Προς το περιεχόμενο

σύνδεση 2 pc σε τοπικό δίκτυο

Marga29

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για σας φίλοι

έχω δυο υπολογιστές συνδεμένους σε ένα router. λοιπόν έχει να κάνουμε με τοπικό δίκτυο.

1.στο ένα pc έχω WINDOWS ΧΡ είμαι η μοναδική χρηστης και κατά την εγκατάσταση του χρ δεν έβαλα κανένα pass απλός εγώ σαν μάργκα είμαι το αφεντικό του pc

το τοπικό ip είναι 192.168.0.25

2 στο pc 2 έχω linux ουμπούντου 8.10. και τοπικό ip 192.168.0.29 και σαν χρηστης root και pass

λοιπόν θέλω να μεταφέρω κάποια αρχεία από τον 1 στο 2 pc και αντιστρόφως με διαφορα ftp προγράμματα .

δυστυχώς δεν είναι δυνατόν. τι μπορεί να φταίει? σε κάποιον μακρινό υπολογιστή μιας φίλης μου "δινδεομε" χωρίς πρόβλημα.

ακούω την γνώμη σας τι φταίει?

ευχάριστο

Δημοσ.

Για να στείλεις αρχεία με ftp πρέπει να ενεργοποιήσεις το ftp server (start->control panel->add/remove programs->windows components->iis (internet information server->ftp)

Υπάρχει όμως και πιο εύκολος τρόπος, με κοινόχρηστους καταλόγους.

Στα windows αν θες να δεις τα κοινόχρηστα αρχεία και εκτυπωτές ενός υπολογιστή, π.χ. του 192.168.1.29 πατάς start->run και γράφεις

\\192.168.1.29

Δυστυχώς δεν έχω linux για να ξέρω αν λειτουργεί και σε linux, πάντως μεταξύ υπολογιστών με windows λειτουργεί (εκτός αν έχεις κάποιο firewall που δεν επιτρέπει την επικοινωνία).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...