Προς το περιεχόμενο

Ξαφνικά restart!

yiankap

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω το PC της υπογραφής, το οποίο στήθηκε πριν ένα μήνα.

Από την πρώτη μέρα και κατά την διάρκεια της εγκατάστασης των drivers, έκανε reset μόνο του, δεν έδωσα σημασία καθώς συνέβηκε μόνο μια φορά. Από τότε μου κάνει αραιά και πού πάλι restart, όταν πάω να εγκαταστήσω κάποιο πρόγραμμα. Π.χ. πριν από λίγο δοκίμασα να τρέξω το COD4 και μου έβγαλε ότι πρέπει να το τρέξω σε Safe Mode, εκεί μου έκανε restart πριν προλάβω να δώσω οτιδήποτε.

Αυτό που παρατήρησα είναι ότι το πρόβλημα είναι μόνιμο όταν ξεκινώ τον υπολογιστή με boot disk και μπαίνω σε Norton Ghost (μιλάμε για DOS) και έχω ξεχάσει τον USB δίσκο πάνω στο μηχάνημα. Πριν προλάβω να δώσω οποιαδήποτε επιλογή κάνει restart.

Tι φταίει ? Ασυμβατότητα? Χαλασμένο εξάρτημα? Τι?

Δημοσ.

Σίγουρα με το φλασάκι μπορει να δημιουργηθεί πρόβλημα,αλλά εδώ φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα τροφοδοσίας και μάλλον εντοπίζεται στην μητρική η οποία χρειάζεται έλεγχο...

Δημοσ.
Aπό θερμοκρασίες cpu είναι Ok?

Ναι από θερμοκρασίες μετά το restart βλέπω ότι είναι σε αρκετά χαμηλά επίπεδα.

Λέτε να φταίει το mobo????

To θέμα είναι ότι δεν μου το κάνει συνέχεια, μου το κάνει τυχαία και αυτό το έχω παρατηρήσει συνήθως κατά τις εγκαταστάσεις προγραμμάτων.Δηλαδή όταν το δουλεύω κανονικά είναι απροβλημάτιστο, οπότε στο service μπορεί να μην βγάλει πρόβλημα και να με χρεώσουν και από πάνω.

Το μόνο που μπορεί να συμβεί είναι να πάω να τρέξω το Norton Ghost 2005 σε DOS περιβάλλον με τον USB εξωτερικό δίσκο κουμπωμένο (με αποσυνδεδεμένο δουλεύει μια χαρά) όπου θα κάνει 100 % restart, αλλά και πάλι το service στο πλαίσιο μπορεί να πει ασυμβατότητα με το συγκεκριμένο πρόγραμμα επειδή είναι παλιό και τι να κάνουμε κλπ

Επισημαίνω ότι όλα τα parts του υπολογιστή με τα οποία έκανα την αναβάθμιση (RAM,mobo, cpu, VGA, Hard disk 640GB,DVD-R) είναι αγορασμένα από το Πλαίσιο.

Δημοσ.

καλημερα,πολλα μπορει να ειναι,1ον

>Από την πρώτη μέρα και κατά την διάρκεια της εγκατάστασης των drivers, έκανε reset μόνο του

δες τους drivers , 2ον

>είναι μόνιμο όταν ξεκινώ τον υπολογιστή με boot disk και μπαίνω σε Norton Ghost (μιλάμε για DOS)

,οταν το εγκατεστησες,εκανες δοκιμη το Norton Ghost,με το usb ,δηλαδη εκεινη τη ωρα,να βαλεις-βγαλεις το usb ? 3oν

>να πάω να τρέξω το Norton Ghost 2005 σε DOS περιβάλλον με τον USB εξωτερικό δίσκο κουμπωμένο

, τρεξε το Norton Ghost,και μετα να συνδεσης το usb, "τα usb" ετσι δουλευουν,δοκιμασε αυτα,και τα ξαναλεμε.το Norton Ghost που εχεις υποστιριζει usb εξωτερικο? .-

Δημοσ.
καλημερα,πολλα μπορει να ειναι,1ον
>Από την πρώτη μέρα και κατά την διάρκεια της εγκατάστασης των drivers, έκανε reset μόνο του

δες τους drivers , 2ον

>είναι μόνιμο όταν ξεκινώ τον υπολογιστή με boot disk και μπαίνω σε Norton Ghost (μιλάμε για DOS)

,οταν το εγκατεστησες,εκανες δοκιμη το Norton Ghost,με το usb ,δηλαδη εκεινη τη ωρα,να βαλεις-βγαλεις το usb ? 3oν

>να πάω να τρέξω το Norton Ghost 2005 σε DOS περιβάλλον με τον USB εξωτερικό δίσκο κουμπωμένο

, τρεξε το Norton Ghost,και μετα να συνδεσης το usb, "τα usb" ετσι δουλευουν,δοκιμασε αυτα,και τα ξαναλεμε.το Norton Ghost που εχεις υποστιριζει usb εξωτερικο? .-

Δεν πρόλαβα να βγάλω - βάλω το USB κάνει restart κατευθείαν. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι το Ghost, απλά εκεί το παρατηρώ μόνιμα. Με δίσκο συνδεδεμένο -> πρόβλημα με δίσκο αποσυνδεδεμένο ->οχι πρόβλημα. Το πρόβλημα εμφανίζεται τυχαία και συνήθως κατά την εγκατάσταση προγραμμάτων, απλά την πρώτη φορά ήταν κατά την διάρκεια εγκατάστασης των drivers, σε μετέπειτα εγκατάσταση δεν έβγαλε πρόβλημα. Ωστόσο όπως ανέφερα έβγαλε το πρόβλημα και όταν προσπάθησα να τρέξω το COD4 σε safe mode.

