλαδη δεν θα μπορει να βρει που παει η γραμμη?και διαφορα αλλα.η γεννητρια ειναι must.εδω πολλες φορες ο οτε ο ιδιος σου λεει που ειναι η γραμμη και δεν την βρισκεις εκει στο τελος.

Οποτε αναμονη 2 ημερες περιπου που θελει ο οτε για να κοιταξει την βλαβη.

Δημοσ.

Λοιπόν επανέρχομαι. Από σήμερα 19/10 έχω τηλέφωνο (αν και δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω γιατί ο λαιμός μου είναι κλειστός lol)

Το γράφω αυτό για να δούμε από περιέργεια και μόνο που ήταν το πρόβλημα......

Λοιπόν μέχρι χτες είχα την κατάσταση που είχα περιγράψει σε προηγούμενα posts μου. No τηλέφωνο τις περισσότερες ώρες, όταν είχε σήμα έπαιρνα αριθμό δεν καλούσε όμως αν και στον άλλο χτύπαγε (επί παραδείγματι, έπαιρνα το κινητό μου αυτό "χτύπαγε" αλλά εγώ δεν άκουγα τίποτα από το σταθερό), όταν έπαιρνα αν είχα internet αυτό έπεφτε, internet gtp, μια πάνω μια κάτω, να κλειδώνει πολύ χαμηλότερα από τις κανονικές τιμές του.

Σήμερα και δεδομένης της γενικής απεργίας τι σκατά έγινε? Κανένας δεν ήρθε να δει το κουτί της μονοκατοικίας μου, ούτε καν το καφαο (έτσι δεν λέγονται;) που είναι φάτσα κάρτα από το playroom. Μετά βεβαιότητας όλα αυτά γιατί ρώτησα γείτονα που βρισκόταν έξω σήμερα σχεδόν όλη μέρα.........Μήπως με λυπήθηκε ο χαλκός :-D?

Και κάτι ακόμα σχετικό/άσχετο. Ξανάγινα φοιτητής για ένα ΜΠΣ τώρα στα γεράματα (κοντεύω τα 30.....) και άρα δικαιούμαι έκπτωση από το πρόγραμμα ΔΙΟΔΟΣ. Πόσο περίπου είναι αυτή η έκπτωση γνωρίζει κανένας;

Αχ σηκώνω το τηλέφωνο και μου κάνει τουτ τουτ....ΤΙ ΩΡΑΙΑ :-D

Δημοσ.

Από βδομάδα. Δύο μέρες η χώρα είναι σε γενική απεργία.

δεν ξερω κατα ποσο κανει ο οτε και τα ατομα που ειναι στους γενικους κατανεμητες οπως και οι τεχνικοι.

Λοιπόν επανέρχομαι. Από σήμερα 19/10 έχω τηλέφωνο (αν και δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω γιατί ο λαιμός μου είναι κλειστός lol)

Το γράφω αυτό για να δούμε από περιέργεια και μόνο που ήταν το πρόβλημα......

Λοιπόν μέχρι χτες είχα την κατάσταση που είχα περιγράψει σε προηγούμενα posts μου. No τηλέφωνο τις περισσότερες ώρες, όταν είχε σήμα έπαιρνα αριθμό δεν καλούσε όμως αν και στον άλλο χτύπαγε (επί παραδείγματι, έπαιρνα το κινητό μου αυτό "χτύπαγε" αλλά εγώ δεν άκουγα τίποτα από το σταθερό), όταν έπαιρνα αν είχα internet αυτό έπεφτε, internet gtp, μια πάνω μια κάτω, να κλειδώνει πολύ χαμηλότερα από τις κανονικές τιμές του.

Σήμερα και δεδομένης της γενικής απεργίας τι σκατά έγινε? Κανένας δεν ήρθε να δει το κουτί της μονοκατοικίας μου, ούτε καν το καφαο (έτσι δεν λέγονται;) που είναι φάτσα κάρτα από το playroom. Μετά βεβαιότητας όλα αυτά γιατί ρώτησα γείτονα που βρισκόταν έξω σήμερα σχεδόν όλη μέρα.........Μήπως με λυπήθηκε ο χαλκός :-D?

Και κάτι ακόμα σχετικό/άσχετο. Ξανάγινα φοιτητής για ένα ΜΠΣ τώρα στα γεράματα (κοντεύω τα 30.....) και άρα δικαιούμαι έκπτωση από το πρόγραμμα ΔΙΟΔΟΣ. Πόσο περίπου είναι αυτή η έκπτωση γνωρίζει κανένας;

Αχ σηκώνω το τηλέφωνο και μου κάνει τουτ τουτ....ΤΙ ΩΡΑΙΑ :-D

το τι μπορει να εγινε ειναι σχετικο οπως και με τις απεργιες δεν ξερω αν δουλευαν οι οχι.μπορει να ηταν καποιο θεμα απο το γενικο κατανεμητη και να το εφτιαξαν χωρις να βγει τεχνικος.μπορει να ηταν κατι απο τον Isp και να το εφτιαξε αυτος.μπορει να ηρθε ατομο στο καφαο και να μην τον προσεξες .μην νομιζεις ουτε 10 λεπτα δεν καθονται.οπως ειπες βρισκοταν εξω σχεδον ολη την ημερα.και μπορει το καφαο που κοιτας να μην ειναι το δικο σου:P

