Προς το περιεχόμενο

Αγορά ηλ. κιθάρας

logo15

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα σε όλους.

Πρόσφατα η φίλη μου άρχισε να σκέφτεται να ξεκινήσει ηλ. κιθάρα. Και επειδή δεν έχει σκέφτηκα να της αγοράσω μια. Θέλω μια φτηνή για αρχή (μαζί με το ενισχυτή)

είδα στον νακα οτι τα bundle ειναι 192 το φτηνό. Επίσης τα Alex pak εχουν μια league(Chinese ειναι?) στα 132 μαζι με ενισχυτή(μου φαίνεται καλή επιλογή... Το θεμα ειναι θα ειναι καλη ή τζαμπα θα την παρω?)

Καμια αλλη πρόταση?

Ευχαριστω :-)

-----Προστέθηκε 29/1/2009 στις 10 : 27 : 42-----

bump!!! :P

Δημοσ.

καλησπέρα σε όλους.

Πρόσφατα η φίλη μου άρχισε να σκέφτεται να ξεκινήσει ηλ. κιθάρα. Και επειδή δεν έχει σκέφτηκα να της αγοράσω μια. Θέλω μια φτηνή για αρχή (μαζί με το ενισχυτή)

είδα στον νακα οτι τα bundle ειναι 192 το φτηνό. Επίσης τα Alex pak εχουν μια league(Chinese ειναι?) στα 132 μαζι με ενισχυτή(μου φαίνεται καλή επιλογή... Το θεμα ειναι θα ειναι καλη ή τζαμπα θα την παρω?)

Καμια αλλη πρόταση?

Ευχαριστω :-)

-----Προστέθηκε 29/1/2009 στις 10 : 27 : 42-----

bump!!! :P

Δημοσ.

Μην πάρεις ποτέ μουσικό όργανο από μαγαζί που δεν πουλάει μόνο είδη μουσικής.

Εκεί σίγουρα θα σε κατευθυνουν για το τι θα πρέπει να αγοράσεις.

Για κάποιον που θέλει να παίζει στο σπίτι για αρχή μπορεί να βρει έναν συνδιασμό γύρω στα 150 με 170 ευρώ

Δημοσ.

Νομίζω ότι θα είναι λάθος να πάρεις μια κιθάρα με €150 και κάτω. Βασικά νομίζω είναι δύσκολο να βρεις (σχετικά) καλή ηλεκτρική κιθάρα με κάτω από €300. Η φίλη σου κινδυνεύει να κουλαθεί χειρότερα παρά να μάθει.

Μπορεί να είμαι λίγο υπερβολικός, πάντως με την πολλή μικρή εμπειρία που έχω, η καλύτερη λύση θα ήταν να πας μαζί με έναν έμπειρο κιθαρίστα για την επιλογή. Και αφού θα παίξει την εκάστοτε κιθάρα και την εγκρίνει, τότε να αγοράσετε τη συγκεκριμένη και όχι κάποια άλλη του ίδιου μοντέλου (δηλαδή να μην σας πει πχ ο πωλητής ότι αυτή την έχει για τη βιτρίνα και θα ξαναφέρει το ίδιο μοντέλο μετά από μια εβδομάδα)

Τώρα στην περίπτωση που αυτό δε γίνεται, ίσως να μπορεί να βοηθήσει ο δάσκαλος στο ωδείο (εάν πάει σε ωδείο).

Δημοσ.

για λιγο καιρο, και μεχρι να σιγουρευτει η ίδια οτι θελει να επενδυσει λεφτα σε ηλεκτρικη κιθαρα, εγω θα σου προτεινω να παρεις οτι πιο φθηνο βρεις....

επαιζα 7 χρονια κλασικη, και πηρα μια ηλεκτρικη.

δεν μου εκανε, δε μου αρεσε, δεν μου πηγαινε...

γυρισα στην κλασικη

την αφησα στην ακρη...

δεν μπορεις να εισαι σιγουρος αν θα κολλησει με αυτο το χομπι

edit:

ελεος δε θα παθει τιποτα το χερι της με φθηνη κιθαρα...

μπορει να μην ακουγεται καλα, μπορει οι μαγνητες της να ειναι ΓΤΠ, μπορει σε 1 χρονο να σκουριασει το βυσμα για το καλωδιο, μπορει να γινουν 1002 πραγματα...αλλα ζημια στο χερι (ή οπουδηποτε αλλου) δεν προκειται να παθει...

ζημια θα παθει αν απο καθολου, αρχιζει να παιζει χωρις καποιος να της δειξει 10 ωρες την μερα...

