Anastazio Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Καθαρα θεμα αντιληψης της απολαυσης ειναι οπου ποικιλει απο ανθρωπο σε ανθρωπο!Ακομα και σε ποιο mainstream αυτοκινητα ενας enthusiast θα παρει ενα s2000 αντι μιας slk200 πχ!Προσπαθω εν το μεταξυ να στησω το καινουριο μηχανημα,αλλαξα 3 λειτουργικα και τωρα προσπαθω να σεταρω vista ultimate και δεν το χω παιξει ακομα αν και το χω γιατι οποτε το φορτωσα ειτε σε xp sp3 ειτε σε win7rtm 7600 με το που ξεκινουσε το game και εκανε ενα loading σταματουσε και με πετουσε επιφανεια εργασειας μεσα σε 2-3 dl ...ξερει κανεις τι παιζει?(phenom 955+4890+asus m4a79xtd@vista sp1)
dark Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Όσοι έχουμε ATI την πατήσαμε Πήγαινε στο φάκελο SHIFT στο Documents και σβήσε τελείως το αρχείο ρυθμίσεων των γραφικών Ξαναμπές και άσε τις ρυθμίσεις όπως είναι (Δεν ξέρω αν αυτό γίνεται επίτηδες γιατί στα περισσότερα παιχνίδια υπάρχει το σήμα της NVIDIA )
Anastazio Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Μπα φιλε δεν αλλαξε τπτ...το ιδιο κανει...
PCharon Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Θα γράψω τούτο το ποστ για να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα (wall of text goes here). - Κατρχήν δεν έχω κάτι με την ΕΑ, έχω τερματίσει όλα τα παλιά NFS μέχρι πριν το Pro Street (μετά δεν είχα ούτε καλό PC, ούτε και χρόνο πολύ να ασχοληθώ λόγω δουλειάς κι εξάλλου από μια-δυο δοκιμές είδα πως δεν άξιζαν και πολύ τα νεότερα concepts) και ως arcade που ήταν μπορώ να πω πως το κορυφαίο για μένα υπήρξε το Most Wanted, το χάρηκα πραγματικά. Το Shift το περίμενα πώς και πώς διότι είμαι λάτρης των racing παιχνιδιών, αλλά δυστυχώς ελάχιστα παιχνίδια παράγονται τώρα πια. Η προσδοκία μου από το Shift, από όταν είδα τα πρώτα screenshots, δεν ήταν ένα sim racing (εξάλλου δεν ήταν δυνατόν να περιμένεις από την ΕΑ να κάνει τέτοια στροφή), αλλά ένα semi-sim, έστω όπως το Grid, με λίγο περισσότερο νόημα από το Grid (πχ ευρωπαϊκά αυτοκίνητα και μια στάλα λιγότερο arcade). - Κάνοντας υπομονή και τηρώντας σιγή ενθουσιασμού μέχρι να το δω, προχθές το βάζω και ξεκινάω. Σε πρώτη φάση παιδεύομαι λίγο να το κάνω να ακούσει το αναλογικό μοχλάκι του gamepad, τελικά το καταφέρνω (θέλει να τα πατήσεις ένα-ένα στις ρυθμίσεις, αν το αφήσεις επειδή φαίνεται προεπιλεγμένο δεν το αναγνωρίζει). Ξεκινάω όπως ήταν στα defaults και τί να δω... το αυτοκίνητο φρέναρε μόνο του όταν εγώ δεν ήθελα κι έστριβε/έγερνε μόνο του επειδή έβλεπε στροφή ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΑΣΤΕΙΟ παρ'όλα τα άκυρα στον τρόπο που το πήγαινα νικούσα κιόλας! "Όχι λέω, ρε π*η μου, δεν είναι δυνατόν να παίξω ένα racing έτσι!" Οπότε ανοίγω τις ρυθμίσεις και βλέπω στο "DRIVING" τί συμβαίνει: > οι αντίπαλοι (AI Difficulty) είναι στο "Easy" και τους βάζω στο "Medium" για να 'χει νόημα κι έτσι τους έχω αφήσει > από κάτω βλέπω "Steering Assist/Braking Assist" τα οποία απενεργοποιώ επί τόπου (καλά που δεν έχει και "GPS Assist" ή "Rails On") - Ξεκινάω πάλι με την ελπίδα πως έχουν διορθωθεί κάποι πράγματα. Τέλος πάντων κάνω συνεχώς κάτι μικροαλλαγές (ADJUST CONTROL) περνώντας στο μεταξύ στα τυφλά τα πρώτα πιστάκια με το Audi S3 για να δω πού το πάει. Μετά και τη βοήθεια του migf1, προσπαθώντας να κάνω το αυτοκίνητο να με ακούει από το αναλογικό χειριστήριο κατά το μέγιστο επιτρεπτό έχω καταλήξει στις ρυθμίσεις (τις οποίες και προτείνω γι αναλογικά): Με το που φτάνει το παιχνίδι στο "Car Battles" (οπότε δεν παίζεις με το ευκολάκι S3) αρχίζουν τα κουλά του παιχνιδιού να φαίνονται περισσότερο. Ειδικά εκεί στη μάχη S2000 vs. Z350 έκατσα πολύ ώρα προσπαθωντας να δοκιμάσω όλες τις ρυθμίσεις του παιχνιδιού ώστε η οδήγηση να έχει νόημα (άσε που δεν περνιόταν κι εύκολα κι ας ήταν στο medium το AI). Ρε παιδιά, τί να πω, καμία σχέση το παιχνίδι με ό,τι racing ήξερα. ΔΕΝ πάει νορμάλ, καμία σχέση με οδήγηση και συμπεριφορά στο οδόστρωμα. Κατέληξα να βγάλω ένα ένα όλα τα βοηθήματα ΜΠΑΣ ΚΑΙ μου δώσει τον έλεγχο αφαιρόντας τους ετοιματζίδικους αλγόριθμους του παιχνιδιού. Με καλή διάθεση υπέθεσα πως τα βοηθήματα φταίνε για τη στημένη συπεριφορά στην οδήγηση, οπότε λέω μήπως και αλλάξει κάτι σε αυτό που βλέπω. Τίποτα, ουσιαστικά το αυτοκίνητο έχει τελείως ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ συμπεριφορά στις στροφές (και όχι μόνο). Αν ήταν άλλο παιχνίδι θα μπορούσα να μπω και να βγω στις στροφές με 10 τρόπους και στους 3 από αυτούς να κερδίζω κιόλας και τέλος πάντων θα υπήρχε προοδευτικότητα στα γεγονότα και περιθώριο επαναφοράς (ακόμα και στο Grid που δεν είναι εξομοιωτής, τουλάχιστον κι εκεί γίνονται κάποια πράγματα, δεν είναι "τελείως"). Εδώ τίποτα από αυτά δε συμβαίνει. Το αυτοκίνητο γλυστράει με λίγα χιλιόμετρα σε στεγνή πίστα και πάει όπως να'ναι (ούτε το δικό μου αυτοκίνητο δεν κάνει τέτοια που δεν είναι αγωνιστικό!). Οι στροφές περνιούνται επιτυχώς και με κέρδος αποκλειστικά με συγκεκριμένο τρόπο/ταχύτητα/σημείο τιμονιού (κρατήστε στο μυαλό όσοι αμφιβάλλετε για την πιθανότητα "προδιαγεγραμμένου" πως το παιχνίδι έχει σύστημα επιβράβευσης για τον τρόπο που περνάς τις στροφές, για το πόσο μένεις στη γραμμή που έχουν ορίσει κτλ). Έχει συγκεκριμένα στυλ ολίσθησης και με βάση τα thresholds του παιχνιδιού πρέπει να προσαρμόσεις τον τρόπο που το πηγαίνεις για να βγεις σώος (καμία σοβαρή Φυσική εντός). Τέτοια πρωτοτυπία, νομίζω μόνο η ΕΑ θα μπορούσε να την κάνει, ακόμα και στο χειρότερο racing που έχω παίξει υπάρχει ένα νόημα στον τρόπο που στρίβεις και μια κάποια ελευθερία κινήσεων. Τελικά πέρασα το μ/μνο το S2000 στο Medium AI παίζοντας με απενεργοποιημένα όλα τα βοηθήματα (Pro) και οδηγώντας με πολύ συγκεκριμένο τρόπο, όπως απαιτούσε το παιχνίδι. Καμία επιλογή στυλ οδήγησης, καμία ευχαρίστηση, άκυρο στρίψιμο του