Προς το περιεχόμενο

Δοκιμες Opensolaris,Debian,Suse,Fedora,ubuntu,Slackware...

jannos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δοκίμασα διάφορες διανομές αυτόν τον καιρό και με έφερε ο δρόμος και στο Opensolaris.

Αρχικά με εντυπωσίασε το περιβάλλον το οποίο είναι κομψό και ποιοτικό ( αν και φαν του Kde ) αλλά δεν έχω βρει χρόνο ακόμα να ψάξω για κάποιες λύσεις . Βλέπω όμως ότι δεν υπάρχει μεγάλη κοινότητα που ασχολειται με αυτό. Το έχει κανείς δουλέψει ? Θα χρειαστώ χειροκίνητη εγκατάσταση broadcom bcm43xx , vlc , και όλα τα σχετικά για multimedia κτλ...

Σχετικά με τις άλλες δοκιμές που δοκίμασα τη Fedora δεν την ξαναβάζω διότι έχει τα στανταρ προβλήματα μιας διανομής Linux χωρίς μια φρέσκια άποψη.

Το Slackware πάει σφαίρα! Αλλά δεν έχω τις γνώσεις να κάνω τόσα πολλά πράγματα αναγκαστικά απο κονσόλα μέχρι να στρώσει.

Για Debian πάνω κάτω ότι για τη Fedora + ότι δεν μου άνοιγε τα Windows καθόλου μετα.2 φορές μου έχει χαλάσει την εκκίνηση των Windows. Ο εντοπισμός του Hardware δε με ενθουσίασε.

Suse ..... Τελικά το Kde4 έχει ψωμιά ακόμα να στρώσει και το Gnome σπάνια το βρίσκω ενδιαφέρον. Η καλύτερη έκδοση ήταν η 10.3. Μετά χάλασε το πράμα...

Ubuntu-Kubuntu-Xubuntu

Ίσως η πιο πλήρης πρόταση σε υποστήριξη απο την κοινότητα αλλά και με αυτόματο εντοπισμό κι εύκολη εγκατάσταση Drivers !

Αλλά βρε παιδιά... είναι ανάγκη να ξεμπριζωνω το bluetooth keyboard μου σε κάθε reboot για να δουλέψει?

Και τα drive μου γιατί να μην δουλεύουν και τα 2 το ίδιο καλά?

Δεν το δέχομαι όταν πάει να αφήσει τόσο καλή εντύπωση να τα χαλάει με κάποιες ενοχλητικές ατέλειες. Ας πούμε όταν πατήσω το μενού της απενεργοποίησης στο Backround έδειχνε τι σελίδα είχες δει τελευταία στον Konqueror...

To Xfce ειναι αποκάλυψη αλλά αν είναι δυνατόν . Δεν μπορείς να προσθέσεις keyboard layout. Υπάρχουν βεβαiα κάποιες οδηγίες γι αυτό αλλα κατέληξαν σε μεγάλη αποτυχία.

Και βεβαiα καμιά δεν κάνει την κάρτα Tv μου να παίξει!!! (η Suse την αναγνωρίζει όμως)

Διαβάζω ότι φέτος είναι η χρονιά του Linux και άλλα τέτοια…Δεν το βλέπω.

Πως θα αποφασίσει ο νέος χρήστης να δώσει μια ευκαιρία όταν δεν είναι έμπειρος?

Δεν μου αρέσουν τα Windows.Απο άποψη κυρίως.

Μου αρέσει όμως το σύστημα μου να αναγνωρίζει τις συσκευές μου , να παίζει Dvd /cd και όλες τις multimedia εφαρμογές χωρίς να τρωω 2 μέρες στο ψάξιμο γι αυτό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δοκίμασα διάφορες διανομές αυτόν τον καιρό και με έφερε ο δρόμος και στο Opensolaris.

Αρχικά με εντυπωσίασε το περιβάλλον το οποίο είναι κομψό και ποιοτικό ( αν και φαν του Kde ) αλλά δεν έχω βρει χρόνο ακόμα να ψάξω για κάποιες λύσεις . Βλέπω όμως ότι δεν υπάρχει μεγάλη κοινότητα που ασχολειται με αυτό. Το έχει κανείς δουλέψει ? Θα χρειαστώ χειροκίνητη εγκατάσταση broadcom bcm43xx , vlc , και όλα τα σχετικά για multimedia κτλ...

