aledjo Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 ισχυει αυτο? το ακουω συνεχεια.... εχει κανεις πληροφοριες?
giorgos147 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Επ.Που χάθηκες εσύ;Καιρό έχω να δω μήνυμά σου Για δες εδώ
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 (Πωπω ειχα παρει κι εγω μερος σε εκεινο το Thread...) Ναι θυγατρικη της ASUS ειναι, και καλα πιο budget προϊόντα, και "πατεντιάρικα", οπως πχ. ddr2 και ddr1 στην ιδια μητρικη ή agp και pci express, σε μερικα μοντελα. π.χ. "εκαναν" το nforce 650i να στηριξει 45nm επεξεργαστες, που επισημα δεν υποστηριζε. Τετοιες πατεντες εννοω. Οι μητρικες σου φημιζονται για το ΚΑΚΟ Overclockability τους, αλλα απο την αλλη ειναι το καλυτερο value for money οντας φθηνοτερες απο τον ανταγωνισμο, ενω ειναι σταθεροτατες στη λειτουργια τους. [και ειναι asrock ρε, ουτε assrock ουτε ashrock]
HellasVagabond Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δεν θα το ελεγα κακο OC....Ανεβασα εναν Ε6850 καπου 30% πανω και ανετα με μια ASRock. Απλα δεν ειναι τοσο τσαχπινικες οπως οι ASUS.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δεν θα το ελεγα κακο OC....Ανεβασα εναν Ε6850 καπου 30% πανω και ανετα με μια ASRock. Απλα δεν ειναι τοσο τσαχπινικες οπως οι ASUS. 30% ειναι 0 για core 2 Απλα πολλες δεν εχουν καν επιλογη για vcore adjustment, ενω βρισκουν και fsb wall αρκετα χαμηλα σε σχεση με αλλες υλοποιησεις. (μεσα εισαι συ ρε? )
HellasVagabond Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Που αλλου ? Τελειωνω παρουσιαση και μαμακιζομαι ταυτοχρονα εδω
pappous_soulis Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Asus = assrock ??? Ο αθεράπευτος ο aledjo...
aledjo Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 ωχ καταλαθος το εγραψα! οσο για την asrock, ειναι επειδη πηρα μια asrock + amd και επειδη δουλευα σε μια εταιρια υπολογιστων που χρησιμοποιουσε μονο asrock λογο κοστους, ειχα δει οτι ειναι GTP! καθεμια ειχε τα προβληματα της. εδω και περιπου 4 χρονια ειχα μια gigabyte που την ειχα πληρωσει 200ευρω ....τοτε και δουλευε μερα νυχτα! μιλαμε για 4 χρονια μερα νυχτα με amd 3700+ σκυλι ειναι και ακομα δουλευει αψογα.... απλα ηθελα να παρω κατι καλυτερο με 2πιρινο και διαλεξα αυτη που μου ειπε ο GeorgeMan στο αλλο τοπικ... http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.528443 προβληματα ακομα δε μου εβγαλε αλλα ειχε τρομερες ελειψεις στο κουτι του! δεν ειχε speaker, βυσμα για θυρα com και γενικα δε μου γεμισε το ματι. αφηστε που οι drivers απο το cd του δε μπενανε και κατεβασα απο το ιντερνετ.... οταν ειχα παρει την gigabyte, ειχε της παναγιας τα ματια μεσα! 8 SATA καλωδια, δωρο wifi, καλωδια παρακαλωδια.... 2 καρτες δικτυου, 2 controler sata και οτι αλλο θες http://www.giga-byte.com/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=1857 η καλυτερη μητρικη που ειχα ποτε.... κανω προσευχη καθε βραδυ πριν κοιμηθω για την αλλη μερα να δω το pc να δουλευει...