αυτοκινήτου, καμία σχεδόν αίσθηση επαφής με το δρόμο (λες κι έπαιζα σε βρεγμένο!) και γενικώς τελείως άκυρη η πορεία του αυτοκινήτου (το αυτοκίνητο γλυστράει και στην ευθεία άμα λάχει επειδή έτσι του), απλά πέρασε μπροστά με βάση τα στοιχεία του παιχνιδιού. το απόλυτο γέλιο (ΕΑ's patent pending) είναι πως στο replay φαίνονται όλα όμορφα κι ωραία (!) αλλά την ώρα που έπαιζα η συμπεριφορά του αυτοκινήτου και ο ρεαλισμός ήταν τελείως υποτυπώδη... Το κρίμα (και ο λόγος που πάλεψα τόσες ώρες το παιχνίδι) είναι πως έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά στην απεικόνιση των αυτοκινήτων, σπάνια βλέπω σε παιχνίδι τόσο ρεαλιστικές αναλογίες διαστάσεων στα αυτοκίνητα. Τσάμπα τα γραφικά. Δεν ξέρω αν φταίει που είναι νωρίς στο παιχνίδι και δεν είναι πολύ "φτιαγμένα" τα αυτοκίνητα, τί να πω. Πάντως δικαιολογώ τώρα αυτό που έβλεπα στα πρώτα gameplay videos που είχαμε δει πριν καιρό, όπου αυτός που το έπαιζε φαινόταν να πηγαίνει σαν κουλός σε ένα τέλειο παιχνίδι (πρέπει να έχω στείλει και post πολύ νωρίτερα στο thread), τελικά εκείνο που συνέβαινε ήταν το αντίθετο ακριβώς...
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Αυτό λοιπόν που δεν έχεις καταλάβει είναι πως για την αφεντιά μου και για κάποιους άλλους, το να βάλουν τις ρυθμίσεις στο αυτόματο/εύκολο και να το τερματίσουν ικανοποιώντας τις συνθήκες ενός προετοιμασμένου επίπεδου, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Πες μου που σου πρότεινα να κάνεις κάτι τέτοιο. Αν ένα παιχνίδι το 2009 δεν είναι ικανό να μου δώσει τον έλεγχο, τότε καλύτερα να βγάλω το ATARI 2000 από το πατάρι και να παίξω το παιχνίδι με το αεροπλανάκι ή κανά racing στον NES εξομοιωτή, το ίδιο ακριβώς πράγμα είναι με διαφορά τα γραφικά... Δεν ήταν ανάγκη να αναφέρεις τις μαγικές (in fashion nowdays) κονσόλες για να καταλάβω ότι θέλεις να το παίξεις pro-χώ Ξέρω πολύ καλά την ψυχολογική αστάθεια του Insomnia. Το πόσο eager είναι μερικοί να μειώνουν ότι βρίσκεται στη μόδα και να επικαλούνται τα undead 8bitα συστήματα για να μας δείξουν πόσο woahs είναι. Εμπρός-πίσω φάση. Well dude, έχω το atari 2600, jaguar, 2 amstrad, sega mega drive και καμιά-δυο άλλες κονσόλες του αδερφού μου στο πατάρι. Έλα πάρτες όλες να παίζεις, γιατί ούτως ή άλλως θα πεταχτούν σύντομα. They simply don't amaze me anymore.. (Ήδη τον 1 amstrad τον είχα κάνει κουμπαρά από ~8 χρονών που είχα πάει σε pentium) Πάντως, πάντα μπορείς να αγοράσεις και ένα αμαξάκι να σου φύγει όλη αυτή η μανία του ελέγχου ή να πάρεις κατοικίδιο. /Μαρία
nick#18 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Εχμ....γιατι ο χειρισμος στο drift? το αμαξι σπινιαρει απο την εκκινηση ασταματητα πρεπει να κοψεις γκαζι για να το πατησεις μετα στη στροφη...ασε που ΠΑΛΕΥΕΙΣ με το τιμονι πραγματικα.... Α και κατι αλλο σε σχεση με το raceline...εχω προσεξει σε μερικες πιστες οτι διχνει ο,τι να νε σε μερικες στροφες....
