FireFoxGr Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Θέλω να αγοράσω μια ασύρματη κάρτα δικτύου και θέλω να ακούσω μερικές γνώμες για το τι προτείνετε. Βασικό στοιχείο η ισχύ, να πιάνει δίκτυο όσο το δυνατό πιο μακρυά (μιλάω πάντα με την μανίσια κεραία). Επίσης μια ερώτηση: Έβλεπα στο eshop κάποιες ασύρματες κάρτες που έιχαν 3 κεραίες με κατευθύνσεις προς τις τρείς διαστάσεις. Αφορά αυτό την λήψη πολωμένου σήματος;
pc_admin Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 με τα ίδια χρήματα μπορείς να πάρεις access point (κοστίζει 33 ευρώ ) να το έχεις δίπλα στο pc με καλώδιο ethernet και θα ειναι πολύ καλύτερη σύνδεση . Ειχα ενα usb wirwlless και ειχε φουλ σημα 54mb ,κατεβαζε με φουλ ταχύτητα αλλα έβλεπα μια καθυστέρηση στην ανταπόκριση .Με το access point παει σφαίρα , σαν lan σχεδόν.
FireFoxGr Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 με τα ίδια χρήματα μπορείς να πάρεις access point (κοστίζει 33 ευρώ ) να το έχεις δίπλα στο pc με καλώδιο ethernet και θα ειναι πολύ καλύτερη σύνδεση .Ειχα ενα usb wirwlless και ειχε φουλ σημα 54mb ,κατεβαζε με φουλ ταχύτητα αλλα έβλεπα μια καθυστέρηση στην ανταπόκριση .Με το access point παει σφαίρα , σαν lan σχεδόν. Θέλω να συνδεθώ ασύρματα γιατί θέλω να συνδεθώ σε AP που είναι μακρυά από το δικό μου pc, οπότε χρειάζομαι μια απλή κάρτα. Με AP δεν γίνεται αυτό νομίζω. Εκτός εαν δεν κατάλαβα καλά.
pc_admin Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Θέλω να συνδεθώ ασύρματα γιατί θέλω να συνδεθώ σε AP που είναι μακρυά από το δικό μου pc, οπότε χρειάζομαι μια απλή κάρτα. Με AP δεν γίνεται αυτό νομίζω. Εκτός εαν δεν κατάλαβα καλά. και βέβαια γίνεται
poulinos Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 απλα ο φιλος πιο πανω λεει να παρεις ενα access point Που να παιζει σαν repeater.καλη λυση μεν αλλα απο την αλλη πολλες ρυθμισεις και θελει προσοχη στην επιλογη διοτι αμα δεν ξερεις πολυ απο αυτα θα μπερδευτεις και τζαμπα τα λεφτα.σε αυτην την λυση εχω δοκιμασει belkin και δεν ειχα προβλημα .40 ευρω ενα repeater και οκ.μετα εχω δοκιμασει Linksys expander αλλα με καλωδιο δεν ειδα αν παιζει οπως και level one που οθτε παλι δοκιμασα με καλωδιο.τωρα αυτα με τις πολλες κερεες ειναι δυο ειδη.το ενα ειναι πρωτοκολλο g mimo που πιανει πιο μακρια bigger coverage και πιο δυνατο σημα αλλα πρεπει και ο ρουτερ να το υποστηριζει το mimo.η belkin εχει μπλεξει πολυ με τετοια προιοντα και μετα ειναι το πρωτοκολλο draft n που ειναι πολυ πιο γρηγορο και παλι μεγαλυτερη εμβελεια αλλα παλυ θες και αντιστοιχο ρουτερ. απο εκει και περα στα απλα προιοντα αν θυμαμε σωστα προσεχεις δυο πραγματα Ευαισθησία λήψης: -80 dBm. Μέγιστη ισχή εκπομπής: 5 dBm. πχ αυτη η καρτα λεει http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.614812 οτι παιζει μεχρι 800 μετρα που το θεωρω χλωμο.μπορει να εχει μεγαλυ ισχυ και μεγαλη κερεα και να φτανει το σημα μεχρι τα 800 μετρα αλλα αμα δεν κανει το ιδιο και ο ρουτερ δηλαδη να στελνει και αυτος τοσο τοτε η επικοινωνια δεν εχει νοημα διοτι θα στελνεις αλλα δεν θα λαμβανεις,απο εκει και περα υπαρχουν κατευθυντικες κερεες για καλυτερα αποτελεσματα μεχρι πιο μεγαλες κερεες.βεβεα ολα ειναι σχετικα διοτι μια μεγαλυτερη κερεεα χωρις παραπανω ισχυ δεν κανει θαυματα.και καποιες καρτες Se b πρωτοκολλο που ειναι μεχρι 11 mbps παιζουν πιο δυνατα και πιο μακρια ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ απο οτι με g αν και κανονικα λενε το αναποδο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.