yiannis_1 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Georgman είσαι παραπληροφορημένος. H P45-ΧΕ της asrock ήταν η καλύτερη σε oc μητρική σε τεστ μητρικών στο Toms Hardware στα περίπου 100 ευρώ. Ηταν απο τις λίγες που σε αυτά τα λεφτά έδιναν P45 - Crossfire - 538 fsb σταθερό σε oc - raid πολλά άλλα καλούδια και ήταν και μεσα στις 3 ταχύτερες πάντα σε όλα τα τεστ. Οι παλιές asrock ναι, είχαν τα ελαττώματα που λες, αλλά και μόνο το ότι η 865 conroe μαζί με την 775 dual vsta εχουν περίπου τις ίδιες σελιδες με την P5B σε forums οπως το vrzone σημαίνει πολλά. Μπες στο ocinside.de (τρομερό site με μόντς) και αν βρεις περισσότερες asus απο asrock γράψε μου. Οι υδριβικές της ήταν λίγο τζόγος αλλά όλες οι υπόλοιπες που εχω δοκιμάσει 945-p35-p43-p45 είναι εκπληκτικές καρτούλες με τρομερές ανοχές για τα λεφτά τους... Ε2180 στα ~3200 είναι 60% Oc και σε 945 asrock το εχουμε πετύχει με φίλους άπειρες φορές.Και σε P5k τα ίδια αποτελέσματα είχα. Σε μερικούς που είχαν καλές μνήμες έπαιζε με 345x9.5. Ενώ σε ενα άλλο που δεν είχε σατα συσκευές (βγαίνουν off στα 350) φτάσαμε είτε το πιστευεις είτε όχι 8χ400 και το γυρίσαμε γιατί λυπηθήκαμε την pciex vga!!! Σε motherboard που δε σηκώνει καν 333 επίσημα. Ούτε άλλες ψύκτρες στα northbrifge ούτε τπτ. Ούτε καν σηκώσαμε αυτές που εχει να βάλουμε θερμοαγώγιμη της προκοπής. Που την βλέπεις την αδυναμία στο oc??? Σκηλιά του κερ..τα είναι. Με το πόδι σπρώχναμε πράγματα μέσα στα κουτιά, βάζαμε χέρια και μας έπεφταν βίδες στο pcb ενω δούλευαν orthos και ποτέ δεν πάθαιναν τπτ. Βαριές ψύκτρες που κατάστρεφαν τα pins τον socket 775 σε asus και asrockies της πλάκας (και καλά) δεν μάσαγαν μια. Απλά απροβλημάτιστες και τουλάχιστον 4 φίλοι που στήσαμε μαζί μηχανηματα (και ξέρεις τι καφρίλες κάνω στο στήσιμο) με ευγνωμονούν και δε με εχει ζητήσει κανείς να του φτιάξω το παραμικρό... Η abit του σήμερα και ας αηδιάζω ακόμα και μόνον που βλέπω AMI bios... PS @ aledjo Πολύ κολόπαιδο ο Κυριάκος. Αμα σου βγει μάπα η asrock θα καραφλιάσει το σύμπαν.
filarhos Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Από την εμπειρία μου θεωρώ ότι είναι πολύ καλή εταιρία και δεν έχει α ζηλέψει τίποτα τις άλλες στις τιμές που παίζει. Έχω πολλά παραδείγματα φίλων που είναι πολύ ευχαριστημένοι αλλά δεν είναι απαιτητικοί απλώς την δουλειά τους κάνανε. Συγκεκριμένα είχα μια για πάνω από δύο χρόνια σε s478 και πραγματικά ήταν τρομερή. Άσε που πρέπει να ήταν ίδια ακριβώς με μια asus, τουλάχιστον το pcb, που είχε ένας φίλος μου. Απόλυτα σταθερή και μάλιστα χωρίς ρεύματα είχα ανεβάσει τον P4 μου κατά 30% στα @3.1 από τα 2.4 και έπαιζε έτσι σαν κατεβαστήρι όλη μέρα. Επαναλαμβάνω για απλή χρήση μια που υστερεί λίγο σε θύρες και πολλές ευκολίες είναι μια χαρά. Τώρα για τα παρελκόμενα δεν έχω ακούσει τίποτα. Αν δεν μπορείς να επιλέξεις μια Asus (που για εμένα είναι κορυφή) είναι πολύ καλή επιλογή μια Asrock. Y.Γ. Τώρα για MSI και GIGABYTE είχα καλή γνώμη αλλά μετά από προβλήματα, κυρίως με την πρώτη, που είχα δεν ασχολούμε πλέον.