Προς το περιεχόμενο

Η ελαφρυτερη διανομη

BonJovi1000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με τα εφφε εχει σχεση η καρτα γραφικων. Εγω εχω μια MX440 64MB και το Compiz παει σφαιρα (μια φορα στο τοσο που το ενεργοποιω). Με 128ΜΒ και λογικα καλυτερο clock speed δεν νομιζω να εχει προβλημα (αρκει να μην ειναι ΑΤΙ και η διανομη να εχει xorg 1.5)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Το δικο μου το kde4, που ειναι σε virtualbox και κανει χρηση του ενος απο τους 2 πυρηνες που ειναι στα 2.2Ghz και 768ΜΒ μνημης, μπορω να πω οτι παει πολυ καλα.

Χωρις ενεργα εφε παντα γιατι ειναι virtualization.

Xfce είναι ωραίο για εφέ σε σχετικά παλιούς υπολογιστές γιατί έχει δικό του compositing manager, και με το wbar συνδυάζεται πολύ καλά.

προσωπικά δε συμπαθώ πια το xfce, σε αρχάριους φίλους με παλιούς υπολογιστές προτείνω lxde, λόγω συνδυασμού απλότητας και κομψότητας.

θεωρώ λοιπόν κι εγώ κυρίως το Crunchbang, αλλά και το νέο Knoppix πολύ καλές επιλογές.

το Puppy αν και του έχω αδυναμία ως live cd,

αφού το εγκατέστησα, δεν μπορούσα να σβήσω τον υπολογιστή εκτός κι αν πατούσα το κουμπί, οπότε θέλοντας και μη το αποχωρίστηκα...:fear:

Xfce είναι ωραίο για εφέ σε σχετικά παλιούς υπολογιστές γιατί έχει δικό του compositing manager, και με το wbar συνδυάζεται πολύ καλά.

προσωπικά δε συμπαθώ πια το xfce, σε αρχάριους φίλους με παλιούς υπολογιστές προτείνω lxde, λόγω συνδυασμού απλότητας και κομψότητας.

θεωρώ λοιπόν κι εγώ κυρίως το Crunchbang, αλλά και το νέο Knoppix πολύ καλές επιλογές.

αφού το εγκατέστησα, δεν μπορούσα να σβήσω τον υπολογιστή εκτός κι αν πατούσα το κουμπί, οπότε θέλοντας και μη το αποχωρίστηκα...:fear:

ποια ειναι τα αρνητικα του lxde?

το Crunchbang απο ετοιμους οδηγους πως τα παει?επισης ερχεται με lxde?

Spoiler

αφού το εγκατέστησα, δεν μπορούσα να σβήσω τον υπολογιστή εκτός κι αν πατούσα το κουμπί, οπότε θέλοντας και μη το αποχωρίστηκα...

δεν το λυπάσαι το καϋμένο ?

ctrl+alt+F2

ctrl+alt+del

σίγουρα το ξέρεις

ξαναβλ'το γρήγορα ! γάβ γάβ

.

ποια ειναι τα αρνητικα του lxde?

το Crunchbang απο ετοιμους οδηγους πως τα παει?επισης ερχεται με lxde?

το Crunchbang είναι ένα custom Ubuntu, ο δημιουργός του είναι φοβερός τύπος,

αρχικά το έφτιαχνε καθαρά για προσωπική χρήση, σε κάποια φάση το ανέβασε στο blog του, and the rest is history.

αφού βασίζεται στο ubuntu σίγουρα σε καλύπτει από άποψη υποστήριξης υλικού, ειδικά για σχετικά παλιό μηχάνημα.

το Crunchbang χρησιμοποιεί σχεδόν όλα τα προγράμματα που περιλαμβάνονται στο lxde. (openbox,pcmanfm,lxpanel).

αν χρειαστείτε βοήθεια με τα ελληνικά στο lxde, ή για κάτι άλλο, εδώ είμαστε εμείς.

φίλτατε gtroza, πρέπει να έπεσα σε bug, κάτι σαν αυτό.

εννοείται ότι αναμένω το deep thought με αγωνία.:-D γουφ.

φίλτατε gtroza, πρέπει να έπεσα σε bug, κάτι σαν αυτό.

εννοείται ότι αναμένω το deep thought με αγωνία. γουφ.

ανακούφιση !

σ' ένα amd k6 που τρέχω 2.17

μερικές φορές γίνεται

αλλά το puppel (4.1) που τρέχω σ' ένα presario, δεν έχει συμβεί

όπως και με αρκετά άλλα που δοκιμάζω συχνά

ευχαριστώ για το φίλτατε

.

Παιδιά όλες οι διανομές Linux μπορούν να γίνουν όσο ελαφριές θέλεις. Στη δουλειά το Ubuntu 7.10 που έχω τρέχει με 80ΜΒ μνήμη και boot time γύρω στα 45 δεύτερα. Στο σπίτι το Debian τρέχει με 30ΜΒ μνήμη και boot time 25 δεύτερα. Του σπιτιού είναι κάπως πιο responsive στις εφαρμογές που τρέχω παρ' ότι είναι πολύ παλιότερος επεξεργαστής αλλά και τα 2 συστήματα είναι αρκετά light.

Αν εννοείς ποια διανομή είναι από την εγκατάσταση light, τότε ψάχνεις διανομές που μετά το install σου δίνουν minimal system και μετά βάζεις μόνος σου ότι θελήσεις (gentoo, arch, frugalware, debian κτλ)

παντως ρε παιδια εμενα επι μονιμου βασεως τρωει 700 απο την ραμ.....το οτι για εφε κτλ δεν χρειαζεσαι καρτα και επεξεργαστη το βλεπω...αλλα απο ραμ....και το παιδι εχει 500....μαλλον εχω καταληξει σε chruncbang...τωρα για debian και archlinux σε παντελως αρχαριο δεν το κοβω.....

Καλά, τόσα πολλά Mbytes μνήμη που τα βρίσκετε; Στα μηχανάκια που φτιάχνετε αναφέρεσαι;

'Οχι, αυτό είναι το workstation μου. Πολιτική της εταιρείας να έχουν όλοι Ubuntu :cry:

Αυτά που φτιάχνω τρέχουν Gentoo-ish διανομή :devil:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...