Δημοσ.

Τι συσκευές έχεις συνδεδεμένες πάνω γενικά?

(κάρτες δικτύου-κάρτες ήχου κλπ.)

Φαίνεται σαν κουλό driver conflict, από τα πιο άκυρα που μπορεί να συμβούν σε ένα Pc.

Προσωπικά είχα αντιμετωπίσει προβλήματα με μία linksys κάρτα δικτύου, η οποία είχε παίξει σε 4 διαφορετικά mobo/chipset, (σε ένα αρχαίο δεν θυμάμαι τι, σε p965,σε 680i,σε 780i) και στην P35ds4 δεν κατάφερα να την εγκαταστήσω ποτέ, μετά από άπειρα πειράματα/format/διαφορετικούς drivers, καθώς κατά την εγκατάσταση το PC "freez-αρε"...

Οπότε:

Αποσύνδεσε οτιδήποτε "extra" έχει το Pc πάνω από συσκευές.

Κάνε σε ένα partition format, και εγκατέστησε μόνο drivers, αφήνοντας αυτούς της κάρτας γραφικών τελευταίους.

Δοκίμασε να παίξεις κάποιο παιχνίδι. Συνέχισε βήμα-βήμα, και κάνε εγκατάστασεις γενικά των προγραμμάτων που χρησιμοποιείς.

Αν μέχρι εκεί πάνε όλα καλά, δημιούργησε ένα restore point, και ξεκίνα την εγκατάσταση των συσκευών που σου είπα πριν να αποσυνδέσεις.

Αν υπάρχει μία πιθανότητα να είναι hardware το πρόβλημα, θα είναι μάλλον στο τροφοδοτικό, αλλά θα σου πρότεινα να κάνεις πρώτα την παραπάνω διαδικασία.

Δημοσ.

Ακομα, αν τα restart προκαλουνται λογω προβληματος στο λειτουργικο μπορεις να κανεις: Δεξι κλικ στο My computer --> Properties --> Advanced (tab) --> Startup and Recovery Settings --> Ξετικαρε το Automatic Restart και ετσι υπαρχει μια πιθανοτητα τη στιγμη του restart να σου δειχνει μια blue screen (of death :P) με πληροφοριες για το/α αρχειο/α που προκαλεσαν το conflict...

Δημοσ.

Συνήθως τα restart από μνήμες ακολουθούν μετά από μία ωραιότατη BSOD, και επειδή δεν έχει αναφέρει κάτι τέτοιο, προς το παρών δεν δίνω πολλές πιθανότητες σε αυτή την περίπτωση.

Πάντως δεν έχει να χάσει και τίποτα να δοκιμάσει να τους δώσει λίγο ρεύμα, υπόθεση δευτερολέπτων είναι. :-)

Δημοσ.

λογικά για να κάνει μόνο του restart φταίει το τροφοδοτικό εμένα πριν εγκατάσταση των drivers της psyshic-x δεν bootαρε το pc αν δεν την έβγαζα από το ρεύμα και μετά οταν άνοιγε το λογισμηκό την σύνδεα και εγκατάσταση!!!!!Άρα είναι λίγο απίθανο να φταίνε τα περιφεριακά, μπορεί να έχει τόσα πολλά που να μην μπορεί να σηκόσει το τροφοδοτικό

Δημοσ.

Λοιπόν όσον αφορά τι έχω συνδεδεμένο πάνω, το PC εσωτερικά έχει αυτά :

CPU: Intel E7400

ASUS P5QL-SE

4 GB (2X2) TRANSCEND DDR2800,

ASUS EAH4670,

SB Audigy,

Pixelview DVB-T hybrid,

WD 640 + WS 250 + WD 160

SAMSUNG S223F DVD-R + ASUS E616P

2 FANS ΤΩΝ 120 mm - 1 FAN των 90 (του SOPRANO)

Εξωτερικά μόνιμα έχω το USB Wireless keyb - mouse set, τον δίσκο USB των 320 GB, την WLAN USB κάρτα και ένα USB hub 4 θέσεων.

Είναι "λίγο" το τροφοδοτικό????

@liopyr : Τι εννούσες να ανεβάσω λίγο τάση στις μνήμες ? Για πόσο τάση μιλάμε να δώσω και για πόσο διάστημα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...