τωρα το τι εγινε θα ειναι ενα αγνωστο θεμα.αν σου ειπαν οτι το δωσαν βλαβη σε οτε προχτες τοτε πραγματι κατι εκανε ο οτε.το διοδος αν θυμαμαι καλα παιζει μονο αν εχεις τηλεφωνο απο τον οτε και κατι τετοια.η forthnet νομιζω εδινε φοιτητικο σε τιμη αλλα οχι διοδος δηλαδη επαιζε πανω σε full llu γραμμη.δεν ειμαι σιγουρος αλλα παρτους ενα τηλεφωνο και ρωτα.στην αρχη νομιζω επαιζαν διοδος πανω στον οτε.τα λεω αυτα γιατι καποιος σε καποιο αλλο θεμα ρωτησε για διοδο σεκαποια εταιρεια και του ειπαν οτι θα πληρωνει και οτε οποτε στην πραξη @@ πιο φτηνα εβγαινε.και νομιζω οσοι ηταν στο διοδος επαιρναν bandwidth απο αλλου οχι διαμεσω του isp που ηταν.δεν τα ξερω καλα.ρωτα να σου πουν.τωρα ποιος σε λυπηθηκε δεν θα το μαθουμε.για την εκπτωση παρε το 13831 να σου πουν .μιλα με πωλησεις οχι τεχνικο τμημα.οσο για το τουτ τουτ και ωραια μερικες φορες παρακαλαμε να μην εχουμε τηλ να εχουμε την ησυχια μας(αν και δυστυχως υπαρχουν και τα κινητα)

Δημοσ.

Πρόβλημα με ταχύτητα και αποσυνδέσεις - χωρίς να αποσυχρονίζει ή να χάνει την Ip... στο Ηράκλειο και απο οτι φαίνεται έχουν ολοι με forthnet πρόβλημα εδώ. Καμμιά ίνα κόπηκε πάλι;

Δημοσ.

και πατρα εχω το ιδιο προβλημα (ευτυχώς που συνδέομαι μέσω vpn με το πανεπιστήμιο ..... και βλεπω ασπρη μερα γιατι μονο απο φορθνετ ...)

Δημοσ.

Πρόβλημα με ταχύτητα και αποσυνδέσεις - χωρίς να αποσυχρονίζει ή να χάνει την Ip... στο Ηράκλειο και απο οτι φαίνεται έχουν ολοι με forthnet πρόβλημα εδώ. Καμμιά ίνα κόπηκε πάλι;

και πατρα εχω το ιδιο προβλημα (ευτυχώς που συνδέομαι μέσω vpn με το πανεπιστήμιο ..... και βλεπω ασπρη μερα γιατι μονο απο φορθνετ ...)

post-88018-0-23619400-1319524439_thumb.jpg

Δημοσ.

αποσυνδεσεις χωρις να αποσυγχρονιζει δεν γινεται εκτος αν πεφτει μονο το Ppp>και ινα να κοπει δεν χανεις sync δεν χανεις ppp(συνηθως).

μεσω vpn παλι απο την συνδεση της forthnet δεν μπαινεις για ναμπεις στο vpn??οποτε αν σουρνεται αυτο το κομματι θα σου χαλασει και το vpn σε ταχυτητα.

Δημοσ.

αποσυνδεσεις χωρις να αποσυγχρονιζει δεν γινεται εκτος αν πεφτει μονο το Ppp>και ινα να κοπει δεν χανεις sync δεν χανεις ppp(συνηθως).

μεσω vpn παλι απο την συνδεση της forthnet δεν μπαινεις για ναμπεις στο vpn??οποτε αν σουρνεται αυτο το κομματι θα σου χαλασει και το vpn σε ταχυτητα.

έλα όμως που για κάποιον λόγο βελτιώνετε η ταχύτητα ...το δοκίμασα στο youtube ,με vpn πετάει .

Δημοσ.

εκτος αν παιζει μετα σαν Proxy.το κανει cache ολο τσακ μπαμ στον server στο πανεπιστημιο και μετα στο φερνει εσενα πιο στρωτα.παραξενο.η εκτος αν σουρνεται με εξωτερικο και εσενα το φορτωνει ο server γρηγορα αφου ειναι απο αλλη γραμμη και μετα εφοσον ο server ειναι ελλαδα στο στελνει εσενα γρηγορα απο οτι αν το παιρνες εσυ απο το youtube Που ειναι εξωτερικο.

Δημοσ.

εκτος αν παιζει μετα σαν Proxy.το κανει cache ολο τσακ μπαμ στον server στο πανεπιστημιο και μετα στο φερνει εσενα πιο στρωτα.παραξενο.η εκτος αν σουρνεται με εξωτερικο και εσενα το φορτωνει ο server γρηγορα αφου ειναι απο αλλη γραμμη και μετα εφοσον ο server ειναι ελλαδα στο στελνει εσενα γρηγορα απο οτι αν το παιρνες εσυ απο το youtube Που ειναι εξωτερικο.

ναι κάτι τέτοιο παίζει . και με έχει βολέψει πάρα πολύ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...