Προς το περιεχόμενο

9800 Και 9600 ανετα σε διανομες

BonJovi1000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

θα ηθελα να μου πειτε ποιες μαρκες απο τα παραπανω <<τσιπακια>> παιζουν με ανεση πληρως στο λινουξ

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=3297&cat=5

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=2195&cat=5 αυτες παιζουν για παραδειγμα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τώρα αν θα παίζουν σε linux, δεν ξέρω σίγουρα, αλλά 99,99% οποιαδήποτε 9600 ή 9800 θα παίζει χωρίς να χρειαστεί να κάνεις κάτι έξτρα (αν και για το τελευταίο θα σε διαφωτίσει κάποιος που ξέρει ή έχει ίδια κάρτα).

Οι nvidia γενικότερα τα παν καλά με το linux. Και αν χρησιμοποιήσεις τον κλειστό driver (nvidia) κι οχι τον ανοιχτό (nv) , ακόμα καλύτερα.

Και γω μια 9800 έχω , δε με προβλημάτισε καθόλου.

Εγώ χρησιμοποιώ τους open nvidia, σε παλιά καρτα γραφικών, 128 ΜΒ nvidia, και είμαι καλυμένος, Ενοείται οτι δεν μου έχει σκάσει ποτέ ο Χοrg, οπως συμβαίνει με τους κλειστούς. Δεν ξέρω όμως αν μπορείς να τρέξεις compiz-fusion, που πολλοί το θεωρούν απαραίτητο.

Οι nvidia γενικότερα τα παν καλά με το linux. Και αν χρησιμοποιήσεις τον κλειστό driver (nvidia) κι οχι τον ανοιχτό (nv) , ακόμα καλύτερα.

Και γω μια 9800 έχω , δε με προβλημάτισε καθόλου.

πως χρησιμοποιεις κλειστο?και πως ανοιχτο?

Εγώ χρησιμοποιώ τους open nvidia, σε παλιά καρτα γραφικών, 128 ΜΒ nvidia, και είμαι καλυμένος, Ενοείται οτι δεν μου έχει σκάσει ποτέ ο Χοrg, οπως συμβαίνει με τους κλειστούς. Δεν ξέρω όμως αν μπορείς να τρέξεις compiz-fusion, που πολλοί το θεωρούν απαραίτητο.

γιατι να μην τρεχει το κομπιζ??εδω το τρεχει η ον μποαρντ μου....θεμα οδηγου ειναι?

Το compiz νομίζω οτι χρειάζεται hardware accelaration, και αυτο το πετυχαίνεις με κλειστούς drivers. H on-board vga-card σου είναι INTEL ; H INTEL έχει ανοικτά specifications, αρα μπορείς να κάνεις χρηση hardware accelaration με open source drivers.

Κάπως έτσι πάνε τα πράματα.

γιατι να μην τρεχει το κομπιζ??εδω το τρεχει η ον μποαρντ μου....θεμα οδηγου ειναι?

Ναι. Οι nv (οι opensource της nvidia) δεν εχουν 3D acceleration

Edit: Με προλαβαν :)

Αναλογα με τη διανομη σου και το branch στο οποιο ανηκει η nvidia καρτα σου. αν εχεις απο Geforce2 και κατω, το 3D το ξεχνας. Η nvidia δεν τις υποστηριζει πλεον.

Γενικά τσιπάκια που δεν δίνουν οι κατασκευαστές τις τεχνικές προδιαγραφές τους στον "λαό" όπως nvdia, χλωμό να βγουν open source οδηγοι που να δουλεύουν καλα, αλλά δεν σημαίνει οτι δεν έχεις 3d accelaration, ασχέτως αν γίνεται μέσω software accelaration αυτό.

Για nvidia , πηγαίνεις στο επίσημο web-site

γραφω για ποιες καρτες ενδιαφερομαι....

ξερετε κατι?

για διανομες mandriva και ubuntu.....

Τωρα ειδα τα λινκς στο πρωτο ποστ :o

Ναι, ανετα.

Για Mandriva δεν ξερω (λογικα απο τα DrakeTools)

Για το Ubuntu θα βγει ενα popup που θα σου λεει οτι εντοπιστηκε υλικο που απαιτει closed source drivers.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...