Προς το περιεχόμενο

Πως κανεις install στα ubuntu 8.10

joker84

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας...Πριν λιγο καιρο εγκατεστισα τα ubuntu 8.10 κ εχω μια απορια...πως κανω install καποιο αρχειακι που κατεβαζω??? Π.Χ εχω κατεβασει το unrar-2.71.tar.gz το χρειαζωμαι για να unraρω υποτιτλους ταινιων...μου ειπαν να παω στο τερματικο και να γραψω sudo apt-get install unrar το εκανα αλλα μου λεει οτι δεν υπαρχει τετειο αρχειο...το δοκιμασα να το γραψω κ με την κανονικη του ονομασια unrar-2.71.tar.gz αλλα τιποτα...τι να κανω...???:confused:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γενικώς η εντολή είναι sudo apt-get install package όπου package το πρόγραμμα ή πακέτο που θες να εγκαταστήσεις.

Δοκίμασε tar -vtzf /path-to-your-file/unrar-2.71.tar.gz ή χρησιμοποίησε το apt-get για να κατεβάσεις το πακέτο ark (νομίζω) και να δεις αν εκείνο σου ανοίγει το archive.

ουτε το ενα πετιχε ουτε το αλλο...στο πρωτο που μου ειπες να γραψω μου λεει error κ στο δευτερο μετα για το ark που λες εβγαλε μη εγκυρη λειτουργια του ark. αυτο κανεις μονο για να κανεις install κατι που εχεις κατεβασει...sudo............?

Ωχ, δε το προσεξα. Κατι για tar διαβασα.

Ισως ναι, να χρειαζεται να ενεργοποιησει το multiverse η οπως αλλιως το λεν στο Ubuntu. Στη Fedora ειναι στο RPMFusion (το αποθετηριο για κλειστο λογισμικο και λογισμικο που υποκειται σε πατεντες)

στο δευτερο μετα για το ark που λες εβγαλε μη εγκυρη λειτουργια του ark

Κατι μου λεει οτι τα γραφεις λαθος. Παμε ξανα

sudo (δωσε root access)

apt-get (εκτελεσε τον package manager)

install (εγκατεστησε το ακολουθο πακετο)

package_name (το ονομα της εφαρμογης)

ΥΓ. Πριν βαλετε λινουξ διαβαστε μια δυο σελιδες να δειτε πως λειτουργει!

Αν πάντως το γράφεις σωστά κι ακόμα δε στο βρίσκει, για να ενεργοποιήσεις το multiverse, γράψε

sudo gedit /etc/apt/sources.list

κάνε uncomment τις γραμμές που αφορούν το multiverse, αποθήκευσε και μετά ξαναδοκίμασε.

Καλα τα λεει ο Αδμιν,

>sudo apt-get install unrar

ειναι το σωστο. Και δεν ειναι η εφαρμογη που ανοιγει τα rar αρχεια αν ειναι file-roller, xarchiver, ark κλπ, ειναι το PLUGIN που κανει τη δουλεια. Μην μεταφερετε τεχνικες απο windows στο linux!

Το προβλημα ειναι οτι το αρχειο που κατεβασες ειναι παντελως αχρηστο.

Την επομενη φορα που θα χρειαστει να βαλεις κατι, θα πας System > Administration > Package Manager και θα το βρεις μεσα εκει και με διπλο κλικ και εφαρμογη θα το κανεις εγκατασταση.

Να προσθέσω ότι στο linux δεν κάνεις install προγράμματα με τον τρόπο που έχεις συνηθίσει στα windows. Δλδ να κατεβάζεις προγράμματα από το internet και να τα τρέχεις. Στο linux αυτήν την διαδικασία την κάνεις μέσω του προγράμματος synaptic η μέσω της προσθαφαίρεσης προγραμμάτων. Εκεί υπάρχουν όλα τα προγράμματα που είναι διαθέσιμα για την διανομή.

Να προσθέσω ότι στο linux δεν κάνεις install προγράμματα με τον τρόπο που έχεις συνηθίσει στα windows. Δλδ να κατεβάζεις προγράμματα από το internet και να τα τρέχεις. Στο linux αυτήν την διαδικασία την κάνεις μέσω του προγράμματος synaptic η μέσω της προσθαφαίρεσης προγραμμάτων. Εκεί υπάρχουν όλα τα προγράμματα που είναι διαθέσιμα για την διανομή.

και ομως υπαρχουν περιπτωσεις που το κανεις

AdobeReader δεν υπαρχει στα αποθετηρια της mandriva 2009 κατεβαζεις το AdobeReader_enu-8.1.3-1.i486.rpm και κανεις install με εγκαταστατης λογισμικου

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...