alphacen Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Καλησπέρα σε όλους, είπα και γω μιας και έχουν πέσει πολύ οι τιμές σε DDR2 να φορτώσω τώρα γιατί μετά θα πάρει την άνοδο. Είχα ήδη 2Χ1GB ADATA 4-4-4-12 800MHz και αγόρασα ένα σετάκι των 4GB (2Χ2GB) πάλι από την ίδια εταιρεία με τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά. Το προβλημα είναι ότι σε ανύποπτο χρόνο πετάει BSOD γράφοντας dumping physical memory to disk και κάνει restart. Τρέχω το memtest από τα Windows μου βρήσκει errors. Ανοίγω το κουτί και τις ξαναβάζω μήπως κάτι δεν είχε κουμπώσει καλά και τρέχω το memtest από boot CD για 8 ώρες χωρίς κανένα πρόβλημα. Ωραία λέω καμια βλακεία στην τοποθέτηση θα έγινε. Μετά από 2 με 3 ώρες Fifa09 πάλι restart. Τι θα με συμβουλέυατε να κάνω; Μια παρατήρηση μόνο να κάνω πως όταν με πετάει έξω ακουμπάω τις μνήμες και είναι αρκετά ζεστές. Αυτή τη στιγμή έχω μόνο τις 2X2GB πάνω για μερικές ώρες χωρίς πρόβλημα και ισα που είναι λίγο χλιαρές; υπάρχει περίπτωση να θέλω extra ψύξη στις μνήμες λόγω που δουλέυουν και τα 4 slots; PS: Δεν έχει γίνει o/c PS2: H σύνθεση είναι η εξής CPU: 8300 MB: P5Q PSU: Corsair 450W VGA: Radeon 4670 OS: Vista x64
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Λογικα ισως χρειαζεσαι λιγα volts παραπανω στο Northbridge. Επισης, κανε ενα memory test με το OCCT και πες μας.
alphacen Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Σε ευχαριστώ GeorgeMan, Τις βάζω παλι όλες πάνω και θα το τρέξω. Πόσο να το αφήσω λες;
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Πρωτα δωσε λιγο ρευματακι στο northbridge. Κλασικο προβλημα που ζοριζεται ο ελεγκτης μνημης Βασικα θα σου προτεινα να το αφησεις ολο το βραδυ, οποτε καλυτερα πρωτα δωσε ρευμα και βαλε να παιξεις for now, μη χασεις και τη μερα σου!
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Μη το παρακανεις, ενα +10-15% ειναι αρκετο. Μη ψησεις και τιποτα
alphacen Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Λοιπόν μέχρι τώρα όλα μια χαρά, δεν το ξανακανε, βέβαια έχει ξαναδουλέψει τόσο χωρίς restart. Πολύ λίγο το ανέβασα το nb 0,2 ίσως έφταιγε το DRAM voltage το πείραξα και αυτό στο auto που ήταν έδινε 1,8 (νομίζω) τώρα το έβαλα στο 2. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα να δω το voltage της RAM πόσο είναι; στο CPUz δεν βλέπω κάτι όυτε στο HWmonitor... το θέλω για να σιγουρευτώ πόσο ήταν στο auto.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Αααα θεωρησα δεδομενο οτι το ειχες φτιαξει αυτο! Ακομα και στο site του Πλαισιου λενε: "Operating Voltage: 2,10 V" Οποτε βαλε το 2,1 volt, και βαλε default το Northbridge, ισως να μη χρειαζεται καν. Το default ειναι 1,8 στις ραμ, τοσο θα εδινε. Με κανενα προγραμμα δε μπορεις να το δεις, παρα μονο αν στο δειχνει το BIOS.
alphacen Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Problem solved then, Σ' έυχαριστώ πολύ για τις συμβουλές...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Αααααν τυχον ποτε σου κανει καμια μπλε οθονουλα, δωσε +0,2 στο NB και θα ειναι απολυτως οκ. Κυριως για overclocking αναφερομαι, που ζοριζεται ακομα πιο πολυ ο ελεγκτης.
phanispal Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Με κανενα προγραμμα δε μπορεις να το δεις, παρα μονο αν στο δειχνει το BIOS. Το HWMonitor σε μερικές μητρικές δείχνει το DRam Voltage. Για του λόγου το αληθές:
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Βασικα πρεπει να υπαρχουν οι σενσορες, απλα να μη διευκρινιζεται τι ακριβως ειναι, κι ετσι να μη μπορουν να μας δειξουν τα προγραμματα. Π.χ. η Asrock μου τον εχει ονομασμενο vin3 τον αισθητηρα των ram volts... οποτε ψαξε βρες..
freestyoler93 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 alphacen γενικα οταν περνεις μνημες θα βλεπεις πανω τους χρονισμους που λενε και το voltage και θα τα βαζεις εσυ μονος σου στα bios..:-D
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.