teo64x Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Το fail όντως τεκμηριώνει πολλά. Ξεκινάς από τη λάθος βάση ότι έχω έστω και την παραμικρή διάθεση να σε πείσω και ότι με ενδιαφέρει αν από εδώ μέσα εσύ (ή οποιοσδήποτε άλλος) θα βγει έχοντας πειστεί από αυτά που θα του έλεγα αν είχα διάθεση να το αναλύσω. Εντάξει, θα νοιαστώ. Κοίτα.
elven Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Η ανάπτυξη της τεχνολογίας, έστω και στον υποτυπώδη κομμουνισμό που είχανε στη Ρωσία (που δεν ήταν κομμουνισμός και είχε και αυτός αρκετά προβλήματα), ήταν πολύ μεγαλύτερη απ' ότι στα καπιταλιστικά κράτη. Ο Manuel όμως ανέφερε τη Ρωσία,είμαι περίεργος να μάθω τα τεχνολογικά της επιτεύγματα και το πόσο βοήθησε το κράτος αλλά και την ανθρωπότητα η ΕΣΣΔ. USSR,always second History fail. [Hint: Compare ("Μετά"-"Πριν")/"Χρόνος"] Απλά δεν κατάλαβα γιατί έγραψε ο teo64χ fail για το σχόλιο.Που ακριβώς πρωτοπόρησε δλδ η ΕΣΣΔ στα τεχνολογικά επιτεύγματα πέρα απο τον Γκαγκάριν. τεο με εντυπωσίασες ρε,ουαου προσκυνώ
danton Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Θα τους πιάσουμε έναν έναν δλδ;Και δεν υπάρχει μόνο η Αμερική,να αρχίσουμε να λέμε και για Ευρωπαίους και να λες τα αντίστοιχα της Ρωσίας;Τες πα εμένα με ενδιαφέρει περισσότερο(367 φορά που το λέω) η εξωπραγματική τεχνολογική ανάπτυξη της Ρωσίας-ΕΣΣΔ σε σχέση με τη Δύση,περιμένω τον Μanuel να μας πει. Καλά teo64x το always second πήγαινε για τα τεχνολογικά.φυσικά όλοι ξέρουν για τον πρώτο υπολογιστή που ανακαλύφθηκε στην ΕΣΣΔ,την κυριαρχία της Ρωσίας σε αυτή την αγορά,την σημαντική ανακάλυψη των πυρηνικών που καναν πρώτοι,την τεράστια αυτοκινητοβιομηχανία τους,αλλά όλα αυτά fail γιατί ο Γκαγκαρίδης ήταν ο πρώτος που έκανε βόλτα στο διάστημα. Το fail όντως τεκμηριώνει πολλά. Εσυ για να συγκρινεις επιστημονικα επιτευματα χρησιμοποιεις μονο αυτα που μπορει να πιασει ο δικος σου νους.Αυτοκινητα,pc, ταξιδια στο διαστημα...Υπαρχουν και αλλα επιστημονικα πεδια το 99% απο τα οποια δεν εισαι σε θεση να σχολιασεις καν.Εχεις προσεξει το εργο που εχουν προσφερει ρωσσοι μαθηματικοι ,μηχανικοι,φυσικοι και γιατροι περα απο αυτα που βλεπεις γυρω σου(κινητα,ipod,tv)
elven Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Εσυ για να συγκρινεις επιστημονικα επιτευματα χρησιμοποιεις μονο αυτα που μπορει να πιασει ο δικος σου νους.Αυτοκινητα,pc, ταξιδια στο διαστημα...Υπαρχουν και αλλα επιστημονικα πεδια το 99% απο τα οποια δεν εισαι σε θεση να σχολιασεις καν.Εχεις προσεξει το εργο που εχουν προσφερει ρωσσοι μαθηματικοι ,μηχανικοι,φυσικοι και γιατροι περα απο αυτα που βλεπεις γυρω σου(κινητα,ipod,tv) Επειδή ο δικός μου νους είναι περιορισμένων δυνατότητων περιμένω με αγωνία να ακούσω τους Ρώσους φυσικομαθηματικούς που πρόσφεραν στην ανθρωπότητα με το έργο τους,plz δώσε και links να μάθω κιολας. Μετά θα πιάσουμε τους Δυτικούς και την προσφορά τους να κάνουμε μια σύγκριση ΟΚ?Άντε ξεκίνα