Σχετικά με τις άλλες δοκιμές που δοκίμασα τη Fedora δεν την ξαναβάζω διότι έχει τα στανταρ προβλήματα μιας διανομής Linux χωρίς μια φρέσκια άποψη.

Το Slackware πάει σφαίρα! Αλλά δεν έχω τις γνώσεις να κάνω τόσα πολλά πράγματα αναγκαστικά απο κονσόλα μέχρι να στρώσει.

Για Debian πάνω κάτω ότι για τη Fedora + ότι δεν μου άνοιγε τα Windows καθόλου μετα.2 φορές μου έχει χαλάσει την εκκίνηση των Windows. Ο εντοπισμός του Hardware δε με ενθουσίασε.

Suse ..... Τελικά το Kde4 έχει ψωμιά ακόμα να στρώσει και το Gnome σπάνια το βρίσκω ενδιαφέρον. Η καλύτερη έκδοση ήταν η 10.3. Μετά χάλασε το πράμα...

Ubuntu-Kubuntu-Xubuntu

Ίσως η πιο πλήρης πρόταση σε υποστήριξη απο την κοινότητα αλλά και με αυτόματο εντοπισμό κι εύκολη εγκατάσταση Drivers !

Αλλά βρε παιδιά... είναι ανάγκη να ξεμπριζωνω το bluetooth keyboard μου σε κάθε reboot για να δουλέψει?

Και τα drive μου γιατί να μην δουλεύουν και τα 2 το ίδιο καλά?

Δεν το δέχομαι όταν πάει να αφήσει τόσο καλή εντύπωση να τα χαλάει με κάποιες ενοχλητικές ατέλειες. Ας πούμε όταν πατήσω το μενού της απενεργοποίησης στο Backround έδειχνε τι σελίδα είχες δει τελευταία στον Konqueror...

To Xfce ειναι αποκάλυψη αλλά αν είναι δυνατόν . Δεν μπορείς να προσθέσεις keyboard layout. Υπάρχουν βεβαiα κάποιες οδηγίες γι αυτό αλλα κατέληξαν σε μεγάλη αποτυχία.

Και βεβαiα καμιά δεν κάνει την κάρτα Tv μου να παίξει!!! (η Suse την αναγνωρίζει όμως)

Πως θα αποφασίσει ο νέος χρήστης να δώσει μια ευκαιρία όταν δεν είναι έμπειρος?

Δεν μου αρέσουν τα Windows.Απο άποψη κυρίως.

Μου αρέσει όμως το σύστημα μου να αναγνωρίζει τις συσκευές μου , να παίζει Dvd /cd και όλες τις multimedia εφαρμογές χωρίς να τρωω 2 μέρες στο ψάξιμο γι αυτό.

Υποκειμενικες αποψεις για καθε διανομη, τιποτα παραπανω.

Δεν θελω να γινει ακομα ενα flamewar περι διανομων, γιαυτο θα ηθελα να μας πεις με λιγα λογια που ακριβως στα χαλασε η καθε διανομη.

Ποιο ειναι το hardware που δεν βρηκε το debian, ποια ειναι τα στανταρ προβληματα της fedora, ποια ειναι η καρτα τηλεορασης που λες κλπ?

Υποκειμενικες αποψεις για καθε διανομη, τιποτα παραπανω.

Δεν θελω να γινει ακομα ενα flamewar περι διανομων, γιαυτο θα ηθελα να μας πεις με λιγα λογια που ακριβως στα χαλασε η καθε διανομη.

Ποιο ειναι το hardware που δεν βρηκε το debian, ποια ειναι τα στανταρ προβληματα της fedora, ποια ειναι η καρτα τηλεορασης που λες κλπ?

Για δωσε κανα link ...

-----Προστέθηκε 30/1/2009 στις 12 : 06 : 06-----

Tοτε πολυ απλα ξεχνας το linux.

Linux σημαινει διαβασμα,διαθεση και κατοπιν καθεσαι και απολαμβανεις τους κοπους σου ενω παραλληλα ερχεσαι πιο κοντα στην νοοτροπια του λειτουργικου.

Φιλικα!

Για δωσε κανα link ...

-----Προστέθηκε 30/1/2009 στις 12 : 06 : 06-----

Tοτε πολυ απλα ξεχνας το linux.

