Moderators GeorgeMan Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Ε ναι αυτο εννοω κι εγω. Kι εμενα η 4CoreDUAL-VSTA στην αρχη ηταν για τα μπαζα, με το πρωτο bios update εστρωσε. (αλλα το FSB wall φανηκε ξεκαθαρα).
aledjo Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 @GeorgeMan το manual ειναι ελειπες! ουτε τα μισα δε γραφει! ουτε το bios εξηγει ουτε τιποτα. ενα προβλημα που εχω ειναι οτι εχω βαλει 2x1gb ddr2 αλλα το cpu-z λεει οτι δουλευουν σε single mode και οχι σε dual! τι μπορει να φταιει?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Χμ, εγω αυτα που ηθελα να δω (το πώς πανε τα pins για τα κουμπια power, reset κτλ) τα ειχε. Απο κει και περα δε ξερω να σου πω. Παντως αν θες καποια παραπανω εξηγηση ρωτησε με. Στο θεμα των μνημων τωρα, ποιες ακριβως μνημες εχεις? Γιατι εμενα και στο bios και στο Cpu-z τις αναφερει ως Dual Channel χωρις να κανω καμια ρυθμιση (αν εβρισκα και το καλωδιο της ψηφιακης να σου ανεβασω φωτο καλα θα ητανε )
HellasVagabond Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 @GeorgeMan το manual ειναι ελειπες!ουτε τα μισα δε γραφει! ουτε το bios εξηγει ουτε τιποτα. ενα προβλημα που εχω ειναι οτι εχω βαλει 2x1gb ddr2 αλλα το cpu-z λεει οτι δουλευουν σε single mode και οχι σε dual! τι μπορει να φταιει? Ποια μητρικη εξηγει ολες τις επιλογες στο BIOS ?? Δεν μου εχει τυχει ως τωρα γιαυτο ρωταω...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Καμια, απλα αναφερει ονομαστικα ποιες επιλογες υπαρχουν, οπως ολα τα manual...
aledjo Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 καθηστε ρε παιδια. εγω οσες μητρικες ειχα γραφανε στο manual για τις επιλογες του bios και τα pins για power κτλ.! αυτη που πηρα δε γραφει πουθενα! ευτυχως τα εγραψε επανω στη μητρικη αλλα αυτος δεν ειναι λογος να μη τα γραφει στο manual.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Εισαι σιγουρος οτι ειδες τις πρωωωτες 2 σελιδες του manual? Μη σου πω οτι τις εχει στη πρωτη πρωτη σελιδα, ακριβως στο πισω μερος του μπροστινου εξωφυλλου! Το λεω γιατι εγω απο εκει τα ειδα
aledjo Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 αυτο που λες λεει που βρισκονται τα pins.. δε λεει ξεκαθαρα τα ζευγαρια 2-2. πρεπει να ξερεις για να καταλαβεις. σε αλλες μητρικες το λεει. εδω μπαινει το ζευγαρι του power. πιο ευκολα δηλαδη. τεσπα. μου βγηκε αλλο προβλημα τωρα. δες πιο κατω. τι μπορει να φταιει? καρτα γραφικων ειναι η ιδια με παλιο μου pc και τους τελευταιους drivers...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Οπα για κατσε! Στη πρωτη σελιδα εχει αυτο το διαγραμμα ναι? Τι εννοεις οτι λεει μονο που ειναι τα πινς? Δηλαδη τι θα επρεπε να λεει? Ισα ισα ειναι και αναλυτικοτερο, λεει επ ακριβως που πρεπει να μπει το συν και το πλην του καθε βισματος. Ετσι δε "κινδυνευεις" να συνδεσεις αναποδα π.χ. το λεντακι του σκληρου. Το μονο "δυσκολο" που βλεπω ειναι να ξερεις οτι PLED ειναι PowerLed, HD Led ειναι Hard Disk Led, και Pwrbtn ειναι PowerButton. Ολα τα αλλα, Mic, SPDIF, RX κτλ κτλ δε χρειαζεται καν να τα ξερεις γιατι π.χ. τα βισματα για τις USB ειναι τυποποιημενα. [Αν εισαι τοσο παραξενος και με τις γκομενες, τη βαψαΝε ] Οσο για το αλλο προβλημα, δεν μπορω να ξερω καθως δε δουλευω Photoshop. Στη συγκεκριμενη περιπτωση τι προσπαθεις να κανεις και στο βγαζει αυτο? Δε νομιζω να φταιει η καρτα γραφικων, αφου δεν εχει να κανει με 3d. Και τελος σε ο,τι αορα τις ραμ, τελικα δε μας ειπες ποιες εχεις!
