Προς το περιεχόμενο

Αγορά Ψηφιακής Φωτογραφικής...

private_pt

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω μία νέα ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.

Είμαι μεταξύ δύο... της Canon Ixus 870IS και της Sony DSC-T700.

Ξέρω γενικά ότι η Canon σαν εταιρεία υπερέχει στις ψηφιακές φωτογραφικές συν αξιόπιστες και καλό service.

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1174452&HYDIGCAMERAOTHONI=3.5+inches&category=69977547&catalog=19&MSCSProfile=DCCDF22EB27065BE12C6F42F5763BD06D725681ECA3B2323F7D850C3CA0C765ACB3E0186BE5148B07097BB509EB0F538C7C52871A4E30A1D1552BB115ED8E3AED6FA43569BF2B4AC9F737523FE402E7A0D679ECD01539846C4D47F58D67744B79AECDF8DC78D36859192D3133DC9BF739DA10C8DDFCF96C02E347CCA8BFBE307

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1186442&Manufacturer=Canon&category=69977547&catalog=19

Ποια θα μου προτείνατε καλύτερη αγορά και γιατί;

Κάποια άλλη ιδέα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσωπική μου γνώμη, και ως ερασιτέχνης φωτογράφος, και μέλος της ΕΦΕ Κρήτης, δεν θα αγόραζα ποτέ φωτογραφική μηχανή εταιρίας, που δεν είναι αποκλειστικά εταιρία φωτογραφικών ειδών. Επομένως Canon:-D

Απο τις 2 επιλογες σου θα επελεγα την canon,η εταιρια εχει παραδωση αποκλειστικα στης φωτογραφικες μηχανες. Η canon απο οτι ειδα δινει καλυτερες βραδυνες φωτογραφιες χωρις φλας μιας και εχει αρκετα μικρες ταχυτητες κλειστρου (15 δευτ. εναντι του 1 δευτ. της sony) αλλα και η καρτες μνημης που χρησιμοποιει ειναι φθηνοτερες απο τα memory sticks.

Γενικα δεν εχουν παρα πολυ μεγαλες διαφορες στα χαρακτηριστηκα απο οτι βλεπω...αν και δεν εχω δει συγκριτικες φωτογραφιες μεταξυ τους. Α και ενα - για μενα στην φωτογραφικη της sony ειναι η οθονη αφης,εμενα προσωπικα με βολευουν πιο πολυ τα κουμπια.

Μια αλλη προταση σε αυτα τα χρηματα ειναι και η PANASONIC Lumix DMC-TZ5

Αλλα καλο θα ηταν να μας πεις ποσα χρηματα διαθετεις αλλα και για τι χρηση την θες.

Προσωπική μου γνώμη, και ως ερασιτέχνης φωτογράφος, και μέλος της ΕΦΕ Κρήτης, δεν θα αγόραζα ποτέ φωτογραφική μηχανή εταιρίας, που δεν είναι αποκλειστικά εταιρία φωτογραφικών ειδών. Επομένως Canon:-D

Αυτό που λες μου φαίνεται λάθος.Όταν μία μεγάλη εταιρία (μεγάλη με την έννοια ότι βγάζει πολλά προϊόντα),πχ sony,αποφασίσει να ασχοληθεί με έναν καινούργιο τομέα,τότε δημιουργεί αποκλειστικά ένα τμήμα στην εταιρία που ασχολείται με αυτόν τον τομέα.Άρα,όταν μία εταιρία ασχολείται με κάτι συγκεκριμένο,δεν σημαίνει ότι είναι οπωσδήποτε η καλύτερηστο είδος της.Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. ;-)

Όλα αυτά χωρίς να θέλω να πω κάτι για την sony ή την canon,μιας που δεν έχω ιδέα με τον τομέα τους,άρα δεν είμαι υπέρ καμιάς.

Αυτό που λες μου φαίνεται λάθος.Όταν μία μεγάλη εταιρία (μεγάλη με την έννοια ότι βγάζει πολλά προϊόντα),πχ sony,αποφασίσει να ασχοληθεί με έναν καινούργιο τομέα,τότε δημιουργεί αποκλειστικά ένα τμήμα στην εταιρία που ασχολείται με αυτόν τον τομέα.Άρα,όταν μία εταιρία ασχολείται με κάτι συγκεκριμένο,δεν σημαίνει ότι είναι οπωσδήποτε η καλύτερηστο είδος της.Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. ;-)

Όλα αυτά χωρίς να θέλω να πω κάτι για την sony ή την canon,μιας που δεν έχω ιδέα με τον τομέα τους,άρα δεν είμαι υπέρ καμιάς.

Δεν μπορείς, εξορισμού, να κάνεις 10 διαφορετικά πράγματα τέλειαB)

Κι εγώ της ίδιας άποψης είμαι, αν και δυστυχώς στις compact γίνονται πολλές "εκπτώσεις" απ' όλες τις εταιρίες... :-(

Παρ' όλα αυτά, κι εγώ canon θα έπαιρνα!

Δεν μπορείς, εξορισμού, να κάνεις 10 διαφορετικά πράγματα τέλειαB)

Άποψή σου.Εγώ πιστεύω ότι με σωστή δουλειά γίνεται.Και στη συγκεκριμένη περίπτωση όταν μια εταιρία (δεν μιλάω για τη sony,άλλωστε δεν είναι μόνο αυτή που καταπιάνετε με πολλά πράγματα) δουλεύει ανάλογα με τον ανταγωνισμό στους τομείς που επιλέγει,τότε μπορεί να είναι καλή.Μην ξεχνάτε ότι οι εταιρίες αποτελούνται από ανθρώπινα μυαλά.

Άποψή σου.Εγώ πιστεύω ότι με σωστή δουλειά γίνεται.Και στη συγκεκριμένη περίπτωση όταν μια εταιρία (δεν μιλάω για τη sony,άλλωστε δεν είναι μόνο αυτή που καταπιάνετε με πολλά πράγματα) δουλεύει ανάλογα με τον ανταγωνισμό στους τομείς που επιλέγει,τότε μπορεί να είναι καλή.Μην ξεχνάτε ότι οι εταιρίες αποτελούνται από ανθρώπινα μυαλά.
Τα οποία ανθρώπινα μυαλά μπορεί ναι μεν να διαθέτουν ή να αποκτήσουν κάποια στιγμή την σχετική τεχνογνωσία, αλλά την εξειδίκευση, και κυρίως την πείρα & την εμπειρία που έχουν αμιγώς φωτογραφικές εταιρίες με χρόνια στο χώρο όπως Nikon, Canon, Olympus, κτλ δύσκολο... ;)

Μερικές φορές δεν είναι η πείρα που κάνει τη διαφορά.Υπάρχουν πολλά παραδείγματα που το δείχνουν αυτό.Είναι βέβαια ένας σημαντικός παράγωντας,αλλά δεν είναι το παν.Αν όλα βασίζονταν στην πείρα,τότε όποια καινούργια εταιρία έμπαινε σε ένα χώρο τότε θα ήταν καταδικασμένη.

Εξάλλου,αν το δεις και από άλλη οπτική γωνία,πού ξέρεις εσύ αν και πότε σημαντικοί υπάλληλοι των εταιριών αλλάζουν εταιρία,εννοώ εταιρία στην οποία δουλεύουν;Βέβαια δεν γίνονται και εύκολα μετακινήσεις τόσο σημαντικών υπαλλήλων.

Προσωπικά,επειδή πρόσφατα έψαχνα σε forum (έτσι πληροφοριακά) για να δω ποια είναι καλύτερη σε φωτογραφικές μηχανές,είδα ότι δεν υπάρχουν τεράστιες διαφορές ανάμεσα σε canon και sony.Αν συγκρίναμε sony ericsson με nokia εντάξει,θα έλεγα ότι η nokia είναι σίγουρα καλύτερη,μιας που η nokia (άποψή μου πάντα) ξεφεύγει αρκετά από τις άλλες εταιρίες κινητών.Αλλά για εδώ...