Alchemist` Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Το τελευταίο καιρό γίνεται λόγος για παγκόσμια οικονομική κρίση.Κι ενώ κάποιοι υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει και ότι όλα αυτά είναι απλώς λεγόμενα από τα ΜΜΕ ,τη λανθασμένη αυτή αντίληψη τους έρχονται να διαψεύσουν οι μαζικές απολύσεις υπαλλήλων από εταιρείες μεγαθήρια όπως Peugeot,nic,microsoft,philips κ.α. Αν λοιπόν αυτοί οι κολοσσοί διώχνουν κόσμο,τότε φανταστείτε τι πρόβλημα αντιμετωπίζουν ή θα αντιμετωπίσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Να το θυμάστε όσο περνάει ο καιρός τα πράγματα θα γίνονται ολοένα και δυσκολότερα και πράγματα που σήμερα θεωρούμε δεδομένα,τότε θα αποτελούν πολυτέλεια.Το μεγαλύτερο ποσοστό του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ πλυθησμού θα ζει μόνο για να έχει να φάει και να πιει και για τίποτα παραπάνω. Λυπάμαι αν σας χάλασα το κέφι μεσημεριάτικο.Εσάς ποια είναι η άποψη σας πάνω στο θέμα; Μοντέλα οικονομίας ανά τον κόσμο με ένα παράδειγμα... -> ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες, δίνεις την μία στο γείτονά σου και ζείτε και οι 2 στο ίδιο βιοτικό επίπεδο πουλώντας γάλα... -> ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες, πουλάς την μια και πέρνεις ένα ταύρο, η αγελάδα και ο ταύρος ζευγαρώνουν με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σιγά σιγά ένα κοπάδι, όταν γίνει αρκετά μεγάλο, πουλάς ολο το κοπάδι. Με το κεφάλαιο που πήρες αγοράζεις ακίνητα, τα νοικιάζεις και γίνεσαι εισοδηματίας... -> ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες, το κράτος σου τις πέρνει και τις 2 και σου δίνει λίγο γάλα... -> ΦΑΣΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες, το κράτος, σου τις πέρνει και τις 2 και σου πουλάει λίγο γάλα... -> ΝΑΖΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες, το κράτος τις πέρνει και σε σκοτώνει... -> ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ οικονομία: Έχεις 2 αγελάδες, πουλάς τη μία και αναγκάζεις την άλλη να παράγει το γάλα που αντοιστοιχεί σε 4 αγελάδες. Μετά απο λίγο σου ψοφάει,και φωνάζεις κάποιον εμπειρογνώμονα για να σου εξηγήσει τι φταίει... -> ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ οικονομία: Έχεις 2 αγελάδες, τις ανασχεδιάζεις ώστε να ζούνε 152 χρόνια, να τρώνε μια φορά το μήνα, και να αυτοαρμέγονται... ->ΙΑΠΩΝΙΚΗ οικονομία: Έχεις 2 αγελάδες, τις ανασχεδιάζεις έτσι ώστε να έχουν το 1/10 του αρχικού τους μεγέθους και να παράγουν το εικοσιπλάσιο γάλα, μετά από σύντομο χρονικό διάστημα οι αγελάδες ψοφάνε, πουλάς όσο γάλα έβγαλες, και με τα χρήματα φτιάχνεις μια σειρά κινουμένων σχεδίων με το όνομα COWKEMON και πουλάς τα τηλεοπτικά δικαιώματα σε όλο τον κόσμο... ->ΑΓΓΛΙΚΗ οικονομία: Έχεις 2 αγελάδες, και είναι και οι 2 τρελές... ->ΚΙΝΕΖΙΚΗ οικονομία: Έχεις 2 αγελάδες και δημιουργείς 3000 θέσεις εργασίας για το άρμεγμά τους, ενώ δίνεις στους εργάτες 1 ευρώ το μήνα, έτσι μειώνεις την ανεργία και αναπτύσσεις την οικονομία...Κατόπιν σκοτώνεις τον δημοσιογράφο που έδωσε αυτά τα νούμερα... ->ΡΩΣΙΚΗ οικονομία: Έχεις 2 αγελάδες, τις μετράς και βλέπεις ότι δεν είναι 2, αλλά 5, μετά τις ξαναμετράς και τις βρίσκεις 42, μετά τις ξαναμετράς και έκπληκτος βλέπεις ότι έγιναν πάλι 2, παρά την περιέργεια σου για το φαινόμενο σταματάς το μέτρημα και ανοίγεις το επόμενο μπουκάλι βότκα... ->ΕΛΛΗΝΙΚΗ οικονομια: Έχεις 2 αγελάδες, το κράτος σε επιδωτεί για να αγοράσεις άλλη μια, εσύ όμως κρατάς την επιδότηση, πουλάς και τις 2 αγελάδες που ήδη έχεις, και έτσι πληρώνεις την πρώτη από τις 8565 δόσεις του νέου αυτοκινήτου σου και αγοράζεις καινούργιο κινητό... Το κράτος αγοράζει τις αγελάδες σου εφόσον κανείς άλλος δεν έχει ρευστό και θέλει να σε βοηθήσει, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εξαγοράς η μια ψοφάει, αρμέγει λοιπόν την 2η αγελάδα , και μετά πετάει το γάλα...