υπαρχει συγκεκριμενη θεση και τροποσ να κρατας μια κιθαρα (βελτιστος τελος παντων)...

Δημοσ.

Πολύ καλή φαίνεται αυτή για τα λεφτά της. 20 ευρώ είναι τα ταχυδρομικά.

Str, έχεις δίκιο φυσικά για τον καθηγητή, αλλά για πιο σίγουρα θα πρότεινα αυτό το πακέτο με τη fender. Οι LP έχουν χοντρό λαιμό και είναι συνήθως και βαριές κιθάρες, έτσι δεν είναι; Οπότε ψήφος στη fender από μένα :P

Α, έχει κι επιλογές στα χρώματα :-D

Δημοσ.

θα ακολουθήσω την συμβουλή του str. θα πάρω την φτηνή απο alex pak. Γιατί λεει οτι της αρέσει (στην θεωρία γιατι στην πραξη θα δείξει ...)

ΜΙα απορία. Πως θα καταλάβω αν η κιθάρα εχει προβλήματα(αυτα που ανέφερες για μαγνήτες και ήχο?) πρεπει να παρω μαζι μου κάποιον που ξερει?

-----Προστέθηκε 30/1/2009 στις 01 : 30 : 12-----

και επειδη το ψάχνω που το ψάχνω το θεμα μπορειτε να μου πειτε διαφορές μεταξύ ηλεκτρικής και ηλεκτροακουστικής κιθάρας? (μπορειτε να μου δώσετε λινκ να καταλαβω καλυτερα?)

Δημοσ.
θα ακολουθήσω την συμβουλή του str. θα πάρω την φτηνή απο alex pak. Γιατί λεει οτι της αρέσει (στην θεωρία γιατι στην πραξη θα δείξει ...)

ΜΙα απορία. Πως θα καταλάβω αν η κιθάρα εχει προβλήματα(αυτα που ανέφερες για μαγνήτες και ήχο?) πρεπει να παρω μαζι μου κάποιον που ξερει?

-----Προστέθηκε 30/1/2009 στις 01 : 30 : 12-----

και επειδη το ψάχνω που το ψάχνω το θεμα μπορειτε να μου πειτε διαφορές μεταξύ ηλεκτρικής και ηλεκτροακουστικής κιθάρας? (μπορειτε να μου δώσετε λινκ να καταλαβω καλυτερα?)

Βασικά αυτές από τον thomann είναι σίγουρα αξιόλογες. Και η Epiphone και η Fender είναι γνωστά ονόματα. Νομίζω αξίζουν τα 70 ευρώ παραπάνω σε σύγκριση με μια ανώνυμη από κατάστημα που πουλάει ηλεκτρικά πριόνια και κομπρεσέρ.

Οι ακουστικές κιθάρες είναι σαν τις κλασικές, έχουν ηχείο.

acoustic%20guitar.jpg

ακουστικές

ηλεκτρικές

Δημοσ.

για 70 ευρω, θα σου προτεινω και εγω να ανεβεις κατηγορια , απο "κινεζικη" κιθαρα σε κατι καλο...

ηλεκτρικη ειναι η κιθαρα που παραγει ηχο μονο με ταλαντωση μεταλικων χορδων κοντα σε μαγνητες

ακουστικη ειναι αυτη που χρησημοποιει το κυριως "σωμα" της σαν φυσικο μεγαφωνο για να ακουγεται (οι κιθαρες αυτες ειναι πιο χοντρες και κουφιες με μια τρυπα στο κεντρο, κοντα στο σημειο που παιζεις με τις χορδες)

ηλεκτρακουστικη ειναι αυτη που συνδιαζει και τα 2.

εχει μεγαλο σωμα, κουφιο με τρυπα για να ακουγεται (στην παραλια ξερω γω sic)

αλλα εχει και θεση για καλωδιο να τη συνδεσεις καπου ηλεκτρικα (νομιζω με μικροφωνο και οχι με μαγνητες)

οσο για τα προβληματα, δεν εχω δει ποτε κινεζικη κιθαρα, λογικα και να παρεις καποιον μαζι σου, μπορει να στα εμφανισει σε 1 μηνα, σε ενα 6μηνο, μπορει και ποτε...

απλα εμπεριεχει το ρισκο...

Δημοσ.

Καλά, όταν λέω ότι θα κουλαθεί μην το παίρνετε εντελώς τοις μετρητοίς... εννοώ ότι έχει πολλές πιθανότητες σε μια κακή κιθάρα να ξενερώσει, αν δεν μπορεί να πιάσει μια ταστιέρα επειδή θα είναι σκληρή κλπ...

Δημοσ.

Αυτή ή αυτή είναι τα καλύτερα ~200€ όργανα αυτή τη στιγμή, κατά τη γνώμη μου. Επίσης, πιστεύω πως καλό θα είναι να αποφύγει κάτι φθηνότερο σε κιθάρα, καθότι είναι καλύτερο να παίζει αρχικά χωρίς ενισχυτή με ένα σχετικά καλό όργανο, παρά με ενισχυτή με ένα καυσόξυλο.

Αν δεν έχει πρόβλημα με μεταχειρισμένα, μπορεί να κοιτάξει γισ καμιά παλιά (~5-7 χρονών) squier ή epiphone, αλλά εκεί θα πρέπει να μπορεί κάπως να την αξιολογήσει πριν την πάρει (να τσεκάρει ότι δεν έχει σκευρώσει, ότι τα τάστα είναι σε playable κατάσταση, ότι τα ηλεκτρικά της δουλεύουν κομπλέ, ότι δεν είναι σπασμένη-κολλημένη κλπ.), πράγμα δύσκολο για τον αρχάριο.

Γενικότερες συμβουλές για αγορά κιθάρας:

1) Πρώτα ΠΑΙΖΟΥΜΕ με το όργανο που θα πάρουμε (το συγκεκριμένο εννοώ) και μετά το παίρνουμε.

2) Βλ. 1

3) Δεν παραμυθιαζόμαστε από το ποιοι άλλοι έχουν παίξει με αυτό το όργανο, ούτε από την εμφάνιση. Σίγουρα δεν θα διαλέξεις κάτι που δεν σου αρέσει, αλλά αυτό που θα πάρεις θα πρέπει να μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτά που θες να παίξεις.

4) Πάντα μα πάντα πριν αγοράσουμε το όργανο πρέπει να έχουμε σιγουρευτεί ότι δεν μας ενοχλεί στο πιάσιμο (ακόμα κι αν είναι πρώτη φορά στη ζωή μας που πιάνουμε κιθάρα), και ελέγχουμε τον ήχο τόσο με κλειστό το volume (δηλαδή χωρίς να λειτουργούν οι μαγνήτες - κατ' επέκταση και ο ενισχυτής), όσο και με ανοιχτό.

5) Το ότι εκεί που θα την ακούσουμε μας την έχουν καρφώσει στον ENGL των 3 χιλιάδων, δεν σημαίνει ότι θα ακουστεί έτσι και στο κονσερβοκούτι που έχουμε σπίτι μας. Προσπαθούμε αν είναι δυνατόν να την ακούσουμε σε γκάμα ενισχυτών την κιθάρα για να πάρουμε γραμμή το πώς ανταποκρίνεται σε κάθε είδους ενισχυτή.

6) Την πρώτη μας κιθάρα κατά πάσα πιθανότητα θα την πουλήσουμε όταν βαρεθούμε να παίζουμε (για όσους δεν είναι σίγουροι ότι θα καταπιαστούν). Προτιμούμε η στάμπα που έχει πάνω να εξασφαλίζει ότι θα πάρουμε τουλάχιστον το 70% της αρχικής της αξίας, παρά να πάρουμε μια ότι να 'ναι που θα έχει 50€ λιγότερα και στο τέλος να την πετάξουμε στο τζάκι.

7) Δεν υπάρχει universal κιθάρα που να παίζει τα πάντα. Όλες όμως οι κιθάρες μπορούν να αλλάξουν κατεύθυνση με τις κατάλληλες μόντες (αλλαγή μαγνητών, κλειδιών, τρέμολο, τάστων και γενικότερα ό,τι υπάρχει πάνω της).

8) Ο ήχος της κιθάρας ΔΕΝ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ αποφασιστικά από τα ξύλα της. Ό,τι κι αν λένε, πάνω από ένα 10% δεν επιρρεάζουν τα ξύλα της. Όταν ο ήχος περνάει από χορδές-μαγνήτες-προενίσχυση-10 πεταλάκια με εφφέ-ενισχυτή, είναι βέβαιο ότι το αρχικό σήμα είναι άλλα 'ντ' άλλα κουτρουβάλα της Παρασκευής το γάλα.

9) Το 8 δεν σημαίνει ότι δεν παίζουν ρόλο τα ξύλα της. Πάντα το maple δίνει πιο σκαστό ήχο από το rosewood, και τις περισσότερες το ash είναι πιο ελαφρύ από το alder. Δεν υπάρχει όμως καλύτερο/χειρότερο γενικά. Υπάρχει πιο κατάλληλο για μένα.

10) Όντως, στο noiz.gr θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις το καλύτερο.

11) Βλ. 1

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...