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 ωχ καταλαθος το εγραψα! οσο για την asrock, ειναι επειδη πηρα μια asrock + amd και επειδη δουλευα σε μια εταιρια υπολογιστων που χρησιμοποιουσε μονο asrock λογο κοστους, ειχα δει οτι ειναι GTP! καθεμια ειχε τα προβληματα της. εδω και περιπου 4 χρονια ειχα μια gigabyte που την ειχα πληρωσει 200ευρω ....τοτε και δουλευε μερα νυχτα! μιλαμε για 4 χρονια μερα νυχτα με amd 3700+ σκυλι ειναι και ακομα δουλευει αψογα.... απλα ηθελα να παρω κατι καλυτερο με 2πιρινο και διαλεξα αυτη που μου ειπε ο GeorgeMan στο αλλο τοπικ... http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.528443 προβληματα ακομα δε μου εβγαλε αλλα ειχε τρομερες ελειψεις στο κουτι του! δεν ειχε speaker, βυσμα για θυρα com και γενικα δε μου γεμισε το ματι. αφηστε που οι drivers απο το cd του δε μπενανε και κατεβασα απο το ιντερνετ.... οταν ειχα παρει την gigabyte, ειχε της παναγιας τα ματια μεσα! 8 SATA καλωδια, δωρο wifi, καλωδια παρακαλωδια.... 2 καρτες δικτυου, 2 controler sata και οτι αλλο θες http://www.giga-byte.com/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=1857 η καλυτερη μητρικη που ειχα ποτε.... κανω προσευχη καθε βραδυ πριν κοιμηθω για την αλλη μερα να δω το pc να δουλευει... Παμε ενα ενα! COM ports εχουν σταματησει να εχουν εδω και χρονια μητρικες (δες ολες τις hi end και πες μου αν καποια εχει ). Μονο οι budget εχουν κι αυτες για να μην εχουν αδειο το backpanel. Speaker δε θυμαμαι καποια μητρικη να εχει, συνηθως πανε μαζι με το εκαστοτε κουτι. Εμενα μπαινανε οι drivers απο το cd κι ας μην υποστηριζόταν το OS μου (Windows Server 2003). Εβαλα το cd των XP και μπηκαν κανονικα. Παντως καλυτερα που τους κατεβασες απο το νετ, εχεις τις πιο νεες εκδοσεις ετσι. Οσο για το Dual Gigabit Lan, αν μου βρεις ΜΙΑ μητρικη με κατω απο 100€ που να εχει (προσεξε, 100€, οχι 72 που εδωσες εσυ για αυτη), τοτε θα σε παραδεχτω. Παντως με κατι λιγοτερο απο 7 ευρω παιρνεις και εξτρα ελεγκτη GIGAbit lan (αν σου ειναι πια τοοοσο απαραιτητος) -> http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.612307 Οσο για τα καλωδια, εχεις δικιο, ειναι για μειωση κοστους. Αλλα και παλι, ειναι επαρκη (και IDE δινει και 2 sata και sata-> molex converter και floppy). Και εν τελει, απο τα καλωδια κρινεις τη μητρικη? Δηλαδη ελεος, ποσο κανουν? 5€? Πες μου διευθυνση να σου αγορασω εγω μερικα Μην ειστε προκατειλειμμενοι με κατι παιδια. Δες και τι σου λενε οι αλλοι! Παντως εκανες το μεγαλο βημα και την αγορασες, για να δουμε τωρα αν θα σε απογοητευσει ποτε -----Προστέθηκε 1/2/2009 στις 06 : 17 : 04----- Georgman είσαι παραπληροφορημένος.H P45-ΧΕ της asrock ήταν η καλύτερη σε oc μητρική σε τεστ μητρικών στο Toms Hardware στα περίπου 100 ευρώ. Ηταν απο τις λίγες που σε αυτά τα λεφτά έδιναν P45 - Crossfire - 538 fsb σταθερό σε oc - raid πολλά άλλα καλούδια και ήταν και μεσα στις 3 ταχύτερες πάντα σε όλα τα τεστ. Οι παλιές asrock ναι, είχαν τα ελαττώματα που λες, αλλά και μόνο το ότι η 865 conroe μαζί με την 775 dual vsta εχουν περίπου τις ίδιες σελιδες με την P5B σε forums οπως το vrzone σημαίνει πολλά. Μπες στο ocinside.de (τρομερό site με μόντς) και αν βρεις περισσότερες asus απο asrock γράψε μου. Οι υδριβικές της ήταν λίγο τζόγος αλλά όλες οι υπόλοιπες που εχω δοκιμάσει 945-p35-p43-p45 είναι εκπληκτικές καρτούλες με τρομερές ανοχές για τα λεφτά τους... Ε2180 στα ~3200 είναι 60% Oc και σε 945 asrock το εχουμε πετύχει με φίλους άπειρες φορές.