kostas18700 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Παιδια το μεταφερω εδω.Τα logitech z-5500 τα εχω συνδεση με οπτικη ινα με καρτα ηχου και δεν βγαζουν ρυθμιση dts:shock: -----Προστέθηκε 31/1/2009 στις 04 : 27 : 13----- Η καρτα ηχου που εχω εχει αποκωδικοποιητη για dolpy digital EX και dts
apoxa2 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Και εμενα ειναι και λεει 24bit/96khz δειγματοληψια αλλα δεν βγαζει dts επιλογη
haHa Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Ο ηχος της μουσικης που ακουτε ειναι δικαναλος. Πρεπει λοιπον να ακουγεται μονο απο τα 2 ηχεια. Οταν το βαζετε να ακουγεται απο ολα σαν ψευδοsurround , απλα τον παραμορφωνεται κ δεν τον ακουτε ετσι οπως τον εγραψε ο μουσικος. Οποτε δεν εχει νοημα να ακουτε μουσικη απο ολα τα ηχεια, εκτος αν θελετε να ακουτε χαμηλοτερης ποιοτητας μουσικη. Τελος, η καρτα υποστηριζει dts, δηλαδη περναει τον πολυκαναλο ηχο απο ταινιες ωστε να τον ακουτε απο ολα τα ηχεια. Αν εσεις θελετε να ακουτε δικαναλο ηχο σαν ψευδοdts, τοτε θελετε η καρτα να υποστηριζει κωδικοποιηση(οχι αποκωδικοποιηση-περασμα ηχου οπως στο παραδειγμα απο πανω με τις ταινιες) δικαναλου ηχου σε dts. Πρεπει να εχει δηλαδη την δυνατοτητα για DTS Neo:PC . Πραγμα που οπως ειπα ειναι τελειως αχρηστο για μουσικη, γιατι το μονο που κανει ειναι να την χαλαει..
apoxa2 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Σ ευχαριστω για την διαφωτηση στις ταινιες ομως που υποστηριζουν dts θα βγαζει στο control panel dts??Και κατι ακομα με οπτικη ινα δεν επρεπε να παιζει πιο καλα?Εμενα παιζει πιο σιγα χωρις μπασα.Ευχαριστω -----Προστέθηκε 31/1/2009 στις 05 : 51 : 07----- Μηπως φταιει το καλωδιο της οπτικης το πηρα 15ευρω apo mediamarkt μηπως θελει πιο καλο η δεν παιζει ρολο??
kostas18700 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Απο οτι ξερο δεν παιζει ρολο το καλωδιο στις οπτικες ινες(μονο) -----Προστέθηκε 31/1/2009 στις 06 : 20 : 31----- Νομιζω δεν ειμαι απολυτα σιγουρος.Ας διαφωτισει καποιος!?
G_Zisis Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Στην οπτική ίνα δεν παίζει σχεδόν καθόλου ρόλο το καλώδιο,διότι το σήμα είναι ψηφιακό.
vagpap Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Για να εμφανίσει σήμα DTS θα πρέπει κατά την αναπαραγωγή ταινιών ή άλλου σήματος DTS να έχετε επιλέξει από την κάρτα ήχου σας να κάνει Passthrough το σήμα. Με απλά λόγια, να το "περνάει" όπως είναι στην οπτική έξοδο και να μην αναλαμβάνει αυτή την αποκωδικοποίηση. Αντίστοιχη είναι και η ρύθμιση για το Dolby Digital σήμα.
haHa Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Το καλωδιο δεν παιζει καθολου ρολο. Κ το πηρες κ αρκετα ακριβα. -----Προστέθηκε 31/1/2009 στις 08 : 34 : 24----- Για να εμφανίσει σήμα DTS θα πρέπει κατά την αναπαραγωγή ταινιών ή άλλου σήματος DTS να έχετε επιλέξει από την κάρτα ήχου σας να κάνει Passthrough το σήμα. Με απλά λόγια, να το "περνάει" όπως είναι στην οπτική έξοδο και να μην αναλαμβάνει αυτή την αποκωδικοποίηση. Αντίστοιχη είναι και η ρύθμιση για το Dolby Digital σήμα. Ακριβως!!! -----Προστέθηκε 31/1/2009 στις 08 : 37 : 06----- Σ ευχαριστω για την διαφωτηση στις ταινιες ομως που υποστηριζουν dts θα βγαζει στο control panel dts??Και κατι ακομα με οπτικη ινα δεν επρεπε να παιζει πιο καλα?Εμενα παιζει πιο σιγα χωρις μπασα.Ευχαριστω Δεν παιζει πιο καλα με την οπτικη? Μιλαω για ποιοτητα, οχι για ενταση. Η ενταση ειναι ενοχλητικα χαμηλη? Πιστευω πως οχι. Απλα ειναι πιο χαμηλη ,γιατι πριν επαιζαν ολα τα ηχεια σου , ετσι ειχε λιγο μεγαλυτερη ενταση, αλλα ταυτοχρονα χαλαγαν τον ηχο..
apoxa2 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Οχι ειναι απλα πιο χαμηλη και παιζει πιο λιγο στο sub αλλα εχει πιο καλη ποιοτητα...Η ρυθμιση αυτη πως γινεται απο που δεν ξερο???Απο το panel της καρτα ηχου?? -----Προστέθηκε 31/1/2009 στις 08 : 47 : 45----- Το καλωδιο ηταν 5μετρο για αυτο -----Προστέθηκε 31/1/2009 στις 08 : 50 : 38----- Passthrough????
haHa Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Οχι ειναι απλα πιο χαμηλη και παιζει πιο λιγο στο sub αλλα εχει πιο καλη ποιοτητα...Η ρυθμιση αυτη πως γινεται απο που δεν ξερο???Απο το panel της καρτα ηχου?? Δοκιμασε το sub να το αυξησεις απο τα ηχεια σου κατευθειαν.. Για το dts, βαλε μια ταινια με πολυκαναλο ηχο κ απο το προγραμμα αναπαραγωγης που χρησιμοποιεις (powerdv ή vlc κλπ) ψαξε για επιλογη passthrough. Τοτε θα περναει ηχος 5.1 στα ηχεια! -----Προστέθηκε 31/1/2009 στις 08 : 47 : 45----- Το καλωδιο ηταν 5μετρο για αυτο Οκ, τοτε!
Xorxhs! Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 to αρχειο που παιζεται πρεπει να ειναι σε μορφη dts,διαφορετικα δε θα σου παιξει.Κατεβασε ενα demo για dts και τεσταρε απο εκει
kostas18700 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Παντως εγω που εχω το powerdvd δεν εχει τετοια επιλογη passthrough απλα βαζεις spdif/out στα speaker ουτε στο control της καρτας υπαρχει...???:-( -----Προστέθηκε 1/2/2009 στις 01 : 29 : 29----- Mπορει να μην υπαρχει στην καρτα ηχου τη δικια μου.Δεν μπορω να καταλαβω την λειτουργια αφου εχω optical παει ψηφιακα το σημα κατευθειαν στα ηχεια οπως ειναι και εκει πρεπει να το κανει dts σε ταινια π.χ. που υποστηριζει
haHa Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Παντως εγω που εχω το powerdvd δεν εχει τετοια επιλογη passthrough απλα βαζεις spdif/out στα speaker ουτε στο control της καρτας υπαρχει...???:-( Αυτο αρκει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.