Γιάννης Platano Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Με πηρε πριν λιγο ο γιος μου τηλ και στην παρεα του διαφωνουσαν πως λεγοντουσαν οι παλιες χοντρε οθονες. Του ειπα οτι λεγοντουσαν crt αλλα μαλλον τους εχει μπερδεψει η ορολογια tft και lcd και νομιζαν οτι τις λεγανε lcd. Τελικα στις λεπτες οθονες ποια ειναι η σωστην ονομασια ??? tft ή lcd ???
HellasVagabond Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Κανονικα η ονομασια ειναι TFT-LCD αφου η τεχνολογια TFT ( Thin Film Transistor ) υπαρχει σε ολες τις LCD υπολογιστων και τηλεορασεις.
Γιάννης Platano Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Κανονικα η ονομασια ειναι TFT-LCD αφου η τεχνολογια TFT ( Thin Film Transistor ) υπαρχει σε ολες τις LCD υπολογιστων και τηλεορασεις. Ευχαριστω.
alcemist Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Οι οθόνες χαρακτηρίζονται από την συνύπαρξη ας πούμε δύο επιπέδων-διατάξεων. Του Thin Film Transistor που αφορά τα ηλεκτρονικά, και του Liquid Crystal Display που αφορά τους υγρούς κρυστάλλους, σαν μικρές τρύπες που ανοιγοκλείνουν αποκαλύπτοντας ή αποκρύβοντας τον οπίσθιο φωτισμό από λάμπα φθορισμού.
fotis12 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δηλαδή δεν υπάρχουν οθόνες που να είναι TFT και να μην είναι LCD;
HellasVagabond Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Νομιζω πως οι μικρες οθονες πχ στα κινητα και σε αλλες μικρες συσκευες δεν εχουν το Thin Film Transistor. Ωστοσο δεν ειμαι 100% σιγουρος.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Λεγοντας LCD εμενα μου ερχεται κατι τετοιο στο μυαλο: http://www.fpga4fun.com/images/LCD_FPGAs_are_fun.jpg Γεγονος ειναι πως οι οθονες υπολογιστων ειναι μιξη των 2 αυτων τεχνολογιων. Επισης γεγονος ειναι πως οι μικρες οθονες μπορει να ειναι TFT-LCD, μπορει ομως και κατι εντελως διαφορετικο, οπως OLED.
DioDouv Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Εδώ http://www.avmentor.gr/howto/flat_screens_0.htm τα πάντα για CRT LCD PLASMA και και και.........
oneofthem Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 όπως είπε και ο georgeman, συνηθίζεται να λέμε τα monitor, tft παρά lcd και τις μικρές οθόνες gadget, lcd κατά τα άλλα η τεχνολογία είναι όπως περιγράφηκε πιο πάνω, δλδ και τα δύο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.