Kevin Tas Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 εχω ενα modem router speedtouch 585v7 το οποιο το εχω συνδεσει στο δωματιου του γραφειου με το desktop. Το προβλημε ειναι οτι με το laptop στο σαλονι δεν εχω ΚΑΘΟΛΟΥ σημα. Η αποσταση ειναι περιπου 10 μετρα σε ευθεια γραμμη αλλα ειναι διαγωνια και παρεμβαλονται καποιοι τοιχοι. Η ερωτηση μου ειναι αν ειναι ελατωματικο το modem γιατι οταν κανω αναζητηζη δικτυων μου φερνει 5-6 μαλλον γειτονων αλλα δεν φερνει το δικο μου, ειναι δυνατον ? Εχω διαβασει οτι καποια αλλα ποιανουν απο τον πρωτο οροφο στον τριτο και εμενα δεν ποιανει στα 10 μετρα ? Διαφορετικα αν ειναι συνηθες να μην ποιανει σε μια τετοια αποσταση τι λυση μπορω να βρω ωστε να μην τραβηξω ενα καλωδιο UTP που να τρεχει ολο το σπιτι ?
Kevin Tas Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 μαλλον οχι, εκανα τοσες αλλαγες που δεν θυμαμαι. θα το κανω και αυτο σημερα ευχαριστω για την απαντηση
adamch Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 διαφορετικά τι άλλο μπορεί να γίνει ρε παιδιά; γιατί κι εγώ ναι μεν το εντοπίζω αλλά δεν έχω καλό σήμα. μπορώ να χρησιμοποιήσω κάποιο άλλο ρούτερ σαν αναμεταδότη ή υπάρχει κάποια άλλη ειδική συσκευή για αυτή τη χρήση;
pournaras Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Η λυση, για αρχη ειναι αφου αλλαξεις καναλι, να κανεις δοκιμες, στο ιδιο δωματιο (μετρωντας σημα), στο επομενο, να δεις διαφορα κλπ. Γιατι ισως να βρεις μια αλλη θεση για το ρουτερ, ωστε να ανβει το σημα στα αλλα δωματια. Μπορει ακομη να χρειαστει να επεκτεινεις το καλωδιο που το εχει συνδεμενο με το desktop, ωστε να παει σε τελειως αλλη μερια του δωματιου. Ο λογος που τα λεω αυτα ειναι οτι, ναι μεν, υπαρχουν και τα Access Points, αλλα απο οτι γνωριζω τα 585 ειναι αρκετα καλα κομματια και δεν εχουν τετοια προβληματα. Τελος μπορεις να παρεις μια εξτρα κεραιουλα omni 5 εως 8 db, και να κανεις τη δουλεια σου (σαν κεραια αυτοκινητου ενα πραγμα). Επισης εγκατεστησε στο laptop σου το Netstumbler ωστε να εχεις μια πολυ καλυτερη "οπτικη" του σηματος σου http://www.netstumbler.com/downloads/
Kevin Tas Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Εγω αλλαξα το καναλι σε 7 οπως ειπατε και το laptop ειδε φως. Πιανει σε ολο το σπιτι ακομα και στο μπαλκονι με καλο-πολυ καλο ως και εξαιρετικο σημα.
ilias_t Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Τέλεια... Απότι φαινεται όλη η γειτονιά χρησιμοποιεί το κανάλι που είχες και εσύ αρχικά. Enjoy
gnomonas Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Γειά σας,θα ήθελα αν μπορείτε να με διευκολύνετε με ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω.Παίρνω ιντερνετ από τον αδελφό μου ασύρματα που είναι στον επάνω όροφο από μένα,αυτός έχει ένα router Linksys.Σε κάποια σημεία του σπιτιού μου έχω πολύ καλό σήμα σε άλλα όμως όχι,για να λύσω αυτό το πρόβλημα,έβαλα ένα Level One σε λειτουργία Repeater και το σύστημα δουλεύει,τι γίνεται όμως στον έναν laptop με win XP που έχω κάρτα εξωτερική PCMCIA Linksys και τρέχω το πρόγραμμα της linksys μου βρίσκει και το router το πάνω και το Repeater το κάτω και φυσικά εγώ το λοκάρω στο ισχυρότερο και παίζει άψογα.Στον άλλο laptop με WIN XP πάλι που έχει ενσωματωμένη κάρτα ασύρματου δικτύου μου βρίσκει μόνο ένα όνομα δικτύου και λοκάρει μόνο στο πάνω router που φυσικά είναι ανίσχυρο και έχω πρόβλημα ,το ίδιο γίνεται και με άλλο laptop με vista,έχω κατεβάσει και καινούργιους drivers των καρτών αλλά τίποτα.Η ερώτησή μου είναι η εξής,δεν γίνεται στα WINDOWS να βρίσκεις και τα δύο δίκτυα που φυσικά έχουν το ίδιο όνομα(γιατί αλλιώς δεν παίζει το Repeater) και να επιλέγεις εσύ το ισχυρότερο;όπως επίσης γιατί δεν μπορούμε να δούμε σε ποιό κανάλι εκπέμπει ένα router; έβαλα ένα πρόγραμμα το netstumblerinstaller_0_4_0 με αυτό βλέπω και τα δύο ονόματα αλλά δεν σε αφήνει να λοκάρεις μόνο σου δείχνει,υπάρχει κάτι σχετικό,θα σας παρακαλούσα αν ξέρει κάποιος κάτι να μου απαντήσει γιατί έχω τρελλαθεί,ευχαριστώ εκ των προτέρων
geioannou Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 ρε παιδια χωρις να κανω σπασιμο στην ερωτηση που εχει κανει ο φιλος gnomonas για πειτε τι παιζει ακριβος με τα καναλια ? με πια λογικη αλαζοντας καναλι επιασε σημα παντου μεσα στο σπιτι ενω πριν ειχε προβλημα ? το λεω γιατι εαν υποθεσουμε οτι εξεπεμπε στο καναλι 5 το router tou, τι επειρεαζε το να μην πιανει οι υπολοιπες συχνωτητες της γειτονιας. μπορει οπως αναφερθηκε, το καναλι αυτο να το χρησημοποιουσε ολοι η γειτονια, αλλα υπερισχυει η επικοινωνια με το router. δεν ειναι ετσι ?
pournaras Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 ρε παιδια χωρις να κανω σπασιμο στην ερωτηση που εχει κανει ο φιλος gnomonas για πειτε τι παιζει ακριβος με τα καναλια ?με πια λογικη αλαζοντας καναλι επιασε σημα παντου μεσα στο σπιτι ενω πριν ειχε προβλημα ? το λεω γιατι εαν υποθεσουμε οτι εξεπεμπε στο καναλι 5 το router tou, τι επειρεαζε το να μην πιανει οι υπολοιπες συχνωτητες της γειτονιας. μπορει οπως αναφερθηκε, το καναλι αυτο να το χρησημοποιουσε ολοι η γειτονια, αλλα υπερισχυει η επικοινωνια με το router. δεν ειναι ετσι ? Κοιτα, βασικα πρεπει να σκεφτεις οτι το wireless αποτελειται απο 2 ξεχωριστα κομματια. Απο τη μια μερια υπαρχει το κομματι του "δικτυου" οπως ολοι το γνωριζουμε, αλλα απο την αλλη, υπαρχει το κομματι του "radio", που δεν ειναι τιποτε αλλο απο ενα ραδιοφωνο, απλα σε αλλη πολυ πιο υψηλη συχνοτητα, και με διαφορετικο τροπο μεταδοσης (μπακαλιστιη επεξηγηση αλλα....). Αρα αφου εχουμε εκπομπη-ληψη, σκεψου 10 σταθμους να εκπεμπουν στο ραδιοφωνο σου, πχ στους 100Mhz, με σχετικα ιδια ενταση σηματος, ποιον θα πιασεις, και ποσο καθαρα? Σιγουρα μια πολυ μικρη προτεραιοτητα οπως λες, την εχει το δικο σου ζευγος, αλλα με τοση παρεμβολη θα υπαρχουν τοσα χαμενα πακετα και επαναληψεις μεταδοσης που στην ουσια θα ειναι σαν να μην εχεις καθολου επικοινωνια. Το κακο ειναι οτι ολα τα wireless ειτε ειναι καρτες ειτε AP ειτε routers, ερχονται με default το καναλι 6, με αποτελεσμα πολλοι να το αφηνουν εκει και μετα να μην ξερουν τι τους φταιει, και να παιρνουν μεγαλυτερη κεραια, και κοντρα δυνατοτερο μηχανημα και να γεμιζουν το καναλι παρασιτα, (εκτος του οτι οι πιο πολλοι δεν ξερουν καν οτι υπαρχουν καναλια). Και η χειροτερη διαπιστωση που εχω κανει, ειναι οτι πολλοι νομιζουν οτι οσο δυνατοτερο ειναι το σημα, τοσο καλυτερη ταχυτητα θα εχουν, ανεβαζοντας ετσι οσο μπορουν τα μηχανηματα τους, με τα ιδια τραγικα αποτελεσματα.
100 010 00 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Υπαρχει ενας τεχνικος ορος που λεγεται "interference", αν ψαξεις στο google, θα καταλαβεις γιατι γινεται αυτο με τα καναλια
nske Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Επίσης να επισημανθεί ότι δεν χρησιμοποιεί κάθε κανάλι το αποκλειστικά δικό του φάσμα συχνοτήτων, τα περισσότερα κανάλια μοιράζονται ένα μέρος του φάσματος με άλλα κανάλια. Οπότε αν μια πηγή προκαλεί παρεμβολή στην επικοινωνία σε κάποιο κανάλι, είναι πιθανό να παράγει σημαντική παρεμβολή και σε επικαλυπτόμενα κανάλια. http://ngia.rootforge.org/content/Tutorials/PlugMeIn/Channels.htm
MrWhite Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Η πάρα πολυ απλά, μπορεις να ανοίξεις την φυσική γενικής παιδείας της Γ' Λυκείου, και να δείς τη γίνεται στην συμβολή κυμάτων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.