Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις για αναβάθμιση με budget 150 ευρώ

john6945

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έπειτα από 5 χρόνια αποχαιρετώ εναν P4 και αποφασισα να στήσω ένα καινούριο συστηματάκι. Η χρήση του θα είναι κυρίως για media center (σύνδεση με av ενισχυτή) για 1080p mkv playback και mp3 jukebox και για κάνα ελαφρύ (πολύ ελαφρύ...) παιχνιδάκι. Τα parts που έχω μεχρι τώρα μαζί με αυτά που θα κρατήσω από το προηγούμενο pc είναι τα εξής:

1)Psu: Fortron 400 Watt

2) 1 Sata seagate 120 gb και ένα ide maxtor 200gb

3) dvd recorder lg

4 cpu: intel e5200 (πρόλαβα την προσφορά του πλαισίου με τα 50 ευρώ).

Οπότε χρειάζομαι ακόμα: και διαθέτω αυστήρά για αυτά μέχρι 150 ευρώ και να είναι όλα από το πλαίσιο μιας και δε θέλω να μπλέκω με rma από το eshop:devil:

1) motherboard: Οι απαιτήσεις μου εδώ είναι να έχει ενωματωμένη κάρτα γραφικών και ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ να βγάζει coaxial ή opical έξοδο ώστε να κάνει bitstream μεταφορά hd (7.1) ήχου στον ενισχυτή που θα αναλαμβάνει την αποκωδικοποίηση. (Αν σε αυτό το budget μου βρείτε καμία με hdmi:-D:-D!!!

2) 4 gb ram στα 800 mhz (τα timings δεν είναι προτεραιότητα γιατί δε θα επιχειρήσω overcloking)

3) case. Εδώ δεν υπάρχουν περιορισμοί. Δε θέλω κάποιο htpc κουτί. Απλώς να είναι ανεκτής ποιότητας! και σχετικά ευρύχωρο.

Και μια ακόμα ερώτηση. Το τροφοδοτικό θα αντέξει αυτά που προανέφερα+ μια gpu ati 4670 που σκέφτομαι να βάλλω μελλοντικά ή θα μου σκάσει στα μούτρα? Είναι μεν επώνυμο αλλά το έχω κοντά 4 χρόνια και το ψιλοφοβάμαι.

Αυτά ήθελα να ρωτήσω. Ευχαριστώ προκατοβολικά για τη βοήθεια σας!

• Moderators
Δημοσ.

Kαι μητρικη με optical ή coaxial και ανεκτης ποιοτητας κουτι και 4GB ραμ, σε 150€ δε χωρανε φιλε μου.

40 οι ραμ (τουλαχιστον)

36 το κουτι (τουλαχιστον)

=76€.

Αρα πας για μητρικη με... 74€!!

Και σε 74€μητρικη, ουτε λογος για coaxial ή Optical.

Δημοσ.

Είχα υπόψιν μου αυτή http://www.asus.com/products.aspx?modelmenu=1&model=2068&l1=3&l2=11&l3=563&l4=0 με 50 ευρώ από το πλαίσιο, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω αν βγάζει ψηφιακή έξοδο... Όσο για το τροφοδοτικό πώς το βλέπεις? Θα φάω κάνα πυκνωτή στο κεφάλι?

• Moderators
Δημοσ.

Οχι δε θα φας πυκνωτη στο κεφαλι.

Ποσα Α λεει στο αυτοκολλητακι του το PSU οτι δινει στις +12v γραμμες?

Οσο για τη μητρικη, οπως ειπα coaxial ή optical δεν εχει ουτε με σφαιρες.

Το επιβεβαιωνει κι αυτη τη φωτο MB775P5KPLCM.jpg

• Moderators
Δημοσ.

Κανει, αν μας πεις και το πως θα βγαλει τον "ολα σε ενα ψηφιακο ηχο" απο αυτο το connector για να το συνδεσει στον ενισχυτη.

Αυτο αν δε κανω λαθος ειναι για συνδεση με καρτα γραφικων (να περναει τον ηχο απο το HDMI της).

Δημοσ.

την κάνει μια χαρά αλλά πρέπει με κάποιο τρόπο (εξωτερικό panel ή κάτι τέτοιο) να συνδέεται με τη μητρική και να βγάζει την optical ή coaxial έξοδο βύσμα. Πάντως μου φαίνεται τα 192KHz/24-bit που υπόσχεται να τα βγάζει με αναλογική έξοδο...

• Moderators
Δημοσ.

Να συνδεεται τι με τη μητρικη? Αφου και ο connector πανω στη μητρικη ειναι :P

Αν εννοεις να συνδεεται το πανελ, ναι (θεωρητικα τουλαχιστον), αλλα πού θα βρουμε πανελ?

192/24 μια χαρα βγαινουν και απο αναλογικη, εχω κανει και εγγραφες σε τετοια ποιοτητα απο αναλογικη.

Δημοσ.
Κανει, αν μας πεις και το πως θα βγαλει τον "ολα σε ενα ψηφιακο ηχο" απο αυτο το connector για να το συνδεσει στον ενισχυτη.

Αυτο αν δε κανω λαθος ειναι για συνδεση με καρτα γραφικων (να περναει τον ηχο απο το HDMI της).

μπορει και να ειναι γι αυτο ημουν επιφυλακτικος καθως δεν εχω εμπειρια διασυνδεσης απο μητρικη ψηφιακου ηχου

Δημοσ.

Μάλλον έλυσα το πρόβλημα με τον ήχο... Μόλις παρατήρησα ότι η Audigy 2zs (όχι η platinum με το panel δυστυχώς!!!) που είχα στο παλιό pc και σκεφτόμουν να ξεφορτωθώ λέει ότι έχει digital out ! Όμως το βγάζει σε mini-jack. Τώρα πρέπει να βρω αντάπτορα για να κάνω το minijack θηλυκό coaxial? Υπάρχει τέτοιο πράγμα άραγε??? Όσο για το τροφοδοτικό μόλις ξεκοιλιάσω το παλιό pc θα σας πω!

Δημοσ.
Τώρα πρέπει να βρω αντάπτορα για να κάνω το minijack θηλυκό coaxial? Υπάρχει τέτοιο πράγμα άραγε? !

Φυσικά και υπάρχει στα περισσότερα μαγαζιά με ηλεκτρονικά και με κόστος κάτω των €5... ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...