Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση Η/Υ με athlon 939 3.5 για κατεβαστήρι μειωμένης κατανάλωσης

Captain Nemo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ενα παλιό υπολογιστή που τον χρησιμοποιώ σαν δευτερέυουσα μονάδα και θέλω να τον αναβαθμίσω και να μειώσω το ρεύμα που καταναλώνει.Η χρήση του είναι ως κατεβαστήρι και πότε πότε η παρακολούθηση ταινιών και η εγγραφή τηλεοπτικών προγραμμάτων.Εχει τα εξής εξαρτήματα: κουτί Cooler master stacker, psu tagan 480w, cpu athlon 939 3.5, mobo a8n32-sli deluxe, graphic card 2 X 6600 GT SLI,audio card creative audigy 2, hard disk 1 X raptor 74 gb 3 X wd 200 gb, 3 dvd rom ,1 pci tv tuner.Σκέφτομαι να αφαιρέσω κάποια εξαρτήματα να αναβαθμίσω κάποια αλλα εξυγχρονίζοντας το και να το χρησιμοποιώ 24/7 σαν κατεβαστήρι και περιστασιακά σαν media player.Τροφοδοτικό μαλλον θα το κρατίσω, τους 3 σκληρούς των 200 λέω να τους μετατρέψω σε εναν ίσως green power κάρτες γραφικών μάλλον θα τις αλάξω με μία σύγχρονη που να παίζει με άνεση high definition ή θα με καλύπτει και μία onboard ; η audio card δεν γνωρίζω αν εχει μεγάλη κατανάλωση.Απο επεξεργαστή δεν ξέρω τι να προτιμήσω θέλω να δώ διαφορά απο τον 3.5 αλλά να είναι μικρής κατανάλωσης ισως AMD X 2 5050e ή Phenom X4 9450e ή Brisbane G2 Athlon 64 X2 5600+ ή Core 2 Quad Q8200S ή Core 2 Quad Q9550S είχα διαβάσει κάπου οτι ενας γρηγορότερος επεξεργαστής είναι ενεργειακά πιο οικονομικός επειδή διεκπαιρεώνει συντομότερα τις εργασίες.Δέν θέλω να ξοδέψω πολλά και ίσως προσπαθήσω να τα εγκαταστήσω μόνος μου.Ακούω γνώμες.

• Moderators
Δημοσ.

Εχεις υποψη σου βεβαια οτι για να παρεις οποιονδηποτε αλλον επεξεργαστη χρειαζεται να αλλαξεις μητρικη ε?

Δημοσ.
Εχεις υποψη σου βεβαια οτι για να παρεις οποιονδηποτε αλλον επεξεργαστη χρειαζεται να αλλαξεις μητρικη ε?

Ναι, εχω δεί οτι ξεκινάνε απο 20 ευρώ αλλα πρώτα πρέπει να καταλήξω στον επεξεργαστή AMD ή PENTIUM και μετά καταλήγω και σε μητρική.Αυτή που εχω νομίζω έπαιρνε μέχρι AMD X 2 4800+ 939 ή FX-60 ή FX-62

• Moderators
Δημοσ.

Ναι μονο που εχουν καταργηθει χρονια τωρα αυτοι οι επεξεργαστες για socket 939 και ειναι δυσευρετοι.

Επισης, οι μητρικες ξεκινανε απο 40 ευρω για τις πιο απλες λυσεις και οχι απο 20.

Θα σου προτεινα καποιον Energy Efficient AMD (οπως ο 4850e ή ο 5050e). Δε χρειαζεσαι παραπανω (για κατεβαστηρι εννοειται).

Απλα οπως ειναι διατυπωμενο το πρωτο ποστ δε βγαινει και πολυ νοημα για το τι θες να βαλεις πού, γιαυτο και δεν ειχες απαντησεις απο αλλα μελη.

Δοκιμασε να του κανεις μια επεξεργασια και να το γραψεις λιγο καλυτερα. :-)

Δημοσ.
Επισης, οι μητρικες ξεκινανε απο 40 ευρω για τις πιο απλες λυσεις και οχι απο 20. :-)

Ευχαριστώ για τις άμεσες διευκρινήσεις απλά στο skroutz που κοίταξα ξεκινάνε απο 23 ευρώ για 775.Άπλώς θέλω να αναβαθμίσω ενα παλιό σύστημα που να λειτουργεί 24/7 σαν κατεβαστήρι, σαν δεύτερη μονάδα με μειωμένη κατανάλωση αλλα περιστασιακά να μπορεί να κάνει και τίποτα άλλο χωρίς να αχρηστέψω ολα τα παλία εξαρτήματα.

