anta_n Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Ναι αλλά είναι πιο σταθερό θεωρητικά (σωστά. Βασικά το ρωτάω για να δω αν μπορώ να το προτείνω σε φίλους που με ρωτάνε τι να βάλουν στο μαγαζί. Νομίζω πως για μικρές εταιρείες είναι μια χαρά, αν είναι βέβαια σχετικά σταθερό.
thes1os Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 αναβάθμισε η forthnet στα Γιάννενα; Απο 3 MBps που έπιανα (DoublePlay) ξαφνικά είμαι στα 7,6 Mbps εδώ και λίγες μέρες. (Άρα είχα δίκιο που γκρίνιαζα για τα 3 που έπιανα και μου λέγανε "λόγω απόστασης". Αν έφταιγε η απόσταση τώρα πώς πιάνω 7,5? Ένα χρόνο με δουλεύανε...)
SPANK Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Θα βγώ λίγο offtopic Επειδή αναφέρθηκε για static ip και annexm,έφτιαξα εναν file server προσφατα στο σπίτι και μέχρι στιγμής παίζω με dyndns χώρις πρόβλήματα. Καλό θα ήταν αν μπορώ με το annex m να εχώ καλύτερο upload αλλα δεν ξέρω αν αξίζει η static ip σχέση με το dyndns δηλαδή τα κατά και τα υπέρ. Θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας
anta_n Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι για κάτι τέτοιες περιπτώσεις είναι χρήσιμο το Annex M. Static IP και καλύτερο upload. Νομίζω και το κόστος της static/annex m δεν είναι μεγάλο. @thes1os δε νομίζω πως η αναβάθμιση στο δίκτυο της forthnet θα άλλαζε κάτι στη γραμμή σου. Κάτι άλλο έγινε και πήρες τα πάνω σου. Έχεις το ίδιο attenuation με πριν;
thes1os Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 @thes1os δε νομίζω πως η αναβάθμιση στο δίκτυο της forthnet θα άλλαζε κάτι στη γραμμή σου. Κάτι άλλο έγινε και πήρες τα πάνω σου. Έχεις το ίδιο attenuation με πριν; Το ίδιο ακριβώς. Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 17,5 / 40,0 SN Margin (Up/Down) [dB]: 5,5 / 6,0 Ρώτησα πριν λίγο ένα γνωστό μου που δουλεύει στη forthnet (όχι τεχνικός) και μου είπε ότι αναβάθμισαν όντως το dslam που ανήκω (απο άποψη ταχύτητας). Τί οτι φταίει ο ΟΤΕ μου λέγανε, τί οτι φταίει η απόσταση... Ένα χρόνο δήλωνα βλάβες, έστελνα καταγγελίες, ΕΕΤΤ κακό, τίποτα... πέρα βρέχει. Και μια καλή μέρα τσούπ 3πλασιατηκε η ταχύτητα μου. Με κρατάγανε χαμηλά για να μοιράζουν ταχύτητα; Δεν ξέρω τί να υποθέσω αλλά πλέον τους έχω βαρεθεί όλους. Να και αν πιάνω 2,5 να κι αν πιάνω 7,5 αλλά η κοροϊδία απο την forthnet σπάει κόκαλα.
poulinos Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Ναι αλλά είναι πιο σταθερό θεωρητικά (σωστά. Βασικά το ρωτάω για να δω αν μπορώ να το προτείνω σε φίλους που με ρωτάνε τι να βάλουν στο μαγαζί. Νομίζω πως για μικρές εταιρείες είναι μια χαρά, αν είναι βέβαια σχετικά σταθερό. Πιο σταθερο το annex m?ισα που το annex m την φτανει στα ορια την γραμμη. αναβάθμισε η forthnet στα Γιάννενα; Απο 3 MBps που έπιανα (DoublePlay) ξαφνικά είμαι στα 7,6 Mbps εδώ και λίγες μέρες. (Άρα είχα δίκιο που γκρίνιαζα για τα 3 που έπιανα και μου λέγανε "λόγω απόστασης". Αν έφταιγε η απόσταση τώρα πώς πιάνω 7,5? Ένα χρόνο με δουλεύανε...) sorry αλλα αυτο δεν υπαρχει.κατι εχεις μπερδεψει η εσυ η ο αλλος. αλλο η ταχυτητα που συγχρονιζεις και αλλο η ταχυτητα που κατεβαζεις. αν συγχρονιζες στα 7 και κατεβαζες με 3 και εγινε αναβαθιση ειναι λογικο να κατεβαζεις πλεον με 7.αν ομως συγχρονιζες στα 3,6 και τωρα συγχρονιζεις στα 7 τοτε δεν εχει νακανει με αναβαθμιση αλλα κατι εχει αλλαξει πανω στο χαλκο. Θα βγώ λίγο offtopic Επειδή αναφέρθηκε για static ip και annexm,έφτιαξα εναν file server προσφατα στο σπίτι και μέχρι στιγμής παίζω με dyndns χώρις πρόβλήματα. Καλό θα ήταν αν μπορώ με το annex m να εχώ καλύτερο upload αλλα δεν ξέρω αν αξίζει η static ip σχέση με το dyndns δηλαδή τα κατά και τα υπέρ. Θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας αν θες να στησεις καλο server και official κτλ ναι αξιζει η static.αλλιως οχι.επισης κανεις δεν σου εγγυαται οτι θα παιξεις στα 2 mbps upload.Μπορει η γραμμη να μην αντεχει αλλο.υπερ οτι εχεις static.κατα για μερικους οτι εχεις παντα την ιδια ip και μπορει αν σε κανουν ban απο καπου να εχεις θεμα Το ίδιο ακριβώς. Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 17,5 / 40,0 SN Margin (Up/Down) [dB]: 5,5 / 6,0 Ρώτησα πριν λίγο ένα γνωστό μου που δουλεύει στη forthnet (όχι τεχνικός) και μου είπε ότι αναβάθμισαν όντως το dslam που ανήκω (απο άποψη ταχύτητας). Τί οτι φταίει ο ΟΤΕ μου λέγανε, τί οτι φταίει η απόσταση... Ένα χρόνο δήλωνα βλάβες, έστελνα καταγγελίες, ΕΕΤΤ κακό, τίποτα... πέρα βρέχει. Και μια καλή μέρα τσούπ 3πλασιατηκε η ταχύτητα μου. Με κρατάγανε χαμηλά για να μοιράζουν ταχύτητα; Δεν ξέρω τί να υποθέσω αλλά πλέον τους έχω βαρεθεί όλους. Να και αν πιάνω 2,5 να κι αν πιάνω 7,5 αλλά η κοροϊδία απο την forthnet σπάει κόκαλα. η γραμμη σου με 40 attenuation μπορει να φτασει περιπου στα 8 mbps.οποτε το 3 ειναι αποδεκτο για τον οτε αλλα ειναι λιγο.δεν μπορουν να σε κρατησουν χαμηλα.αν σε ειχαν χαμηλα πολυ απλα δεν θα ειχες 6 margin αλλα θα ειχες παραπανο.οποτε πες στον γνωστο οτι ειναι way off.