PCharon Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Koritsaki_Gia_PC, πρόβλημά σου αν δεν καταλαβαίνεις την ουσία των posts μου. Υφίσταται και το ignore αν σε χαλάνε. Αμαξάκι έχω αγοράσει πολλά χρόνια τώρα. Το τί διαπιστευτήρια έχεις εσύ στο insomnia και αν είσαι το μαγκάκι του insomia ποσώς με ενδιαφέρει ή αφορά. Go παίξε με τον Ken και άσε τα ζόρικα a la fungirl. Αλλιώς πέσε τίποτα χρήσιμο για το παιχνίδι και το thread, δε σου ζητήσαμε την κοινωνιολογική σου άποψη, που ούτως ή άλλως είναι fail... /ονομα-το-εχω-αναγκη-για-να-νιωσω-ξεχωριστο-ατομο
dark Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Εμένα πάντως μου φάνηκε σαν κακή αντιγραφή του πολύ καλού GRID + πολύ μεγάλα προβλήματα κολλυμάτων- απόδοσης σε όλους σχεδόν τους χρήστες (Koritsi_Gia_PC μια ερώτηση Γιατί γράφεις σε κάθε πρόταση και 5-6 εκφράσεις Αμερικανιάς?)
greekarmy Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 αυτο που λετε με το ντουλαπακι επειδη το παιχνιδι ειναι ρεαλιστικο και προσεχουν τησ λεπτομεριες στα αγονιστικα οσο νανε λιγοτερο βαρος και καλα το παιχνιδι ειναι πολυ ρεαλιστικο το παλη ομος δεν ειναι τοσο simulator οπως λενε το απολυτο simulator ειναι το forza motosport 3 αυτο ειναι αληθινο simulator τελος παντον το παιχνιδι ειναι πολυ καλο και επυτελους εβγαλε η EA GAMES ενα καλο racing game
Anastazio Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Πες μου που σου πρότεινα να κάνεις κάτι τέτοιο. Δεν ήταν ανάγκη να αναφέρεις τις μαγικές (in fashion nowdays) κονσόλες για να καταλάβω ότι θέλεις να το παίξεις pro-χώ Ξέρω πολύ καλά την ψυχολογική αστάθεια του Insomnia. Το πόσο eager είναι μερικοί να μειώνουν ότι βρίσκεται στη μόδα και να επικαλούνται τα undead 8bitα συστήματα για να μας δείξουν πόσο woahs είναι. Εμπρός-πίσω φάση. Well dude, έχω το atari 2600, jaguar, 2 amstrad, sega mega drive και καμιά-δυο άλλες κονσόλες του αδερφού μου στο πατάρι. Έλα πάρτες όλες να παίζεις, γιατί ούτως ή άλλως θα πεταχτούν σύντομα. They simply don't amaze me anymore.. (Ήδη τον 1 amstrad τον είχα κάνει κουμπαρά από ~8 χρονών που είχα πάει σε pentium) Πάντως, πάντα μπορείς να αγοράσεις και ένα αμαξάκι να σου φύγει όλη αυτή η μανία του ελέγχου ή να πάρεις κατοικίδιο. /Μαρία lol...."μετρας" πολυ εσυ τελικα...τεσπα...μερικοι εχουν την εντυπωση οτι ο κοσμος που διαβαζει το φορουμ ειναι ο μητσος ο γιαννης ο τακης και τα αλλα παλικαρια που ειναι το παρεακι τους και το κραξιμο πεφτει συννεφο!...too large για το τπτ πισω απο το tft...