aledjo Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 νταξει ρε συ μη κολας εκει τωρα. απλος σε αλλα manual εχει το σχεδιακι πως μπαινει το βυσμα. τελοσπαντον. για το bios ομως δε γραφει απολυτος τιποτα! οχι οτι με νοιαζει αλλα γενικα μιλαω για γι'αυτους που δε ξερουν. οσο για το προβλημα στη φωτογραφια, βρηκα τι φταιει. οι τελευταιοι drivers! εβαλα παλιοτερους και παιζει κανονικα και στα παιχνιδια λιγο καλυτερα.... οσο για τις μνημες εχω 2 χ KINGSTON KVR800D2N5/1G 1GB PC6400 800MHZ κοιτα ομως τι λεει το cpuz για καθεμια μνημη. μηπως επειδη εχει διαφορα στο part number?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Εχουν διαφορα μισο χρονο, αλλα εφοσον ειναι τα ιδια timings στα ιδια Mhz, και ειδικα αφου ειναι της ιδιας εταιρειας κιολας, θα επρεπε να δουλευουν σε dual channel. Μηπως τις εχεις βαλει σε λαθος σλοτ? Πρεπει (συμφωνα με το Manual, σελιδα 14), να τις βαλεις ειτε στο πρωτο-δδευτερο, ειτε το τριτο-τεταρτο σλοτ για να δουλεψουν dual channel. Μηπως τις εχεις βαλει στο πρωτο-τριτο ή δευτερο-τεταρτο? (Edit στον απο κατω: Ναι, για ουτε 10 sec )
phanispal Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Ε ναι, κατά τ' άλλα δεν έχουν διαφορά, ίδιες τάσεις, συχνότητες και timings βλέπω στο SPD. Edit: Για 10"(?)
filarhos Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Η μόνο διαφορά της Asrock σε σχέση με τις άλλες στο βιβλιαράκι είναι ότι είναι συνοπτικά αλλά τα έγραφαν σχεδόν όλα. Τώρα να σου εξηγήσει επακριβώς τι κάνουν οι ρυθμίσεις μια προς μια αυτό δε το βλέπω και πολύ συχνά παρά μόνο στα ακριβά μοντέλα. Πάιξε με τα slot και η Asus μου ενώ λέει σαν πρώτο channel το κίτρινο μόνο στο μαύρο δουλεύει το dual channel. Το δοκίμασα και με τέσσερα modules και έπαιξε κανονικά το dual channel και στα δυο channels. Άρα δεν χάνεις τίποτα να κάνεις πειραματισμούς. Y.Γ. Η Gigabyte που είχα τηην 3870χ2 την δεχόταν στην τρίτη pci-x και όχι στην πρώτη και μετά από μερικές μέρες που τα ξαναάλλαξα τότε έπαιξε κανονικά. Παραξενιές μην αγχώνεσαι.
dhmak Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 AsRock με X58 (LGA1366) πότε λέτε να βγεί ;;
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Συντομα. Eχει ήδη βγει για την ακριβεια, αλλα οχι ελλαδα ακομα. http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=X58%20SuperComputer Τιμη: Σημαντικα κατω απο τις αλλες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.