Linux σημαινει διαβασμα,διαθεση και κατοπιν καθεσαι και απολαμβανεις τους κοπους σου ενω παραλληλα ερχεσαι πιο κοντα στην νοοτροπια του λειτουργικου.

Φιλικα!

....

....

ζητάω* πολλά ;

ζητάς ομόλογα ΕΤΒΑ ! :mrgreen:

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=207677

* απο ποιούς τα ζητάς ;

ψάξε λίγο στο insomnia

έχουν γίνει πολλές τέτοιες συζητήσεις

μη πάμε για banιο χειμωνιάτικα !. :mrgreen:

.

Επιγραμματικά γιατί τα έχουμε ξαναπεί πολύ πρόσφατα και σε άλλα threads:

1. Διαχώρισε το OpenSolaris από τις διανομές Linux, η βάση τους είναι εντελώς διαφορετικά λειτουργικά συστήματα, όσο και αν το OpenSolaris κάνει προσπάθειες να μπει σε αυτό το μονοπάτι που έχει ήδη μπεί το Linux. Κάτω από το καπό κρύβονται εντελώς διαφορετικά πράγματα.

2. Το slack ήταν είναι και θα είναι ένα μεγάλο σχολείο από το οποίο όλοι πρέπει να περάσουν κάποια στιγμή ανεξάρτητα από το αν θα μείνουν εκεί ή όχι.

Και θα σου πρότεινα να μείνεις σε μια διανομή και να προταθείσης να λύσεις ότι προβλήματα παρουσιάζονται. Πάντα θα βρεις λύσεις για όλα τα θέματα που σε ενδιαφέρουν με λίγο ψάξιμο.

Παιδια δεν θα κατσω να γραφω ατελειωτα τι με προβληματισε σε καθε δοκιμη ... Αν σε καποιον κανει η Fedora η Debian εμενα δεν μου πεφτει λογος.

Η Debian απετυχε 2 φορες να αναγνωρισει τα Windows σωστα με αποτελεσμα να πρεπει να φτιαχνω κατι που δεν ηταν χαλασμενο.

Δεν θυμαμαι αλλες λεπτομερειες αλλα τη 2η φορα πεταξα και το Dvd της εγκαταστασης.

Η Fedora μου φανηκε χειροτερη απο την προηγουμενη εκδοση.

Το κυριο θεμα με αυτες ειναι οτι δεν μου εδιναν ενα κινητρο να προσπαθησω να τις φερω στα μετρα μου...Δεν ειδα κατι που δεν ειχα δει αλλου!

Το Slackware πραγματι καταλαβα οτι αν εισαι γνωστης η πιο κεφατος σου μαθαινει πολλα.Θα ερθει η ωρα που θα το προσπαθησω παλι.

Στο περιοδικο Linux format Ιανουαριου σελ. 9 και 18 προχειρα κοιτωντας αγαπητε tritona00.

Τα υπολοιπα αλλη φορα παιδια γιατι δεν εχω αλλο χρονο σημερα.

Αν καποιος θελει να μαθει τα θεματα που αντιμετωπισα σε Ubuntu μπορει να ριξει μια ματια στο φορουμ .

Η Fedora μου φανηκε χειροτερη απο την προηγουμενη εκδοση.

Ε; Παιζει να εισαι και ο μονος που το πιστευει αυτο. Η Fedora παντα ειναι καλυτερη στους ζυγους αριθμους εκδοσεων (6, 8, 10) γιατι αυτες οι εκδοσεις προοριζονται για το RHEL. :-)

Οπως και να 'χει. Γουστα ειναι αυτα.

Μιας και ο Αδμιν ειπε για τη fedora, ας πω και εγω για το debian.

Αν πηγες να βαλεις debian stable (4 δηλαδη) σε αυτο το hardware που εχεις και αναφερεις στην υπογραφη, λογικο ειναι να μην βρει τιποτα γιατι ο πυρηνας του ειναι παμπαλαιος, αρα δεν αναγνωριζει hardware τελευταιας γενιας.

Για δοκιμασε ενα debian testing τουλαχιστον και μετα κρινε. Επισης το debian δεν παρεχει drivers για ασυρματες και συναφεις συσκευες με την βασικη εγκατασταση.

ΟΛΑ ειναι στα repos, και ειναι πολιτικη του debian να μην παρεχει αυτου του ειδους drivers στη βασικη εγκατασταση για διαφορους λογους.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...