Προς το περιεχόμενο

Eξ. σκληρός WD από fat32 σε NTFS. Απορίες...

civperr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατα αγόρασα έναν εξ. σκληρό δίσκο WD. Θέλω να αλλάξω το σύστημα αρχείων του από fat32 σε NTFS. Αν το κάνω αυτό όλα τα αρχεία που έχει μέσα θα σβηστούν;(Είμαι λίγο άσχετος...:o:o:o )Αν ναι, θα σβηστούν ακόμα και αυτά που είχε μέσα από την αρχή;( Κυρίως για αυτά ενδιαφέρομαι...)

kdq0w4.jpg

Δημοσ.

Οταν αλλαξεις το συστημα αρχειων θα σβηστουν τα παντα, Αν δεν θες να χασεις τα πραγμραμματα της WD καντα αντιγραφη επικκοληση σε καποιο φακελο στο εσωτερικο σου δισκο.

Δημοσ.

Oxi αν αλλαξεις συστημα αρχειων δεν χανονται τα δεδομενα το λεει ξεκαθαρα στο λινκ που δινει ο Cr33p_ Ωστοσο καλο ειναι ενα backup

Απο το σιτε τις Μicrosoft:

Τρόπος μετατροπής ενός τόμου FAT ή FAT32 σε NTFS

Σημείωση Παρότι η πιθανότητα καταστροφής ή απώλειας δεδομένων στη διάρκεια της μετατροπής είναι ελάχιστη, συνιστάμε να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων του τόμου που θέλετε να μετατρέψετε, πριν να ξεκινήσετε τη μετατροπή.

Δημοσ.

OΚ λοιπόν καλού - κακού θα τα κάνω backup...Μία τελευταια απορία...:o

Για να ξεκινήσω τη διαμόρφωση κάνω δεξί κλικ στον εξ. δίσκο μέσω του "υπολογιστή μου" και στη συνέχεια τί πρέπει να διαλέξω στο σημείο αυτό;

5b3e46.jpg

Δημοσ.
OΚ λοιπόν καλού - κακού θα τα κάνω backup...Μία τελευταια απορία...:o

Για να ξεκινήσω τη διαμόρφωση κάνω δεξί κλικ στον εξ. δίσκο μέσω του "υπολογιστή μου" και στη συνέχεια τί πρέπει να διαλέξω στο σημείο αυτό;

5b3e46.jpg

Φίλε αυτό που πας να κάνεις είναι ΚΑΝΟΝΙΚΟ FORMAT (ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ) που θα ΣΒΗΣΕΙ τα ΠΑΝΤΑ στον δισκο σου.... :shock:

Υπάρχουν 2 τρόποι.

1- Αυτο που πας να κάνεις ΑΛΛΑ πρέπει ΠΡΩΤΑ να έχεις αντιγράψει κάπου αλλού τα δεδομένα σου αλλιώς θα διαγραφούν.

2- Από το link που σου έδωσαν, υπάρχει η διαδικασία του CONVERT που ΔΕΝ θα διαγράψει τον δίσκο σου. (ένα backup συνίσταται σε όλες τις περιπτώσεις πάντως)

Διαλέγεις και πέρνεις.

Δημοσ.

Δοκίμασα αυτό που λέει στο link του Cr33p αλλά το αποτέλεσμα ήταν αυτό:

18j0uq.jpg

Έκανα κάτι λάθος;;;Αν δεν με πειράζει να χάσω τα δεδομένα του μήπως είναι καλύτερα να κάνω κανονικό format (διαμόρφωση) όπως είπα πιο πριν;;;

Δημοσ.

ο δισκος σου εχει αυτη τη στιγμη 32kilobytes.

Αν κανεις αυτο θα χαθουν τα παντα απο το δισκο. Αυτο ειναι format και οχι απλη αλλαγη filesystem

τρεξε την εντολη chkdsk [driveletter]: /f

και μετα προσπαθησε παλι μετατροπη με τον τροπο που εκανες πριν

-----Προστέθηκε 4/2/2009 στις 04 : 36 : 37-----

Οταν αλλαξεις το συστημα αρχειων θα σβηστουν τα παντα, Αν δεν θες να χασεις τα πραγμραμματα της WD καντα αντιγραφη επικκοληση σε καποιο φακελο στο εσωτερικο σου δισκο.

καλυτερα οταν δεν εισαι σιγουρος για κατι να μην το γραφεις με τοση βεβαιοτητα

Αυτο που γραφεις δηλαδη ειναι αναληθες

Δημοσ.

23mng9e.jpg

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία :-):-D:lol:!!!

Σας ευχαριστώ όλους!!!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Από τα δεδομένα που υπήρχαν μέσα στον σκληρό δεν σβήστηκε τίποτα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...