SpyrosR Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Καλησπέρα. Έχω δύο φακέλους που... αρνούνται να δεχτούν το όνομα που θέλω. Έχουν μέσα μουσική δύο hip-hop σχημάτων, FF.C και TXC αντίστοιχα. Ενώ όλοι οι υπόλοιποι φάκελοι μπορούν να ονομαστούν όπως θέλω, οι συγκεκριμένοι έχουν εμμονή να αποφεύγουν τα κεφαλαία! Κάνω rename, αλλάζουν αυτόματα σε μικρά πάλι. Κρατάω τα αρχεία, τους σβήνω, φτιάχνω άλλους με το όνομα που θέλω... πάλι αλλάζουν! Επειδή φακέλους με προσωπικότητα δεν έχω ξανασυναντήσει... έχουμε καμιά ιδέα πως μπορώ να τους πείσω ότι εγώ κάνω κουμάντο κι όχι αυτοί; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kingzback Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Αν κανεις enable ολα τα hidden files να φαινονται τι αρχεια εμφανιζονται μεσα στους φακελους που σου ειναι αγνωστα?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Βέβαια αν χρησιμοποιήσεις την mkdir αποκλείεται να υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SpyrosR Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δεν υπάρχουν κρυμμένα αρχεία. Δοκίμασα κι από τερματικό, με: >$ mkdir "/home/spyros/Music/FF.C" αλλά το ίδιο πράγμα έγινε. Δημιουργεί κανονικά το φάκελο, με κεφαλαία... και μόλις πάω στο ~/Music και πατήσω F5, μετατρέπεται πάλι μόνος του όπως και πριν σε "ff.c". Η μονάδα τώρα είναι σε FAT32, πιο πριν την είχα σε EXT3. Το ίδιο πρόβλημα εμφνίζεται και με τα δύο FSs. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_DiMoN_ Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Nα κάτι που θα σου λύσει το πρόβλημα!!! Εμένα μ' έχει σώσει πολλές φορές, ακόμη κι αν δεν μπορείς να σβήσεις αρχεία για λόγους που μόνο τα windows ξέρουν. Unlock It EDIT: Είναι μόνο για Windows. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SpyrosR Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Nα κάτι που θα σου λύσει το πρόβλημα!!! Εμένα μ' έχει σώσει πολλές φορές, ακόμη κι αν δεν μπορείς να σβήσεις αρχεία για λόγους που μόνο τα windows ξέρουν. Unlock It Υπενθυμίζω πως βρισκόμαστε στο Linux section. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_DiMoN_ Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Υπενθυμίζω πως βρισκόμαστε στο Linux section. Πωπω...έκανα λάθος sorry και χάρηκα νομίζοντας ότι θα λυνόταν το πρόβλημα. Να λοιπόν τι τραβάμε οι χρήστες των windows, ένα συχνό πρόβλημα για εμάς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Το fat32 και το ntfs, σαν κλασσικα δημιουργηματα της ms, εχουν και αυτα "γραμμενα" ολα τα standards και αποκρυπτουν το capitalization απο το χρηστη με το ετσι θελω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
edhunter Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 μήπως φταίει το DE που έχεις; εμένα σε KDE4 δεν μου κάνει πρόβλημα. τους ονομάζει κανονικά με κεφαλαία. φυσικά με fat32 δεν δουλεύει όπως είπε και ο jim_p Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Με παραξενεύει που είπες ότι το ίδιο συμβαίνει και σε EXT3. Αν ήταν μόνο στο FAT32 θα έλεγα να δοκιμάσεις να το κάνεις mount me "shortname=mixed". Αν χρησιμοποιείς το filesystem μόνο από Linux (που δε φαντάζομαι αλλιώς δε θα το είχες σε fat32), υπάρχει και το "posix" option που επιτρέπει πλήρως case-sensitive filenames. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SpyrosR Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 ...και τώρα θα σας τρελάνω όλους. (όπως τρελάθηκα εγώ) Μεταφέρω όλα τα αρχεία στο Desktop μου (EXT3). Μετονομάζω, και ΜΈΝΟΥΝ τα ονόματα όπως θέλω! Ανοίγω GParted... αλλάζω το filesystem του άλλου partition σε EXT3. Βάζω πάλι τα αρχεία εκεί... και γίνονται πάλι lower case! Το συγκεκριμένο partition το'χω μόνο για να κάνω sync το iPod Touch 2G μου μέσα από Windows XP (ο μόνος λόγος που'χω dual boot). Μήπως να το παρατήσω; Με ίδιο FS, στο /Desktop είναι ΟΚ, στο /Music τρώει ζόρι. Δεν είναι φυσιολογικό αυτό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.