Προς το περιεχόμενο

Καθαριστές αέρος (air purifier)

yourghost

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλα τα αρχιγοπουλα της παρέας,παίδες το θέμα έχει ως εξής: Ενδιαφέρομαι να αγοράσω καθαριστή αέρα για το δωμάτιό μου (όχι ιονιστή), βασικά, όπως και οι περισσότεροι είμαι αλλεργικός και φταρνίζομαι και τα ρέστα. Θα κάνει τίποτα το εργαλείο; Στην Έλλάδα πάντως δεν είναι και τόσο διαδεδομένο. Έχω κάνει μια καλή έρευνα αγοράς αλλά θέλω και τη βοήθεια του κοινού.

Τα κουτσομπολιά λένε ότι ο ιονιστής απλά ιονίζει τα αιωρούμενα σωματίδια τα οποία προσκολάνε στα διάφορα σημεία του δωματίου,ενώ ο καθαριστής τα φιλτράρει.

Δημοσ.

Μπορείς να μας ενήμερώσεις για τα συμπεράσματα της έρευνας αγοράς που έκανες?

Τι συσκευές υπάρχουν και πόσο πάει το μαλλί?

Είμαι κι εγώ αλλεργικός και ενδιαφέρομαι.

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά και πάλι! Βασικά υπάρχει ένα site http://www.water-air.gr και από εκεί βρήκα κάποιες πληροφορίες. Πήρα τηλέφωνο στην εταιρία,είναι στο Ν. Ηράκλειο μου πρότειναν ένα μοντέλο αλλά έχει γύρω στα πέντε κατοστάρικα. Το ένα μοντέλο λοιπόν είναι της bluair,μου είπε ο κύριος εκεί που μίλησα,έχει εκτός των άλλων φίλτρων έχει φίλτρο hepa (high efficiency particulate air). Το άλλο μοντέλο που βρήκα είναι της Daikin το MC707 και αυτο ίδια τιμή περίπου αλλά αυτό έχει λέει φωτοκαταλυτικό φίλτρο. Το φωτοκαταλυτικό παράγει ηλεκτρόνια μεγάλης ταχύτητας τα οποία απορροφούν βακτήρια και οσμές. Ρε παιδιά να σας πω την αλήθεια μου έχουν πει τόσα πολλά που βούλωσα. Δεν ξέρω αν θα βοηθήσει μια τέτοια συσκευή. Χθές ανακάλυψα από την Sharp έναν καθαριστή καινούριο με τεχνολογία plasmacluster. Κάθε εταιρία δηλαδή έχει και τα δικά της...

Δημοσ.

σαν εμβρυολογος (που αναγκαστικα στα μηχανηματα που εχουμε στα εργαστηρια υπαρχει οτι καλυτερο οσον αφορα το φιλτραρισμα)...εχω να πω οτι το HEPA φιλτρο ειναι οτι καλυτερο υπαρχει. ολα τα αλλα που εχουν οι συσκευες που ανεφερες ειναι να χαμε να λεγαμε..βλακιουλες κι οπου πιασουν. τα δικα μας μηχανηματα στα εργαστηρια εχουν προφιλτρα (απλα φιλτρα που αλλαζουν καθε χρονο) και το κυριο ειναι HEPA φιλτρο (αλλαζει καθε 6-7 χρονια minimum...και σε συνθηκες που δουλευει τουλαχιστον 10 ωρες την ημερα...αν εσυ το δουλευεις λιγοτερο θα αντεξει και παραπανω) που δεν αφηνει να περασει τιποτα. (εμεις βεβαια στο τσακιρ κεφι αναβουμε και τις UV λαμπες που εχουν τα μηχανηματα για απολυτη αποστειρωση :P ). υπαρχει μια εταιρεια που φτιαχνει portable air purifiers για εργαστηρια...αν θες ρωταω να δω μηπως ειναι κοντα σε τιμη με αυτα που ειπες (αν και δεν το νομιζω) γιατι θα αξιζει να παρεις τετοιο φορητο (μεχρι που περναει τον αερα απο ακτινες UV).

γισ την ακριβεια...μολις ειδα στη σελιδα της εταιριας οτι διαθετουν μηχανημα φορητο και για σπιτι/γραφειο εκτος απο εργαστηριακα. ειναι αυτο: http://www.zander-air-purification.com/air-purification-filter-20C.html