δεν θα αγόραζα ποτέ φωτογραφική μηχανή εταιρίας, που δεν είναι αποκλειστικά εταιρία φωτογραφικών ειδών

Χωρίς να θέλω να πω ότι οι Sony δεν είναι καλές, συμφωνώ απόλυτα. Η Canon είναι αποκλειστικά εταιρία imaging και ειδικά στις φωτογραφικές μηχανές έχει πατέντες και τεχνογνωσία δεκαετιών, άρα και μεγάλα @@. Η Sony είναι ένας κολοσσός που, επειδή δεν είχε ποτέ αμιγώς φωτογραφικό τμήμα δικό της, και για να μην κουράζεται, εξαγορασε όπως ήταν την Konica Minolta, που, σημειωτέον, είχε επίσης μεγάλη παράδοση.(κάτι παρόμοιο που έκανε και με τη συνεργασία της με την Ericsson επειδή τα πρώτα Sony κινητά πήγαν άπατα)

Εγώ πάντως πάλι Canon θα έπαιρνα. Όπως και να'χει, μια φωτογραφική Canon θα είναι πάντα μια Canon, ενώ το όνομα Sony μου θυμίζει περισσότερο gadget, για αυτό και το εμπιστεύομαι σχεδόν τυφλά σε άλλα προϊόντα.

Bottom line πάντως, μην περιμένεις μεγάλες διαφορές σε αυτήν την κατηγορία, οπότε μην ανησυχείς. Να μου έλεγες για DSLR, δεν θα το συζητούσαμε καν.

Μόλις τώρα πήγα να ποστάρω,όπως είπε ο από πάνω,ότι η sony έχει αγοράσει την minolta (το είδα στη wikipedia,η οποία ήταν πολύ καλή στις φωτογραφικές.Κάτι μπορεί να λέει αυτό.

Εμένα πάλι,όταν ακούω sony,μου έρχονται στο μυαλό τηλεοράσεις. :P

Ο ανταγωνισμός στην αγορά ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών είναι τόσο τεράστιος που μπροστά τους ο αντίστοιχος στους personal computers θυμίζει νηπιαγωγείο. Η γιαπωνέζικες εταιρείες διαφοροποιούν τα προϊόντα τους ώστε να μην πλήξουν αρκετά τον ανταγωνισμό μεταξύ τους, στην ουσία πρόκειται για ένα cartel.

Με βάση αυτήν την πραγματικότητα, η Canon εχει προτερήματα σε κάποια πράγματα και μειονεκτήματα σε άλλα, είναι βλακώδες ο τυφλός προσηλυτισμός σε μια εταιρεία δίχως να σκεφτεί κάποιος τις ανάγκες του και τι πραγματικά θέλει και τον συμφέρει. Επίσης βλακώδης νοοτροπία ειναι κάποιος να μειώνει μια εταιρεία και τα προϊόντα της σαν υποτυπώδη επειδή αυτή η εταιρεία δεν έχει εμπειρία σε σχέση με την άλφα μεγάλη.

Για το λόγου το αληθές μια ματιά στα forums του DPReview θα δείξει την γνώμη και τον σεβασμό αρκετών επαγγελματιών φωτογράφων οπαδών της Canon στα νέα προϊόντα της Panasonic (G1-LX3), μηχανές που περιμένανε την Canon να κατασκευάσει και να προσφέρει αλλά το έπραξε μια εταιρεία κολοσσός που δεν έχει μεγάλη εμπειρία αλλά έχει μεγάλο όραμα και προσδοκίες στην αγορά των φωτογραφικών μηχανων, άλλο παράδειγμα είναι η flagship DSLR Α900 της Sony , που αρκετοί επαγγελματίες φωτογράφοι την προτιμούν από το αντίστοιχο προϊόν κατηγορίας της Canon/Nikon λόγω του τεράστιου resolution και dynamic range της.