Δημοσ.

Απλά πράγματα: αφαίρεσε τη μία 6600 και άλλαξε τους δίσκους με ένα μεγάλο όπως λες. Αν έχεις όρεξη για πειράματα, δοκίμασε να κάνεις κι ένα underclock στον Athlon (όταν δεν θα βλέπεις ταινίες).

Btw, παίζει να είναι και το μοναδικό κατεβαστήρι σε Stacker στον κόσμο :-)

Δημοσ.

Βγάλε CPU, mobo, μνήμες, κάρτες γραφικών και τους 3 200αρηδες δίσκους.

Αντικατέστησε με τα εξής:

AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5050e Box

ASROCK A780GM-LE

KINGSTON KVR800D2N5/2G 2GB PC6400 800MHZ VALUE RAM

Western Digital 1TB HDD (16MB Caviar Green, Sata II, WD10EACS)

To σύνολο της αναβάθμισης φτάνει τα 220€. Κάρτα γραφικών δεν χρειάζεσαι, μεγαλύτερο επεξεργαστή δεν χρειάζεσαι, περισσότερη μνήμη δεν χρειάζεσαι.

Η κατανάλωση σε ένα τέτοιο setup είναι υποδειγματική, τόσο ο 5050 όσο και η 3200 IGP καίνε πολύ λίγο και είναι ιδανικά κομμάτια για 24/7 λειτουργία.

Δημοσ.

Χωρίς διάθεση trolling οι green ( failed performance-wise ) δίσκοι μάλλον δεν θα σώσουν τον πλανήτη... Πολύ marketing για το τίποτα :devil:

PS: o 5050e είναι αστέρι για τις δουλείες που περιγράφεις ;)

Δημοσ.
Χωρίς διάθεση trolling οι green ( failed performance-wise ) δίσκοι μάλλον δεν θα σώσουν τον πλανήτη... Πολύ marketing για το τίποτα

Ποιος νοιάστηκε για το performance, ή για την κατανάλωση?...μιλάμε για media storage δίσκο, που σου δίνει 1Τ με 84euro. Για λειτουργικό και προγράμματα, ο φίλος έχει ήδη τον raptorα...απλά η καλύτερη επιλογή για την περίπτωση του (ναι, πολύ καλύτερη από 1 ή 2 AAKS)...;)

Για storage (και μόνο storage) τον συνιστώ ανεπιφύλακτα, είναι κρύος, οικονομικός και αξιόπιστος.

Δημοσ.

Δηλαδή λες ότι στο κατεβαστήρι, που αλλάζει ένα κάρο πράγματα για να σώσει λίγα watt, θα κρατήσει τον Raptor; FAIL

Κρύος και φθηνός ναι, αν και με +5€ παίρνει τον Samsung που είναι πιο γρήγορος, όσο για το αξιόπιστος με τις μαγκιές των 5400-7200 κράτα μια επιφύλαξη ;)

Δημοσ.

FAIL?...:-(

Γιατί να μην τον κρατήσει? Αφού τον έχει ήδη, και οι διαφορές στα watt είναι αρκετά μικρές.

To ξαναγράφω, οι επιδόσεις είναι εντελώς άσχετες για ένα δίσκο που προορίζεται για media storage. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η αξιοπιστία, και τα $/gb και watt/gb ratios (το δεύτερο έχει νόημα για αυτούς που δουλεύουν με arrays). Επιπρόσθετα, θεωρώ τους WD ως πιο αξιόπιστους (σε home προϊόντα) από τον ανταγωνισμό, και μάλιστα με διαφορά.

Από εκεί και πέρα, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα...γνώμες δίνουμε για να βοηθήσουμε τον φίλο Captain Nemo...:-)

Δημοσ.

Απλώς θέλω μείωση της κατανάλωσης οχι ελαχιστοποίηση οπότε τον raptor λέω να τον κρατήσω για το λειτουργικό.Αξίζει να περιμένω για mobo με ΑΜ3 ή είναι καλή στιγμή να κινηθώ και τώρα;Σκέφτομαι οτι το mobo θα ηταν καλό να υποστηρίζει και κάποιες νέες τεχνολογίες όπως E-SATA , θύρα HDMI επειδή θα το κρατήσω αρκετά.Η προβολή high definition video για τις onboard κάρτες γραφικών είναι εφικτή;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...