anthony_crete Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Ειχα ενα Siemens CL-110, ομως επειδη ηταν modem (1 θυρα lan+1 usb) δεν με βολεβε και πολυ οποτε ειπα να αξιοποιησω ενα 3com που ειχα ξεχασμενο σπιτι μου (3CRWDR101B-75) Το προβλημα βεβαια ειναι οτι το 3com ηταν annexB (isdn) και η ιδιοκτητη γραμμη της forthnet απαιτει pstn (annexA). Παρολα αυτα μου ειπαν οτι μπορω να αλλαξω το annex απλα χρησιμοποιώντας το firmware της αντιστοιχης συσκευης για annexA (3CRWDR101A-75). Εκανα λοιπον firmware update και τωρα στην κεντρικη σελιδα του router μου εμφανιζει αυτο: OfficeConnect ADSL Wireless 11g Firewall RouterVersion 1.10.00.A (22 May 2007 10:37:09) Λογικα λοιπον το συγκεκριμενο ρουτερ φαινεται να εχει μετατραπει απο annexB->annexA! Μετεφερα ολες τις ρυθμισεις username/pass, modes, protocols, category κλπ που υπηρχαν στον σιεμενς στον καινουριο ρουτερ, συνεδεσα και το τηλεφωνο πανω του, αλλα δεν το βλεπω να ψηνεται και πολυ να μπει ιντερνετ! Μηπως ξερει κανεις αν προκειτε να δουλεψει η εαν πρεπει να κανω εγω κατι συγκεκριμενο?! Ευχαριστω!
poulinos Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 δεν το εχω δοκιμασει για να σου πω.παντος καταρχην βαλτου οτι πιο νεο firmware υπαρχει για annex a.β.βεβεβσου οτι ολα ειναι σωατα.pppoe/llc vpi 8 vci 35 και ειδικα το username kai to password.αν δεν πετυχει τοτε υπαρχει μια αλλη λυση.simenes -=to σεταρεις κανονικα. 3com του δινεις ip 192.168.1.200 του κλεινεις τον dhcp και το συνδεεις με ethernet πανω στο siemens.to 3com exei γινει ενα υπεροχο access point.αν μπεις 192.168.1.1 ειναι οτ siemens αν μπει2 192.168.1.200 ειναι το 3com.στο 3com den bazeiς username και pass απλα του ρυθμιζεις μονο οτι εχει σχεση με το ασυρματο κομματι.
anthony_crete Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Και η τραγικη ειρωνια? Ειχα ηδη access point σπιτι μου... Απλως βλεπεις 1) δεν θελω να χρησιμοποιω το wireless του laptop γιατι εχει αρχισει και τα παιζει 2) χρειαζομαι wireless για το iphone.... Οποτε δες τι γινεται τωρα! Ο siemens, εχει 2 θυρες.... 1 usb & 1 lan. Η lan χρειαζεται απο το access point, για να γινει ασυρματο το net. Αμα συνδεσω ομως την αλλη θυρα στον υπολογιστη μου (εκτος του οτι μακρυ usb δεν εχω και του οτι το laptop εχει 3 usb-1 χαλασμενη-1 για το ποντικι-1για την webcam), οι ταχυτητες για καποιο λογο ειναι πολυυυυυ αργες. Δηλαδη αντι για 1,5-1,8 mbps μου κατεβαζει με 500-800kbps. οποτε θα χρειαστει να τα χαραμισω 2 ρουτερ και δεν λεει κ πολυ... anw thnx για την απαντηση και αν σου ρ8ει τπτ αλλο.... ΥΓ: 1 firmware υπαρχει και για τα 2 router. και ειναι μονο για PSTN
anthony_crete Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Εχει τα εξης κουμπια: alert, power ,sync ,online, wlan Μονο το power και το Wlan αναβουν... :S Στο status του 3com μου βγαζει αυτα: Internet SettingsWAN Connection Type N.A. Status DISCONNECTED Internet IP address N.A. Subnet Mask N.A. ISP Gateway Address N.A. Primary DNS N.A. Secondary DNS N.A. WAN MAC Address N.A.
poulinos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 μπερδευτικα τι θες να κανεις.εχεις το siemens εχεις το 3com εχεις και access point.τοτε το siemens πανω στο 3com to access point πανω στο 3com και το ενα pc με καλωδιο πανω στο 3com.το 3com απλα θα κανει to wireless switch.an καταλαβα σωστα.το usb ειναι πιο αργο σε ολα τα ρουτερακια.πεζει καπου 11 mbps δεν θυμαμε.ασε το θεωρητικο 480 mbps που λενε.σε ρουτερ παζει καπουυ 11 δεν θυμαμε και σουρνεται.
poulinos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Εχει τα εξης κουμπια:alert, power ,sync ,online, wlan Μονο το power και το Wlan αναβουν... :S Στο status του 3com μου βγαζει αυτα: δεν συγχρονιζει καν.
anthony_crete Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 το ξερω.... Το θεμα ηταν να μην χρειαζομαι και ρουτερ και access point. αμα ειναι να θελω 2 ρουτερ και access point, δη,αδη 300 ευρω εξοπλισμο..... ουυυυυυ σωθηκα!!! τεσπα, thanks
poulinos Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 μισο δεν τα εχεις ηδη ολα αυτα?κατεργησε siemens και 3com και παρε ενα speedtouch.
100 010 00 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Εχει τα εξης κουμπια:alert, power ,sync ,online, wlan Μονο το power και το Wlan αναβουν... :S Στο status του 3com μου βγαζει αυτα: WAN Connection Type N.A. Στο 3com ξαναβαλε το annexΒ ή αν το αφησεις ετσι........ απλα πετα το........ δεν αλλαζει σε annexΑ ή το αντιστροφο. Μπορεις να το χρησιμοποιησεις σαν AP ομως
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.