Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με Pc (ναι και εγω :p)

paularas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενώ όλα τα πράγματα πήγαιναν καλά και ο υπολογιστής λειτουργούσε ρολόι, ξαφνικά μία μέρα που πήγα να το ανοίξω από 28-30 δευτερόλεπτα στο windows loading screen άρχισε να κάνει 2 με 3 λεπτά και ειδικά στην αρχή όταν πάει να φορτόσει ο σκληρός δίσκος δείχνει 100% use της cpu.

Το μηχάνημα έχει ελεγθεί απο όλα τα προγράμματα για ιούς.

Η σύνθεση του είναι: p4 core duo 2 3,2 , 2 giga kingston 533, maxtor sata 250g , asus gforce 9800gt, asus mb (δεν θυμάμαι το μοντέλο ). Κάρτα ήχου ενσωματωμένη.

Καμία ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει και ενώ είναι/ ήταν όλα καλά ο επεξεργαστής πάει στο 100% της χρήσης του και ενώ μπορεί να παίζω παιχνίδια να είμαι με 50 fps και ξαφνικά να μου τραβάει μικρά spikes, να πέφτω στα 5-10 fps και μετά πάλι στα 50+

Δημοσ.

Αυτο είναι το θέμα. Κανένα. Απλά δείχνει ότι η cpu δουλεύει υπερωρίες στο 100% και ο σκληρός δίσκος να ζορίζεται λόγο μάλλον της cpu

Δημοσ.

Οχι. αλλά επειδή δίνω ένα 10% να κάνω και λάθος και επειδή αυτήν την στιγμή είναι στην εταιρία μου, με το που πάω απο το σπίτι θα πω ακριβώς τα resources πως είναι κατανεμημένα. Βέβαια δεν ξέρω πως γίνεται ξαφνικά και μάλιστα χωρίς να περάσω κάτι να συμβαίνει αυτό το πράγμα και 2ον πως γίνεται εκτός απο το σημείο που ανοίγει ο υπολογιστής και bootarei κανονικά στα windows, να έχει πρόβλημα στο windows loading screen και απο 30 δεύτερα να κάνει 2-3 λεπτά για να περάσει απο και να μπεί στο λειτουργικό μέσα.

-----Προστέθηκε 31/1/2009 στις 12 : 07 : 37-----

Επανήλθα και γω. Το idle είναι σχεδόν μόνιμα στο 90 με 99%, δηλαδή έχει ο επεξεργαστής πόρους για να δουλέψει αλλά κάθε φορά που πάω να ανοίξω ένα νέο process είτε θα αργήσει να το ανοίξει είτε θα κολλήσει ο υπολογιστής για λίγο.

Δημοσ.

έχω όλα τα antivirus antimalaware etc προγράμματα που υπάρχουν στο εμπόριο και ελέγχο μέρα παρά μέρα τον υπολογιστή μου. defrag ανασυγκρότηση δηλαδή και εκαθάριση δίσκου κάνω 1 φορά ανά 2 εβδομάδες

Δημοσ.

υπάρχει περίπτωση να μου κάνει τα κολλήματα ο υπολογιστής λόγο ύπαρξης μικρού τροφοδοτικού? μιας και έχω πια την 9800gt

(μικρό τροφοδοτικό = 250άρι) . ξέχασα ότι είχα ανατινάξει το παλιό μου και είχα βάλει ένα μικρό που είχα βρει πρόχειρο

Δημοσ.
υπάρχει περίπτωση να μου κάνει τα κολλήματα ο υπολογιστής λόγο ύπαρξης μικρού τροφοδοτικού? μιας και έχω πια την 9800gt

(μικρό τροφοδοτικό = 250άρι) . ξέχασα ότι είχα ανατινάξει το παλιό μου και είχα βάλει ένα μικρό που είχα βρει πρόχειρο

και το ρωτας το αυτονοητο?

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι ο βασικός σκληρός μου δίσκος (σε σύνδεση sata) από τότε που έβαλα την κάρτα γραφικών αργεί να bootarei και διαβάζει στην εκκίνηση συνέχεια και μετά αργεί να φορτώσει τα προγράμματα. αλλά με το που τα φορτώσει δεν έχει κανένα πρόβλημα.

Όσο για τα ρεύματα του υπολογιστή κάθισα λίγο και έψαξα και από ότι είδα με 2 σκληρούς sata, μία 9800 , 2 dvd players και τον επεξεργαστή ΘΕΩΡΙΤΙΚΑ δεν έπρεπε να είχα προβλήματα ακόμα και με το 250αρι. Η κάνω λαθος

Δημοσ.
Το θέμα είναι ότι ο βασικός σκληρός μου δίσκος (σε σύνδεση sata) από τότε που έβαλα την κάρτα γραφικών αργεί να bootarei και διαβάζει στην εκκίνηση συνέχεια και μετά αργεί να φορτώσει τα προγράμματα. αλλά με το που τα φορτώσει δεν έχει κανένα πρόβλημα.

Όσο για τα ρεύματα του υπολογιστή κάθισα λίγο και έψαξα και από ότι είδα με 2 σκληρούς sata, μία 9800 , 2 dvd players και τον επεξεργαστή ΘΕΩΡΙΤΙΚΑ δεν έπρεπε να είχα προβλήματα ακόμα και με το 250αρι. Η κάνω λαθος

πως το μετρησες δηλαδη.οι μετρησεις μην ξεχνας ειναι σε full load οχι idle.

Δημοσ.

πως μετρησα τι? τα φορτία/ ρεύματα που έχω? δλδ αν μου φτάνει το 250 ή οχι?

Σε μία συζήτηση σε ένα ξένο forum που κάναμε για την 9800 αρκετά άτομα την χρησιμοποιούσαν με 250άρι τροφοδοτικό και απο ότι έλεγαν δεν τους είχε δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα. Και εμένα μου φάνηκε περίεργο έως απίθανο σχεδόν

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...