Προς το περιεχόμενο

Forthnet ADSL - Ελεος!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

firmware εχω το 1.01.08 ωστοσο με το Linksys εχω τρομερες αποσυνδεσεις. σκεφτομαι να κανω αυτο που λες ή μηπως ειναι καλυτερα να παρω κανεναν αλλο ρουτερ που ιναι πιο σταθερος? μηπως ειναι καλυτερα να παρω switch? τελος σκεφτομαι να περασω και την 1.01.09 να δω τι γινεται.

Πριν μία βδομάδα έβγαλα το linksys και σύνδεσα το Speedtouch ST585. Αποσυνδέσεις τέλος από τότε.

Αλλά η κατάσταση με τη Forthnet είναι πλέον τραγική. Αν δεν χρησιμοποιήσω download accelerator κατεβάζω με 100-200 το πολύ. Τέρμα και για μένα λοιπόν. Κάνω αίτηση διακοπής και πάω σε Conn-x.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

firmware εχω το 1.01.08 ωστοσο με το Linksys εχω τρομερες αποσυνδεσεις. σκεφτομαι να κανω αυτο που λες ή μηπως ειναι καλυτερα να παρω κανεναν αλλο ρουτερ που ιναι πιο σταθερος? μηπως ειναι καλυτερα να παρω switch? τελος σκεφτομαι να περασω και την 1.01.09 να δω τι γινεται.

και αυτο που σου εγραψα πιο πανω παιζει.απο την αλλη περνα και την 1.01.09 αλλα δεν θα αλλαξει κατι.επισης μπορεις αμα θες να παρεις speedtouch 585.ειναι οτι πιο σταθερο.

Πριν μία βδομάδα έβγαλα το linksys και σύνδεσα το Speedtouch ST585. Αποσυνδέσεις τέλος από τότε.

Αλλά η κατάσταση με τη Forthnet είναι πλέον τραγική. Αν δεν χρησιμοποιήσω download accelerator κατεβάζω με 100-200 το πολύ. Τέρμα και για μένα λοιπόν. Κάνω αίτηση διακοπής και πάω σε Conn-x.

δοκιμασε με ethernet να κατεβασεις απο http://www.ati.com http://www.apple.com να δεις αν θα κατεβασει γρηγορα .γιατι λιγο παραξενο να κατεβαζεις γρηγορα μονο με download manager εκτος αν δεν τραβαει το site.επισης και η asus δινει γρηγορα απλα το site ειναι αργο.

δοκιμασε με ethernet να κατεβασεις απο http://www.ati.com http://www.apple.com να δεις αν θα κατεβασει γρηγορα .γιατι λιγο παραξενο να κατεβαζεις γρηγορα μονο με download manager εκτος αν δεν τραβαει το site.επισης και η asus δινει γρηγορα απλα το site ειναι αργο.

Λοιπόν από ati.com με download accelerator = 1.2 MB/s. Χωρίς = 100 kb/s.

Αυτό είναι το μεγαλείο της forthnet! (To router κλειδώνει στα 12, η σύνδεση που έχω είναι έως 24).

• Super Moderators

ε και τι έγινε που χρειάζεται download accelerator για να κατεβάζεις τόσο? έτσι και αλλιώς είναι γνωστό ότι μόνο με segmented downloading πετυχαίνεις μεγάλες ταχύτητες...

τώρα για να πούμε και του στραβού το δίκιο τα sites που δίνουμε για να testάρουμε την γραμμή μας δεν είναι και τόσο αντιπροσωπευτικά μιας και βασίζονται σε apachi που σημαίνει ότι αν κατεβάζουμε κάτι δεν το κατεβάζουμε από Αμερική για παράδειγμα όπως θα περιμέναμε από ένα site όπως της Nvidia αλλά από mirror που είναι πολύ πιο κοντά αν όχι και από Ελλάδα...

• Super Moderators

ναι αλλά αν κατεβάζει από mirror που είναι Ελλάδα και σέρνεται με mirror που είναι εξωτερικό υπάρχει πρόβλημα :o

Το ότι χρειάζεται accelerator φυσικά είναι πρόβλημα γιατί:

- όταν κάνω απλό browsing η ταχύτητά μου δεν είναι 1200 αλλά 100-200 (μήπως τελικά πληρώνω 24άρα και έχω 2άρα?!)

- όταν συνδέεται το XBOX ή το PS3 και κατεβάζω κάτι, φυσικά κατεβαίνει με ρυθμούς χελώνας εφόσον δεν υπάρχει download manager. Φίλος με 8άρα ΟΤΕ κατεβάζει στο 1/5 του χρόνου που θέλω εγώ όταν δεν χρησιμοποιείται dl manager.

- σε ένα netbook που έχω με Linux πάλι το κατέβασμα και το browsing σέρνεται.

Και μιλάω για σύνδεση με ethernet (όχι wireless). Πριν λίγες μέρες φώναξα φίλο τεχνικό που δουλεύει στον ΟΤΕ (adsl) να ελέγξουμε το δίκτυο σπιτιού μήπως φταίει κάτι εκεί αλλά όλα είναι μια χαρά.