Και σε P5k τα ίδια αποτελέσματα είχα. Σε μερικούς που είχαν καλές μνήμες έπαιζε με 345x9.5. Ενώ σε ενα άλλο που δεν είχε σατα συσκευές (βγαίνουν off στα 350) φτάσαμε είτε το πιστευεις είτε όχι 8χ400 και το γυρίσαμε γιατί λυπηθήκαμε την pciex vga!!! Σε motherboard που δε σηκώνει καν 333 επίσημα. Ούτε άλλες ψύκτρες στα northbrifge ούτε τπτ. Ούτε καν σηκώσαμε αυτές που εχει να βάλουμε θερμοαγώγιμη της προκοπής. Που την βλέπεις την αδυναμία στο oc??? Σκηλιά του κερ..τα είναι. Με το πόδι σπρώχναμε πράγματα μέσα στα κουτιά, βάζαμε χέρια και μας έπεφταν βίδες στο pcb ενω δούλευαν orthos και ποτέ δεν πάθαιναν τπτ. Βαριές ψύκτρες που κατάστρεφαν τα pins τον socket 775 σε asus και asrockies της πλάκας (και καλά) δεν μάσαγαν μια. Απλά απροβλημάτιστες και τουλάχιστον 4 φίλοι που στήσαμε μαζί μηχανηματα (και ξέρεις τι καφρίλες κάνω στο στήσιμο) με ευγνωμονούν και δε με εχει ζητήσει κανείς να του φτιάξω το παραμικρό... Η abit του σήμερα και ας αηδιάζω ακόμα και μόνον που βλέπω AMI bios... PS @ aledjo Πολύ κολόπαιδο ο Κυριάκος. Αμα σου βγει μάπα η asrock θα καραφλιάσει το σύμπαν. +1 σε αυτα [περαν οτι βγηκε η καλυτερη σε oc μεχρι 100, που διαφωνω], αν και οι 4 asrock που εχουν περασει απο τα χερια μου δε πηγαιναν βημα Και αυτο ειτε λογω ελλειψης locks (PCI- pci express), ειτε λογω ελλειψης ρυθμισεων volts. Κατα τα αλλα σουπερ ευχαριστημενος. Η συγκεκριμενη που προτεινα στον aledjo εχει ομως και locks και volt adjustment, και τωρα με μπριζωσες να τη δοκιμασω σε oc (μιας και την εχω κι εγω)!
liopyr Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Η μία (και τελευταία) asrock που πέρασε από τα χέρια μου, στον παράγοντα overclock μου άφησε τις χειρότερες εντυπώσεις. Έναν Ε2180 που η GA965p τον έφτανε στα 3.2Ghz first boot, με την asrock κατάφερα μέχρι 2.4Ghz να τον έχω σταθερά. Και αυτό γιατί οι ρυθμίσεις στα ρεύματα ήταν ανύπαρκτες, (2 επιλογές είχε αν δεν κάνω λάθος, που δεν σου έλεγε καν τι volt δίνει), και κυρίως ένα εκνευριστικότατο bug, να μη boot-άρει όποτε το PCIxpress freq. ήταν κλειδωμένο unlinked σε χαμηλά-φυσιολογικά επίπεδα. Με λίγα λόγια, το fsb ανέβαινε τόσο, όσο η κάρτα άντεχε το PCixprees freq. linked.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Οπως ειπες κι εσυ, το bug ειναι παιδικη ασθενεια που προφανως θα/εχει λυθει με BIOS update. Aπο κει και περα, αυτο ακριβως προσπαθω να πω με τοσα ποστ
liopyr Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Οπως ειπες κι εσυ, το bug ειναι παιδικη ασθενεια που προφανως θα/εχει λυθει με BIOS update.Aπο κει και περα, αυτο ακριβως προσπαθω να πω με τοσα ποστ Παιδική ασθένεια είναι όταν πρωτοκυκλοφορεί η μητρική, όχι όταν είναι τόσο καιρό στην αγορά...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.