Προς το περιεχόμενο

συμβουλές για σχεδισμό σελίδας σε html

Amadeus7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σε όλους, είμαι νέος στον προγραμματισμό (1ο έτος πληροφορική) και δεν ξέρω πολλά ακόμα, γνωρίζω μόνο c και html.:-)

οι καθηγητές μας λοιπόν μας είπαν ότι δικαιούμαστε να έχουμε από μία σελλίδα στο ίντερνετ, έτσι κουτσά στραβά έφτιαξα μία σελλιδούλα την οποία δεν έχω τελειώσει ακόμα, με όχι πολλά πράγματα (μία απλή σελλιδούλα σε html), αλλά η πρώτη μου πρόσπάθεια είναι αυτό είναι το site http://cs.uoi.gr/~cs081459/, θα ήθελα να μου δώσετε τίποτα ίδέες για το τι μπορώ να βάλω παραπάνω χρησιμοποιώντας μόνο html. επίσης θα ήθελα να μου πείτε αν γίνεται να κάνω κάτι σαν forum ή έστω να μπορούν οι επισκέπτες να αφήνουν μηνύματα τα οποία να εμφανίζονται ύστερα στη σελλίδα. περιμένω για τις ιδέες σας. :-D

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ξεκινα γραφοντας σωστη HTML.

W3C Vaildator found 64 Errors, 45 warning(s).

Για φορουμ θελεις php και sql.

Μπορεις να υλοποιησεις για φορμα σχολιασμου αλλα και παλι μονο με html δε γινεται. Θελεις τουλαχιστον μια database

Δημοσ.
Ξεκινα γραφοντας σωστη HTML.

Για φορουμ θελεις php και sql.

Μπορεις να υλοποιησεις για φορμα σχολιασμου αλλα και παλι μονο με html δε γινεται. Θελεις τουλαχιστον μια database

δεν έχω τελιώσει ακόμα τον κώδικα, το ξέρω πως δεν είναι σωστά γραμμένος. τώρα μαζεύω ιδέες για το πώς μπορεί να είναι στη σελλίδα. τώρα αρχίζω να τη φτιάχνω, απλώς την έχω αναρτήσει για να μπορώ να τη δείχνω σε κάποιους φίλους μου και να μου λένε τι μπορώ να κάνω παραπάνω

Δημοσ.

Ο μεγάλος βοηθός σε τέτοια project είναι ποιός άλλος εκτός από Google. Πάντως ψάχνοντας θα βρεις πολλά tools που θα σε βοηθήσουν. Εγώ θα σου πρότεινα να φτιάξεις και με έτοιμα προγράμματα σελίδες και να δεις τι κώδικα βγάζουν.

Π.χ. NetObjects Fushion

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

άμα αλλάξεις την κωδικοποίηση από τον browser σου θα τα δείς, δυστυχώς οι editors των linux στο εργαστήριο του πανεπιστημίου μου δεν προσφέρουν πολλές δινατότητες.

Δημοσ.

Ήμαρτον ρε φίλε

Βάλε κοπι-πέιστ στο <head> κάτι σαν

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />

Και πριν το head εννοείται κατι σαν DOCTYPE

Γκούγκλαρέ το.

Και η σελίδα γράφεται με ένα λάμδα, εντός αν είσαι σαλονικιός

:-)

Δημοσ.
Γειά σε όλους, είμαι νέος στον προγραμματισμό (1ο έτος πληροφορική) και δεν ξέρω πολλά ακόμα, γνωρίζω μόνο c και html.:-)

οι καθηγητές μας λοιπόν μας είπαν ότι δικαιούμαστε να έχουμε από μία σελλίδα στο ίντερνετ, έτσι κουτσά στραβά έφτιαξα μία σελλιδούλα την οποία δεν έχω τελειώσει ακόμα, με όχι πολλά πράγματα (μία απλή σελλιδούλα σε html), αλλά η πρώτη μου πρόσπάθεια είναι αυτό είναι το site http://cs.uoi.gr/~cs081459/, θα ήθελα να μου δώσετε τίποτα ίδέες για το τι μπορώ να βάλω παραπάνω χρησιμοποιώντας μόνο html. επίσης θα ήθελα να μου πείτε αν γίνεται να κάνω κάτι σαν forum ή έστω να μπορούν οι επισκέπτες να αφήνουν μηνύματα τα οποία να εμφανίζονται ύστερα στη σελλίδα. περιμένω για τις ιδέες σας. :-D

Αν ενοείς 1ο έτος πληροφορική στο πανεπιστήμιο:

Αφού αυτή είναι η ιστοσελίδα που σε κάποιο βαθμό "αντιπροσωπεύει τις ικανότητες σου και την προσωπικότητα σου" νομίζω πως:

1. Ο επαγγελματικός προσανατολισμός είναι ανύπαρκτος

2. Ένα 16χρονο can kick your ass σε html/css/asp.net

3. Μην πας 2ο υπάρχουν και άλλα επαγγέλματα που μπορείς ασχοληθείς μαθηματικός κάτι τέτοιο απο τα συνηθισμένα ξέρεις δώσε δεύτερη χρονιά πανελλαδικές...