Τελικά η ονομαστική ταχύτητα που κλειδώνει το router δεν σου εξασφαλίζει ότι κατεβάζεις όντως με τόσο, και φυσικά το τι κάνει ο πάροχος και τι προσφέρει είναι το Α και το Ω τελικά. Πάντως εγώ δεν δέχομαι να έχω και καλά dl manager για να βλέπω 1,2 Mb/s και να κάνω browsing σαν να έχω 2άρα!!

Τελικά καταλήγω ότι ισχύει το ότι πληρώνεις παίρνεις. Και να σας πω και κάτι: δέχομαι να δίνω 10€ παραπάνω τον μήνα, αλλά να έχω όσο συγχρονίζω παντού και πάντα, με ή χωρίς dl accelerator.

forthnet= Α Π Α Τ Η

ME 40 EYRW Ο ΟΤΕ δίνει isdn αμα θέλετε.

Μένω Ξάνθη και πάνω απο 10down δεν έχω δει!

τελειως εκτος.που κολαει το isdn.και ναι αμα εισαι απο το αστικο κεντρο 3 km μακρια δεφν θα δεις ποτε 10 megabit και πανω οτι ετερεια και να βαλεις.ας βουταμε λιγο την γλωσσα στο μυαλο πριν πεταξουμε κατι τελειως χωρις νοημα.

παιδια η φορθνετ εχει φτασει τις γραμμες της σε σημειο κορεσμου ποτε θα το καταλαβετε? σερνονται τον τελευταιο καιρο και οι game servers της και πολυ απο το ρουτινγκ του παει μεσω εξωτερικου.. (για να ξαναβγει ελλαδα)

• Super Moderators
Το ότι χρειάζεται accelerator φυσικά είναι πρόβλημα γιατί:

- όταν κάνω απλό browsing η ταχύτητά μου δεν είναι 1200 αλλά 100-200 (μήπως τελικά πληρώνω 24άρα και έχω 2άρα?!)

- όταν συνδέεται το XBOX ή το PS3 και κατεβάζω κάτι, φυσικά κατεβαίνει με ρυθμούς χελώνας εφόσον δεν υπάρχει download manager. Φίλος με 8άρα ΟΤΕ κατεβάζει στο 1/5 του χρόνου που θέλω εγώ όταν δεν χρησιμοποιείται dl manager.

- σε ένα netbook που έχω με Linux πάλι το κατέβασμα και το browsing σέρνεται.

sorry αλλά στο browsing δεν υπάρχει περίπτωση να εκμεταλευτείς σωστά την γραμμή σου, άσε που άμα είναι χάλια το routing είναι δώρον άδωρον...

σε αυτό που λες για το xbox/ps3 δεκτό...

---------- Post added at 13:35 ----------

παιδια η φορθνετ εχει φτασει τις γραμμες της σε σημειο κορεσμου ποτε θα το καταλαβετε? σερνονται τον τελευταιο καιρο και οι game servers της και πολυ απο το ρουτινγκ του παει μεσω εξωτερικου.. (για να ξαναβγει ελλαδα)

πράγματι θέλουν πάλι σοβαρές αναβαθμίσεις στις γραμμές του εσωτερικού και του εξωτερικού...

---------- Post added at 13:36 ----------

forthnet= Α Π Α Τ Η

ME 40 EYRW Ο ΟΤΕ δίνει isdn αμα θέλετε.

Μένω Ξάνθη και πάνω απο 10down δεν έχω δει!

νομίζω ότι είναι από τους νομούς που έχουν πρόβλημα εδώ και καιρό :-(

Και εγω μετα απο 5 χρονια στην forthnet θα αλλαξω και θα παω conn-χ. Εχω ιδη κανει την αιτηση και περιμενω για ενεργοποιηση. Νισαφη πια με τα ping και τα lag. Που για να εχω εστο ανθρωπινο ping πρεπει να το γυρισω σε G.dmt. Καποτε ηταν πολυ καλη εταιρια, τωρρα πια ομως οχι. Μολις εχασαν και αλλον εναν πελατη τους. Πολυ που τους ενοιαξε δηλαδη:P

Μαζί σου φίλε μου.

Σε όλα να προσθέσουμε και την παρακολούθηση των Ips μας εκ μέρους της άλλης εταιρείας που εξαγόρασε. (και αν είναι φήμες και μόνο, γιατί δεν βγήκε να το διαψεύσει....?)

Bye Bye Forthneτ..........

παντως το προβλημα που αντιμετωπισα παραπανω φαινεται να λυθικε απο τη στιγμη που περασα την 1.01.09. απο την ωρα που την περασα δεν εχω αποσυνδεθει. να δουμε.βεβαια εχω δει και τη γραμμη μου απο τα 12 που κλειδωνα τωρα να ειμαι στα 7

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...