danton Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Επειδή ο δικός μου νους είναι περιορισμένων δυνατότητων περιμένω με αγωνία να ακούσω τους Ρώσους φυσικομαθηματικούς που πρόσφεραν στην ανθρωπότητα με το έργο τους,plz δώσε και links να μάθω κιολας. Μετά θα πιάσουμε τους Δυτικούς και την προσφορά τους να κάνουμε μια σύγκριση ΟΚ?Άντε ξεκίνα Βρες εσυ ενα αντικειμενο στον επιστημονικο/τεχνολογικο χωρο που προοδευσε χαρη μονο στην δυση. Θα κατσω τωρα εγω να ψαξω επιστημονικα αρθρα για καποιον που το μυαλο του φθανει μεχρι το Ctrl+Alt+del και δεν εχει την αξιοπρεπεια να παραδεχτει οτι δεν εχει τις γνωσεις να ασχοληθει με το αντικειμενο????Δεν νομιζω....Ασκοπο. Σου κανω την χαρη και βρηκα τα παρακατω λιγα στοιχεια http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Soviet_mathematicians http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Soviet_physicists http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Soviet_engineers
Lucifer Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 -> ΝΑΖΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες, το κράτος τις πέρνει και σε σκοτώνει... False as fuck.
Alchemist` Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 False as fuck. Καλά μωρέ, ανέκδοτο είναι, δεν έχει 100% σχέση με την πραγματικότητα... Το είχα ακούσει κάπου πριν 3-4 χρόνια και το θυμήθηκα με το που διάβασα το thread... μη βαράς...
soturin Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Θέλω να δω τι ήταν το Αμερικανικό couterpart του Tarkovsky. Michael Bay, χα! False as fuck. καλά ντε εντάξει, το παίρνει γράφετε με αι και όχι "πέρνει"
Praetorianos Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Ξεκινάς από τη λάθος βάση ότι έχω έστω και την παραμικρή διάθεση να σε πείσω και ότι με ενδιαφέρει αν από εδώ μέσα εσύ (ή οποιοσδήποτε άλλος) θα βγει έχοντας πειστεί από αυτά που θα του έλεγα αν είχα διάθεση να το αναλύσω. Άρα ούτε έχεις διάθεση για συζήτηση, ούτε αντιπαραθέτεις πηγές κι επιχειρήματα για να προσπαθήσεις να πείσεις, ούτε σε ενδιαφέρει. Πολύ χρήσιμα και τα τρια σε ένα forum όπου γίνεται ανταλλαγή απόψεων. Γιατί δεν ξεκινάς ένα blog να τα βλέπεις και να συμφωνείς με τον εαυτό σου. Ο Manuel δεν είπε ο κομμουνισμός είναι υπέρτατος και γ@μ13στ3 όσοι λέτε το αντίθετο, ούτε ο Danton. Είπε ο κομμουνισμός είναι αυτό γιατί αυτό και αυτό, κάνουν δηλαδή συζήτηση.
teo64x Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Άρα ούτε έχεις διάθεση για συζήτηση, ούτε αντιπαραθέτεις πηγές κι επιχειρήματα για να προσπαθήσεις να πείσεις, ούτε σε ενδιαφέρει. Χαίρομαι που με καταλαβαίνεις. Δικαίωμά μου να έχω διάθεση για όλα αυτά όταν εγώ κρίνω ότι αξίζει/πρέπει/κλπ. Ευχαριστώ.
