Προς το περιεχόμενο

WD 500 gb My book Crash

mp210

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεία σας

Έχω ένα εξωτερικό western digital my book 500 GB essential (σκληρός:WD CAVIAR SE16 wd5000ks - 00mnb0).Πρίν λίγες μέρες άρχισε τα περίεργα : o explorer τον έβλεπε αλλά δεν μπορούσα να μπώ στα αρχεία όταν πατούσα στο εικονίδιο ''τοπικός σκληρός :Η'' ,κόλλαγε το pc,επίσης μου στις ιδιότητες όταν μετά από μεγάλη δυσκολία μου τις εμφάνισε,έδειχνε 0 gb.Έκανα restart κλπ. και το μόνο μύνημα που πήρα ήταν για να κάνω ''διαμόρφωση στο σκληρο'' (πάτησα cancel).Μετά τον έβγαλα από την θήκη του,τον σύνδεσα απευθείας στο τροφοδοτικό σαν εσωτερικό αλλά τίποτα το pc δεν μπορεί να τον δεί καθόλου ούτε από το bios (ούτε σαν :H που τον έβλεπε οταν τον είχα στη θύρα USB).

Μίλησα με την datalabs,οι τιμές τους είναι λογικές για την δουλειά αλλά απαγορευτικές για το μέσο χρήστη.

Καμία άλλη λύση για να σώσω τα δεδομένα μου;:cry:Αν άλλάξω το κύκλωμα του σκληρού υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσει;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Ο σκληρός τα έχει παίξει τελείως. Προσπάθησε να τον συνδέσεις μόνο του σε ένα desktop μηχάνημα, κάνε κάποιες απόπειρες μήπως τον δει το bios, βάλε cd των windows και κάνε από recovery console ένα chkdsk (αν τυχόν τον δει ποτέ). Αν είσαι τυχερός και παίξει πάρε backup και μετά πέτα τον (εκτός και αν είσαι μέσα στην εγγύηση και σου δώσουν άλλο).

Δημοσ.
Δε δοκιμάζεις να κάνεις data recovery με κάποιο πρόγραμμα όπως το Recover My Files και μετά να του κάνεις ένα format?
Δυστηχώς ούτε με τo recovery files βλέπει τον σκληρό.

Ο σκληρός τα έχει παίξει τελείως. Προσπάθησε να τον συνδέσεις μόνο του σε ένα desktop μηχάνημα, κάνε κάποιες απόπειρες μήπως τον δει το bios, βάλε cd των windows και κάνε από recovery console ένα chkdsk (αν τυχόν τον δει ποτέ). Αν είσαι τυχερός και παίξει πάρε backup και μετά πέτα τον (εκτός και αν είσαι μέσα στην εγγύηση και σου δώσουν άλλο).
Θα δοκιμάσω και την λύση του recovery console.Έχεις ιδέα αν έχει βαρέσει η βελόνα ή το κύκλωμα του σκληρου;
Δημοσ.

Με δεξί κλικ στο Ο Υπολογιστής μου>Διαχείριση και έπειτα Διαχείριση Δίσκων μπορείς να τον δείς;

Αν ναι τότε κατέβασε το testdisk και κάνε επαναφορά του mbr ακολουθώντας τα βήματα.

Το ίδιο είχα πάθει και εγώ πριν από μερικούς μήνες. Αλλά την όλη διαδικασία την έκανα μέσω του USB interface του.

Το mbr βρίσκεται στο sector 0 αλλά κρατιέται και σαν αρχείο backup στο sector 6. Σε εμένα το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν έγινε διακοπή τάσης, ενώ τον είχα συνδεδεμένο στο φορητό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...