civperr Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Πρόσφατα αγόρασα έναν εξ. σκληρό δίσκο WD. Θέλω να αλλάξω το σύστημα αρχείων του από fat32 σε NTFS. Αν το κάνω αυτό όλα τα αρχεία που έχει μέσα θα σβηστούν;(Είμαι λίγο άσχετος...:o:o )Αν ναι, θα σβηστούν ακόμα και αυτά που είχε μέσα από την αρχή;( Κυρίως για αυτά ενδιαφέρομαι...)
Cr33p_ Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 http://support.microsoft.com/kb/307881/el Εγώ πάντως θα τα έκανα back-up καλού κακού πριν κάνω οτιδήποτε...
iced Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Οταν αλλαξεις το συστημα αρχειων θα σβηστουν τα παντα, Αν δεν θες να χασεις τα πραγμραμματα της WD καντα αντιγραφη επικκοληση σε καποιο φακελο στο εσωτερικο σου δισκο.
sokonik_ Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Oxi αν αλλαξεις συστημα αρχειων δεν χανονται τα δεδομενα το λεει ξεκαθαρα στο λινκ που δινει ο Cr33p_ Ωστοσο καλο ειναι ενα backup Απο το σιτε τις Μicrosoft: Τρόπος μετατροπής ενός τόμου FAT ή FAT32 σε NTFS Σημείωση Παρότι η πιθανότητα καταστροφής ή απώλειας δεδομένων στη διάρκεια της μετατροπής είναι ελάχιστη, συνιστάμε να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων του τόμου που θέλετε να μετατρέψετε, πριν να ξεκινήσετε τη μετατροπή.
civperr Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 OΚ λοιπόν καλού - κακού θα τα κάνω backup...Μία τελευταια απορία... Για να ξεκινήσω τη διαμόρφωση κάνω δεξί κλικ στον εξ. δίσκο μέσω του "υπολογιστή μου" και στη συνέχεια τί πρέπει να διαλέξω στο σημείο αυτό;
dpolal Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 OΚ λοιπόν καλού - κακού θα τα κάνω backup...Μία τελευταια απορία...Για να ξεκινήσω τη διαμόρφωση κάνω δεξί κλικ στον εξ. δίσκο μέσω του "υπολογιστή μου" και στη συνέχεια τί πρέπει να διαλέξω στο σημείο αυτό; Φίλε αυτό που πας να κάνεις είναι ΚΑΝΟΝΙΚΟ FORMAT (ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ) που θα ΣΒΗΣΕΙ τα ΠΑΝΤΑ στον δισκο σου.... Υπάρχουν 2 τρόποι. 1- Αυτο που πας να κάνεις ΑΛΛΑ πρέπει ΠΡΩΤΑ να έχεις αντιγράψει κάπου αλλού τα δεδομένα σου αλλιώς θα διαγραφούν. 2- Από το link που σου έδωσαν, υπάρχει η διαδικασία του CONVERT που ΔΕΝ θα διαγράψει τον δίσκο σου. (ένα backup συνίσταται σε όλες τις περιπτώσεις πάντως) Διαλέγεις και πέρνεις.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Μου έφερε ένας φίλος έναν "My Passport" και στάθηκε αδύνατο να τον μετατρέψω σε NTFS. Έτσι του έκανα format-μετατροπή.
civperr Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δοκίμασα αυτό που λέει στο link του Cr33p αλλά το αποτέλεσμα ήταν αυτό: Έκανα κάτι λάθος;;;Αν δεν με πειράζει να χάσω τα δεδομένα του μήπως είναι καλύτερα να κάνω κανονικό format (διαμόρφωση) όπως είπα πιο πριν;;;
civperr Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Σας παρακαλώ, μπορεί τουλάχιστον κάποιος να μου πει τί πρέπει να διαλέξω εδω;;
disqualified Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 ο δισκος σου εχει αυτη τη στιγμη 32kilobytes. Αν κανεις αυτο θα χαθουν τα παντα απο το δισκο. Αυτο ειναι format και οχι απλη αλλαγη filesystem τρεξε την εντολη chkdsk [driveletter]: /f και μετα προσπαθησε παλι μετατροπη με τον τροπο που εκανες πριν -----Προστέθηκε 4/2/2009 στις 04 : 36 : 37----- Οταν αλλαξεις το συστημα αρχειων θα σβηστουν τα παντα, Αν δεν θες να χασεις τα πραγμραμματα της WD καντα αντιγραφη επικκοληση σε καποιο φακελο στο εσωτερικο σου δισκο. καλυτερα οταν δεν εισαι σιγουρος για κατι να μην το γραφεις με τοση βεβαιοτητα Αυτο που γραφεις δηλαδη ειναι αναληθες
_BASSstarlet_ Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 civperr το ίδιο μου έβγαλε και μένα.
dark_banishing Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Αυτό σας το βγάζει γιατί μάλλον τραβήξατε απευθείας το καλώδιο χωρίς να κάνετε ασφαλή αποσύνδεση. Δεν είναι τίποτα απλά κάντε αυτό που λέει ο disqualified.
civperr Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία :lol:!!! Σας ευχαριστώ όλους!!! ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Από τα δεδομένα που υπήρχαν μέσα στον σκληρό δεν σβήστηκε τίποτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.