Προς το περιεχόμενο

Γιατί 3264 από τα 4GB ??? (64 bit)

steliosfan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έχω έναν υπολογιστή ο οποίος τρέχει τα 64bit vista με απόλυτη σταθερότητα και αξιοπιστία. Έχοντας απενεργοποιήσει περιττά services & startups νομίζω ότι πλέον βρήκα το "σπίτι μου".

Το πρόβλημα όμως που αντιμετωπίζω χωρίς να έχω βρει λύση, είναι ότι ενώ στο setup του bios βλέπει 2 μνήμες από 2GB each με total 4GB, όταν ξεκινάει το pc στην startup Οθόνη του BIOS λέει 3264 (όχι 4096+) ενώ επίσης και τα windows 64bit στο task manager/performance δείχνουν 3262......

τι έχω χάσει? Help διότι έχω μπερδευτεί απίστευτα....

• MotherBoard: Asrock 4core1600P35-WIFI

• Μνήμη: 4GB PC2-5300 DDR2 333Mhz

Δημοσ.

το εχω δει κι εγω στη δικια μου φιλε την p5e3 asus.πηγα απο πλαισιο και ρωτησα τους τεχνικους και απαντησαν οτι κραταει ειναι ποσοστο η μητρικη για τις λειτουργιες της .το παραλογο της υποθεσης ειναι οτι μετα απο μερικους μηνες η ιδια μητρικη ειδε και τα 4.μπορει να εγινε μετα απο bios update ,μπορει απο κανα σκαλισμα στις ρυθμισεις .δεν ξερω ακριβως πως εγινε!

Δημοσ.
το εχω δει κι εγω στη δικια μου φιλε την p5e3 asus.πηγα απο πλαισιο και ρωτησα τους τεχνικους και απαντησαν οτι κραταει ειναι ποσοστο η μητρικη για τις λειτουργιες της .το παραλογο της υποθεσης ειναι οτι μετα απο μερικους μηνες η ιδια μητρικη ειδε και τα 4.μπορει να εγινε μετα απο bios update ,μπορει απο κανα σκαλισμα στις ρυθμισεις .δεν ξερω ακριβως πως εγινε!

φίλε μου μετά από ψάξιμο είδα ότι ισχύει αυτό που λες !! Έκανα λοιπόν enable το remap στο bios και όλα καλά !!! Αναρωτιέμαι όμως μήπως κάνοντας το enable χάνω κάτι άλλο.... (αλλιώς γιατί να υπάρχει επιλογή...)

anybody knows?

Ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.
φίλε μου μετά από ψάξιμο είδα ότι ισχύει αυτό που λες !! Έκανα λοιπόν enable το remap στο bios και όλα καλά !!! Αναρωτιέμαι όμως μήπως κάνοντας το enable χάνω κάτι άλλο.... (αλλιώς γιατί να υπάρχει επιλογή...)

anybody knows?

Ευχαριστώ πολύ

αμα κανεις enable το remap στο bios οπως λες τρως καμια μπλε οθονιτσα?

Δημοσ.
αμα κανεις enable το remap στο bios οπως λες τρως καμια μπλε οθονιτσα?

προς το παρόν όχι... αλλά δεν έχω κάνει τίποτε σκληροπυρηνικό ακόμη (editing, rendering)..... Αν όμως τελικά έχει πρόβλημα δεν υπάρχει και λόγος να παραμείνω με το 64bit λειτουργικό καθώς με το remap disabled την ίδια μνήμη βλέπουν και τα vista 32bit

Δημοσ.

anybody knows?

Ευχαριστώ πολύ

λοιπον το τσεκαρισα ξανα και εχεις απολυτο δικιο.με το enable το remap στο bios βλεπει και τα 4.ασε που επεσε το memory usage 20-21% απο 27%.το ειχα πειραξει προσφατα γιατι ειχα ενα προβλημα στο σβησιμο αλλα δεν ηταν αυτο και μετα ειχα ξεχασει νατο επαναφερω.ευχαριστω.:-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...