Προς το περιεχόμενο

Απλή Φθήνή 22"

moca

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, όπως φαίνεται και από τον τίτλο, ψάχνω άμεσα για κάτι απλό και φθηνό σε διαγώνιο 22". Σαφώς και πάω για ΤΝ panel αλλά ακόμα και εκεί η διαφορά τιμών από μοντέλο σε μοντέλο είναι πολύ μεγάλη.

Με ένα πρόχειρο ψαξιματάκι που έκανα, στις 22" υπάρχουν :

- TN οθόνες χωρίς DVI απο 136e

- TN οθόνες με DVI απο 170e = 25% πιο ακριβές :rolleyes:

- TN οθόνες μέχρι 300e = 125 % πιο ακριβές :rolleyes::rolleyes:

Τώρα 2 πραγματάκια για μένα :

- δεν είμαι γραφίστας/φωτογράφος, είμαι μάλλον ο μέσος χρήστης με άπειρο μάτι

- την οθόνη τη θέλω για τα συνηθισμένα (λιγο office, λιγο gaming, λιγο ταινίες, λιγο web)

- δε με νοίαζει να είναι όμορφη και να ψήνει καφέ, να έχει καλή εικόνα θέλω

- περνάω αρκετές ώρες μπροστά στο pc (δεν έχω γκόμεναα αυτό τον καιρό)

- έχω κάρτα ΑΤΙ 4870 1GB

Και τώρα στο διαταύτα, αφου όλες είναι TN, με παρόμοια χαρακτηριστικά (φωτεινότητα, χρόνος απόκρισης, γωνίες θέασης) η λογική μου λέει πάρε αυτή LG W2234S-BN με 136e. Η εμπειρία σας, όμως, τί λεεί? Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο που να δικαιολογεί το επιπλέον κόστος?

Ευχαριστώ και σόρρυ για το μεγάλο post :o

Δημοσ.

αν εχεις τα χρηματα το dvi εννοείται

σαν μαρκα προτεινω samsung k philips

και να θυμασαι οτι pc θα αλλαξεις πολλες φορες ,οθονη ισως ποτε

Δημοσ.

Επομένως, αυτή http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.169522 είναι ο,τι πρέπει, σωστά? Έχει και DVI, είναι και Samsung, κάνει και μόνο 169ε.

Δημοσ.

και εμένα έτσι μου είχαν πει και έδωσα 400 euro σε οθόνη. Τελικά το μόνο που χρειάστηκε να αλλάξω είναι η οθόνη γιατί χάλασε 2 μήνες μετά την εγγύηση.

Το "ποτέ" πλέον δεν παίζει σε αυτά τα συστήματα γιατί και να μην θες να προσαρμόζεσαι στην νέα τεχνολογία φροντίζουν οι κατασκευαστές γι αυτό.

Ειδικά για την οθόνη εγώ μετά από ψάξιμο κατέληξα στο εξής συμπέρασμα: πήγαινε και δες τες ανοιχτές και πάρε αυτή που σου αρέσει. Τα χαρακτηριστικά δεν λένε πάντα την αλήθεια.

• Moderators
Δημοσ.

Φιλε moca, θα σου προτεινα μια οποιαδηποτε LG, για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο, καθως ολες συνοδευονται με εγγυηση 0 pixel. (και ειναι πολλες οι ατιμες...)

Επισης, αν μπορεις να διαθεσεις καπου στα 300€, θα σου προτεινα να πας σε 24". [η LG δινει ΚΑΙ εκει 0 pixel εγγυηση]

Πολλα, παρα πολλα τα € διαφοράς τους, αλλα ειναι μεγαλη η διαφορά και στη χρηση της. Υποστηριζει full HD (αρα βλεπεις τις Full HD ταινιες στη φυσικη τους αναλυση), και επισης οταν εισαι σε desktop, ο,τι παραθυρο σε "ενοχλει" προσωρινα απλα το πιανεις και το "πετας" πιο εκει... Εχει τεραστια επιφανεια εργασιας, λογω αναλυσης. ;)

Και σου προτεινω 24", διοτι και η 4870 1GB ειναι σε θεση να τα βγαλει περα και με το παραπανω σε αυτη την αναλυση.

Δημοσ.

Εγω φιλε πριν λιγες μερες πηρα την W2252TQ και ειμαι υπερευχαριστημενος.

Οσο για το dvi που λενε μερικα παιδια, εχω συνδεσει την οθονη και με dvi και χωρις και φυσικα δεν καταλαβα καμια διαφορα.

Απο τη στιγμη που οπως λες ψαχνεις για κατι απλο και φθηνο μην το σκεφτεσαι καθολου για 24'', και οι 22αρες ειναι πολυ μεγαλες οποτε αν προερχεσαι απο καμια 19αρα ή ακομα μικροτερη οθονη θα παθεις σοκ με τις 22''.

Την οθονη αυτην την πηρα γιατι ειχε την μεγαλυτερη αποκριση απο ολες τις αλλες 22αρες και για το παιχνιδι που παιζω ειναι αρκετα σημαντικος παραγοντας.

Επισης επειδη ανεφερες οτι θελεις να εχει καλη εικονα σε ενημερωνω οτι με τις εργοστασιακες ρυθμισεις η οθονη χανει πολλα, αλλα αν περασεις απο 'δω τα παντα μετα θα σου φανουν τελεια.

Τελος μην ξεχνας κατι πολυ σημαντικο LG = O pixel εγγυηση.

• Moderators
Δημοσ.

Λοιπον. Ας ξεκαθαρισουμε καποια πραγματακια:

Η 22" εχουν την ιδια αναλυση και αρα τον ιδιο ωφελιμο χώρο με τις 20".

Αν καποιος εχει 17-19", πηγαινοντας σε 20-22", θα εχει μολις 26 πιξελ περισσοτερα σε υψος. Αυτο δεν αποτελει σημαντικη διαφορα στην ουσια, αφου δεν του μειωνει το σπαστικο scrolling στις σελιδες.

Ενω με τα 1200 των 24", εχει διαφορά 176 πιξελ, σιγουρα ορατη.

Επισης εχει και διαφορα 270 πιξελ απο τις 20-22" σε μηκος, που γινονται 640 (!) σε σχεση με τις 17-19". Ειναι αλλη εμπειρια και επιμενω.

Τωρα αν αξιζει τα τοσα παραπανω λεφτα η μεταβαση σε 24", αν καποιος εχει 22", σιγουρα οχι. Αν καποιος εχει 19", και καλη καρτα γραφικων που θα του στηριξει το Gaming σε πολυ μεγαλες αναλυσεις, σιγουρα ΝΑΙ!

Α και ενδεικτικα να σου πω, πως τα ονομαστικα ms που αναφερουν ως χρονο αποκρισης οι οθονες, δεν εχουν καμια σχεση με τη πραγματικοτητα.

Και επισης, οτι απο 8 ms και κατω (δηλαδη ολες τις συγχρονες TN οθονες), δε προκειται να δεις καμια διαφορα.

Τελος, αν ενδιαφερεται το παιδι για ΠΟΛΥ διαβασμα review κτλ, ας ριξει μια ματια στο παγκοσμιως καταξιωμενο site με review οθονων, το Prad.

Τελος να πω, πως δε μειωνω τις 22", ισα ισα, στις τιμες που τις δινουν ειναι ταμαμ! Απλα προσπαθω να αναδειξω τα πλεονεκτηματα των 24", αν καποιος εχει λεφτα και καλο συστημα υποστηριξει τις πολυ μεγαλες αναλυσεις τους, και τωρα εχει μικρη οθονη.

Δημοσ.

Φιλε GeorgeMan οταν μιλαμε για το μεγεθος μιας οθονης δεν εννοουμε τον ωφελιμο χωρο της αλλα το ποσο μεγαλη ειναι σε πραγματικες διαστασεις.

Με το σκεπτικο σου μια 22αρα fullHD ειναι το ιδιο με μια 24αρα fullHD .

Οταν μιλησα για τον χρονο αποκρισης της W2252TQ φυσικα δεν αναφερομουν στα 2ms που λεει η LG αλλα σε πραγματικες μετρησεις.

Τελος το παιδι το λεει ξεκαθαρα στο post του οτι ψαχνει για "Απλή Φθήνή 22"" οποτε δεν το βρισκω πολυ σωστο να τον βαζεις σε σκεψεις για 24αρες.

• Moderators
Δημοσ.

Μονο να πω πριν παρεκτραπουμε σε αλλες συζητησεις, οτι μια 22" full HD ΔΕΝ ειναι το ιδιο με μια 24", για 2 λογους.

1) Δεν εχει 1200 πιξελ σε υψος, αλλα μολις 1080.

2) Παντα οταν εχουμε να κανουμε μεταξυ 2 ιδιων αναλυσεων ειναι καλυτερα να κοιταμε την οθονη με τη μεγαλυτερη διαγωνιο, ετσι ωστε να μη ζοριζεται το ματι μας (μιλαω για οθονες desktop υπολογιστων).

Αλλα οταν οι αναλυσεις ειναι ανομοιες, και πληρουνται καποια κριτηρια, μπορει το ακριβοτερο να ειναι τελικα πιο συμφερον. ;) [Ναι ειμαι της αποψης να αλλαζω οθονη καθε περιπου τρια χρονια, και οχι καθε 1 ή 1,5 χρονο].

Δημοσ.
Μονο να πω πριν παρεκτραπουμε σε αλλες συζητησεις, οτι μια 22" full HD ΔΕΝ ειναι το ιδιο με μια 24", για 2 λογους.

1) Δεν εχει 1200 πιξελ σε υψος, αλλα μολις 1080.

Eχεις δικιο λαθος δικο μου.

Στο παραδειγμα μου επρεπε να χρησιμοποιησω μια 24αρα full HD και μια 26αρα full HD.

Οσο για τα αλλα που ειπες δεν μπορω να πω οτι συμφωνω μιας και μπαινουν στη μεση πολλοι υποκειμενικοι παραγοντες;).

Δημοσ.

Απλα ενημερωτικα να πω οτι υπαρχουν κ 22" full hd, δηλαδη με αναλυση 1920x1200.

Ειναι ακριβες βεβαια, οποτε ειμαι τελειως offtopic! :lol:

Kατα τα αλλα εν ετει 2009 δεν υπαρχει κανενας λογος για να παρει καποιος οθονη χωρις dvi.

Ειναι κριμα..

Δινεις 30 ευρω παραπανω κ παιρνεις οθονη με dvi.

• Moderators
Δημοσ.

Τελος παντων, ο τιτλος ειναι απλη ΦΘΗΝΗ 22", οποτε το παιδι ας παρει τη πιο φθηνη LG που θα βρει (LG Λογω 0 πιξελ εγγυησης, να χει το κεφαλι του ησυχο), για την οποια θα διαβασει καλες κριτικες σε reviews στο ιντερνετ (ηδη δωσαμε 2 πολυ χρησιμα λινκς).

epivitor, εχεις pm.

Δημοσ.

Για 120 pixel δεν χάλασε και ο κόσμος.

Επίσης Full HD σημαίνει 1080p.

Ας πάρει την 22" FullHD της ASUS που έχει σε προσφορά

το Πλαίσιο, να ησυχάσει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...