Αν ενοείς 1ο έτος σε φροντιστήριο και έτσι:

1. Nice work buddy :-D

sorry για τα ορθογραφικά λάθη ...μαθαίνω

Δημοσ.

Αφού αυτή είναι η ιστοσελίδα που σε κάποιο βαθμό "αντιπροσωπεύει τις ικανότητες σου και την προσωπικότητα σου" νομίζω πως:

3. Μην πας 2ο υπάρχουν και άλλα επαγγέλματα που μπορείς ασχοληθείς μαθηματικός κάτι τέτοιο απο τα συνηθισμένα ξέρεις δώσε δεύτερη χρονιά πανελλαδικές...

OMG!!! Ελεος τι του λες!

-------

Κατα την γνομη μου, πρεπει να πεξεις με τα χρωματα. Πολυ χαλια ρε παιδι μου (οπτικα).

(και βαλε ενα charset)

Δημοσ.

Εγώ πάλι δεν κατάλαβα το περιεχόμενο/κυρίως θέμα της ιστοσελίδας..

Ενιγουέι, για τα σχόλια μπρείς να βάλεις μια απλή φόρμα, ένα βιβλίο επισκεπτών και απο όσο ξέρω κυκλοφορούν πολλές έτοιμες φόρμες.. Google it!

Δημοσ.

Λοιπόν είμαι πρώτο έτος Πληροφοτικής στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Τα εργαλεία που χρησιμοποίησα για να φτιάξω τη σελλίδα ήταν ότι μας έχουνε μάθει στο πρώτο εξάμηνο της σχολής μου, αν θεωρείς αστεία τα μαθήματα που κάνουνε στο πανεπιστήμιο τα παράπονά σου στον πρόεδρο της σχολής. Τη σελίδα αυτή την έφτιαξα αντί για εργασία στο πρώτο εξάμηνο, αντί δηλαδή να κάθομαι και να κάνω απλές ασκήσεις σε html σκεύτηκα να τα ενσωματώσω όλα σε μία σελλίδα. Μάλλιστα πήρα και συγχαριτήρια από τον καθηγητή μου (αν το θεωρείς και αυτό αστείο τα παράπονα στον καθηγητή μου). Επίσης ο χώρος που μου διατίθεται για την σελλίδα είναι τοοοσο μικρός που έπρεπε να χρησιμοποιήσω μία ελαφριά γλώσσα όπως η html(θες να σου την κάνω και σε java με 10-20mb χώρο??, πλάκα μας κάνεις???). Σκοπεύω να κάνω κανονική σελλίδα επί πληρωμή όπου θα κάνω κανονικό forum το οποίο θα διαμορφώσο όπως γουστάρω (java κλπ), την συγκεκριμένη σελλίδα θα την έχω ώς βοήθεια για όποιους δεν γνωρίζουν από ίντερνετ, θα έχω δηλαδή οδηγίες για αρχάριους που δεν γνωρίζουν ούτε τα βασικά. το πόστ το έβαλα για να μου δώσει όποιος επιθυμεί κάποιες ιδέες για το πώς να κάνω ποιό προσιτή και όμορφη τη σελίδα χρησιμοποιώντας πάντα ελαφριά γλώσσα.

Δημοσ.

Πέρνα μια βόλτα απ'το openwebdesign.org να δεις πως με ελάχιστο HTML+CSS κώδικα μπορείς να κάνεις παπάδες.

Κρίνοντας σα σύγχρονος web developer / designer σου λέω πως η σελίδα σου είναι πολύ καλή για περίπου μια 7ετία πριν. Όχι για αυτή την εποχή. Αν το γουστάρεις κάτσε μάθε CSS και θα δεις πόσο εύκολο είναι να φτιάξεις κάτι "σωστό" με ελάχιστο κώδικα. Μόνο και που χρησιμοποιείς frames αντί για styled DIVs λέει πολλά.

Μη παρεξηγήσεις το ύφος αν φαίνεται κάπως, φιλικά τα λέω, για να ανέβεις στο επόμενο επίπεδο. Ή μάλλον για να κάνεις μια σωστή αρχή όσο είναι νωρίς ακόμα.

Δημοσ.
Λοιπόν είμαι πρώτο έτος Πληροφοτικής στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Τα εργαλεία που χρησιμοποίησα για να φτιάξω τη σελλίδα ήταν ότι μας έχουνε μάθει στο πρώτο εξάμηνο της σχολής μου, αν θεωρείς αστεία τα μαθήματα που κάνουνε στο πανεπιστήμιο τα παράπονά σου στον πρόεδρο της σχολής.