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 lol...."μετρας" πολυ εσυ τελικα...τεσπα...μερικοι εχουν την εντυπωση οτι ο κοσμος που διαβαζει το φορουμ ειναι ο μητσος ο γιαννης ο τακης και τα αλλα παλικαρια που ειναι το παρεακι τους και το κραξιμο πεφτει συννεφο!...too large για το τπτ πισω απο το tft... Αν νομίζεις ότι εγώ "το παίζω" νταού.. που να δεις και άλλους.. Εγώ τη γνώμη μου λέω. Υπάρχουν κάποιοι εκτός εξουσιοδότησης εδώ μέσα, που μπορούν να στην απαγορεύσουν Koritsaki_Gia_PC, πρόβλημά σου αν δεν καταλαβαίνεις την ουσία των posts μου. Υφίσταται και το ignore αν σε χαλάνε. Αμαξάκι έχω αγοράσει πολλά χρόνια τώρα. Το τί διαπιστευτήρια έχεις εσύ στο insomnia και αν είσαι το μαγκάκι του insomia ποσώς με ενδιαφέρει ή αφορά. Go παίξε με τον Ken και άσε τα ζόρικα a la fungirl. Αλλιώς πέσε τίποτα χρήσιμο για το παιχνίδι και το thread, δε σου ζητήσαμε την κοινωνιολογική σου άποψη, που ούτως ή άλλως είναι fail... /ονομα-το-εχω-αναγκη-για-να-νιωσω-ξεχωριστο-ατομο Θα σου έλεγα ποια να πεις κοριτσάκι. Ντάξ, δεν κολλάω.. διαβάζω από πάνω το επίπεδό σου και το περίμενα κιόλας ότι εκεί θα κατέληγες. Απλά να ξέρεις ένα πράγμα: Κρίνεις πολύ, και το σουρώνεις το θέμα.. αυτό σε κάνει "ξινίλα" και μονόχνοτο.. όχι ειδήμων, όπως θα ήθελες να δείχνεις. Ο ειδήμων θα περνούσε τα competitions με μια-δυο-τρεις προσπάθειες και στο PRO και στο Hard. Από την άλλη, οι ειδήμονες του "μπλά μπλά" βγάζουν bugged όλα τα Games και κλαψουρίζουν στα Boards.
Voodooman Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 ...Ο ειδήμων θα περνούσε τα competitions με μια-δυο-τρεις προσπάθειες και στο PRO και στο Hard. Από την άλλη, οι ειδήμονες του "μπλά μπλά" βγάζουν bugged όλα τα Games και κλαψουρίζουν στα Boards. Είχε πέσει που είχε πέσει το επίπεδο, αλλά τώρα το αποτέλειωσες. Αυτό που αναφέρει ο PCharon για την scripted συμπεριφορά είναι υπαρκτό και καλά κάνει και το αναφέρει. Επίσης, θα μπορούσε κάλλιστα να ισχυριστεί ότι πέρασε τα competitions με μια-δυό-τρεις προσπάθειες, αλλά δεν το έκανε. Αλλά μην ανησυχείς, είναι το γνωστό χάσμα των γενεών, αν έχεις ακουστά. Οι μεγάλοι το παίζουν σοφοί και είναι ξερόλες, ενώ οι μικροί είναι θρασείς και ψιλοάσχετοι. Κανείς δεν είναι τέλειος. Και δεν χρειάζεται να κρύβομαι πίσω από την tft μου, έχω CRT και κρύβομαι μια χαρά!
Hom3sick Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Online παίζει κάνεις και μετά το patch να δώσει καμιά λεπτομέρια για τα modes κτλ; Πάντως αν είναι όπως φαντάζομαι το έχω τσιμπήσει άνετα το παιχνιδάκι!
bikatini Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 ρε παιδια τι γινετε δεν παιζει με τιποτα το παιχνιδι εχω δοκιμασει διαφορες αναλυσεις και drivers ,... απο NVIDIA βλεπω το video παιζω το bmw για την δυσκολια ...και μετα τιποτα .... και δεν ξεκολαει κιολας μονο με επανεκκινηση εχω xp με sp3 και η καρτα μου ειναι μια 8600gts τα video στην αρχη τα παιζει ανετα και σε μεγαλες αναλυσεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα