Προς το περιεχόμενο

Νοηματική Γλώσσα

GrafeioTeleton

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ξεκινησει εδω και 5 μηνες μαθηματα νοηματικης γλωσσας(δεν εχω προβληματα ακοης για οσους νομιζουν)και την βρισκω αρκετα ενδιαφερουσα γλωσσα.Πριν ξεκινησω νομιζα οτι ειναι αρκετα δυσκολα αλλα απο το πρωτο κιολας μαθημα καταλαβαινεις οτι ειναι μια πανεξυπνη και αρκετα διασκεδαστικη γλωσσα..Π.χ. Οι μηνες βασιζονται σε καποια χαρακτηριστικα(ο Ιανουαριος=σαν να κραταω μια τσαντα του αι-Βασιλη,ο Μαιος=σαν να βαζω στεφανι στο κεφαλι μου).Ακομα και οι αριθμοι ειναι με τετοιο τροπο που μπορεις να πεις ανετα μια χρονολογια.Το πιο κορυφαιο παντως για μενα ειναι οι Χωρες(π.χ. Ισπανια=κανεις 2 κερατα στο κεφαλι σου,Ολλανδια=σχηματιζεις το παραδοσιακο καπελο της Ολλανδια)

Υπαρχει κανενας απο δω μεσα που να ασχολειται και μηπως γνωριζει καποια πραγματα(οπως αμα το πτυχιο αναγνωριζεται και ποιες/ποσες οι διαφορες απο πολη σε πολη π.χ. εγω κανω μαθηματα Σερρες και εχω δει μερικες διαφορές σε καποιες λεξεις με σχεση την Αθηνα)??

Δημοσ.

κατι άσχετο που είχα πάντα απορία, η γλώσσα αυτή ειναι global? δηλαδη εαν εσυ πας να συνεννοηθείς με εναν αβοριγινα κουφο, θα καταλαβει? ή υπάρχουν μεγαλες διαφορές απο τοπο σε τοπο?

Δημοσ.
κατι άσχετο που είχα πάντα απορία, η γλώσσα αυτή ειναι global? δηλαδη εαν εσυ πας να συνεννοηθείς με εναν αβοριγινα κουφο, θα καταλαβει? ή υπάρχουν μεγαλες διαφορές απο τοπο σε τοπο?

Δεν ειναι global αν και υπαρχουν αρκετες ομοιοτητες.Π.χ. η λεξη ΄χρονος΄ ειναι ιδια με την αμερικανικη.Βασικα(Χωρις να ειμαι σιγουρος)το μετρικο συστημα πρεπει να ειναι ιδιο...Αμα θες να δεις παραπανω πληροφοριες http://en.wikipedia.org/wiki/Sign_language

Δημοσ.

Δεν είναι global. Σήμερα έτυχε να δω μια εκπομπή που αναφερόταν στη νοηματική. Ήταν ένας τύπος που εξηγούσε πολλά πράγματα γύρω από το θέμα. Ένα από τα πολλά που είπε ήταν και αυτό, συνοδευόμενο ότι πλέον η Ελληνική νοηματική έχει φτάσει σε πολύ καλό σημείο και ότι θα πρέπει πλέον να αναγνωριστεί. Κάτι τέτοιο.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ. · Κρυμμένο από Hal9000, 10 Δεκεμβρίου 2010 - Δεν έχει δοθεί λόγος
Κρυμμένο από Hal9000, 10 Δεκεμβρίου 2010 - Δεν έχει δοθεί λόγος

Ας αρχισουμε με ευκολα

singlemoutza1042479.jpg = εισαι μαλακας

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Δεν φτιάχνετε κανένα μίνι How to, να πάρουμε μια γεύση κ εμείς;

Ασχολείται κανείς με την νοηματική ή το νήμα δεν έχει λόγο ύπαρξης πλέον ?

Δημοσ.

Πλάκα-πλάκα αν ασχολείται κανέις ας πει πού έχει πάει να μάθει (με πμ έστω).

Το σκέφτομαι πολύ καιρό τώρα.

Δημοσ.

Βεβαίως. Έχει summer school με καθημερινές ξεναγήσεις στα χοτσποτ της πόλης. Έλα εσύ και θα στα κανονίσω όλα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...