Άλλοι φωτογράφοι προτιμούν image stabilization στο σώμα και όχι στον φακό επειδή έχουνε χαμηλότερο κόστος αγοράς μιας και πιστεύουν και σωστά ότι οι φακοί είναι μεγαλύτερη επένδυση παρά τα σώματα γιαυτό προτιμούν την Olympus με τους εξαιρετικους φακούς της Zuiko Digital, άλλοι προτιμούν ενα weather sealed σώμα και φακούς σε ανταγωνιστική τιμή απο την Pentax που η Canon δεν προσφέρει. Αγοράζουμε πάντα με ότι μας συμφέρει και θέλουμε, δεν υπάρχει προϊόν που να προσφέρει τα πάντα και κάνουμε συμβιβασμό πάντα με το σκεπτικό της καλύτερης προσφοράς για τα λεφτά. π.χ. οι προτάσεις της Olympus είναι στην κορυφή σε αυτόν τομέα γιατί προσφέρουν, inbody image stabilization (χαμηλότερο κόστος στους φακούς), το καλύτερο συστημα anti-dust, εκπληκτικούς φακούς για τα λεφτά τους σε σχέση με τους πανάκριβους σειράς L της Canon, πολύ καλή ανάλυση (resolution), εξαιρετικά jpgs κατευθείαν απο την μηχανή και άλλα πολλά, τα μειονεκτήματα της Olympus σε σχέση με την Canon είναι κυρίως κατώτερη ποιότητα φωτογραφιών σε πολύ υψηλά ISO. Ζυγίζουμε τα ουσιώδη και τι πραγματικά μας συμφέρει και ζητάμε και αγοράζουμε, ο τυφλός προσανατολισμός οδηγεί μόνο σε λάθος αγορές και απογοητεύσεις.

The lens is mightier than the sensor.

• 6 μήνες μετά...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ σ ολους σας..!

το σοτημα αυτο το εγραψα και σε αλλη κατηγορια για να το δουν περισσοτεροι.

ειναι η πρωτη μου επαφη με το φορουμ και σας ευχαριστώ που υπαρχεται... ειναι πολυ χρησιμο τελικα να εχεις καποιους που μπορεις να απευθυνθείς οταν εχεις ανάγκη.

Εφ όσον μου έκλεψαν την sony v3 απο την οποια και ημουν αρκετα ευχαριστημένος... προχωρω στην αγορα μιας νεας compact που μετα απο συγκριτικη έρευνα κατεληξα και εγω να ειναι η canon sx1.... η οποία ειναι φουλ ... πιο πλήρη δεν βρηκα!

μετα που διαβασα τις αποψεις σας... ξαναμπαινω σε σκεψη τελικα τι πρεπει να κανω...

θελω μαι λύση που να με δινει κρυστάλινες φωτογραφιες... οπως αυτες που βλεπω σε περιοδικα... αλλα θα ηθελα compact για να αποφυγω τσιντσιρ μιντσιρ (επιτρεψτε μου τον ορο, τον συνηθιζε η συνχωρημενη γιαγια μου) αλλαζε φακους, κουβαλα βαρια πραγματα... εαν δεν το εβαζα αυτο στο μυαλο μου.. θα έπερνα την nikon d90 που μου προτινε ενας φιλος.. ετσι και αλλιως και στις δυο περιπτωσεις με 36 δοσεις θα αγορασω...! σας παρακαλώ βοηθήστε μου στην αποφαση γιατι νοιωθω να πνιγομαι..( ειμαι και ''ψειρας'' ) πρεπει να τελειωσω μ αυτο...! ειναι και επείγον γιατι τα μικρά περιμένουν φωτογραφηση στις διακοπες, την αλλη βδομάδα.

σας ειναι ευγνώμων για τον χρονο σας..

Τηλέμαχος

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:33 ----------

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ σ ολους σας..!

ειναι η πρωτη μου επαφη με το φορουμ και σας ευχαριστώ που υπαρχεται... ειναι πολυ χρησιμο τελικα να εχεις καποιους που μπορεις να απευθυνθείς οταν εχεις ανάγκη. ( εστειλα και αλλου αυτο το μηνυμα λογω επειγουσας απάντησης)

λοιπον... Εφ όσον μου έκλεψαν την sony v3 απο την οποια και ημουν αρκετα ευχαριστημένος... προχωρω στην αγορα μιας νεας compact που μετα απο συγκριτικη έρευνα κατεληξα και εγω να ειναι η canon sx1.... η οποία ειναι φουλ ... πιο πλήρη δεν βρηκα!

μετα που διαβασα τις αποψεις σας... ξαναμπαινω σε σκεψη τελικα τι πρεπει να κανω...

