ge0rge007 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Βρήκα μερικές συντομεύσεις που είναι πολύ χρήσιμες αν κρασάρει το σύστημα. Μπορείτε να τις δείτε εδώ: http://www.junauza.com/2009/01/linux-keyboard-shortcuts-to-exit-safely.html Νομίζω ότι θα είναι καλό να τις εκτυπώσετε για να τις έχετε σε ώρα ανάγκης. Ελπίζω βέβαια να μην σας χρειαστούν ποτέ! EDIΤ:Ελέγξτε αν δουλεύουν σωστά οι εντολές με τα βήματα που λέει παρακάτω ο NullScan. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NullScan Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Όλα αυτά ισχύουν μόνο εάν είναι ενεργοποιημένο το ανάλογο option στον kernel. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ge0rge007 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Εξήγησε λίγο τι θέλεις να πείς... Δηλαδή έτσι όπως είναι το σύστημα χωρίες παραπάνω ρυθμήσεις δεν δουλεύουν? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NullScan Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Εξαρτάται το configuration του kernel που τρέχεις, δεν μπορώ να ξέρω πώς είναι ρυθμισμένος ο κάθε πυρήνας. Ένας εύκολος τρόπος να μάθεις αν είναι ενεργοποιημένα αυτά τα options είναι να δώσεις την εντολή: >zcat /proc/config.gz | grep CONFIG_MAGIC_SYSRQ Εάν σου επιστρέψει >CONFIG_MAGIC_SYSRQ=y τότε είναι ενεργοποιημένο. Αλλά και πάλι για να δουλέψει η παραπάνω εντολή πρέπει να είναι ενεργοποιημένο στον kernel ένα option που λέει access kernel configuration through proc filesystem αλλιώς η παραπάνω εντολή θα σου επιστρέψει no such file or directory για το αρχείο config.gz Αν τρέχεις custom built kernel τότε η επιλογή για το SYSRQ magic key βρίσκεται κάτω από την επιλογή kernel hacking στο κεντρικό menu configuration του kernel. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Το reisub σε ubuntu δουλεύει πάντως κανονικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ge0rge007 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Το άλλαξα εγώ το topic για να ρίχνουν μια ματιά στο τι πρέπει να κάνει κάποιος για να δεί αν δουλέυουν οι εντολές. Ευχαριστούμε! Δεν ξέρω τι είναι το reinsub αλλα δεν το λέω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NullScan Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Το R.E.I.S.U.B. είναι τα πλήκτρα που πρέπει να πατήσεις (με τη σειρά που πρέπει να τα πατήσεις) σε τον συνδυασμό με το SYSRQ key ώστε το σύστημα να κάνει clean shutdown χωρίς να χάσεις data και να κινδυνεύσεις από corrupted filesystems. Αν ανατρέξεις στη σελίδα που postαρες και δεις τι κάνει το κάθε command, είναι ακριβώς η ακολουθία του shutdown του Linux. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poscaman Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 προσπαθησα να φτιαξω ενα mini οδηγο με λυσεις σε περιπτωση κρασαρισματος. ρίξτε μια ματιά pls, και κάντε κανα σχόλιο αν βλεπετε κατι που δεν σας αρεσει. ευχαριστω To linux σου, κόλλησε. Τώρα ΤΙ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ge0rge007 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Ωραίος οδηγός poscaman Ευχαριστούμε πολύ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 ωραιος οδηγος poscaman αχρειαστος να ναι. Παντως θα εχετε παρατηρησει οτι τελευταια δεν κολλαει ο Χ. Αυτο πιστευω οφειλεται στην βελτιωση των οδηγων nvidia /ati και του compiz. Αυτο που με φοβιζει ειναι ο Xorg 1.5 διαβαζα για την mandriva 2009,1 οτι θα εχει απο προεπιλογη τον 1,5 και οτι απενεργοποιησαν το control+alt+backspace απο προεπιλογη (μαλλον θα μπορεις να το ρυθμισεις χειροκινητα) ! -----Προστέθηκε 31/1/2009 στις 06 : 07 : 19----- και να προσθεσω πως μερικες φορες δεν μπορω να σκοτωσω ενα procressus και αντι για kill 45688 δινω kill -9 45688 @poscaman: μηπως πρέπει να το προσθεσεις στον οδηγό ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poscaman Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 plz για παρατηρησεις καντε ενα σχολιο στο blog,οχι εδω για να τα χω μαζεμενα και να κανω τις αλλαγες επειτα ευχαριστω * * * προσωπικα μου κολλαει ο Χ αρκετες φορες.βεβαια η αληθεια ειναι οτι τον σκιζω (μενει μερες ανοιχτος),κι επισης εχω δει αρκετα κρασαρισματα του awm.και ο nautilus χτυπαει αραια και που. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.