Προς το περιεχόμενο

προβλημα με εξωτερικο σκληρο δισκο μετα απο εγκαταστση ubuntu 8.10

maik36

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετα απο εγκατασταση του ubuntu 8.10 σε εξωτερικο σκληρο δικσο τα windows vista δεν τον βλεπουν καθολου.πως μπορω να διαγραψω το ubuntu και να επαναφερω τον εξωτερικο σκληρο δισkο στην αρχικη του κατασταση σε ntfs format και τον loader των windows χωρις το ubuntu?

Δημοσ.

Δεν τον βλέπουν γιατί τα windows βλέπουν μόνο ntfs. Για να τον κάνεις φορματ σε ntfs μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα πρόγραμμα όπως το Norton Partition Magic, αλλά μετά το φορματ θα είναι τελείως άδειος.

Δημοσ.
Δεν τον βλέπουν γιατί τα windows βλέπουν μόνο ntfs. Για να τον κάνεις φορματ σε ntfs μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα πρόγραμμα όπως το Norton Partition Magic, αλλά μετά το φορματ θα είναι τελείως άδειος.

οχι και νλεπουν μονο NTFS...

Στα vista μπορεις να δεις ακομα και ext3 με την προσθηκη συγκεκριμενου προγραμματος

Για να επαναφερεις το boot των vista αυτο γινεται λογικα οπως στα XP με χρηση εντολων fixboot και fixmbr, διαδικασια θα βρεις ευκολα στο internet αλλα νομιζω και εδω μεσα. Η αλλαγη σε NTFS του αλλου σκληρου γινεται και μεσα απο τα vista στο device manager δε χρειαζεται αλλο προγραμμα γι αυτο, ασε που το partition magic δεν ξερω αν εχει βγαλει συμβατη εκδοση σε vista (θα το googlαρω)

Δημοσ.

οκ δεν με πειραζει να χασω τα αρχεια αλλα πως θα του κανω format αφου δεν τον βλεπουν τα windows?θα τον δει το Norton Partition Magic μονο του? πρωτα ομως δεν θα πρεπει να επαναφερω τον boot loader στην αρχικη του κατασταστη αλλοιως θα εχω προβλημμα αφου αν δεν εχω συνδεμενο τον εξωτερικο δισκο δεν ανοιγει ο υπολογιστης απο windows

Δημοσ.
οκ δεν με πειραζει να χασω τα αρχεια αλλα πως θα του κανω format αφου δεν τον βλεπουν τα windows?θα τον δει το Norton Partition Magic μονο του? πρωτα ομως δεν θα πρεπει να επαναφερω τον boot loader στην αρχικη του κατασταστη αλλοιως θα εχω προβλημμα αφου αν δεν εχω συνδεμενο τον εξωτερικο δισκο δεν ανοιγει ο υπολογιστης απο windows

τα vista αν κοιταξεις θα τον βλεπουν στο device manager λογικα για δες το

θα πρεπει να πας σε recovery console απο το cd εγκαταστασης των vista, δεν το γραψα νομιζω πριν αυτο

Δημοσ.
Στα vista μπορεις να δεις ακομα και ext3 με την προσθηκη συγκεκριμενου προγραμματος

Το οποιο θα σου γ@μησει τα permissions και το ownership.

Δημοσ.
Το οποιο θα σου γ@μησει τα permissions και το ownership.

μπορεις να μου δωσεις καποιο παραδειγμα γιατι δεν εχω αντιμετωπισει καποιο προβλημα μεχρι στιγμης

Δημοσ.
Εξαρταται ποιον driver χρησημοποιεις. O fs-driver.org παντως μου ειχε διαλυσει ενα partition παλιοτερα.

χρησιμοποιησα το ext2IFS το οποιο δε μου δημιουργησε προβλημα. Το ιδιο λεμε απ ο,τι ειδα :lol:

Δημοσ.

το ext2IFS το εχω ηδη εγκαταστησει αλλα και παλι τα vista δεν βλεπουν τον εξωτερικο δισκο αλλα απο το device manager τον βλεπω χωρις φυσικα επιλογη για format..

Δημοσ.
το ext2IFS το εχω ηδη εγκαταστησει αλλα και παλι τα vista δεν βλεπουν τον εξωτερικο δισκο αλλα απο το device manager τον βλεπω χωρις φυσικα επιλογη για format..

δεν εχει επιλογη καταργηση τομου?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...