θελω μαι λύση που να με δινει κρυστάλινες φωτογραφιες... οπως αυτες που βλεπω σε περιοδικα... αλλα θα ηθελα compact για να αποφυγω τσιντσιρ μιντσιρ (επιτρεψτε μου τον ορο, τον συνηθιζε η συνχωρημενη γιαγια μου) αλλαζε φακους, κουβαλα βαρια πραγματα... εαν δεν το εβαζα αυτο στο μυαλο μου.. θα έπερνα την nikon d90 που μου προτινε ενας φιλος.. ετσι και αλλιως και στις δυο περιπτωσεις με 36 δοσεις θα αγορασω...! σας παρακαλώ βοηθήστε μου στην αποφαση γιατι νοιωθω να πνιγομαι..( ειμαι και ''ψειρας'' ) πρεπει να τελειωσω μ αυτο...! ειναι και επείγον γιατι τα μικρά περιμένουν φωτογραφηση στις διακοπες, την αλλη βδομάδα.

Τηλέμαχος

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ σ ολους σας..!

το σοτημα αυτο το εγραψα και σε αλλη κατηγορια για να το δουν περισσοτεροι.

ειναι η πρωτη μου επαφη με το φορουμ και σας ευχαριστώ που υπαρχεται... ειναι πολυ χρησιμο τελικα να εχεις καποιους που μπορεις να απευθυνθείς οταν εχεις ανάγκη.

Εφ όσον μου έκλεψαν την sony v3 απο την οποια και ημουν αρκετα ευχαριστημένος... προχωρω στην αγορα μιας νεας compact που μετα απο συγκριτικη έρευνα κατεληξα και εγω να ειναι η canon sx1.... η οποία ειναι φουλ ... πιο πλήρη δεν βρηκα!

Τηλέμαχος

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:33 ----------

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ σ ολους σας..!

ειναι η πρωτη μου επαφη με το φορουμ και σας ευχαριστώ που υπαρχεται... ειναι πολυ χρησιμο τελικα να εχεις καποιους που μπορεις να απευθυνθείς οταν εχεις ανάγκη. ( εστειλα και αλλου αυτο το μηνυμα λογω επειγουσας απάντησης)

λοιπον... Εφ όσον μου έκλεψαν την sony v3 απο την οποια και ημουν αρκετα ευχαριστημένος... προχωρω στην αγορα μιας νεας compact που μετα απο συγκριτικη έρευνα κατεληξα και εγω να ειναι η canon sx1.... η οποία ειναι φουλ ... πιο πλήρη δεν βρηκα!

Τηλέμαχος

Κρυσταλινη εικονα σε compact μηχανη δεν θα δεις. Μην πας να συγκρινεις φωτογραφικη 200-300 ευρω με μηχανες που μονο το σωμα χωρις φακο κανει απο 500ευρω μεχρι αρκετες χιλιαδες ευρω. Αν θες να ασχοληθεις με φωτογραφια ερασιτεχνικα η επαγγελματικα πηγαινε σε DSLR. Αν θες απλα να τραβας την παρεα σου και αντε για κανενα ταξιδακι τοτε compact. Αν θες και τα 2... τοτε περνεις και τα 2 :P Φαντασου να εισαι σε club με την DSLR στο χερι. Εγω παντως την DSLR δεν την περνω σε εξοδους γιατι ποιος την κουβαλαει. Και μενεις με μια φωτογραφικη αγκαλια που πρεπει να την κουβαλας και φυσικα δεν μπορεις να την αφησεις καπου γιατι δεν αφηνεις ετσι απλα 1000 ευρω στην μοιρα τους να κλαπουν ή να σπασουν. Αν λοιπον το θες για απλη χρηση ταξιδιων και εξοδων με την παρεα, τοτε παρε μια απλη compact και τελειωσες. Αν θες να ασχοληθεις με φωτογραφια σαν hobby (σοβαρα ομως) τοτε εδω ειμαστε να βοηθησουμε, γιατι εκει οτι παρεις το παντρευεσαι, καθως οι φακοι της μιας εταιριας δεν μπαινουν σε αλλη ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...