εχει προφιλτρο, hospital grade HEPA filter, Photo-Catalytic-Oxidation και Ultraviolet Light . οπως καταλαβαινεις ο αερας που βγαινει απο αυτο ειναι οτι καθαροτερο μπορεις να πετυχεις :) οποτε αν θες ρωταω τον ελληνα αντιπροσωπο της κατασκευαστριας εταιρειας (τον οποιο γνωριζω ετσι κι αλλιως) και ισως σου πετυχω καμια καλη τιμουλα.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ Alxks. Σίγουρα θα είναι ότι καλύτερο αυτό που λες αφου χρησιμοποιείται στα εργαστήριά σας. Αν μπορείς ρώτα τον έλληνα αντιπρόσωπο,για περισσότερα κουτσομπολιά. Δηλαδή τιμή,εγγύηση. Αν είναι να περάσω από την εταιρία του να το δω Βασικά είχα ξεκινήσει να ψάχνω μέσω ενός site από έναν οργανισμό τον AHAM (association of home appliance manufacturers) http://www.aham.org εκεί έχει πιστοποιημένους καθαριστές,ανα εταιρία. Αλλά πρώτον στην Ελλάδα δεν υπάρχουν τα συγκεκριμένα μοντέλα που προτείνει ο AHAM,πολλές φορές δεν υπάρχει καν αντιπρόσωπος και δεύτερον δεν ξέρω σαν οργανισμός τι ρόλο βαράει,δηλαδή αν είναι έγκιρα τα αποτελέσματα και οι μετρήσεις του. Και πάλι σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Δημοσ.
σαν εμβρυολογος (που αναγκαστικα στα μηχανηματα που εχουμε στα εργαστηρια υπαρχει οτι καλυτερο οσον αφορα το φιλτραρισμα)...εχω να πω οτι το HEPA φιλτρο ειναι οτι καλυτερο υπαρχει. ολα τα αλλα που εχουν οι συσκευες που ανεφερες ειναι να χαμε να λεγαμε..βλακιουλες κι οπου πιασουν. τα δικα μας μηχανηματα στα εργαστηρια εχουν προφιλτρα (απλα φιλτρα που αλλαζουν καθε χρονο) και το κυριο ειναι HEPA φιλτρο (αλλαζει καθε 6-7 χρονια minimum...και σε συνθηκες που δουλευει τουλαχιστον 10 ωρες την ημερα...αν εσυ το δουλευεις λιγοτερο θα αντεξει και παραπανω) που δεν αφηνει να περασει τιποτα. (εμεις βεβαια στο τσακιρ κεφι αναβουμε και τις UV λαμπες που εχουν τα μηχανηματα για απολυτη αποστειρωση :P ). υπαρχει μια εταιρεια που φτιαχνει portable air purifiers για εργαστηρια...αν θες ρωταω να δω μηπως ειναι κοντα σε τιμη με αυτα που ειπες (αν και δεν το νομιζω) γιατι θα αξιζει να παρεις τετοιο φορητο (μεχρι που περναει τον αερα απο ακτινες UV).

γισ την ακριβεια...μολις ειδα στη σελιδα της εταιριας οτι διαθετουν μηχανημα φορητο και για σπιτι/γραφειο εκτος απο εργαστηριακα. ειναι αυτο: http://www.zander-air-purification.com/air-purification-filter-20C.html

εχει προφιλτρο, hospital grade HEPA filter, Photo-Catalytic-Oxidation και Ultraviolet Light . οπως καταλαβαινεις ο αερας που βγαινει απο αυτο ειναι οτι καθαροτερο μπορεις να πετυχεις :) οποτε αν θες ρωταω τον ελληνα αντιπροσωπο της κατασκευαστριας εταιρειας (τον οποιο γνωριζω ετσι κι αλλιως) και ισως σου πετυχω καμια καλη τιμουλα.

ενημερωσε μας για τιμη οταν μαθεις!

Δημοσ.

οκ παιδια, απο δευτερα θα κοιταξω να μιλησω με τον αντιπροσωπο και να σας πω. θα κοιταξω να παρουσιασω οτι υπαρχει ενδιαφερον απο 2-3 ατομα ωστε να πετυχω οσο καλυτερη τιμη γινεται. μολις εχω νεα θα σας πω :)

• 1 μήνα μετά...
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Παιδιά τελικά πέρασε πάρα πολύς καιρός! Έγω τελικά δεν πήρα κάποιο μηχάνημα (καθαριστή αέρα). Πήγα στο Σωτηρία έκανα τα αλλεργικά τεστ,μου βρήκαν αλλεργία στο περδικάκι και την ελιά. Παίρνω ένα σπρέι και κάτι χαπάκια που μου έγραψε η γιατρός. Τώρα είμαι μια χαρά. Ρώτησα και για τους καθαριστές και μου είπε ότι δεν ξέρει αν θα με βοηθήσουν. Όποτε και εγω το άφησα μιας και κοστίζουν τα καλά μηχανήματα και δεύτερον δεν ξέρω σίγουρα ότι βοηθάει. η γνώμη μου είναι να πάτε στο Σωτηρία να δείτε για τις αλλεργίες τι θα πουν. Έγω πάντως τώρα ξέρω.

Δημοσ.

Το τεστ είναι δωρεάν το καλύπτει κάποιο ταμείο η κάτι;

Εγώ έχω σε διαφορα σπιτια καθαριστές αέρα αλλα το θεωρώ περιττό.

Εξάλλου δεν λυνουν το προβλημά σου σε καμια περιπτωση.

Λογικα αντισταμενικα σου εδωσε που εμποδιζουν τα συμπτώματα της αλεργίας.

Ελπιζω να περνεις απο αυτα που δεν επιφερουν υπνηλια.

Υπάρχει βέβαια κ οριστικη θεραπεία αλλα αν σε ενδιαφερει σου λεω για αυτο.

Εγω καποτε ειχα αλλεργια στα ματια. Κοκκινα συνεχώς.

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Εγώ που έχω Ικα τα έκανα και μου έδωσε τα λεφτά μετά το ταμείο. Βασικά πέρνω σπρέϊ για κάθε ημέρα από όταν αρχίσει η περίοδος με τις αλλεργίες και ένα χαπάκι αν δεν την παλέψω και είναι πολύ επίμονη η αλλεργία.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...