Χρησιμοποιείς tools για εναν 11 lines of code?

>
<html>
<head>
<META NAME="keywords" CONTENT="internet,help,beginner,βοήθεια,ίντεÏνετ,αÏχάÏιος" NAME="author" CONTENT="Vlachogoudis">
<frameset rows="120,*" cols="130,*">
<frame src="http://www.messengerfreak.com/animated_display_pictures/messenger_freak_adp1%20(8).gif">
<frame src="head.html">
<frame src="menu.html">
<frame src="home.html" name="view">
</frameset>
</head>
</html>

κλ για υτον δεν λέω :lol:

>
<html>
<head>
<script language="JavaScript">
<!--
//you can assign the initial color of the background here
r=255;
g=255;
b=255;
flag=0;
t=new Array;
o=new Array;
d=new Array;

function hex(a,c)
{
t[a]=Math.floor(c/16)
o[a]=c%16
switch (t[a])
{
case 10:
t[a]='A';
break;
case 11:
t[a]='B';
break;
case 12:
t[a]='C';
break;
case 13:
t[a]='D';
break;
case 14:
t[a]='E';
break;
case 15:
t[a]='F';
break;
default:
break;
}
switch (o[a])
{
case 10:
o[a]='A';
break;
case 11:
o[a]='B';
break;
case 12:
o[a]='C';
break;
case 13:
o[a]='D';
break;
case 14:
o[a]='E';
break;
case 15:
o[a]='F';
break;
default:
break;
}
}

function ran(a,c)
{
if ((Math.random()>2/3||c==0)&&c<255)
{
c++
d[a]=2;
}
else
{
if ((Math.random()<=1/2||c==255)&&c>0)
{
c--
d[a]=1;
}
else d[a]=0;
}
return c
}
function do_it(a,c)
{
if ((d[a]==2&&c<255)||c==0)
{
c++
d[a]=2
}
else
if ((d[a]==1&&c>0)||c==255)
{
c--;
d[a]=1;
}
if (a==3)
{
if (d[1]==0&&d[2]==0&&d[3]==0)
flag=1
}
return c
}
function disco()
{
if (flag==0)
{
r=ran(1, r);
g=ran(2, g);
b=ran(3, ;
hex(1,r)
hex(2,g)
hex(3,
document.body.style.background="#"+t[1]+o[1]+t[2]+o[2]+t[3]+o[3]
flag=50
}
else
{
r=do_it(1, r)
g=do_it(2,g)
b=do_it(3,
hex(1,r)
hex(2,g)
hex(3,
document.body.style.background="#"+t[1]+o[1]+t[2]+o[2]+t[3]+o[3]
flag--
}

setTimeout('disco()',50)
}
//-->
</script>
</head>
<body onload="disco()">
<h4 align="center" > <p> <font color="DarkSlateGray"><i><big>Vlachogoudis Theofilos (Amadeus7)</big></i></font> </h4>
<h4 align="center"><p>University of Ioannina Department of Computer Science<h4>
<h1
</body>
</html>

Τη σελίδα αυτή την έφτιαξα αντί για εργασία στο πρώτο εξάμηνο, αντί δηλαδή να κάθομαι και να κάνω απλές ασκήσεις σε html σκεύτηκα να τα ενσωματώσω όλα σε μία σελλίδα. Μάλλιστα πήρα και συγχαριτήρια από τον καθηγητή μου (αν το θεωρείς και αυτό αστείο τα παράπονα στον καθηγητή μου).

Φτιάχνουν ιστοσελίδες σαν το facebook στο 1ο/2ο έτος καποιοι που έχουν ψαχτεί

δίνεις την εντύπωση πως ξύπνησες μια μέρα και είπες ας γίνω προγραμματιστής.

Επίσης ο χώρος που μου διατίθεται για την σελλίδα είναι τοοοσο μικρός που έπρεπε να χρησιμοποιήσω μία ελαφριά γλώσσα όπως η html(θες να σου την κάνω και σε java με 10-20mb χώρο??, πλάκα μας κάνεις???).

Μπορείς να χρησιμοποιήεις έναν free ftp server http://www.ueuo.com

Σκοπεύω να κάνω κανονική σελλίδα επί πληρωμή όπου θα κάνω κανονικό forum το οποίο θα διαμορφώσο όπως γουστάρω (java κλπ), την συγκεκριμένη σελλίδα θα την έχω ώς βοήθεια για όποιους δεν γνωρίζουν από ίντερνετ, θα έχω δηλαδή οδηγίες για αρχάριους που δεν γνωρίζουν ούτε τα βασικά. το πόστ το έβαλα για να μου δώσει όποιος επιθυμεί κάποιες ιδέες για το πώς να κάνω ποιό προσιτή και όμορφη τη σελίδα χρησιμοποιώντας πάντα ελαφριά γλώσσα.

plz dont do that...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...