Herculess Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Γιατί τις 3-4 τελευταίες μέρες στις 3:05 πμ το ιντερνετ κόβεται? κανουν καμια εργασία ή κλείνουν το γενικό της φορθνετ για εξοικονόμηση ενέργειας?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Super Moderators Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 πέφτουν κυκλώματα για λόγους εργασιών υποτίθεται...
anta_n Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Χθες είχα ένα καλό θεματάκι με αποσύνδεση (νόμιζα). Εκεί που ήμουν στο pc απλά σταμάτησα να έχω Internet. Το άφησα γιατί νόμιζα ότι είχα αποσύνδεση αλλά για αρκετή ώρα δεν είχε έρθει (ούτε να δω τα λαμπάκια, μεγάλη εξυπνάδα). Τέλοσπάντων, μετά από κάνα δίωρο είπα να δω το status του router και έδειχνε ότι είχα κανονικά internet. Τελικά αυτό που είχε γίνει είναι ότι είχε σβήσει τα 2 προφίλ που είχα φτιάξει στο firewall του router και είχε μείνει ο router να τα κόβει όλα. Έχει ξανατύχει σε κανέναν αυτό;
poulinos Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Χθες είχα ένα καλό θεματάκι με αποσύνδεση (νόμιζα). Εκεί που ήμουν στο pc απλά σταμάτησα να έχω Internet. Το άφησα γιατί νόμιζα ότι είχα αποσύνδεση αλλά για αρκετή ώρα δεν είχε έρθει (ούτε να δω τα λαμπάκια, μεγάλη εξυπνάδα). Τέλοσπάντων, μετά από κάνα δίωρο είπα να δω το status του router και έδειχνε ότι είχα κανονικά internet. Τελικά αυτό που είχε γίνει είναι ότι είχε σβήσει τα 2 προφίλ που είχα φτιάξει στο firewall του router και είχε μείνει ο router να τα κόβει όλα. Έχει ξανατύχει σε κανέναν αυτό; με τι ρουτερ?παραξενο να σου σβησει τα rules.εσυ τι εχεις κανεις?default deny Ολα και αφηνεις να περασουν αυτα τα 2 rules μονο?
anta_n Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Κι εγώ μπερδεύτηκα. Δεν σβήστηκαν τα rules αλλά τα προφίλ που έχουν τα rules. Όταν σβήστηκαν αυτά που είχα φτιάξει δεν ήταν επελεγμένο κανένα προφίλ και υποθέτω ότι αυτό το ρουτερο το κατάλαβε ως deny all. Thomson έχω.
nikolas8141 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Στο Ηράκλειο Κρήτης αρκετές ώρες τώρα δεν έχουμε internet, το ρουτερακι δεν συγχρονίζει!!! Ξέρει κανείς τι συμβαίνει??
poulinos Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Κι εγώ μπερδεύτηκα. Δεν σβήστηκαν τα rules αλλά τα προφίλ που έχουν τα rules. Όταν σβήστηκαν αυτά που είχα φτιάξει δεν ήταν επελεγμένο κανένα προφίλ και υποθέτω ότι αυτό το ρουτερο το κατάλαβε ως deny all. Thomson έχω. παραξενο να το κανει deny all.δεν εχω μπλεξει με το firewall tou thomson.thomson 784 εχω και εγω.παντα i hated firewalls.Πιο πολλα προβληματα παρα λυσεις.ειδικα σε οσους δεν ξερουν να τα χειριζονται.απειρα ατομα δεν ειχαν νετ επειδη ειχαν μπλοκαρει τα παντα. Στο Ηράκλειο Κρήτης αρκετές ώρες τώρα δεν έχουμε internet, το ρουτερακι δεν συγχρονίζει!!! Ξέρει κανείς τι συμβαίνει?? αυτο ειναι μεμονομενο προβλημα.καποιο πιθανο προβλημα χαλκου και σε πιο σπανια περιπτωση προβλημα καρτας σε ακ κτλ.
nikolas8141 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Όντως ήταν μεμονωμένο το πρόβλημα στην περιοχή μετά το μεσημέρι είχε ήδη λυθεί!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα