kitsose Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Θα ηθελα να με βοηθησετε σχετικα με το πως μπορω να προστατεψω το δικτυο μου απο ατομα τα οποια προσπαθουν να συνδεθουν στο internet απο εμενα.Στο router (το router μου ειναι το sagem F@st 1500wg otenet pstn) και η συνδεση μου απο οτι καταλαβατα ειναι otenet και συγκεκριμενα το φοιτιτικο. Θελω να μου πειτε πως μπορω να το κανω ποιο ασφαλες το δυκτιο μου θελω να μου πειτε πως μπορω να αλλαξω το wep key αν και απο οτι εχω διαβασει λενε οτι το σπανε ευκολα επισεις τι ειναι το wpa2 psk λενε ειναι καλυτερο και δεν σπαει αυτο πως μπορω να το κανω η γενικα για να μην σας κουραζω οποιος ξερει ας μου πει τι πρεπει να κανω ωστε να μην μπορει να μπαινει ο αλλος σε εμενα σας ευχαριστω εκ των προτερων...
SpyrosR Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δεν έχω τη συσκευή σου για να σε καθοδηγήσω, αλλά γενικότερα κοιτάς στις ρυθμίσεις του wireless. Αλλάζεις σε WPA2 με κωδικό 12+ ψηφία, προσθέτεις κι ένα MAC filtering όπου επιτρέπεις μόνο όσες συσκευές θες να συνδέονται. Μετά είσαι ΟΚ.
kitsose Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δεν έχω τη συσκευή σου για να σε καθοδηγήσω, αλλά γενικότερα κοιτάς στις ρυθμίσεις του wireless. Αλλάζεις σε WPA2 με κωδικό 12+ ψηφία, προσθέτεις κι ένα MAC filtering όπου επιτρέπεις μόνο όσες συσκευές θες να συνδέονται. Μετά είσαι ΟΚ. αυτο πρεπει να το κανω μεσα απο τη σελιδα με τις ρυθμισεις του router; -----Προστέθηκε 1/2/2009 στις 03 : 17 : 07----- δεν βρισκω wpa2 στο router αλλα μονο wpa Cypher suite (εχει μονο την επιλογ tkip) Authentication 802.1X Pre-shared Key (ποιο διαλεγω Pre-shared key type Passphrase (8~63 characters) Hex (64 digits) Pre-shared Key Group Key Re_Keying Per Seconds Per K Packets Disable (εχει τρεις επιλογες επισεις εδω ποια διαλεγω )
Cr33p_ Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Γνώμη μου είναι να μη σε απασχολήσει τόσο το κλειδί, όσο το να επιτρέψεις συγκεκριμένες mac addresses και θα είσαι κομπλέ. Κάνε ένα search στο google για ψιψιψίνια και κοκοψόψαρα εντωμεταξύ. Δεν ξέρεις που μπορεί να χρησιμέψει.
kitsose Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 ok αρα μου λες προς το παρων να βαλω μονο mac filter σωστα? -----Προστέθηκε 1/2/2009 στις 03 : 28 : 38----- ρωταω πολλα αλλα θελω να ειμαι σιγουρος τις mac addresses που τις βλεπω για ναξερω ποιες θα βαλω
kingzback Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Οπως και δηποτε για μενα wpa. Οσο για το mac filtering ειναι πολυ ευκολο να δουν και του router και της καρτας δικτυου και με εναν απλο macshift να μπουν στο δικτυο σου
Cr33p_ Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Πολύ σωστός ο kingzback! Ένα άλλο μέτρο που μπορείς να πάρεις είναι να ρυθμίσεις το router να μην εκπέμπει το ssid κι έτσι ελαχιστοποιείς στο μηδέν τα ρίσκα σου.
100 010 00 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Αν εκανες ενα search θα εβρισκες ετοιμα οτι ζητουσες
geoper2 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 φιλε , αν και λιγο αργά , σορρυ αλλα τώρα το είδα έχω και εγώ το ίδιο ρουτερ με εσένα , η συμβουλή μου είναι να βάλεις wap βάλε έναν κωδικό καλό αρκετά μεγάλο και θα είσαι αρκετά ασφαλής , επίσης να ενεργοποιήσεις το mac filtering και να βάλεις τους υπολογιστές σου στις λίστες που έχει μέσα το wep key είναι πολύ εύκολο να σπάσει οπότε άστο (εκτός και άν δεν έχεις πρόβλημα με κάποιον cracker ) , το καλύτερο βέβαια είναι το wap/2 αλλα χωρίς να είμαι σίγουρος το 1500WG δεν το υποστηρίζει ,επίσης βάλε ενα καλό admin password στο ρουτερ σου για να είσαι καλυμένος με αυτά είσαι πολύ ασφαλής αν έχεις καμιά ερώτηση go ahead Υ.Γ το απλό mac filtering δεν κάνει τίποτα Υ.Γ το SSID μην το πειράξεις
kitsose Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 φιλε , αν και λιγο αργά , σορρυ αλλα τώρα το είδα έχω και εγώ το ίδιο ρουτερ με εσένα , η συμβουλή μου είναι να βάλεις wap βάλε έναν κωδικό καλό αρκετά μεγάλο και θα είσαι αρκετά ασφαλής , επίσης να ενεργοποιήσεις το mac filtering και να βάλεις τους υπολογιστές σου στις λίστες που έχει μέσα το wep key είναι πολύ εύκολο να σπάσει οπότε άστο (εκτός και άν δεν έχεις πρόβλημα με κάποιον cracker ) , το καλύτερο βέβαια είναι το wap/2 αλλα χωρίς να είμαι σίγουρος το 1500WG δεν το υποστηρίζει ,επίσης βάλε ενα καλό admin password στο ρουτερ σου για να είσαι καλυμένος με αυτά είσαι πολύ ασφαλής αν έχεις καμιά ερώτηση go ahead Υ.Γ το απλό mac filtering δεν κάνει τίποτα Υ.Γ το SSID μην το πειράξεις Σε ευχαριστω για την απαντηση φιλε geoper2 δεν υποστηρίζει wpa/2 αλλα εχω αλλαξει το wep σε wpa και εχω βαλει ενα πολυ μεγαλο κωδικο οσο για το mac filtering το ειχα δοκιμασει και ευτο αλλα στην συνεχεια το εβγαλα γιατι μαζευομαστε παρεα και μπαινει ο καθενας απο τον δικο του laptop δεν ξερω ομως ειναι τοσο συμαντικο να το βαλω ή ειναι ενταξει και ετσι!!!!
FatMellonMike Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Ο ποιό ασφαλής τρόπος που προσφέρεται σήμερα είναι WPA-2 με AES + MAC filtering + Hidden SSID + εκπομπή στην μικρότερη δυνατή ισχύ. Aν ο Router σου δεν υποστηρίζει τα παραπάνω και σε ενδιαφέρει η μέγιστη δυνατή ασφάλεια, τότε αγόρασε ένα AP που να το κάνει. Μπορείς να κάνεις την δουλιά σου με 30€ : http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.612310 .
Evgenios1 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Ο ποιό ασφαλής τρόπος είναι WPA-2 με AES + MAC filtering. Aν ο Router σου δεν τα υποστηρίζει, τότε αγόρασε ένα AP που να το κάνει. Μπορείς να κάνεις την δουλιά σου με 30€ : http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.612310 . Ειπαμε ... οχι 30 ευρο για το τπτ Απλες λυσεις Α) Βαλε το ρουτερ σε κεντρικο σημειο του σπιτιου Β) Αλαζε κωδδικο καθε μηνα (κωδ. οχι τυπου myname αλα q!4d]%Mp^5'.? P ) Γ) για ποιο εξτριμ... βαλε στη μιση καιρε του ρουτερ αλομινοχαρτο Δ) εαν εχεις κομπλεξ απλα off wlan και καλωδιοσου υγ: εγω απλα το εχω καρφωμενο διπλα στο κουδουνι του σπιτιου , και δε πιανει ουτε στο διπλανω διαμερισμα(αλλα στο στο σπιτι μου gg)
FatMellonMike Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Ειπαμε ... οχι 30 ευρο για το τπτ Δ) εαν εχεις κομπλεξ απλα off wlan και καλωδιοσου Οι επιλογές του καθενός έχουν να κάνουν με τις προτεραιότητές του (τι κινδυνεύει να πάθει αν του μπουν παρείσακτοι στο δίκτυό του). Αλλά σε καμμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρούμε κόμπλεξ το να θέλει κάποιος να έχει αφαλές ασύρματο δίκτυο. Αν κάποιος δίνει μεγάλη σημασία στην ασφάλεια και το ΑP/WiFi Router που χρησιμοποιεί διαθέτει μόνο WEP που μπορεί να σπάσει σε 10 λεπτά, δεν νομίζω ότι είναι μεγάλο το κόστος των 30€ προκειμένου να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Ακόμα και το WAP, αν κάνεις μεγάλη χρήση του δικτύου σου οπότε είναι εύκολο να κάνεις sniff τα πακέτα που στέλνονται, μπορεί να σπάσει. Όχι τόσο εύκολα όσο το WEP το οποίο σπάει με 100% επιτυχία σε 10 -15 λεπτά, αλλά αν κάποιος που ξέρει το βάλει σκοπό μπορεί να σπάσει και το WAP. Σωστές οι προτάσεις σου, αλλά μόνο σαν επικουρικά μέτρα. Επιμένω ότι την μέγιστη δυνατή ασφάλεια την έχεις μόνο με WPA-2 με AES + MAC filtering + Hidden SSID + εκπομπή στην μικρότερη δυνατή ισχύ. Επίσης αν έχεις τον κατάλληλο εξοπλισμό, να εκπέμπεις μόνο σε 802.1 g+. Δεν υπάρχουν στην αγορά και πολλές WiFi κάρτες που μπορούν να κάνουν sniffing και air-cracking στο πρωτόκολλο αυτό. .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.