Moderators GeorgeMan Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Windows Server 2003 τρεχω, και εννοειται δεν εχω ιους μεσα. (Μα πού ειδες οτι εχω βιστα?) Τελικα μπορει να ειναι και αξιοπιστο παντως [αν και παιρνω ορκο οτι πανω απο 520 upload δε μου χει ξαναδειξει!] Δες τα λινκς: Τεστ1 Τεστ2 Τεστ3 Τεστ4 Τεστ5 Τεστ6 (απο Ati) (Γενικα πώς βλεπεις τη γραμμη μου? - up/down/ping -> για Vivodi παντα ε)
bobidis Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Τα speedtests είναι αναξιόπιστα. Σοβαρή ένδειξη μπορείς να πάρεις αν μπεις στο ftp του παρόχου σου και κατεβάσεις κάποιο αρχείο και δεις με τι ταχύτητα κατεβάζεις.
Γιάννης Platano Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Τα speedtests είναι αναξιόπιστα. Σοβαρή ένδειξη μπορείς να πάρεις αν μπεις στο ftp του παρόχου σου και κατεβάσεις κάποιο αρχείο και δεις με τι ταχύτητα κατεβάζεις. Απο εκει ειναι η μια εικονα που εχω...Απο την netone.
100 010 00 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Windows Server 2003 τρεχω, και εννοειται δεν εχω ιους μεσα. (Μα πού ειδες οτι εχω βιστα?) Τελικα μπορει να ειναι και αξιοπιστο παντως [αν και παιρνω ορκο οτι πανω απο 520 upload δε μου χει ξαναδειξει!] Δες τα λινκς: Τεστ1 Τεστ2 Τεστ3 Τεστ4 Τεστ5 Τεστ6 (απο Ati) (Γενικα πώς βλεπεις τη γραμμη μου? - up/down/ping -> για Vivodi παντα ε) Αυτο δειχνει σε ολα τα τεστ μια ιδια ταχυτητα. Που ειναι η αναξιοπιστια? Οσο για τα vista , αυτη η μαυρη εικονα μου φανηκε σαν skin του aero, επειδη δε φαινοταν καλα. Ο περισσοτερος κοσμος μπερδευεται λογω του traffic congestion των isp μας. Το πρωι παιζουν καλες ταχυτητες και το απογευμα χαλια συνηθως. Αυτο εχει σαν αποτελεσμα αν κανεις πρωι βραδυ speedtests να εχεις διαφορετικα αποτελεσματα και νομιζουν ολοι οτι φταινε τα tests ενω εχουν προβλημα στο ιντερνετ. Εγω οταν κανω το πρωι που εχω πολυ καλο νετ ολα τα τεστ ειναι σχεδον ιδια, το απογευμα ομως μπορει να μου βγαζει οτι ναναι ταχυτητες, αλλα φταιει το internet.Οσο σου δειχνει το speedtest εκεινη τη στιγμη, πρεπει να κανεις και download, οπως και εσυ στο site της ΑΤΙ, οπως και σε μενα, οπως και σε ολους μας Και για το φιλο thresh, αυτο που ισχυει ειναι οτι με το καιρο και με τις αναβαθμισεις ο κοσμος πηγε σε πιο ψηλες ταχυτητες και αφησε τις χαμηλες μεχρι 2mbit. Αυτο ειχε σα συνεπεια traffic congestion, ενω οσοι παραμειναν λιγοι και τυχεροι να μην εχουν κανενα προβλημα (κατα κανονα παντα μιλαμε) και να απολαμβανουν ιδιες ταχυτητες πρωι-βραδυ και φυσικα ιδια speedtests
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 To ping πώς το βλεπεις? (δεδομενου οτι ειμαι και στα 3 χιλιομετρα απο το dslam). Οσο για τη μαυρη εικονα, ειναι το Luna Theme, ενα ολόιδιο theme με το default των XP [αλλα μαυρο στη ρυθμιση Royale Noir], το οποιο σκεφτοταν να κυκλοφορησει η MS αλλα ποτε δε το εκανε. Τα Server 2003 εχουν by default απενεργοποιημενο το theme service, κι ετσι νομιζεις οτι βρισκεσαι σε win 2000/98.
giorgos147 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Πάντως εγώ παιδιά σας ζηλεύω Εγώ με 2mbps στους μόνους servers που θα πετύχω καλή ταχύτητα είναι σε αυτούς της ati,εκεί πιάνω 220..Αλλιώς σε άλλα πιάνω το πολύ 140
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Και για το φιλο thresh, αυτο που ισχυει ειναι οτι με το καιρο και με τις αναβαθμισεις ο κοσμος πηγε σε πιο ψηλες ταχυτητες και αφησε τις χαμηλες μεχρι 2mbit. Αυτο ειχε σα συνεπεια traffic congestion, ενω οσοι παραμειναν λιγοι και τυχεροι να μην εχουν κανενα προβλημα (κατα κανονα παντα μιλαμε) και να απολαμβανουν ιδιες ταχυτητες πρωι-βραδυ και φυσικα ιδια speedtests μην ξεχνάς ότι και ο server της On Telecoms ήταν παλιότερα GTP...
100 010 00 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Δεν εχει να κανει αυτο που λες με την αξιοπιστια των servers. Σχεδον ολοι οι servers ειναι αξιοπιστοι. Απλα οταν τεσταρεις με εναν μακρινο server που εχεις traceroute μπορει και 400ms π.χ. usa, η ταχυτητα που θα σου δειξει θα ειναι σαφως χαμηλοτερη αλλα θα ειναι η πραγματικη με αυτο το server, λογω μεγαλου latency θα εχεις και πιο αργοπορημενη απαντηση. Ειναι φυσικο γιατι ετσι δουλευει το internet. Ασε που στη διαδρομη μπορει να περνας απο 10 ακομη servers. Και οσων αφορα αυτο που ειπες πριν οτι δε μπορεις να αξιοποιησεις ολη τη ταχυτητα σου, πρεπει να ρυθμισεις το tcp σου. Αφου παρακολουθουσες το θεμα των ταχυτητων σε ενα προηγουμενο post........... επρεπε να ρωτησεις να σου δωσω settings
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 (το δικο μου ποστ να υποθεσω δε το δες...)
100 010 00 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Sorry αλλα το ειδα μετα To ping πώς το βλεπεις? (δεδομενου οτι ειμαι και στα 3 χιλιομετρα απο το dslam). Οσο για τη μαυρη εικονα, ειναι το Luna Theme, ενα ολόιδιο theme με το default των XP [αλλα μαυρο στη ρυθμιση Royale Noir], το οποιο σκεφτοταν να κυκλοφορησει η MS αλλα ποτε δε το εκανε. Τα Server 2003 εχουν by default απενεργοποιημενο το theme service, κι ετσι νομιζεις οτι βρισκεσαι σε win 2000/98. Το ping ειναι τελειο μεγαλε (ζηλευτο)........... οσο για το upload που παραπονεθηκες πριν θα κανεις αυτο: Θα πας στο παρακατω registry διευθυνση HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Afd\Parameters..... και θα δημιουργησεις ενα καινουργιο DWORD και θα το ονομασεις DefaultSendWindow (Ακριβως οπως το γραφω), η τιμη που θα δωσεις θα βγαινει εως εξης : Θα δεις πρωτα που κλειδωνεις στο upload π.χ. 900 το πολ/ζεις χ 1024 = 921600 / 8= 115200 . Η τιμη ειναι σε decimal ........... ρεσταρτ και ξανακανε speedtest και δες το upload σου τωρα Υ.Γ. εχε υποψη σου οτι το 2k3 εχει πιο εξελιγμενο tcp/ip.sys απο τα xp (οχι ομως οσο τα vista) και αν το ρυθμισεις μπορεις να φτιαξεις καλη ταχυτητα με τοσο καλο Ping που εχεις
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Δεν εχει να κανει αυτο που λες με την αξιοπιστια των servers. Σχεδον ολοι οι servers ειναι αξιοπιστοι. Απλα οταν τεσταρεις με εναν μακρινο server που εχεις traceroute μπορει και 400ms π.χ. usa, η ταχυτητα που θα σου δειξει θα ειναι σαφως χαμηλοτερη αλλα θα ειναι η πραγματικη με αυτο το server, λογω μεγαλου latency θα εχεις και πιο αργοπορημενη απαντηση. Ειναι φυσικο γιατι ετσι δουλευει το internet. Ασε που στη διαδρομη μπορει να περνας απο 10 ακομη servers. Και οσων αφορα αυτο που ειπες πριν οτι δε μπορεις να αξιοποιησεις ολη τη ταχυτητα σου, πρεπει να ρυθμισεις το tcp σου. Αφου παρακολουθουσες το θεμα των ταχυτητων σε ενα προηγουμενο post........... επρεπε να ρωτησεις να σου δωσω settings μιλάμε πάντα για speedtest.net server Αθήνας και Κρήτης, πριν απο μερικούς μήνες ήταν πανάθλιοι, τώρα έχει φτιάξει πράγματι η κατάσταση...πολύ πιο αξιόπιστοι από πριν...είχες δίκιο
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Sorry αλλα το ειδα μετα Το ping ειναι τελειο μεγαλε (ζηλευτο)........... οσο για το upload που παραπονεθηκες πριν θα κανεις αυτο: Θα πας στο παρακατω registry διευθυνση HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Afd\Parameters..... και θα δημιουργησεις ενα καινουργιο DWORD και θα το ονομασεις DefaultSendWindow (Ακριβως οπως το γραφω), η τιμη που θα δωσεις θα βγαινει εως εξης : Θα δεις πρωτα που κλειδωνεις στο upload π.χ. 900 το πολ/ζεις χ 1024 = 921600 / 8= 115200 . Η τιμη ειναι σε decimal ........... ρεσταρτ και ξανακανε speedtest και δες το upload σου τωρα Υ.Γ. εχε υποψη σου οτι το 2k3 εχει πιο εξελιγμενο tcp/ip.sys απο τα xp (οχι ομως οσο τα vista) και αν το ρυθμισεις μπορεις να φτιαξεις καλη ταχυτητα με τοσο καλο Ping που εχεις Το εκανα αυτο που ειπες, αλλα μου εβγαλε ακριβως το ιδιο αποτελεσμα στο Speedtest (και δεν ετρεξα ενα μονο). Συγχρονιζω 1021 upload. Οριστε και μια ενδεικτικη εικονα να τσεκαρεις αν εκανα κατι λαθος. λινκ Εκανα restart που χρειαζοταν. Επισης, εχω υποψην το πιο εξελιγμενο tcp/ip.sys, αλλα δεν εχω δυστυχως τις γνωσεις να το ρυθμισω μονος μου
100 010 00 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Το εκανα αυτο που ειπες, αλλα μου εβγαλε ακριβως το ιδιο αποτελεσμα στο Speedtest (και δεν ετρεξα ενα μονο).Συγχρονιζω 1021 upload. Οριστε και μια ενδεικτικη εικονα να τσεκαρεις αν εκανα κατι λαθος. λινκ Εκανα restart που χρειαζοταν. Επισης, εχω υποψην το πιο εξελιγμενο tcp/ip.sys, αλλα δεν εχω δυστυχως τις γνωσεις να το ρυθμισω μονος μου Σωστα το εκανες. Δες μηπως εχεις καποιο spyware (με το antimalware) επειδη τρωνε upload. Αν θες να δεις μηπως βελτιωθεις, κατεβασε το tcp optimizer απο την υπογραφη μου, πατα πανω στο analyzer, copy-paste εδω τα αποτελεσματα και πες μου τη ταχυτητα κλειδωνεις -----Προστέθηκε 2/2/2009 στις 09 : 43 : 35----- Σωστα το εκανες. Δες μηπως εχεις καποιο spyware (με το antimalware) επειδη τρωνε upload.Αν θες να δεις μηπως βελτιωθεις, κατεβασε το tcp optimizer απο την υπογραφη μου, πατα πανω στο analyzer, copy-paste εδω τα αποτελεσματα και πες μου τη ταχυτητα κλειδωνεις EDIT: Μολις ειδα και το upload σου στην εικονα. Δε παει παραπανω....... μη το ψαχνεις. Και για του λογου του αληθες κανε ενα speedtest εδω για να δεις τι upload εχεις..... σιγουρα στελνεις με 115-120ΚΒ. Μη ψαχτεις για spyware, με τετοιο upload, εισαι καθαρος
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Κατεβασα το TCP optimizer, αλλα δε λεει καπου analyzer. Εκανα ξανα και στο speedtest και στη forthnet τεστ, upload το ιδιο. Κατι πανω απο 800kbps. Και down το ιδιο (καπου 6700). Συγχρονιζω 1.021 / 7.923 (με Limit στα 8192, για να μη πεφτει ποτέ η γραμμη). Με στατιστικα: Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 22,0 / 35,5 SN Margin (Up/Down) [dB]: 11,5 / 10,5 (παιζει απο 10 εως 12. Με τη γραμμη χωρις limit συγχρονιζα στα 9000-10500 αναλογα τα κεφια με SN down 5,5-6,5). Μοντεμ-ρουτερ: Speedtouch 780WL. Και ενα 3com 5port gigabit switch. Στελνω (σε torrents, πολλαπλα μαλιστα): 110 KB/s MAX, με μεσο ορο καπου 85 και mix 75. Κανει σκαμπανεβασματακια... Τι άλλο μπορω να κανω για να εκμεταλλευομαι στο επακρο τη γραμμη μου?
100 010 00 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Το αναλυζερ ειναι πρωτο στην υπογραφη μου. Το 110ΚΒ με LAtt. 35.5 εισαι και πανω απο το κανονικο. Χρειαζομαι το αναλυζερ για να σου δωσω settings (Κανε copy-paste to share your results). Θα ειμαι για λιγο ακομη εδω........ αλλιως απογευμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.