elven Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Θα κατσω τωρα εγω να ψαξω επιστημονικα αρθρα για καποιον που το μυαλο του φθανει μεχρι το Ctrl+Alt+del και δεν εχει την αξιοπρεπεια να παραδεχτει οτι δεν εχει τις γνωσεις να ασχοληθει με το αντικειμενο????Δεν νομιζω....Ασκοπο. Μπα μην ασχολείσαι,και μόνο που postαρεις εδώ με επιβεβαιώνεις,γιατί χωρίς τη Δύση κάπου τώρα θα βλεπες υπολογιστή πόσο μάλλον internet. Όλος ο τρόπος ζωής σου είναι βασισμένος σε δυτικές επινοήσεις,χωρίς αυτές θα επικοινωνούσες με σήματα καπνού,θα ζεσταινόσουν με ξύλα και θα μετακινούσουν με άλογο και θες και σύγκριση. Φυσικά για τη σύγκριση επιστημόνων πλάκα έκανα,μόνο Νιούτον,Αινστάιν να αναφέρω μετά γίνεται άκυρη,ωραία λίστα πάντως,μερικοί έχουν κι άλλες βραβεύσεις πλην του Lenin Prize και το ότι είναιι μέλη της Ρωσικής Ακαδημίας ps:Λες:Βρες εσυ ενα αντικειμενο στον επιστημονικο/τεχνολογικο χωρο που προοδευσε χαρη μονο στην δυση Ποτέ δεν είπα μόνο η Δύση,αλλά μπροστά στη συνεισφορά της Δύσης τουλάχιστον στην τεχνολογία,η συνεισφορά της Ρωσίας είναι ελάχιστη.
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Ρε elven, συγγνώμη, αλλά δυσκολεύομαι να πειστώ να κάτσω να ψάξω για επιχειρήματα για έναν άνθρωπο που μου λέει ότι δεν έχει ξανακούσει για Σοβιετικό κινηματογράφο (άσε που σήμερα όλη μέρα έκανα format και εγκαταστάσεις windows και δεν έχω πια κουράγια). Δηλαδή τον Ταρκόφσκι δεν τον ξέρεις; Τον Αϊζενστάιν; Από άλλους χώρους: Τα Μπολσόι; Τον Προκόφιεβ; Τον Σοστακόβιτς; Όσο για την τεχνολογική ανάπτυξη, ας πούμε μόνο το εξής: ότι ιστορίες ακούω από παππούδες μας (ηλικιακά) σε σχέση με Σοβιετικούς με τους οποίους συνεργαζόντουσαν, είναι ότι ήταν πάντα μορφωμένοι (δωρεάν πανεπιστήμια), πολύ μπροστά απ' αυτούς και γνωρίζαν τρομερά πράγματα που τους άφηναν με το στόμα ανοιχτό. Τώρα, στη ζυγαριά σκοπεύουμε να βάλουμε, από τη μια την προσφορά της ΕΣΣΔ και από την άλλη την προσφορά όλου του υπόλοιπου κόσμου; Ή θα συγκρίνουμε με ένα άλλο κράτος; Κάτι τελευταίο: θα προτιμούσα να μην είχα σήμερα υπολογιστή, αλλά να είχαν όλοι φαγητό και σπίτι. Όχι από Χριστιανοσύνη ή φιλευσπλαχνία. Αλλά γιατί καταλαβαίνω ότι κυρίως εγώ θα ωφεληθώ από αυτό (πχ ασφάλεια).
elven Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Καλά άσε τον κινηματογράφο κτλ,δεν με ενδιαφέρουν κι ολας,περισσότερο στο τεχνολογικό ήθελα να μαθω πως ήταν μπροστά αλλά τες πα. Εσύ έκανες την σύγκριση ΕΣΣΔ-Ρωσία με τον υπόλοιπο κόσμο όχι εγώ,αλλά και ΕΣΣΔ vs ΗΠΑ να πάρουμε πάλι το ίδιο αποτέλεσμα θα βγει,αν όχι απο Αμερικανούς επιστήμονες τουλάχιστον απο Αμερικάνικα πανεπιστήμια. Κάτι τελευταίο: θα προτιμούσα να μην είχα σήμερα υπολογιστή, αλλά να είχαν όλοι φαγητό και σπίτι. Όχι από Χριστιανοσύνη ή φιλευσπλαχνία. Αλλά γιατί καταλαβαίνω ότι κυρίως εγώ θα ωφεληθώ από αυτό (πχ ασφάλεια). Έχετε κολήσει με τον υπολογιστή και νομίζετε ότι η μόνη του εφαρμογή είναι η οικιακή χρήση
soturin Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Πειράζει που θυμήθηκα τη σκηνή από The Big Bang Theory; Που σε ένα διαγωνισμό τους έσκισε ένας κλασμένος παππούς που αποδείχτηκε σοβιετικός επιστήμονας που μετά το 90 δούλευε σε κάτι "ελεύθερο" fast-food, κάτι τέτοιο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.